mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

Sony R1 Ve 350d Foto Kalitesi?

ıkısinide gördüm kesinlikle r1 ın lıke bı cıhaz olmasına rağmen foto kalitesi çok iyi...


markacılık yapmadan...

Tarih: 22 Şubat 2006, 10:57 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

benim asıl anlamadığım katılımın düşük olması forumlara.İnsanların genelde hiç bir fikri olmuyor.Mesela bu konu ile ilgili yazılmış 60 forum var.Ancak gel gelelim 1130 kişi okumuş yazıyı.Galiba üyeden çok üye olmayan var sitede...

 

Tarih: 3 Mart 2006, 12:56 - İp: 85.***.**9.7
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Bu topiğin başından beri okuyorum yazmıyayım dedim ama en sonunda dayanamadım yazmaya karar verdim.
Bu kadar gereksiz bir tartışmanın başlaması konunun yanlış seçilmesinden kaynaklanıyor. Buradaki Esas oyuncu R1 ve ona eşlik edebilecek bir partner aranıyor. R1 herşeyden önce iyi bir makine, hem objektif kalitesi hem aralığı hemde sensör boyutuyla. Sonuç: kaliteli fotoğraflar. R1 in sensör boyutuna sahip başka SLR-Like makine olmadığı için fotoğraf kalitesi açısından DSLR makinelerle kıyaslanıyor ama bu demek değildirki DSLR makinelere bir altarnetif.
Türkiyenin en büyük gazetelerinin birinde çalışmaktayım, bütün muhabirler SLR makine kullanır. SlR nin yanında ultra compackt makineleride vardır ama hiç kimse SLR ye altarnetif olarak R1 kullnmaz. Bunun için R1 e kötü diyemeyiz. Bizde önemli olan makinenin çok hızlı ve esnek olması lazım. Mesala R1 le bu fotoğrafı çekmekte zorlanabilirsiniz.

]



#xtolga' tarafyndan 03.03.2006 15:54:16 tarihinde düzenlendi.


#xtolga' tarafyndan 03.03.2006 16:19:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Mart 2006, 13:12 - İp: 212.***.**0.50
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Tolga merhaba sana bir şey sormak istiyorum.Televizyon larda sık sık şahit oluyoruz kalabalık ortamlarda gazeteciler makinalarını havaya kaldırıp hedefi tam görmeden (vizör den bakmadan ) birazda ezbere çekimler yapıyor.Bu çekimleri makinanın hangi modunda yapıyorsunuz.Özellikle çektiğiniz kişi hareket halinde ise vizörü kullanmadan odaklamayı nasıl yapıyorsunuz merak ettim.

 

Tarih: 3 Mart 2006, 16:13 - İp: 85.***.**2.29
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Lcd de hareketli değil.Çekim ayarları hareketli görüntüler için her saniye değişebilir.Acaba otomatik de mi çekiyorlar?Güzel bir soruya değindin as;kutlarım,aklıma hiç gelmemişti bu soruyu sormak.Merak ettim yanıtını...

 

Tarih: 3 Mart 2006, 22:05 - İp: 85.***.**4.102
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

"r1 beyenmemişmiş guneyt sen önce fotoğraf çılık kursuna kayıt ol önce..1 hafta cihaz onda kalmışmış yalancı seni,o cihaz sende kalsa bi hafta aşık olur gider alırsın kendıne bır tane.."

Kimsenin, elindeki makinayla ilgili bir yorum yapıldı diye başkasının kişiliğine saldırmaya veya onu yalancılıkla itham etmeye hakkı yok. burası fotoğraf konusunda bir paylaşım ve dayanışma sitesi. Bir makina almış ve onu çok beğenmiş olabilirsiniz, ama sizinle aynı fikirde olmayanlara saldıramazsınız. lütfen bu sitenin seviyesine uygun davranalım.

 

Tarih: 4 Mart 2006, 16:55 - İp: 85.***.**0.35
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

mesela zigview digital angle finder kullaniyorlardir.. yoksa bakmadan cekmek, biraz ezbere oluyor tabii..
ama sokakta gezerken, ben de makineyi boynuma asip, viewfinder'dan bakmadan cekimler yapiyorum.. dolayisiyla surpriz fotograflar yakalayabiliyorsunuz.....
.....
sanirim, digital angle finder kullanilmiyorsa, P moduna alinip, dut sesini bekleyip cekim yapmalari gerekir o gazeticelerin.. zaten asagi yukari cektiginiz yerin ne olacagini kestirirsiniz.. tek islem, focus'u saglamakta kaliyor.. sesi duyduktan sonra basin dugmeye..

 

Tarih: 5 Mart 2006, 16:39 - İp: 62.***.**2.10
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Cevabı Tolga verse idi yukarıdaki fotoyu R1 ile çekip çekemiyeceğimizi daha iyi öğrenmiş olurduk.Eğer zigview digital angle finde gibi bir şey kullanmıyorlarsa veya kullanıyor olsalarda ben o yukarıda çekilen fotodan daha iyisini R1 ile çekerim.Görerek,netliyerek hatta sağlam olsun diye makinanın ölçüm değerlerinin 1 stop altını,1 stop üstünü aynı saniyede deklanşöre tek dokunuşla çekerim.R1 i kullanmıyanların makinenin özelliklerini bilmeden konuşmaları hoş kaçmıyor.Eğer oraya koyduğu fotoğraf F1(formula) yarışından bir kare olsaydı haklı olabilirdi.

 

Tarih: 5 Mart 2006, 17:59 - İp: 85.***.**6.52
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Görmeden yapılan çekimlerde genelde otamatik mod kullanılır, yada P moduda kullanıldığı olur. SLR makineler focuslamayı çok hızlı yaparlar. Burda bir sorun yaşanmaz. Görmeden yapılan çekimlerde amaç çok fotoğraf çekmektir. Çünkü gazetede yayınlanacak bir kare fotoğraf için yüzlerce fotoğraf çekilir. İçinden en iyisi seçilir.

Yukarda gösterdiğim örnek fotoğrafı A.A.ndan bir arkadaş çekmiş. Görerek çekilmiş bir fotoğraf. Abdullah Gül Fazilet Partisi döneminde bir basın açıklaması yapıyor. Aynı zamanda gergin. Kafası sürekli hareket halinde. Arka fonda Partisi yazısının artis kısmıyla Abdullah Gülün kafasını kadrajı alıp çekmek makinenin çok hızlı olmasını gerektirir.
Sise SLR makineyi öne çıkaran faktörlerden birini göstermeye çalıştım yoksa amacım R1 i kötülemek değil. Zaten gazeteci de değilseniz. Bu hıza ihtiyacınız olmayabilir.

 

Tarih: 6 Mart 2006, 11:11 - İp: 212.***.**0.50
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Cevabı Tolga verse idi yukarıdaki fotoyu R1 ile çekip çekemiyeceğimizi daha iyi öğrenmiş olurduk.Eğer zigview digital angle finde gibi bir şey kullanmıyorlarsa veya kullanıyor olsalarda ben o yukarıda çekilen fotodan daha iyisini R1 ile çekerim.Görerek,netliyerek hatta sağlam olsun diye makinanın ölçüm değerlerinin 1 stop altını,1 stop üstünü aynı saniyede deklanşöre tek dokunuşla çekerim.R1 i kullanmıyanların makinenin özelliklerini bilmeden konuşmaları hoş kaçmıyor.Eğer oraya koyduğu fotoğraf F1(formula) yarışından bir kare olsaydı haklı olabilirdi."

ozur dilerim as.. evet sorun tolgaya idi, ama ben de bilgim olcusunde cevaplamaya calistim.. ve dikkat ettiysen cumlelerime, "mesela... kullaniyorlardir" veya "sanirim.." seklinde idi.. bak as, iste boyle yapiyorlar demedim.. benimkisi sadece konuya girme amacli idi..

.............

evet, r1'in ozelliklerini senin kadar bilememekteyim.. yardimci olursan ogrenmek istiyorum..
tek shutter'la bir stop altini, dogru pozlamayi ve bir stop ustunu cekebiliyorsun demek.. bir dokunusla uc fotograf birden.. bunu nasil basariyor cok ama cok merak ettim..
eger dogruysa bu bilgi diyecek baska bir sozum de olamaz..

ve sen.. sen tabii ki r1 ile harikalar yaratabilirsin as..

 

Tarih: 6 Mart 2006, 12:19 - İp: 62.***.**2.10
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

ilker her yiğidin yoğurt yiğişi farklıdır...
r1 in 350 d den ıyı yogurt yedıgı cok yer var...

 

Tarih: 6 Mart 2006, 15:17 - İp: 81.***.**3.1