eomer_
eomer_ (üye)
İstanbul / Amatör

Spot Mu, Garantili & Faturalı Mı?

herkese selamlar.

öğrenci cebi ile düşündüğümüz için 2 arkadaş olarak Fiyat/performans oranından çok Fiyat/Harçlık ya da Fiyat/Burs eğrilerini göz önüne aldık ve d80'e oranla EOS 450D yi seçtik.

Fakat şöyle bi sorun var. Garantili 450D ye 1500 lira fiyat verirlerken, spot 450D 1000 lira civarında. Hatta garantili fiyatta indirim yapmadıkları gibi; spottan 2 tane almamız ve parayı da nakit ödemememiz durumunda spot fiyatının çok daha aşşağılara ineceği de kesin. Fakat bunu garantili ürün satan dükkanda dile getirdiğimde; Canonların bir müddet sonra CMOS hatası, piksel hatası, netlik yapmama gibi bi çok sorun felan verdiğini, bu durumda spot'un elimizde patlayacağını ve garantiden yararlanamayacağımızı söylediler. Faturasız spot ürünün sigortası olmayacağı gibi, bozulması durumunda canon servisinin ilgileneceği de meçhul. Ama arada da 500 lira gibi inanılmaz bir öğrenci parası var.
Tabi spotun bozulup elimizde kalması durumunda da 1000 lira gibi daha inanılmaz bi öğrenci parası var.
Acaba bu bir pazarlama stratejisi felan mı yoksa tür hassas makinalar durup dururken bozulur mu, ya da ne bileyim fabrika hatası felan çıkabilir mi? Bu sektörden hiç anlamadığımız için spot makinayı alırken herhangi bir sorunu olup olmadığını da anlayabilmemiz meçhul. O Yüzden spot'a karşı da biraz korku ile yaklaşıyoruz.

Gerçi Garantili makinayı elimden düşürdüğümde, garanti kapsamına girmeyeceği de kesin. Bu yüzden insan ister istemez Spot seçeneğini de düşünüyo. O yüzden bilen abilere soruyorum. Hepiniz makınanızı garantili faturalı felan mı aldınız? Ya da aldıktan sonra normal kullanım şartlarında bozuldu mu, sürekli sorun çıkardı mı? Özellikle Canon kullanıcıları. Lütfen yardımcı olun, fakat olurken de arka cebinizde bi öğrenci cüzdanı varmış gibi düşünün.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler...

Tarih: 16 Haziran 2009, 03:53 - İp: 88.***.**4.88
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

500 lira az.
spot ürünler istanbulda dükkan garantisi olan yerlerden alabilirsiniz. Ben almadım. Alan birisi çıkacaktır detaylı bilgi yazar size. Ama makinanın elinde patlama olayı bana paronayakça geliyor.

çünkü spot demek yurtdışından getirilen ürün demek. Ve garantisiz mal demek. Ama dükkan garantisi diye bişey var. Satan şahıs belli bir süre malın arkasındayım bişey olursa getir gibisinden size içinizi rahatlatıcı ifadeler kullanıyorlar ve buda bence iyi bişey.
internetten alırsanız garantisiz ise spot ile aynı olay olur.
garanti yok ve arıza anında servise ücret ödersiniz. sigorta olayı başka bir olay. yerinde sigorta yapılıyor diye biliyorum
500 lira şu an için az.1000 lira biraz düşündürür. İlla dslr alacağım sıfır alacağım derseniz bilmem.

450D ve internetten taksitli alışverişi tercih ederdim.

 

Tarih: 16 Haziran 2009, 09:06 - İp: 88.***.**4.2
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sitede çoğu kişi spot ürün veya USA dan getirtiyor.
spot ürün bozuk anlamına gelmiyor.
zaten o kişilerde USA dan getirtiyor.
USA ucuzluk cenneti.
ve ucuz olması aklınızı karıştırmasın.
remi nin söylediği gibi daha ucuzu bile olabilir.

çok kolay bozulacak ürünler değiller,hatta USA da satılanlar daha kaliteli bile olabilir,3 ncü dünya ülkesiyiz ya,buraya ayrı bir özen gösteriyorlardır..

zaten 1 sene sonra body yi değiştirmek istiyorsun,o zaman da bedavaya gidiyor.

2.el temiz bir üründe araştırın derim.

 

Tarih: 16 Haziran 2009, 10:55 - İp: 85.***.**9.67
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

kadir usta 3.dünya ülkesiyiz dediniz ya çok doğru bir tespit.

Benim okuduğum bir pazarlama kitabında bu hususa değiniliyordu. Siz 3. dünya ülkelerine benziyorsunuz diyende bizzat amerikanın buradaki ihracaat müdürü olması lazım. Kitaba bakmam lazım tam metin için..
adam diyorki siz 3.dünya ülkesisiniz..
bir ekmek için kuruğa giren insanlarsınız diyor..

ağzım açık kaldı. Kitapta yazıyor bu ifadeler birde.. Ordan burdan değil yani..

 

Tarih: 16 Haziran 2009, 10:59 - İp: 88.***.**4.2
eomer_
eomer_ (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle herkes teşekkürler.

yani öyleyse spot işinde herhangi bir sorun çıkmaz diyorsunuz. Bu arada 2. ele karşı biraz önyargılıyız. hem elimizde patlamasına paranoyak, hem de 2. el makinaya önyargılıyız

Bu yüzden spot ve kredi kartı limiti yetmediği için de (hazır elde nakit de varken) nakit sirkeciden düşünüyoruz. Umarım herhangi bir sorun olmaz.

 

Tarih: 17 Haziran 2009, 00:14 - İp: 88.***.**4.116
secutor
secutor (üye)
İstanbul / Amatör

Spot işi biraz da şans işidir. Bugüne kadar 2 spot, 1 de garantili makinam oldu. Spotlarda hiçbir sorun yaşamadım ama garantili makinada üretim kaynaklı arıza çıktı. Yani makinanın arıza vermesi spot ya da garantili olup olmamasına bakmıyor, onun için spot olayına kafayı fazla takmayın. Kullanım sırasında problem yaşamazsanız aradaki 500 TL. yanınıza kar kalır, yok sorun çıkarsa da büyük bir arıza olmadığı sürece 500 TL. ve altı rakamlara halledersiniz zaten.

En mantıklısı Sirkeci'deki Hayyam Pasajı'ndan peşin parayla spot almak. Kredi kartına taksit istiyorsanız garantili makinayı tercih edin, spot makinalara koyulan vade farkı yüzünden aradaki fiyat farkı hemen hemen yok oluyor. (Hayyam'da 12 taksit için fiyata %22 ila %25 arası vade farkı ekliyorlar.)

Forumda daha önce açılan konulara bakarsanız Hayyam'da tavsiye edilen sağlam dükkanlar hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz.

Makinanız şimdiden hayırlı olsun...

 

Tarih: 18 Haziran 2009, 02:20 - İp: 88.***.**0.235
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

remi adam dogru soylemiş.
---------------------------------

1500 lira,garantili 450d erkayalar degilde firma garantili sanırım.
spottada dukkan garantısı gibi birşey var,nekadar guvenılır bılmıyorum ama turkıyede garantı guvenılırlıgı oldugunu dusunmuyorum..
aynı markanın aynı servisi bile bazen farklı cevaplar verebiliyor.
biri gidip cok kaliteli ve tabiki bedava hizmet alabilirken digeri cok fahiş fiyatlar istenerek mecbur bırakılabiliyor..
yani belli bir sisteme gore degilde,adamına gore gibi geliyor bana..
isteyen kızsın isteyen karşı cıksın..
bence turkıyede garantı muessesesı bu sekilde işliyor..
---
hem fazla para verip hem rezil rüsvada olabiliyorsunuz..
birde tabi suda var..
biri 1500 digeri 1000 lira.
500 liralık bir hasar cıkarmı makinede?
cunku cıkarsada zararda olmuyorsunuz..

 

Tarih: 18 Haziran 2009, 03:01 - İp: 78.***.**7.174
eomer_
eomer_ (üye)
İstanbul / Amatör

yardımcı olan herkese teşşekkürler...
Hayyamdan fiyat bakıcaz...

 

Tarih: 19 Haziran 2009, 03:41 - İp: 88.***.**2.224
  • 1