aicut
aicut (üye)
İzmir / Amatör

Sony’nin Büyük Ayıbı

gecen sene sonu itibariyle sony nex-3 aldım.makine cok abartıldı ve bana göre cok şişirildi.haliyle konuya cok hakim olmayan kişilerin cazibe alanı yaratılmış oldu.burada lanse edilen.ağır dslr makinelerin yaptığı işi yapabilen ama daha kücük boyutlu hafif ve lensleri diğer makineler gibi değiştirilebilme özelliği idi.
ama gel gör yine bir pazarlama hatası yapıldı.çünkü makine ile birlikte uyumlu lensler tam bir fiyasko idi.
gecen sene itibariyle 1630 tl olan makinenin hala uyumlu macro lensi yok.sony.tr resmi sitesinde 4 aydır lensi tanıtıyor.ama hala gelen bir lens yok en son sony.tr sitesinde ağustos ayı sonunda türkiyede satışa sunulacağı bildirilmişti.
şuan bana macro ürün cekimi yapmak için macro lens gerekli ama sony destek hattının bana tavsiyesi.bir adaptör alarak başka macro lensler kullanmam yönünde oldu.bu ne bicim bir marka sürdürülebilirliği anlamış değilim.ben sony alıyorsam, sony lens kullanmak isterim.sen sony makine üret ama sadece 1 adet macro lensin olsun.oda makine satışa girdikten sonra 20 ay geçmesine rağmen hala bulunamasın. tebrik etmek lazım.sony makine satıyor ama lensi başka bir firmadan kullanmayı öneriyor.
şimdi ben ne yapmalıyım.?
aslında ürünü aldığım hafta satmalıydım ama hiç talibi yok.şuan bu makineyi aldığım için pişmanım.
şimdi gidip ara adaptör ve başka markada lensmi almak llazım yoksa sonynin macro lensinin türkiye hudutlarına girmesini beklemek lazım.?

Tarih: 30 Eylül 2011, 09:50 - İp: 85.***.**1.69
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

yurtdışından getirenler var onlarla görüşmenizi tavsiye ederim. tabi eğer lens yurtdışında bulunabiliyorsa..

 

Tarih: 30 Eylül 2011, 09:56 - İp: 88.***.**5.15
aicut
aicut (üye)
İzmir / Amatör

remi5861 bilgi için teşekkür ederim.fakat işin dışında olunca o kanallara ulaşmak zor

 

Tarih: 30 Eylül 2011, 11:02 - İp: 85.***.**1.69
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

çok doğru söylüyorsunuz. sizin gibi sektörün dışında olanlar için şunu önerebilirim;

gittigidiyorda fotoğrafçılık malzemeleri ve lensler satan dükkanlar var bu dükkanlara özel mesaj yoluyla mesaj atarsanız onlarda size istediğiniz lensi yurtdışından temin edip edemeyeceklerini söylerler.

ayrıca mesaj kutunuza özel bir isim yolluyorum. işinizi görebilirse ne ala.

ayrıca istanbulda olsaydınız en azından biraz şansınız olurdu. oralarda sirkeci hayyam vs gibi (isimler yanlış olabilir) fotoğrafçılık üzerine malzeme satanlarla konuşabilirdiniz konunuzu. varsa akrabanız gitsin konuşsun derim. bence benim yazdığım her yol sizi çözüme ulşatırır. sadece bazıları çetrefelli olur ama illaki olur. çünkü artık bu işler böyle oluyor. bu gereği kimse inkar etmesin.

bir teknoloji dergisinde TEKNOLOJİNİN GRİSİ diye bir yazı okumuştum. orda şöyle deniliyordu; fotoğraf makineleri yurt dışından getirilip piyasaya sürülebiliyor. garanti olmadığı için fiyatları ucuz (SPOT) oluyor bu malların. internetin ve ülkeler arası ŞEY''in doğurduğu nur topu gibi bir TEKNOLOJİNİN GRİSİ 'ne sahip olmuş olduk.

bitti

 

Tarih: 30 Eylül 2011, 20:07 - İp: 95.***.**5.51
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Makine çıkarken belliydi zaten lens olayı. Yeni bir sistem olduğu için Lensler yeniden oluşturulmak zorunda... İlk çıkarken 18-55 / 16 / 18-200 lenslerle çıktı.

Bunun yanında Alpha Sony lensleri kullanabilmek içinde Adaptor çıkarıldı.

Daha sonra birçok başka marka lensleri kullanabilmek için farklı firmaların adaptörleri çıktı. Böylece her lens manuel kullanılabiliyor. Ayrıca özel bir Manuel netleme sistemi geldi son versiyonla. Manuel lens kullanırken seçtiğiniz alan (menüden renk seçerek) renkleniyor özellikle macroda çok işe yarıyor..

Yeni E-Mount lensler geliyor ama sanırım yanlış bilgi verilmiş bu lensler daha yeni çıktı ve Türkiye ye gelmedi

30 mm / Macro
50 mm
50-210
24 Zeiss lensler gelecek

2012 de de devam edecek lensler...

 

Tarih: 5 Ekim 2011, 00:03 - İp: 88.***.**8.36
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Adaptör A mount lensleri kullanmana izin veriyor bildiğim kadarıyla SAM olan lenslerle A modunda da AF yapabiliyorsun. Sony lensleri SAL ve SAM olarak ayrılıyor.

Şimdi çok daha fonksiyonlu yeni bir adaptör geliyor...

Ayrıca 18-55 önüne takılacak Raynox ve benzeri ön lenslerde bulunabilir.

versiyon 4 ile gelen Manuel kullanımda kolaylık

Donanımhaberden alıntıdır :

Peaking fonksiyonu manual focus destek fonksiyonudur. Manual focus kullanırken, makina fokuslanan hatları seçtiğiniz renkle aydınlatır. Mesela karşınızdaki modelin gözünü odakladığınızda, göz bebeği etrafında dijital bir çerçeve görürsünüz.

Kontrast farkı olan noktalar aydınlanır. Özelliği menüdeki "Adjustment" bölümünden aktive edebilirsiniz.

Bu özellik sayesinde Nex serisi makinalar manual focus için en iyi makinalar olarak kabul görüyor dünyada. İnsanlar eski manual lensleri bu makinayla çok kolay kullanabiliyor. Aşağıda bu konuyu çok rahat anlayabileceğiniz videolar var. Umarım yardımı dokunur.

http://www.youtube.com/watch?v=HGPF375-2rA&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=vqHwXvebZ5s&feature=youtu.be

Adaptör ve bu özellik sayesinde farklı markaların (özellikle eski ama iyi ) prime lenslerini kullanma imkanı var.

Özellikle minolta MD, M42, Canon FD lensler çok ucuza bulunabiliyor.

 

Tarih: 5 Ekim 2011, 00:12 - İp: 88.***.**8.36
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Nihai amacınıza uygun olmayan bir sistem seçmişsiniz, şimdi de ağlıyorsunuz.

Amacı görüntü kalitesinden ödün vermeden küçüklük ve hafiflik olan yeni bir sisteme "Neden hala macro lens çıkarmadın" diye kızamazsınız.

Kelebek kadar küçük ve hafif olan bu gövdeyi kocaman lensin arkasına kondurmak zorunda kalınca nasıl olupda şu düşünce insan evladının beynini kemirmez : "Kardeşim ben bunca yükü boynumda taşıyacaksam ne halt etmeye en başından DSLR almadım". Esas kızılacak konu hala Pancake çıkarmamış olmalarıdır.

Yine de, eğer aynasız, küçük gövdeli, büyük sensörlü, değişebilen lensli bir sistem tercih edilecekse bence en iyi seçim Sony'dir. ( Nex3 ve Nex5 çöp, işe yarar ilk makina Nex7'dir, çünkü Nex7'de gerçek flaş yuvası var )

Bu arada, çıkaracakları 30mm macro lens de işinize yaramayacak, macro için uygun fokal uzunluk 90-100mm'den başlar. 30mm'lik bir lens ile konuya çok yaklaşmak zorunda kalırsınız, muhtemelen konu üzerine gölgeniz düşer. Bir tanecik iyi haber vereyim, uygun bir adaptörle dünya üzerindeki bütün lensler macro yapabilir.



Muratreis,

Sadece Sony SAM lensler değil, aynı zamanda Sony/Minolta SSM lensler de AF yapabiliyor olmalı.


#antika' tarafından 05.10.2011 01:29:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ekim 2011, 01:28 - İp: 88.***.**0.123
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Haklısın Antika ben eksik yazmışım versiyonlarla hep yenilikler ekleniyor.. Yeni Adaptör bütün Alpha lenslerle yeni teknoloji ile çalışacak..

Diğer yazdıklarında doğru (Çöp işi hariç tabi bana göre). Bu makinelerin bir amacı var esasında... Flaş olayında ise ben makinenin üstüne takmıyorum bile çoğunlukla.. Çünkü Elde Alacakaranlık Modu gerçekten çok güzel çalışıyor.

Genellikle yanında taşıyacağın ve Teleden çok Geniş Açı ve bana göre max 50 mm kullanılacak makineler.

Tabi kullanmak isteyen daha ötesinde de kullanır... Şimdi özellikle pahalı olan 24 mm Zeiss bu makine için tam.

Diğer yandan diğer markaların çok iyi lenslerini çok uygun fiyatlı adaptörlerle kullanmak mümkün. Flickr ve Youtube oldukça fazla bilgi ve video var..


LA-EA1 Adaptor ile Alpha lensler Örnek



Yeni Adaptör


LA-EA2 adaptör tanıtım

LA-EA2 İnceleme


Bu da farklı adaptör ve lens kullanımı ile ilgili bir video

Farklı Adaptörler ve Lensler

Sanırım daha sonrası bilgi ve ne istendiğine kalıyor.

Tabi bu iş sürekli gelişecek gibi. Sonuçta Sony adına Nex-3 ve Nex-5 ilk örneklerdi.

#muratreis' tarafından 05.10.2011 14:13:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ekim 2011, 14:05 - İp: 85.***.**3.137
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Muratreis,

Bu tip aynasız sistemler, eskiden rangefinder (özellikle Leica) ne amaçla kullanıldıysasa aynı amaçla kullanılmak üzere imal edildiler. Temel olarak manzara ve insan fotografı (çoğu kez hatıra) için. Manzara için geniş açı lazım, insan fotografı için gece veya özellikle gündüz flaş. Manzara için dağda tepede taşınmaya uygun hafif ve küçük olmalı, özellikle "photoethnography" için insanları ürkütmeyecek, samimiyeti bozmayacak kadar ufak olmalı.

Lensler sistemin amacına uygun olmalı yani küçük olmalı, mümkünse "pancake" olmalı. Aksi takdirde örnek olarak Minolta 70-210 F4 (birakutusu) gibi 700-800 gramlık bir lensin arkasına ha 600 gramlik DSLR takmışsın ha 300 gramlık NEX gövde takmışsın, hiçbir anlamı yok, bilakis üstüne bir de optik vizörden, phase-shift AF'den, uzun pil ömründen ve en vahimi flaştan olursun.

Bu sistemin rangefindera göre en büyük avantajı zoom lenslerle de çalışabilmesidir. Gerçi paralaks yok, önüne macro da takarsın, tele de ama lens boyutu büyüdüğü için bana anlamsız geliyor.

 

Tarih: 5 Ekim 2011, 16:50 - İp: 78.***.**8.242
aicut
aicut (üye)
İzmir / Amatör

yorum yapan herkese gercekten çok teşekkür ederim.kücük bir trafik kazası gecirdiğim için bir süre burada değildim.şu anda girdiğimde yaptığınız yorumları gördüm.ve çok memnun oldum.
mutlak surette '' Nihai amacınıza uygun olmayan bir sistem seçmişsiniz, şimdi de ağlıyorsunuz. '' kısmına şunu söylemem lazım;
Bizim gibi konuya ilgisi olmayan kişileri yanlış yönlendiren kişilerin ve teknik anlamda bilgi sahibi olmayan kişilerin satta ne olursa olsun sat modunda yönlendirmesine maruz kalmamızdan dolayı oluyor sanırım bunlar.
ben sitem için bazı ürünlerin resimlerini eklemek istedim ve amatör olmayan ama cok asırı ve karmasıkta olmayacak orta düzeyde bir makine almak istedim.
fakat iyi bir makineye yöneldiğimde ne yapacaksın o koskocaman ayarları karışık makineleri deyip caydırıldım.sonuçta sen bir ürün fotografcısı değilsin dediler.burdan bakınca doğru.basitlere bakıncada düz klasik 12megapiksel digitalleri cıkardılar karşıma.onlarlada zoom yapmak mümkün değil.cünkü minik objelerin fotolarını cekicem.bu anda durdum.çok forum inceledim.her yerde hep diğerini cürüten yada tam tersi yorumlar yapıldı.en son bircok makine satan bir magazaya gidip durumu anlattığımda bana dedilerki al bu senin işine yarar karmasık makine değil.menüleri rahat yarı otomatik.anlaşılır.hemde lensleri var istediğine uygun değiştirebilirsin dediler.hemde hafif.bir bayan olarak bu da önemli
tamamen bilenden yardım aldık. sonuç bu oldu.
ben işim garanti olsun diye lenslerede baktım o büyük magazada.bana dedilerki bu lens isine yarar.ama şimdi görüyorumki olmadı yani düşündüğüm sekilde resimler olmuyor.bunun üzerine cözüm ürettim. bu kez dediler ışık.
ışık içinde 1 ay uğraştım. ışık konusunu düzeltmeye calıştım. sonra dediler cadır. cadırda aldık. kurduk.yine olmadı.bu sefer dedilerki ayarları yapamıyorsun belki 2-3 ayda makinede hangi tuş ne işe yasar teknik terimleri inceledim denemeler yaptım ne yaparsam yaptım olmadı.dedim lens sorun lens.şimdi düşünüyorum haklı olarak.
ben ne yapıyım.aşagıda bir sürü tafsiyelerde bulunmuşsunuz çok çok teşekkür ederim.ama taktir edersinizki konudan anlamayınca bir doktorun teknik terimlerle birsey anlatması gibi ben hiçbirsey anlamadım.çekeceğim objeler 13 cm-20 cm arası ürünler. elimdeki makine sony nex-3 bir cadırım ve cadırın ilavesi olarak içinden cıkan lambalar var.bir tanede tepeye ben ilave aldım.öyle önerdiler cünkü.
http://www.kastamonucagri.net/urunresimler/63.jpg

şimdi ben düşünüyorum hangi adaptör. hangi lens??
yine başa döndük.
anlıyorum yardımcı olmak istiyorsunuz.cok teşekkürler tekrar.
fakat benim kafam hala karışık.hangi adaptörü alıyım hangi lensi alıyım.
kesin bir sey yok.
istediğim bir bilirkişi cıksın.
desinki;sen 13-20 cm objemi cekiceksin.tamam makinen nedir sony nex-3 mü? tamam.sen şu adaptörü al. birde git bu lensi al.hadi güle güle desin.2-3 kişide evet doğru desin bu kadar))) bitti.
artık umudumu kaybetmeye başladım bu bu kadarmı zor.????

 

Tarih: 6 Ekim 2011, 23:56 - İp: 81.***.**0.202
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben sizin yerinizde olsam :

1. Nex3'ten bir yolunu bulup kurtulurdum. Bunu yaparken çok acele etmez, makul fiyat verecek bir müşteri beklerdim. Unutmayın amacına uygun kullanıldığında sınıfının en iyi sistemidir onlar.

2. Madem macro sizin işiniz, ışık önemli. Paraflaş falan kullanmanız gerekebilir ama bu sistemler pahalıdır. Eğer bu tür aparata yatırım yapacaksanız Nikon sistemine bir bakın. Ben kendi adıma söyleyeyim eğer bir veya daha iyisi iki adet wireless flaş edinirseniz bu işi olabilecek en pratik şekilde halledersiniz. Wireless flaşı çadırın dışına koyarsınız, güzel bir ışık elde edersiniz ve daha yumuşak bir ışığa ihtiyacınız olursa şekim yaptığınız yerin sadece bir duvarını aydınlatarak daha güzel bir ışık elde edersiniz. 2 adet wireless flaş varsa elinizde, imkanlar daha iyi. Flaş kullanımı yanında WB ile sıkıntılardan kurtulmanız gibi fayda getirecektir. Aşağıda size wireless flaş kullanımı ile ilgili birkaç makale sunuyorum, örneklerde Sony DSLRlar kullanılmış. Neredeyse 20 senedir ucuz veya pahalı, alt sınıf veya üst sınıf bütün Minolta/Sony SLR/DSLR makinalar wirelss destekler, diğerleri için (Canon, Nikon, Pentax vs.) modeli araştırın.

http://friedmanarchives.blogspot.com/2008/12/lighting-for-wine-bottles-and-glass.html

http://friedmanarchives.blogspot.com/2010/07/5-dollar-studio.html

http://friedmanarchives.blogspot.com/2011/06/wireless-flash-saves-rbl-again.html

Bu örneklerden de anlayacağınız gibi ekipman işin küçük kısmı, olayın %99'u ışık.


3. Macro çekecekseniz ve SLR/DSLR kullanacaksanız bazen optik vizöre yapışmak zorunda kalmak istemezsiniz. (mesela yerde bir çiçeğin resmini çekecekseniz yere yatmak istemezsiniz), LiveView özelliği olan bir DSLR tercih edin, LCD ekranı oynar olsun.

4. 90mm veya 100mm macro lens edinin.

5. DSLR kullanması zor diyen kişilere itibar etmeyin. Bütün, istisnasız bütün DSLRların full otomatik modu vardır (çoğunlukla yeşil renkle gösterilir) bu modda herkes kullanabilir. Öğrendikçe başka ayarlara da ihtiyacınız olacak, işte tam burada DSLR DSLR yapan özellikleri kurcalarsınız.

 

Tarih: 7 Ekim 2011, 11:09 - İp: 78.***.**8.242