mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Sony Alphalarda Gövdeyapım Kalitesi

Ben önceleri Minolta sahibi bile değilken elime bir A100 almıştım ve vay bee ne güzel makina demiştim,elime tam uyuyordu.Mesela Canon 400d gibi komik değildi.

Aradan aylar geçti ve artık analog SLR sahibi olarak(Minolta) bir de bugün gittim Sony dükkanına önce elime A200 aldım(2 gün önce de A100 almıştım aynı gövde kalitesi) ve ne yalan söyleyeyim çok basit geldi,moralim bile bozuldu hatta lens yatırımı yaptığım bir markanın böyle bir gövdesi olması düşündürdü beni.

Sonra A700 aldım elime inanın Magnezyum-metal alaşımlı bir gövde hissi alamadım sanki A200 ün büyütülmüş hali gibiydi daha çok ve yine hayal kırıklığı

Performanslarına birşey demiyorum,hele A700 hakkında onlarca iyi yorum duydum ama çok yavan bir halleri var.

Ya bende bir sorun var herşeye kulp takıyorum ya da hakkaten bu gövdeleri yeterince hisli,yeterince sağlam yapmıyorlar(daha hafif,daha ucuz olsun diye).

Elimdeki Minoltaya(DYNAX5) dokunmak en iyisi.
Ten uyumu var aramızda.

Bir yol gösterin lütfen,illa Nikon'a mı geçeceğim iyi bir gövde için ?
Yoksa geleceği mi beklemeliyim ?
Dijital SLR dünyasında bunlar normal mi ?

Tarih: 1 Nisan 2008, 17:46 - İp: 144.***.**0.214
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Yıllarca Nikon kullandıktan sonra DSLR için A100 e geçtim. Aynı duyguları yaşadım 1 yıl önce. Nikon FE2 min zarif acar gövdesi hep hissettirdi kendini.
Ama önemli olan aldığımız optik sonucun bizi tatmin etmesi. Herhalde içimizdeki "öteki mal daha mı iyi" duygusu bu kıyaslamaya neden oluyor.
Artık tam bir tüketim malzemesine dönüşen bu aygıtlar bir iki yılda devre dışı kalıyor (elimizde kalıyor).
Güzel fotoğraf çekmek asıl kaygımız olmalı.

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 18:06 - İp: 88.***.**3.63
evren-
evren- (üye)
İstanbul / Amatör


Ama önemli olan aldığımız optik sonucun bizi tatmin etmesi. Herhalde içimizdeki "öteki mal daha mı iyi" duygusu bu kıyaslamaya neden oluyor.
Artık tam bir tüketim malzemesine dönüşen bu aygıtlar bir iki yılda devre dışı kalıyor (elimizde kalıyor)

Merson a aynen katılıyorum.

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 19:23 - İp: 85.***.**3.64
emexci
emexci (üye)
Yurtdışı / Meraklı

gövde yönünden hakli olabilirsiniz. ama ben bugüne kadar a700 de hic bir hayal kirikligina ugramadim. gövdesi de beni rahatsiz etmiyor acikcasi.. sadece piyasada az uygun lens var, tek üzüldügüm nokta bu

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 19:37 - İp: 80.***.**5.239
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Geçenlerde bir konuda da demiştim..Onbeş tatilde a700 ü deneme şansım oldu..Ama aynı izlenimleri edinmiştim..A700 ün footoğrafik kalitesini tartışmıyorum..Ama ele oturuşu tam bir takoz gibi gelmişti bana..Bu belki de elimdeki k10d ye olan yakınlığımdan kaynaklanıyordur..

Evet k10d gerçekten tam bana göre..dediniz ya makineyi hissetmek lazım.:Aynen öyle..Aramızda sanki gizliden gizliye bir bağ da oluşuvermiş..

Ama yine en son elime alma şansı yakaladığım d300 için de çok değişik şeyler hissettim..Yani bence alacağınmız makineyi sevmeniz gerek..

Ve d300 ü tuttuk tutalı elimize k10d ile aramız açılmaya başladı..

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 19:58 - İp: 212.***.**2.147
alikatip
alikatip (üye)
Ankara / Amatör

"Doğa fotoğrafçısı" gövde kalitesine dikkat etmek durumundadır elbette,fakat gövdenin içinde nelerin olduğu ve bana çizdiği sınırların genişliği her zaman benim için birincil önemi taşır.Açıkcası elime aldığımda hemen ve tam uyum hissedeceğim makinayı aramaktansa bana geniş imkanlar sunan bir cihaza elimi alıştırmayı tercih ederim.

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 20:29 - İp: 85.***.**7.126
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

gövdenin dayanıksız olduğunu nasıl anlayabiliyorsunuz ?
sadece ağırlığından mı yoksa aynı zamanda doku sertliğinden mi ?

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 20:58 - İp: 78.***.**0.48
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Çİft kart slotlu a700 e kütük dedirtmem.

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 22:17 - İp: 78.***.**3.151
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

"Çİft kart slotlu" kısmının altını çizseydin pazarbey

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 22:34 - İp: 88.***.**1.39
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

avukat bey kardeşim..Allah sizide dostlarımızıda güldürsün...demek çift kart slotu olan a700 e laf söyletmiyosun..pardon serde avukatlık vardı değilmi..o,serde olan avukatlık bir gün içinde güzelim makinan için devreye girse ne olur...hem faydası belki sefer hocama kadar uzanır.....inat için bende 20 sinden alacağım...hadi bakalım...

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 22:39 - İp: 88.***.**0.33
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

konu başlığı tam olarak şöyle:
"Sony Alphalarda Gövdeyapım Kalitesi"
yani makinenin ele iyi oturması, yahut gövde estetiği filan denmemiş tamı tamına "gövde yapım kalitesi"nden söz edilmiş.
Benim DSLR alım hikayemi biliyorsunuz: Telefonla a-100, D-80 ve D-200 fiyatı almıy sonra da bir koşu AFyon'da bulunan bir fotoğrafçı dostumun yanında almıştım soluğu. İnanın dostumda bulunan D-80 ve D-100 gövdeerini elime aldığımda, orada bulunmayan a-100 ü tercih ettim anında!
Bana o kadar gereksiz büyüklükte ve kaba gelmişlerdi ki sormayın gitsin
Şu anda elimde a-700 var..
Gövdenin içine girmedim doğrusu
Sadece web sayfalarında yer alan gövde yapım aşamalarına ilişkin resimlerden biliyorum, plastik kaplamının altında Magnezyum bir tabaka olduğunu,
Bu dışarıdan bakarak anlaşılacak bir şey değil.
Tıpkı a-100'e dışarıdan bakarak magnezyum tabakanın olmadığını anlamanızın mümkün olmadığı gibi...
"Gövde Yapım Kalites" yerine kalite hissi derseniz belki daha kişisel olduğu için rahat tartışabileceğimiz bir kavramımız olabilir.
Bana oldukça yüksek bir kalite hissi veriyor a-700
ele oturma konusuna gelince grip kısmı belirgin biçimde çıkıntılı yapıldığından çok rahat bir tutuşu var diyebilirim. Hatta bazı DSLR_Like makinelerreki kadar abartılı bir çıkıntı bu. Makineye değişik bir hava katmanın yanısıra tutuşu ve kullanımı da kolaylaştırıyor.
Ama işin bu kısmı hikaye tabi ki
Siz işe nikon veya Canon ile başlamışsanız A-700 tasarımını muhtemelen beğenmeyeceksiniz.
Eski minoltacılar da yine muhtemelen nikon veya canon tasarımımı beğenmiyorlardır.
Bence tartışma için daha erken bir veya birkaç yıl sonra , hemen hemen aynı zaman diliminde çıkan A-700, D300 ve 40D makinelerin hangisinin daha kaliteli ve sağlam olduğu görülecektir.Çok arıza veren, sıkıntı yaratan gövdeler bu forumlarda tartışılacak ve ipliği pazara çıkacaktır.
estetik kaygılara gelince bunun üzerinde tartışarak çözebileceğimiz bir sorun olduğunu sanmıyorum. Size göre öyle olacaktır bana göre böyle.

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 23:37 - İp: 88.***.**1.66