vto
vto (üye)
İstanbul / Amatör

Sony Slt Serisi Ve Slt-a55vy

Merhaba. Araştırmalarım sonucunda Türk internet sitelerinde Sony'nin SLT serisi hakkında pek az bilgi olduğunu gördüm. Tabi bunun en büyük sebebi bu serinin henüz çok yeni olması sanırım. Ben amatör olarak fotoğrafla ilgilenen biriyim ve kompakt ufak makinelerden yarı profesyonel bir makineye geçmeyi düşünüyorum. Bütçem ise maksimum 2200 tl. Bunun doğrultusunda bazı araştırmalar yaptım ve Sony'nin slt-a55vy modelinde karar kıldım sayılır. Ama aklımda bazı soru işaretlerim var. Bu soruları uzman kişilerin yanıtlaması hem bana hem de arama motoru ile bu modeli almak isteyen diğer kullanıcılara fayda sağlayacaktır.

Öncelikle "Tam geçirgen hareketsiz ayna teknolojisi" Sony'nin bu yeni teknolojisi arama motorunda aratıldığında Türkçe olarak pek az sonuç çıkıyor. Bu teknolojinin 2010 yılında yılın icatları arasında seçildiğini okudum. Sanırım çekim sırasındaki titreşimi soğurmaya yarayan bir özellikmiş. Bunu kullanan birisi düşüncelerini paylaşırsa çok memnun olurum.

İkinci takıldığım konu objektiflerin arasındaki farkları tam bilmeyişimden kanaklı. Sony slt-a55vl modelinde 18-55mm lens kiti verirken. slt-a55vy modelinde 18-55mm lens kiti + 55-200mm bir lens kitinide veriyor ve bunu fiyata 400 tl lik bir fark olarak yansıtıyor. 500-200mm lik objektifin diğerinden daha üstün olduğu aşikar fakat bu 400 tl lik bir fiyat farkına değecek nitelikte bir üstünlük müdür? Bu 2 lensli model yerine diğerini alıp ileride daha profesyonel bir lens almam sizce daha mı uygun olur?


Bu modellerle ilgili bir diğer sorum ise SLT-A55vl ile dslr-a580y arasındaki fark. Benim ilk incelememde a580y 'nin 200 gr daha ağır olduğu ve sony'nin sitesinde daha profesyonelmiş gibi yansıtıldığını gördüm. Ama özellike bakımından bazı fonksiyonlarının daha geride olduğunu farkettim. a580y slt serisinden sanırım daha önce çıkmış. Ve tabi slt serisindeki tam geçirgen ayna teknolojisi yok. Siz bir profesyonel gözüyle bu modellerden hangisine daha sıcak bakardınız?


Sorularım bayağı uzun ve ayrıntılı umarım baş ağrıtmaz. Ama başta da belirttiğim gibi bu modeller üzerine ayrıntılı bir inceleme yok vereceğiniz cevaplar eminim bir çok kişiyi aydınlatacaktır. Şimdiden teşekkürler. Saygılarımla.

Tarih: 12 Nisan 2011, 00:27 - İp: 195.***.**7.137
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

SONY'nin kendi sitesinde taraflı da olsa, bazı bilgiler verilmiş. Ben de okuduğum kadarıyla biliyorum ,ayrıca profesyonel de değilim.
Ancak yeni teknolojilere hep şüpheyle yaklaşan biri olarak, ilk etapta heyecanlandırsa da ,sonra düşündürdü.

Şöyle ki, SLT 'ye ayrı bir segment olarak bakmak gerektiği kanısındayım.
İhtiyaç dahilindeyse, yatırım yapılabilir ancak henüz detaylı analizlerinin yapılmamış olması, kullanıcı yorumlarının henüz oluşmaması gibi handikaplar ıvar.

geçirgen aynalar, çok daha fazla hızlı çekim olanağı sağlıyor. Bunun yanında sn'de 10 kare çekim yapabilmesi dikkat çekici.

Bu ve buna benzer tüm artılarına rağmen, ya A580 tercih ederdim, ya da Axx serisi için biraz daha beklerdim.

Örneğin , özel lensler üretilecek ,bu lenslerin maliyeti ne olacak ?
- Piyasada rahatça bulunabilecek mi ?
- Standart lenslerle kullanıldığında teknoloji aynı etkiyi verecek mi ?
- Manuel lensler kullanılmaya devam edilebilecek mi ?

bunları ben de merak ediyorum.

------------
Zira, daha önce SLT ile ilgili bir konu açılmıştı ve pek iyimser değildi söylenenler.

 

Tarih: 12 Nisan 2011, 00:46 - İp: 88.***.**7.193
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

2 ayrı topikte enine boyuna yazmıştım - neden A55'e sıcak bakmadığımı ...

TIKLAYIN - 2. sayfadan itibaren

TIKLAYIN

 

Tarih: 12 Nisan 2011, 01:06 - İp: 96.***.**4.180
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Bence kullanmayanlar yerine kullanan kişlerin yorumlarını dineyin. Buradan yeteri kadar bilgi alabilirsiniz.

http://www.dijitalfokus.com/index.php?topic=10281.0

 

Tarih: 13 Nisan 2011, 19:59 - İp: 217.***.**9.210
  • 1