paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sony, Dslt'den Vaz Mi Geciyor ?

Sony tarafindan resmi bir aciklama olmasa da, DSLT - gecirgen aynali DSLR - uretiminin durdurulacagi, sadece aynasiz modellere yonelinecegi soylenir.

Tarih: 26 Mayıs 2013, 09:26 - İp: 96.***.**5.17
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

kiev-19, elektronik perde kullanan bazı makineler Nikon D40, Canon 40D, Nikon V1 ve NEX-5N'i örnek verebilirim. Örneğin Nikon V1'de tamamen elektronik perde kullanılabiliyor istersen, istersen de mekanik perde. Elektronik perdede algılayıcı elektronik olarak karartılıyor. Nikon V1'de elektronik perdeyi kullanırsan perde sesini hiç duymuyorsun ve enstantane 1/16,000 olabiliyor.
Aynasızlarda ve STLlerde algılayıcının önü deklanşöre tam basmadan önce açık, fotoğraf çekilirken perde iniyor ve kalkıyor.

 

Tarih: 17 Haziran 2013, 21:33 - İp: 212.***.**1.77
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

"Ben Sony'nin 2.bir FF SLT çıkaracağına inanıyorum.En azından SLT olmasa da FF makinaya devam edecek düşüncesindeyim"

Yanlis anlasilmasin - baslik Sony'nin DSLT'den vazgectigi konusunda; FF'den vazgececegini soylemiyorum. Aynasizlar devam edecek - gunun birinde cogu makinalar FF olacagindan, elbet FF aynasizlar da olacak.

Bahsettigim test sonuclari tamamen rakamsal deger sunan/yoruma pek yer vermeyen DxO sitesinden - guncel FF Nikon DSLRlerin yuksek ISO bozulma limitleri ISO 2900-3000 civarinda iken, A99'da ISO 1500 civari olarak belirtilmis. Bu zaten sasirtici bir sonuc degil zira DSLTler ilk ciktiginda yapilan ayni sensorlu Sony DSLT ( A5x ) ve Sony DSLR ( A5xx ) arasindaki kiyaslamalarda da gecirgen ayna yuksek ISO performans kayiplari gorulmustu.

Bu elbet Sony A99 goruntu kalitesi kotu demek degil ; cok iyi ve tatmin edici olduguna eminim. Tum APSC'lerden zaten iyidir . Demek istedigim, arada extra bir cam oldugu surece hic bir zaman esdeger aynali bir FFnin kalitesine erisemeyecegidir.

Zimmetli makina uygulamasi tahminimce Turkiye'de muhabirlere odenen dusuk paralarin telafisi... Hem asgariye yakin ucret ode, hem adamin D4 ile cekmesini bekle - olacak is degil tabi. Ama dunyanin bu tarafinda durum oyle degil - profesyoneller kendi ekipmanini kurar, $10,000 lik telelerin parasini cebinden oder. Sony FF lens yatirimi riskine girecek profesyonel gormememizin sebebi de belki budur.

Neyse cok uzatmayayim - goruslerim biraz da benim Sony markasina maalesef sempati duymamamla da alakali. Genelde her alanda top kosturan firmalari, dunya devlerini sevmiyorum. Kullanicilarini umursamaz , tamamen kendi cikarlarini korur gibi gelirler bana. O sebeple belki tarafsiz olamiyorum . Neyse yakinda gorecegiz zaten DSLT durumunu ...

 

Tarih: 18 Haziran 2013, 08:56 - İp: 96.***.**5.17
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı


@ozturert, bilgi için teşekkür ederim...

@paperman,

"Aynanin dokunulmamasi/temizlenmemesi de gerekiyor ki tozlandiginda veya aradan 1-2 yil gecince seffafligin azaldigi durumda ne olacagi belirsiz."...

bu gerçekten büyük bir sorun gibi gözükmesine rağmen şimdiye kadar gündeme gelmemesine, ayna şikayetlerinin zirveye çıkmamasına şaşırdım diyebilirim...forumlarda sensör kirliliği şikayetlerine çok rastladık ancak SLT sony'lerin ayna şikayeti hiç gözüme ilişmedi...dışarıda durum nasıl acaba?..

 

Tarih: 18 Haziran 2013, 14:52 - İp: 176.***.**1.69
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Etrafimda Sony kullanan olmadigi icin, karsilastigim/kulagimla duydugum ayna tozu sikayeti yok. Normalde Sony sitesi de okumadigim icin durum nedir bilmiyorum - ancak biri Nikon forumlarina Sony ile ilgili bir link koyacak ki, o zaman goreyim Sony haberlerini.

Meraktan Sony forumlara "ayna tozu" yazip, simdi baktim. Aynasi tozlanip, nasil temizlenecegini soran epey kisi var. Normal DSLRlerde sensor uzeri tozlardan daha fazla siklikta mi dersen - degildir muhtemelen. Ama burada sorun aynanin, uzerindeki son derece hassas kaplamalar sebebiyle TEMIZLENEMEZ hatta DOKUNULAMAZ olmasi. Halbuki DSLR sensorleri kolayca temizlenebiliyor. Gordugum kadariyla da, her temizlemeye calisanin elinde kalmis - cizilmis ayna.

Tum tavsiyeler, ayna tozlandiginda ( ki bir gun tozlanmasi kacinilmaz ) Sony Servise yollanmasi yonunde. Orada bir problem daha var - temizleme isini de oyle her Sony servisi yapmiyormus. Bir tane ABD'nin dogu, bir tane bati kiyisinda yapan yer var sadece. Koca Amerika'da 2 servis yani ( muhtemelen temizlemek yerine, degistiriyorlardir - cok ince film gibi plastik bir parca zaten ).

Yazdiklarim, okuduklarimdan ibaret ...

 

Tarih: 19 Haziran 2013, 05:47 - İp: 96.***.**5.17
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı


belki de temizleme yerine direkt ayna değişimi yoluna gidilir ilerde, o kadar hassas malzemenin temizlik ömrü de kısıtlı olur...

netice itibariyle öngörüler haklı çıktı, SLT erken bitti...

 

Tarih: 19 Haziran 2013, 11:24 - İp: 176.***.**1.69
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Dur bakalim - daha biten bir sey yok . Simdilik soylentiden ibaret ... . Olan modeller devam ediyor ( bir sinif eksikle ). Sony genelde 3-5 ayda bir ( lafin gelisi ) giris seviyesi modelleri yeniler. Onlar gelmemeye basladiginda durumu anlariz.

 

Tarih: 19 Haziran 2013, 16:35 - İp: 96.***.**5.17
tomwong
tomwong (üye)
İstanbul / Amatör

Sony slt den vazgeçiyor çünkü sony focus sensorlerini ana görüntü sensorüne yeleştiriyor bu konuda patent aldı detayları SAR da var.Yani yarı geçirgen aynaya gerek kalmıyor.Faz dedeksiyonu yapan bu teknoloji hem dslr hemde dslt den üstün oluyor ne mekanik ayna titreşim problemi ne de yarı g.aynanın ışık zayıflatma problemi var.

 

Tarih: 20 Haziran 2013, 14:32 - İp: 188.***.**1.3
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Aynasizlarda/NEX'lerde kullanilan teknoloji zaten bu degil mi ?

 

Tarih: 20 Haziran 2013, 17:00 - İp: 96.***.**5.17
tomwong
tomwong (üye)
İstanbul / Amatör

nexler de aynasız ama onlarda contrast detection sistemi var.Bu da hareketli sahnelerde focuslamama paroblemi yaratıyor.Yeni patent alınan sistem phase detection sistemi hareketli sahnelerde bir problem olmuyor.Bu yeni sisteme sony ne ad verecek bilmiyorum ama ben sportif aynasız diyorum.Böylece aynalı sistemlerin hiçbir avantajı kalmıyor.

#tomwong' tarafından 21.06.2013 10:43:35 tarihinde düzenlendi.


#tomwong' tarafından 21.06.2013 10:51:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Haziran 2013, 23:20 - İp: 188.***.**8.81