pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sony Türkiyeyi Kutluyorum

A100 ün fiyatını avrupa ile aynı seviyede Türkiye pazarına sunarak bir ilki gerçekleştirmiş olmaları, başka firmalarada örnek olma ihtimalleri nedeni ile kendilerini kutluyorum.

Tarih: 13 Ağustos 2006, 10:21 - İp: 81.***.**1.109
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Bence cok erkenden, Sony icin cok olumlu konusmaya gerek yok. Sony'nin tarihi basarilarla oldugu gibi (walkman, trinitron tup teknolojisi,playstation) ayni zamanda basarisizliklarlada doludur(betamax video bant teknolojisi). Sony yillardan beri mp3 piyasasinda tutunamamis bir firma olmasida elektronik ve digital teknolojide cok cok ileri olmanin hersey demek olmadigini gosteriyor. Pazar egilimlerini ve marka degerlerini ele alirsak Nikon ve Canon bu konuda cok cok onde firmalar. Hali hazirda bu iki firmanin urunlerine sahip ve ellerinde toplamda yuzmilyonlarca uyumlu lensler bulunduran bir kitleden bahsediyoruz ---(elinde bir markaya ait cesit cesit lens bulundurup her yeni modelde marka degistiren ayran gonullu, tuzu kuru ciddiyetsizleri kaale almiyorum)---
Sony gibi devlerin , baktilar olmuyor ''bosver slr'yi'' deyiverip alfa sistemini yari yolda birakmayacagi, veya amator tuketici piyasasinin talep ihtiyaclarina gore ucube makinalar uretmeyeceginden emin olamayiz. Sony rahmetli minolta 'yi olu essek fiyatina aldi, ve unutmamak lazim ki isler tutmayincada ''eee napalim olmadi bizden bu kadar'' deyip cekilebilirde veya amator piyasa icin ucuz amator makinalarla devam edebilir. cunku sony bunu yapamazsa elinde zaten bircok degisik sektorde oynattigi urunler var. amaci sadece senede 2.7 milyon makina satilan nikon ve canon tarafindan domine edilen dslr kamera piyasasina girip soyle ufak bir isirik almak, alfa satislari iyi bir gelecek vaat etmedigi surecede bu is uzerinde cok fazla asilmayada ihtiyac duymayacaklar

Sonucta ben nikon ve canon'un karsisinda kolay kolay rekabet yapabilecek firma oldugunu sanmiyorum. dikkat ettiyseniz a100 'un duyurulmasindan sonra hemen d80 haberini duyduk ve her yer birden d80 on incelemeleriyle doldu, Canon'dan da cok yuksek bir ses gelecek gibi. ayrica canon ve nikon'un, ozellikle nikonun tasarim hizina ve glistirme hizinin yaninda sony cok yavas kaliyor nikon gecen senenin nisan ayindan beri 4 dslr(d50-d200-d2x-d80) 6 yeni lens, iki yeni flash sistemi, 15 compact camera gelisitirdi. ayrica sanirim nikonun uretim bantlari sanirim daha yuksek verimle calisiyorki nikon d50'yi ciktigindan beri piyasanin en alt seviye fiyatlariyla tutabildi. canon icin soylenebilecek bir sey yok zaten, tamamen entegre olmus, piyasanin en iyi sensorlerini ureten bir firma, ozellikle canon'un sony tehtidini ipledigini hic sanmiyorum.

yazdiklarimin sony hakkinda on yargi olarak nitelendirilmesini istemem ama biraz temkinli olmakta fayda var derim

 

Tarih: 14 Ağustos 2006, 19:22 - İp: 209.***.**6.26
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

siz galiba yaz başında sony nin toplantılarını izlemediniz sony iki piyasaya çok ciddi yatırımları söz konusu birinci digital makina fotoğrafçılık sektörü ikincisi lcd televizyon sektörü sony bunlara göz dikti merak etmeyin a200 yolda çok az kaldı gözlerinize inanamayacaksınız 12 ile 15 megapiksellik bir makina ve carl zeiss lenslerle donatılmış olacak göreceksiniz işte o zaman yorumları okumak isterim bahsettiğin firma SONYYYYYY başka bir şey değilll kolay kolay vazgeçmez mp3 ve diğer ufak sektörler değil adamlar termam baskı yapan makinalar çıkardı ve kodak express ler gibi tabela veriyor SOny dijital fotorafçılık merkezi diye bu konuyu tam olarak ele almaktadır sony sadece makina değil yani tam bir bütün olarak bilmem anlatabildimmi sadene canonun ve nikon değil kodak express lerinde rakibidir şu anda

 

Tarih: 14 Ağustos 2006, 19:37 - İp: 88.***.**6.165
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Polaris,

Bizim degerlendirmemiz daha cok Turkiye piyasasi ile ilgiliydi. Nikon ve Canon fiyatlarini asagi cekemezlerse yeni DSLR alacak pekcok kisiyi Sony'e kaptiracaklar. Benim bilidigim sirf bu forumda en az 3 kisi halihazirda a100 satinaldi bile. Hadi bunlar buraya uye bilincli kisiler. Hani senin o kaale almadigin bilincsiz ayran gonullu tuzu kuru kitle var yaaa, onlarinki gibi tatli para yoktur herhalde, iste o kitleye Sony pazarlamak mi kolay Nikon mu, bir dusun istersen.

Madem global degerlendirme istiyorsun, iste bu da benden:

Nikon ipin ucunda. Sensorunu Sony'den temin ettigi surece guvende degil. Yasamak icin bir senede D2X, D50 ve D200'u cikarmasi yetmedi, simdi can havliyle D80'i anons etti, kosmaktan baska sansi yok, durursa dev onu ezer.


Canon simdilik guvende gibi gozukuyor. En iyi sensoru o uretiyor, EOS1D'nin yanina yaklasan bile yok. 1D'ye gelinceye kadar Sony'den ustun 5D ve 30D'si var arada, 350D neredeyse a100'e denk.

Ama butun bunlara ragmen iddia ediyorum Canon da guvende degil.

Sony profesyonel ve amator video kamera uretiminde lider. Sony compact makina uretiminde ciddi pazar payina sahip. Sony'nin arge icin yapacagi bir masraf Canon'un bilmem kac kati cesit ve sayida urune uygulanacak, kisacasi arge'nin birim maliyeti cok daha dusuk. Birikime ihtiyac duydugunda veya stratejik olarak onemli buldugunda parayi bastirip istedigi sirketi satin alabiliyor (bkz.Minolta, CBS).

Sony'nin basarisizliklari var dogru.

MP3: MP3 player gerektirdigi altyapinin alt duzeyde olmasi sebebiyle 5.sinif Chinli firmalar tarafindan kolaylikla uretilebilen birsey. Dahasi MP3 sikistirma baslibasina kalitesiz birsey, hi-end kullanicinin umrunda bile degil. Benim evde biri deck bir de walkman tipi olmak uzere analaog kayit yapabilen 2 adet Sony MD player/recorderim var, esas kaliteli olan ve muzisyenlerin kullandigi format o. Bu arada Sony MP3le hicbirsey yapamiyorsa Sony-Ericson telefon satiyor, herhalde toplam Mp3 piyasasindan daha fazla kar ediyordur.

Betamax: Hikayenin 2.perdesi: Sony'nin betamax'i kaybetti ama Sony VHS'de de bir numara oldu. Yani yeterince buyukseniz, darbe alsaniz bile gebermiyorsunuz.

Kisacasi Canon da kosmak zorunda, eskaza tokezlerse dev onu da ezer, 2. sansi yok.

Buyukluk hersey degil belki ama bayagi onemli bir kriter.

 

Tarih: 14 Ağustos 2006, 20:08 - İp: 85.***.**6.20
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

ANTİKA SELAMLAR

YORUMLARINA BAYILDIM BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİMİ TAM OLARAK ANLATMIŞSIN ÇOK SAOL KOMPACK BİR NUMARA N-1 T-9 T-30 W-100 GİBİ MAKİNALARI VARMI NİKON VE CANONUN PEKİ DSLR DE CARL ZEİSS LENS KULLANIRSA NE OLACAK CANONUN VE NİKON HALİ BİR DÜŞÜNÜN LENS DE DÜNYADA BİR NUMARA OLAN CARL ZEİSS ELEKTRONİKTE BİR NUMARA OLAN SONY BUNLARIN ORTAK YAPIMI DSLR DÜŞÜNEBİLİYORMUSUNUZ SONUçLARINI... ANTİKA MSN NİN VERSEN [email protected] ekle müsaitsen konuşmak isterim seninle

 

Tarih: 14 Ağustos 2006, 20:21 - İp: 88.***.**6.165
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

ben bekleyelimgorelim diye dusunuyorum. burda ceyhun arkadasımız sony bayisi ve sony nin icinde olanları biliyor...ama canon ve nikonuda bir satıcı olarak tanıyor. canon ve nikonun yıllardır bu isi yaptigi ve bu isin lider markaları oldukları bir gercek. ama sony cok saglam girdi ise.. kendisi milyarlarca dolar harcayıp bir body yapmak yerine.. ucuza mimoltayı aldı. harcayacagi parayı sony lens ve ilerde anlasacagi carl zeis icin kullandı. simdi bekleyelim. nedir nikon ve canon 2 yeni modelle geliyolarmis. buyursunlar bekliyoruz. d 70s i fiyatı ortada. soyle guzel bir macrolu (gercek macro olmadıgı soyleniyor) 24-85 nikon lens ile alırsanız..yalcinlar fiyatı kredi kartı tek cekim :
NIKON D70S BODY - 24-85 mm D Lens +
1 GB KART ile KİT
Dijital SLR Fotoğraf Makinesi

Liste Fiyatı : 2.635,42 YTL +KDV
Havale ile : 2.371,88 YTL +KDV 2797 felan yapıyor .yalcinlar da. 12 ay taksitli fiyatıda 259,15 YTL 3109 ytl ye geliyor. bu bilgiyi BAZI ARKADASLAR YANLIS YONLENDIRIYOSUN BIR SEY BILMIYOSUN felan dedigi icin direkt yalcinlardan alıp yazdim inanmayan bakar...

Bu makine bence cok guzel bir makine ama 1 seneden fazla olmadı. d 70s ile birlikte d 50 cikti d 100 var suandada en son d 200 var. sony daha tek model cikartti. fiyatlar ortada...bilimde kusku vardır, iyi bir seydir. bekleyelim gorelim ve bilenleri dinleyelim. hepimiz mantık cercevesinde gorduklerimi ve duyduklarımıı burda paylasıyoruz. ama Ceyhun arkadasımız bu isin icinde direk makineleri satıyor. sony nin ne kadar yatırım yaptıgını elbette bizden daha iyi bilecektir. Sony mp3 isinde basarisiz olmadı ki? sadece satisda basarisiz olmus olabilir oda Turkiye de .. pahalı diye... ama bu bir olcu olabilirmi? fotograf makinesindne bahsediyoruz. siz soyluyosunuz nikonun islemcisini sony yapıyo diye..sony bu ise girmis olmak icin girmedi bence ve fiyat hususunda cok ilginc gelismeler olacak gibi geliyor bana. bu bizim yararııza bence. hepimiz digital slr makine alalım ve bol bol guzel fotograf cekelim..bunu ictenlikle diliyorum..

 

Tarih: 14 Ağustos 2006, 20:44 - İp: 88.***.**5.104
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

ŞUAN İÇİN SADECE KODAK VE SONY SATIYORUM ÇÜNKÜ NİKONLA ANLAŞMADIM DAHA İSTİYORLAR SATIN DİYE OLMADI ÇALIŞMA ŞARTLARIMIZ UYMADI CANON SATTIM AMA ODA OLMADI SONY DE SATIŞLARIM 10 KALTLADI AYNI ZAMANDA 3302 NORİTSUYLA BASKI DA YAPIYORUZ NETİCELER GÖREBİLİYORUM PEKİ BU ÇEKENLERİN HEPSİ İYİ MAKİNALARDAMI BASKI YAPTIRIYORLARDA NETİCELERİNİ İYİ BİLİYORLAR ACABA İKİ AYRI MAKİNADAN ÇEKİLEN RESİMİ AYNI BASKI MAKİNASINDA BASTIRDIĞINIZDA ORATAYA ÇIKAR FARKI. ŞİMDİ LEDLE FOTOĞRAFI OKUYAN MAKİNAMI DAHA İYİ BASAR RESMİ YOKSA LEDLEMİ BEN H-1 DE LEDLİ BASKI YAPTIRDIM İNANILMAZ BAŞARISIZDI AMA AYNI KAREYİ NORİTSUDA BASTIM MÜTHİŞ NETİCE ALDIMMMM BİLMEM ANLATABİLDİMMMİ BİLGİSAYARDANDA YANILMASIN SİZİ BİLGİSAYARDA EKRAN KARTININ KAPASİTESİNE GÖRE GÖRÜRSÜNÜZ RESMİ 256 MB EKRAN KARTINDAMI İYİ GÖZÜKÜR FOTOGRAF YOKSA 1024 MB VEYA 512 VEYA HERNEYSE İŞTE 3 BOYUTLU EKRAN KARTINDAMI İYİ GÖZÜKÜR SİZ ONLARA GÖRE NETİCELENDİRİYORSUNUZ RESİMLERİ BENCE ÖYLE DEĞİL KARTTA GÖRMELİYİM FOTOĞRAFI Kİ NOT VEREBİLEYİM SİZ ÇEKMEK TEN ANLARSINIZ BEN KARTA BASMAKTANNN BİLMEM ANLATABİLDİMMİ ARKADAŞLAR SAYGILAR SONY NİN YETKİLİ SERVİSİ MÜTHİŞ ÇALIŞIYOR BİLGİNİZ OLSUN ÖYLE TEKNOSALARDAN ALINIRSA İLGİLENMEZLER BEN P200 VERDM BİR MÜŞTERİME 32 GÜN SONRA GETİRDİ MAKİNAYI LENS DE UFAK BİR ARIZA VARDI SONUÇ NE BİLİYORMUSUNUZ SONY SERVİS DEĞİŞİM YAZDI MAKİNAYI SIFIR MAKİNA VERDİM MÜŞTERİME SONY KENDİ ÜRÜNLERİNİN HATALIRINI YENİLEREK HALLEDİYOR YA ÖTEKİLER ÇÜNKÜ SONY NİN KENDİSİ BURDA DİSTİRİBİTÖRÜ DEĞİLSAYGILAR

 

Tarih: 14 Ağustos 2006, 20:59 - İp: 88.***.**6.165
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

""BAZI ARKADASLAR YANLIS YONLENDIRIYOSUN BIR SEY BILMIYOSUN""
bak arkadasım seninle tartısmak istemiyorum belirttigim seyleri gercekten bilmiyordun (ef-efs lens farkını bile).. az once gercekten fotograf makinen yok gibi birsey ima ettin daha sonra fotograf bile cekmemissin dedin sonra karsılıgında cevabını fazlasıyla alınca msnye davet ettin..seninle yapacagım tartısmanın bana zerre kadar faydasının dokunmayacagını bildigim icin bunada kulak tıkadım.. simdi de internet sitelerinden fiyat bakıp sonrada buraya yazıp sacma sapan bir sekilde laf dokundurma.. inan cok sıkıldım.. sende, ne bilip ne bilmediginde umrumda bile degil sadece insanları yanıltabilicegini dusundugum icin yazmıstım o mesajı.. yeter artık daha fazla uzatma..

 

Tarih: 14 Ağustos 2006, 22:29 - İp: 88.***.**3.90
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Ceyhun,

Biliyorum, heyecanlanip aska geldin, o yuzden bagirip duruyorsun, kucuk harflerle lutfen.

Az onceki yorumuma birsey daha eklemek istiyorum:

Buyuk olmanin getirdigi avantajlardan ArGe faaliyetini birim basina ucuza getirmekten bahsetmistik. Ayni sekilde pazarlama, reklam, distribitorluk ve servis faaliyetleri de ucuzlar. Canon, Nikon vs. firmalarin basetmesi gereken esas faktor burada devreye giriyor. Mesela Canon ve Nikon'un burada dogrudan temsil edilmemesinin sebebi bu. Yada TV'de kac kere Canon veya Nikon reklami gordunuz? Liste boyle uzayip gider.

Tabii buyuk her zaman kazanir diye bir kural yok. Buyukluk kompleksine kapilan kaybeder, rakiplerini hor goren, yeni firsatlari degerlendiremeyen kaybeder.

Bunun en bariz ornegi IBM ile Microsoft-Intel hikayesidir. 1980'lerin basinda IBM tartismasiz yanina bile yaklasilmaz bir dev. Fakat kisisel bilgisayar olayini hor gormus. Bunlarda calisacak islemcileri ve isletim sistemlerini bizzat kendisi uretmeyi hakir bulmus. Kendisi kompleks mainframeler uretip, harika isletim sistemleri gelistiriyor yaaa, kisisel bilgisayarlara kim ne yaparsa yapsin demis. Bugun sonucu hepimiz goruyoruz.

Aslinda bugunden gecmise bakinca IBM'in buyuk hata yaptigini goruyoruz, ama bir 27-28 sene geri gidip oncesinden bakinca meseleye olasi bir hata oldugunu anlarsiniz, dusunsenize karsinizda Bill Gates isminde biyigi terlememis bir oglan, bir de oyuncak icin chip ureten Intel var, ciddiye alinacak bir durum degil.

Canon ve Nikon'un karsisindaki sorun daha bugunden gayet ciddi gozukuyor.

 

Tarih: 14 Ağustos 2006, 23:58 - İp: 85.***.**0.94
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Arkadaşlar iyi makineleri daha ucuza alabileceksiniz. Sony'nin fiyat politikası gerçekten takdire şayan.Siz Sony alsanız da almasanızda bu eğilime destek verin. Bırakın gerisini Erkayalar düşünsün

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 00:04 - İp: 85.***.**1.66
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

erkansen sana katılıyorum. erkayalar ve nikon dusunsun...

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 01:12 - İp: 88.***.**5.104