novelist
novelist (üye)
Antalya / Meraklı

Sony-nikon-canon

Acayip kararsızım... Bütçem hazır Sony F828 - Nikon 8800-Canon EOS350 D arasında acayip kararsızım. Makinayı Manzara ve portre çekimlerinde kullanıcam. Makro çekimlerimde olacak. Üstadlardan acil yardım bekliyorum... Son olarak makinamı uzun süreli kullanabilmek ve çok amaçlı olması önemli...Son olarak en avantajlı nerden alabilirimm..Tşkler.

#novelist' tarafından 14.07.2005 10:47:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Temmuz 2005, 10:42 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör


Bende kesin bir karar belirteyim Canon EOS 350D.

Paranı diğer makineler için boşuna alma.Bu üçmakine içinde kendini ve fotoğrafçılığını geliştirebileceğin tek makine o ayrıca emin ol ki diğerlerinden çok çok daha fazla uzun zaman kullanabileceğin bir makine.

Zaten diğer iki makine SLRLIKE diye tabir edilen ve D-SLR'lerin birer taklidi olan bir sınıfa ait.

350D'de karşına çıkacak tek problem mesela makro çekim yapmak için farklı bir lens alman gerekecek ve buda ileride sana biraz paraya mal olcak.Ama gidip Sigma gibi yan markaları tercih edersen çok iyi fiyata çok çok iyilensler alabilirsin.

Zaten daha öncede SLR kullandığını söylemişsin pek uzun bir alışma dönemi de geçirmezsin.

Bir şey daha diğerleriinin ilm çekme modu seni cezbetmesin.Çünkü arkalarında ki monitörden izlerken güzel görünsede bu filmleri büyük ekran bir televizyondan izlersen hayal kırıklığına uğrayabilirsin.Yani bu modları işte birde filmde çeksin diye koyulmuş.Zaten slrlikeların biraz böyle bir eksi yönü var her özelliği koycaklar diye uğraşıp uğraşıp kaliteden ödün veriyorlar.

Son olarak 350D şu an piyasadaki tüm ( emin ol abartmıyorum )
Uzmanlarda demiyorum bı işten anlayan herkezce bestbuy yani fiyat performans oranı en iyi en alınası digital fotoğraf makinesi.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 16:27 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili novelist;
Kararsızlığın geçmiştir herhalde Halbuki sevgili ocaklılar sana yardım ediyordu ama gereksiz yere sinirlenip reddettin.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 17:15 - İp: yok
novelist
novelist (üye)
Antalya / Meraklı

kimseye sinirlenmedim. Sn. Ocaklılardan'da yeterince bilgi sahibi oldum. Sende avukatlık yerine bilgin derecesinde yardımcı olabileceğin konularda konuş istersen..Yoksa herkes seni bişeyden anlamayan sağa sola laf yetiştiren biri olarak tanıyacak...

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 18:28 - İp: yok
novelist
novelist (üye)
Antalya / Meraklı

Sevgili arkadaşlar...!

Herkese yardımlarından ve düşüncelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tüm görüşler bana fazlasıyla yardımcı oldu. Yurtdışından getirtme imkanı bulabilirsem Nikon D70 alacağım. Ama bu imkanım olmazsa sanırım tercihimi Sony 'den yana kullanacağım. Yıllardır Objektif üreten bir firmanın daha kaliteli işler yapacağını düşünüyorum. Herkese tşkler.

 

Tarih: 15 Temmuz 2005, 09:11 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Uyarın için teşekkür ederim. Bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışırım.

 

Tarih: 15 Temmuz 2005, 09:21 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

novelist efendi! (pöh, novelistmiş!)
hem buraya gelip insanlardan yardım almak istiyorsun hem de hiç bir çıkar beklemeksizin sana yardım etmeye çalışan bu kişilere terbiyesizlik yapıyorsun.
umarım aldığın makineden memnun kalmazsın!

 

Tarih: 15 Temmuz 2005, 09:45 - İp: yok
novelist
novelist (üye)
Antalya / Meraklı

centurion efendi...

ben kime ne diyerek terbiyesizlik yapmışım. neden polemik yaratmaya çalışıyosun... bilgi aldığım her insana ayrı ayrı tekrar teşekkür ediyorum. ama mahalle ağzıyla car car konuşan insanlarada gidin kendinizi chat odalarında tatmin edin diyorum. gereksiz yere tatsızlık yapmayın lütfen..

 

Tarih: 15 Temmuz 2005, 10:10 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

tatsızlık yaratan sensin.
ocaklılar sana yardımcı olmak için bir kaç soru sorunca hemen teşekkür ederim deyip pat diye lafı ağzına tıkıyorsun. teşekkürden teşekküre fark var. aynı şekilde bu durumu dile getiren bitpire'ye de sen başkasının avukatı mısın diyerek aklınca ince ayar vermeye çalışıyorsun. ikisi de beyefendi insanlarmış ki ağzının payını vermemişler.

 

Tarih: 15 Temmuz 2005, 11:38 - İp: yok
matrix5n
matrix5n (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Merhaba arkadaşların yazdıklarında inanmıyorumo makinaların içerisinde en iyi çekim yapan makine canon dur.
nikon ve sony de fotograflarda contrst hakimdir bu da iyi bir fotografda iyi bir olay değildir.Canondan vazgeçme gerisi hikaye........

 

Tarih: 17 Temmuz 2005, 21:28 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

yeni bir adopro vakası!!!

 

Tarih: 18 Temmuz 2005, 08:52 - İp: yok