karacaciha
karacaciha (üye)
Aydın / Profesyonel Fotoğrafçı

Sony'den Full Frame Geliyor

Selamlar.
Sony firması rsmi duyurusunda 2008 sonunda ya da muhtemelen 2009 başında ilk Full Frame makinasını çıkarcağını duyurdu.
24.81 Megapiksellik saniyede 6.3 kare taşıyabilen EXMORE CMOS sensörü yaz sonunda ürettiğini duyuran Sony,bu sensörü büyük olasılıkla ilk Full Frame DSLR si olan bu makinada kullanacak.Ama aradan uzun zaman geçeceği için bu sensörün hızını biraz daha geliştirebilir Sony.
Minolta'nın varisi olan Sony A700 ün tasarımıyla Minolta'nın ruhuna saygı duyduğunu gösterdi;zira A100 ün D5 tasarımıyla bunu görmüştük.Söylentilere göre,Minolta'nın en üst makinası olan D9 un Sony yansıması olacak olan ilk Full Frame A900 adını taşıyacak.
Yeni sensörün yüksek ISO daki performansı,daha düşük noise ve daha keskin görüntü özellikleri dikkate alınırsa Sony ilk Full Frame makina ile piyasayı çok kızıştıracak.Çünkü bir yandan anlaşması olduğu Carl Zeiss ile lens desteğini sağlayarak profesyonelleri kendi markasına çekmeye çalışıyor (bknz.Carl Zeiss 24-70 mm 2.8).
Daha henüz ülkemizde satışa sunulmayan A350 ile nikon ve canon a nasıl Live wiew yapılacağını ve yüksek hızda AF modda(3 kare/saniye) canlı gösterimden nasıl fotoğraf çekebilen DSLR üretilebileceğini gösterdi.Hem de bunu 14 mp.de 800 dolara piyasaya sürerek.Korkarım ki Full Frame daha yeni ve gecikmiş olarak geçen Nikon sınıfta kalacak ve Sony 2.sıraya oturacak.
Tabi Sony olayı biraz daha ileri götürerek Full Frame'i çıkarana kadar önündeki zamanı değerlendirerek bu makinaya bir de Live View özelliğini eklerse o zaman süper bir sürpriz olur.Çünkü gelecek Life View de..Bunu Sony zaten resmi duyusunda söylüyor ve geleceği görüyor ve rekabetin bu alanda kızışacağını kestiriyor.
Ben şahsen bu makinayı dört gözle bekliyorum.Çok da abartılı bir fiyatının olacağını zannetmiyorum.Çünkü şu anki makinalarının ve çıkacak olan makinalarının emsallerine göre daha ucuz olduğunu biliyoruz.Bu sony'nin fiyat politikası.İlk amacı Profesyonellere ulaşmak olduğu için bu politikayı bir süre daha gütmek zorunda.Zira profesyonelleri kendine çekebilmek için Carl Zeiss'e lens ürettirmek zorunda kalıyor.Muhtemelen de lens farkını kendi body lerinden tolere etmeye çalışıyor.Yalnızca değerini hakedecek bir fiyatının olacağını düşünüyorum.

Tarih: 24 Şubat 2008, 16:27 - İp: 78.***.**3.7
jdf_burak
jdf_burak (üye)
Trabzon / Meraklı

daha acemı ve elinde henuz cok seyını bılmedıgı bır slr makınası olarak kucuk bı acıklama geregı yapmayı duydum.live view özelliği bence gelecegın ana konusu olmayacak.cunku neden:ben bu işi profosyonel olarak yapan kısıler tarafından bunda live view var bunu alayım gıbı bır dusunce ile hareket edecegını dusunmuyorum.kac profosyonel o guzelım vızoru bırakıp ekrandan fotograf cekerki.tabıkı de ıyı bırsey ama bır makıneyı almak ıcın bır kosul olmayacak.dergi kapaklarında fılmlerde veya magazınlerde lcd ye bakıp foto cekecek kısılerın resımlerı olmayacak.kısaca live view yeni nesile eklenmiş bir artı olarak kalacak.saygılarımla.....

 

Tarih: 6 Mayıs 2008, 13:54 - İp: 88.***.**8.166
karacaciha
karacaciha (üye)
Aydın / Profesyonel Fotoğrafçı

Doğru bir söz,live view özelliği o makinayı almak için bir koşul olmayacak,buna katılıyorum.Ben de bunu iddia etmiyorum zaten.Ancak ileride live view özelliği daha da yaygınlaşacak ve makinalarda ek bir özellik olacak.Bazen kullanım amacına göre baskın bir özellik olacak.Kaldı ki illede Lİve View vizörden bakmak zorunda değil kimse.Sony A350 de bildiğim kadarıyla canlı vizöre geçen bir düğme var ve o düğme ile canlı vizöre geçiyorsunuz.İlle de LCD den bakmak zorunda değilsiniz.Yani ileri ki yıllarda iki özelliği barındıran makinalar çoğalacak ve hem optik hem de elektronik vizörle çekim yapma şansımız olacak.Yani son kullanıcı daha çok seçenekle karşı karşıya kalacak.Düşüncelerinize karşılık olaak ve benim iddialarıma dayanak olarak şu an en profesyonel ve en üst makina olan Canon Mark IIIs in Live View özelliğinin bulunduğunu hatırlatmak isterim.Selamlar.

 

Tarih: 6 Mayıs 2008, 15:58 - İp: 88.***.**3.71
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

DSLR artık salt profesyonellere hitabeden bir segment değil.
Muhtemelen satılan DSLR makinelerin kahir ekseriyetini amatörler alıyor.
Bu yüzden de makineye konulacak live-view özelliği mutlaka tercih edilirliğini artıracaktır.
Hele livview özelliğine ek olarak hareketli LCD de koyarlarsa satışı daha da artırır düşüncesindeyim.
Daha ileri giderek söyleyeyim; DSLR makinelere video çekim özelliği koysalar (ki live-view özelliği olan makinelerin ikinci sensörleri ile bu mümkün) bu da atışa muhakkak yansır.
Kaldı ki elimin altındaki makineye ilave olarak video çekim de koysalar bundan şikayet eder miyim?
Tabiki hayır!
Düne kadar DSLR için video çekimi teknik olarak im-kan-sız-dı...
Belki o yüzdendir, üretici firmalar erkek adamın DSLR sinde video veya live-view olmaz!" efsanesi yaratmışlardı.
Şimdi bakıyorum. Canon da Nikon da birer birer livewviewe dönmüşler.
Satışı artıracak her şeyin DSLR makinelere ilave edilmesini bekleyebiliriz.

 

Tarih: 6 Mayıs 2008, 16:26 - İp: 88.***.**9.226
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Ayrıca Full Frame makineler yaygınlaşır ve buna bağlı olarak da ucuzlarlarsa niye bizim gibi amatörlerin ilgi alanına girmesin ki?
Daha önce, filmli makineler döneminde de amatördüm (işe bak yahu bizde hiç gelişme olmamış hala da amatörüz) ve FF analog makine kullanıyordum.
Sensör büyüdükçe alan derinliğini kontrol etmek daha kolay olacaktır ve büyüyen ışık algımayıcılarının (ki giderek artan MegaPiksel boyutlarıyla pek de öyle olmayacak gibi) daha kaliteli görüntü vereceklerdir.

 

Tarih: 6 Mayıs 2008, 17:16 - İp: 88.***.**9.226