panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sony Kalesi Yıkılmaz! :))

Zaman zaman benim de canım çekmiştir ne yalan söyleyeyim!
Şöyle bir canon kullanmak..
iso3200 de grensiz fotolar..

Ama ben SONY'den ASLA VAZGEÇMEM!

Neden?

Çünkü CANON'la AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFLARI ÇEKEMEZSİNİZ!
Çekersiniz ama tripodla ancak.. Taşırsınız, kurarsınız olur biter!

Ya da gider üzerinde IS olan lensler alırsınız. Eğer iyisini istiyorsanız, bi dünya para bayılırsınız.
Canonda IS olayına sahip olmak extra külfetli..



Hadi bakam CANONCULAR..
Bu fotoları elde çekin de görem..
hepsinin de exıfları üzerinde..
Bakın bakam, hangi enstantanede çekilmiş..

enstantanenin düşük olmasından dolayı hareketli insanlar flu..
Ama mekanlar cillop gibi net.. Çünkü SSS var abicim

Sizinki de güzel olur canım!! Ama tabi sadece yürüyen insanlar değil, her taraf flu olur!

Çünkü ben böyle fotoları elde, 1/3, 1/5, bazen de elde 1 saniye ile çekiyorum!
Ve ben bu fotoları KİT LENS İLE ÇEKTİM.
Ya bir de daha iyisi olsaydı? (zeiss 16-80 veya tamron 17-50)

İŞTE BU YÜZDEN SONY!


İlk foto.. Tamamen makineden çıktığı gibi.. Sadece sağ tarafı kestim, gereksiz boşluk vardı. exıf üstündedir.




yine tamamen doğal hali.. krop bile yok!



Bunda sadece krop, çerçeve var.(galeriye eklemiştim)
Az bişey de gammayı kısmıştım yanlış hatırlamıyorsam..




Ve son foto..



NASIL UNUTTUM YAW.. HEMEN BAŞLIĞA İLAVE EDİYORUM:

Mesela yağmur fotosu da, düşük enstantanede ne güzel olur dimi.. Hiç tripoda da gerek yok!
Ama SONY'niz varsa..

Ya da bir akarsuyu, düşük enstantanede çekmek! Suya akıyor izlenimi vermek! Hem de tripodsuz! Ne güzel olur değil mi?
Ama SONY'niz varsa..

Şimdi hedefim bu fotolardan çekmek..
Zaten hep istiyordum bunu

..



#panctom' tarafından 23.01.2008 01:59:06 tarihinde düzenlendi.


#panctom' tarafından 29.10.2008 15:00:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Ocak 2008, 22:29 - İp: 88.***.**6.4
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

R1 tartışmasız çok daha ii bi cihaz sıfır kutusunda bulabilirsen veya çok temiz az kullılmış al derim zaten aynı canon s serisinin üzerinde bir cihaz sensor boyutu bile daha büyük ve cmos üst sınıf bir cihaz yanii

Bu söz büyük düşünür AZYA'ya ait..
Ve alkışlıyorum!

Şimdi söyle bakalım AZYA efendi?

SONY R1 minolta teknolojisi mi??

SONY F828 minolta teknolojisi mi??




Heh heh heeee...!!!

Ters köşeye yatırdım seni ve topu karşı köşeden 90'a çaktım!



Hadi bu gol sevgili E0S'a hediye olsun!!


 

Tarih: 31 Ocak 2008, 15:01 - İp: 88.***.**3.170
diver77
diver77 (üye)
İstanbul / Amatör

herkese selam. Panctom arkadaşıma katılıyorum önceki senelerde dslr makinelerin yanına yaklaşılamıyordu minolta dahil belli bir fiyat barajı varmış gibi davranıyordu. Sony a100 le epey dikkat çekti alanların tek üzüldüğü şey yüksek ISO da kumlanma sorunu. Lens ve ürün sorunu diyorsanız ikinci eli pek yok tabi birde firmalar yeni yeni sony e lens üretiyorlar cz in kalitesine kimsenin diyeceği yok ben şu lensi aradımda bulamadım diyen yoktur fakat pahalılığından şikayetçidir. kullanıcılar için geniş açı tele macro hepsi mevcut. Tabi pro modeli daha çıkarmadı amiralinide çıkarmadı tek makine ile meydanı salladıysa ben alkışlarım. Sony dünyanın en kaliteli mühendislerini barındırıyor en iyi kaliteyi vermeye çalışmışlardır ama ürün fiyatları diğerlerine göre pahalıdır. Oyun konsolunda sega ve nintendo tek geçiliyordu. Sonra play station ile ortalığı sildi süpürdü kim kaldı nintendo kıyıda köşede direniyor. Bilgisayar işinde sony vaio ile girdi sorun memnun olmayan varmı. Ekonomi okuyanlar bilirler İÇ BÜYÜME - DIŞ BÜYÜME DİKEY BİRLEŞME YATAY BİRLEŞME vardır. Sony de en mantıklısı bu işe yıllarını vermiş kendini ispatlamış minoltayı satın alarak yapmıştır. Bu bir ekonomik stratejidir. Kendisi bu işi yapabilirmiydi yapardı. Ama bu sektörde çok iyi olmak istiyorki böyle bir şekilde atıldı. Fotoğrafçılık işi canon da alsan nikonda alsan pahalı iş. Sonuçta makineye para veriyorsun sonra şu lens bu lens diye gidiyorsun. İlkin kendi kendine bana bir geniş açı olsa yeter sonra hastalıkmı oluyor çekiyor seni. Bir kıza aşık olmak gibi birşey para dinlemiyorsun. İleride görürsünüz noise mi dert olacak. Ama herzaman dert olacak şey para para. Canonu nikonu tercih edersem tek nedeni ikinci el için olur. Bendede şu kumlu çeken a100 var normal çekimler gayet iyi. o fiyata canon 40d yi vermedilerde almadım mı . versinler hemen bende canonculara katılacağım. ama ben sony de alırım canonda nikonda yeterki param olsun.

 

Tarih: 31 Ocak 2008, 16:32 - İp: 88.***.**6.207
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Aslında düşünmeden edemiyorum,
Bir elektronik devi olan sony (veya samsung veya bir başkası) daha önce fotoğraf makinesi üreten bir firmanın izini takip etmek yerine, kendi yolunu çizseydi ne olurdu?

İlk otomobil üreticileri daha önce at arabası üreten firmaların tasarımları üzerinden yola devam etmişler ve biliyorsunuz işte, ince ve büyük tekerli "atsız at arabaları" üretmişlerdi. Otomotiv endüstrisi çok sonraları kendi tasarımlarını buldular.,..

Şimdi nikon ve canon ne yaptı?
diöital devrimden sonra endi tasarımlarına sadık kalarak filmi çıkarttılar ve yerine sensörü koydular...

Oysa sony minoltayı almadan önceden bambaşka bir konsept yaratmıştır. F707 ile başlayıp R1 de kemale eren bir yapı.

Eski konseptin üzerine inşa edilen DSLR denilen aletlerde, kullanıcı live view aradığında, gerek üreticiler gerekse marka fanatikleri dudak büküyor ve "hadi bakiim git sen kumda oyna, ne işi var DSLR de live view? kompakt mı sandın bu mereti" diye efeleniyorlardı. Halbuki bu tamamen , SLR tasarımındaki ayna yüzünden görüntüyü LCD ekrana aktaramamanın beceriksizliğinden kaynaklanmıştı.

Sonraları Olympus bu problemi live-mos ile çözdü ve arkasından da biliyorsunuz gerek nikon D300 gerekse Canon 40D bu özellik ile tanıştı.

Demek ki neymiş? önceden bu işi becerememişler şimdi şimdi kıvırmaya başlamışlar

Öte yandan Leica viewfinder sistemi makineler, lens ile filmin birbirine çok yakın olması (aradaki mesafenin ayna mekanizmasının bulunmaması nedeniyle azalması) yüzünden keskinlik ve gerçekçi renkleri ile tanınırlar.

Şimdi SLR sisteminin en zayf yanı olan ayna mekanizmasının ortadan kaldırılması için fırsat ayağa kadar gelmişken, geleneksel konsept dışına çıkılamadığı için eski at arabalarına motor takarak yola devam edenler gibiyiz bir bakıma...

Sony R1 sistemini ele alalım, bu sisteme diyelim ki optik (pentaprism) görüntüsünden çok daha üstün bir elektronik vizör koysak buna bir itirazımız olabilir mi? Unutmayalım ki bırakın vizördeki görüntüyü, neticede çıkan fotoğrafı bile analog olandan çıkarıp dijital olanıyla değiştirmedik mi?

Bu yolla gerçekten dijital teknolojiye uygun özgün bir yapı kazanan fotoğraf makineleri ile çekim yapmak iyi olmaz mıydı?

Örneğin foton1 sitesinde bir kullancı bale gösterisinde DSLR ile flaşsız çekim yaptığı halde görevlilerin kendisini ikaz ettiğini ve sırf bu işler için sessiz bir DSLR aradığını yazmış. Ayna mekanizması olduğu müddetçe sessizlik pek mümkün değil bence...

Ara GÜLER viewfinder lı Leica kullanır bilirsiniz. Bu makineler küçük yapısı ile özellikle insan konulu çalışmalarda kimsenin dikkatini çekmez hem de sessiz olduklarından (dikkat ayna yok !) insanları veya canlıları rahatsız etmez.

Herkes, DSLR kullanan herkes aslında, lens değiştirirken gerek lensin gerekse sensörün toz kapmasından şikayetçidir.
Fakat bu bir mecburiyettir de aynı zamanda. Bir gövdeniz vardır ve birkaç lensiniz.

Genellikle lensler oldukça pahalıdır ve lense verilen paraya acınmaz. Ne de olsa kalıcı yatırımdır bunlar. Halbuki bu çok pahalı lenslerin DSLR-Like makinelerde kullanılmış olanlarına bakarsak lens fiyatına makine ile beraber satıldıklarını görürüz. İşte R1 işe Canon Pro serisi filan.

Uzun lafın kısası, keşke mükemmel bir elektronik vizör'e sahip olmaları koşulu ile kullandığımız her objektifin karşılığı bir SLR-Like olsa. Mesela bir adet 10-20 R1, bir adet 16-80 R1 yine bir adet 70-200 R1, bu arada R1 gövdesi de küçülmeli tabi

Düşünün Leica M8 gövdesi gibi bir gövde yapısında üç makine var yanınızda.

Bir de böyle bakmak var olaya.

Yani eski markaların tecrübesine mirasçı olmak yararlı olduğu kadar hayal gücünü ve yaratıcılığı sınırlayan bir şeydir de aynı zamanda.

Tabi bir konuda mutlaka eski üreticelredn faydalanmak gerekiyor: Lens teknolojisi. Bu konu zaten gövde yapısından bağımsız da düşünülebileceğindenr yukarıda yazdıklarıma istisna teşkil etmiyor. Niteki Sony DSLR üretmeden (Minolta?yı almadan) yıllarca önce Carl Zeiss lensleri kullanıyordu. Hakeza

 

Tarih: 31 Ocak 2008, 16:41 - İp: 88.***.**0.253
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

D-slr ürünlerden bahsettiğimizi sanıyordum panctom hemen r1 i sokmuşşsun araya.bence senin top bırak gol olmayı out a bile çıkmadı tac a çıktı senin top.Yine konyadan anyaya geçtin D-SLR PAZARINDAN BAHSAEDİYORUZ.Hani sony nin kalesi dediğin 3 makine ile ne kadar kale olur bilmem.Kale dediğin böyle olur



#azya' tarafından 01.02.2008 14:35:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Şubat 2008, 13:10 - İp: 85.***.**8.104
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

hah şöyle azya.
hal arasında buna kodumu otortmak derler.

 

Tarih: 1 Şubat 2008, 16:47 - İp: 78.***.**5.216
hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Lensler birarada pek guzel duruyor. bazilari da gercekten cok kaliteli ve insan imreniyor dogrusu...

Imreniyor tabi de sadece orada kaliyor.
Bu forumda ve derneklerde bildigim canon kullananlarin yuzde doksanbesi kit lens ve bir kac ucuz lens disinda canon yerine hep Sigma ve Tamron gibi markalarin lenslerini kullaniyor.
Evet secenek olarak var ama erisilmez fiyatlarda. 3-5-15 bin Dolara lens alabilecek kac kisi var ki?

Bu sadece canon icin degil diger markalar icin de gecerli. Canonun, Nikonun, Minoltanin (Sonynin) ust kalitedeki lenslerine erisebilmek bir amator icin cok cok zor.

Sonucta hangi marka makinayi alirsak alalim aslinda cogumuz sigma-tamron-tokina gibi 3.parti ureticilerin ayni kalitedeki lenslerini kullanmak zorunda kaliyoruz. Bu yuzden de "lens avantaji" sozu genellikle kagit uzerinde kaliyor. Yuz kisiden 3-5`inin L serisi, lenslere sahip olmasi bu gercegi degistiremiyor.



#hbaykal' tarafından 01.02.2008 17:04:34 tarihinde düzenlendi.


#hbaykal' tarafından 01.02.2008 17:11:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Şubat 2008, 16:56 - İp: 85.***.**6.153
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

şimdi orada 62 tane lens var saydığım.
31 tanesini geç aşağı yukarı bir IS lisi bir IS sizi çünkü

Kaldı 31 lens hadi 40 olsun.
Şu anda satılan 19 Sony 3 tane de Carl Zeiss Sony lens var.

22 etti, 8-10 tane pma dan sonra gelecek. etti 30. Sony 2 senede çıkarttı bunları. Minoltanın kiler dahil değil.

YAni o resim o kadar da cazip gelmedi bana.

 

Tarih: 1 Şubat 2008, 17:28 - İp: 85.***.**1.134
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör



Sen yani şimdi R1'i kompakt sınıfa mı koyuyorsun azya?


O makineye kompakt diyen adama "kara cahil" derim ben!

O, lensi üzerine sabitlenmiş bir DSLR den farksızdır.
tek avantajsızlığı lens değiştirememktir. Bunun da avantajı "toz belası"ndan uzak olmaktır.

Hatta gel bakalım, al bi tane eos300d.. (yakın zamanlarda çıktı ikisi de) tak üstüne kit lensini.. Gel bakalım R1 ile tokuştur ne olacak??

Sen ezelden beri SONY'i aşağılayan, SONY'e araba teybi markası diyen bir adam olarak;
Önce minolta savunması yaptın, sonra da "R1 in SONY TEKNOLOJİSİ" olduğunu bildiğin için, saracak bi yer bulamadın ve bir sürü ıvır zıvır döktün ortaya!

O lenslerden kaç tanesi IS'li?
Ve bunu geçtim,
"bunlar kaç para abi?"
"paran yeter mi almaya?"

SEN "makine üretemez" diye düşündüğün SONY'nin, yüzde yüz SONY tasarımı olan R1 modeli ile doksandan yedin golü...

DAKİKA 90, TOP 90'daaaaaaaaaaaaaaa...........

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLL....!!!!!!!!!!

ROBERTOOOOOOOOOOOOOOOOOO CARLOOOOOOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSSSS...!!!!!!!!!!!!!






#panctom' tarafından 01.02.2008 21:10:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Şubat 2008, 19:09 - İp: 88.***.**3.170
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Panctom ben kaleci değilim sahada genelde golü atan adam noktasında oynadım. Ayrıca kimsenin birbirine gol atmaya çalıştığıda yok burada bunu böyle görme,ayrıca sayfaya yazacak birşey bulamayıp gülen adamlarla,el alkışlayan yüzlerle doldurma lütfen.

Biz,yada firmamda kimse yada azya tanıdığın yakın bir arkadaşım, SONY için hiç bir zaman kötü makina üretiyor demedik,daha önceki seninle olan S5,H5 tartışmalarında da.

R1 gerçekten benimde beğendim Bana göre SONY nin yağtığı en iyi makinadır.Ama bencede SLR-like kategoridedir,rakipsizdir ve her ne kadar DSLR makinadan farkı Lensinin sabit olmasıysa bile kompaktır.Aslında SLR-like sınıfıda pro görünülü bir kandırmaca ve sonradan çıkmıştır bu kavram SLR-like.

Burada önemli olan Bu makina R1 üzerindeki lensin Diyaframı ne kadar kısılıyor.benim bildiğim F16,AUTO fokus mekanizmasının diğer kompak SONY lerden farkının olmaması,Yada vizör ün optik olmaması,hiç Stüdyocu istemez,düşük ışık koşullarında bilinen bir şeydir ki Auto fokus mekanizmasının çok sorunlu çalıştığı.

Her neyse aslında konuyuda dallandırmak istemiyorum,Ben stüdyoda F22 50 ISO da fotograf çekiyorum,R1 için çok iyi bir DSLR-like oluğunu söyleyebilirim.

Şimdi geleceğim sana sen neden benim sana bahsettiğim memory sticlerin fiyatlarıyla ilgili olsun yada illede DVD kameralarının SONY disk takın demesi olayıyla ilgili bir açıklama yapmadın.Kabul edişmiydi söylediklerimi yada senin tabirinle gol mü yemiştin.

Konumuz senin Sony nin yıkılmaz kalesi olduğundan bahsetmendi,SR özelliğine dayanarak.Yani Minoltanın teknolojisi olan Body üzerinde titreşim önleme sistemi.Biz bunu tartışacaksak eğer eski defterleri karıştırıp sanki biz SONY i aşşağılarcasına konuşuyormuşuz gibi araştırmaların ispatlamaya çalışmaların ve bu bartı topiklrine bende gülüyorum artık görünce. ki senin gösterdiğin de R1 in büyüklüğüne inanmamızdır.Ayrıca Bu sistem minoltadayken minolta battı.Bu demek değildir ki Sony de batar,alakası yok Sony üstüne tabiki bir şeyler koyuyor.Pazarlama taktikleri, reklam,servis hizmet çoğunluğu,zeiss lens desteği, bunlar teknoloji değil SONY nin yaptığı birşey değil,sadece Parasal güç.zaten bilinen bir şey varki SONY i insanlar gözü kapalı alıyor.

Son diyeceğim şudur,sen olayları biraz fazla abartıyorsun elindeki oyuncağına bakarak.Sony nin bu konuda kalesi yok panctom bu sözün bile abartı.Bunu zaman içersinde gerçekleşecektir ve CANON NİKON yanında SONY de olacaktır ancak CANON NİKON bu sırada durmayacak.


Şu futbol transfer örneğinde beni çok güldürdü.Minoltanın bir mühendisi SONY e geçse olurduda,uyardı bu örnek.Ancak örnek vermek gerkşirse Galatasaray yada Fenerbahçenin birbirlerini alması,Sony nin minoltayı alması ile ilişkilendirilebilir bir örnek olabilir.

Rakibini küçüksediğin an Yenilmişsindir demektir.

 

Tarih: 2 Şubat 2008, 01:52 - İp: 88.***.**7.189
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Eos,

F22 ?

Diffraction hakkında bildiklerimiz yanlış mı?

 

Tarih: 2 Şubat 2008, 03:30 - İp: 82.***.**0.194