ycan
ycan (üye)
İstanbul / Amatör

Sony Alpha Modelleri, Canon, Nikon ???

Arkadaşlar merhaba,

Yakın zamanda fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Aldığım tavsiyeler Nikon d80, canon 450d... fakat yalçınlar da yetkili birinin sony nin alpha modelleri hakkında söyledikleri aklımı karıştırdı. d80 in piyasada eski bir model oldgunu ve üretyimden kalktıgını daha cok yenı modellere yonelmem gerektıgını soyledı.

Canon 450d ve 18-55 e vereceğim parayı aynı özelliklerde rekabet edebilecek 18-70 + 55-200 ile bilrikte a350 modelinde düşünmemi istedi. Bu dışarıdan bakınca çok cazip gözüküyor fakat bilmediğimiz konular var mı ?

? yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 24 Eylül 2009, 20:29 - İp: 85.***.**8.171
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bodylerin büyüklüğü küçüklüğü meselesi kişiden kişiye değişiyor.
amatör arkadaşların sonyde kalmasında bence bir sakınca yoktur.
özelliklede fiyat-performans-özellik açısından..

 

Tarih: 25 Eylül 2009, 15:51 - İp: 88.***.**0.52
morpurple
morpurple (üye)
Ankara / Amatör

2 3 santimlik ya da 100 200 gramlık bi fark taşımaya engel değil bence yani bunu taşırken bu daha büyük taşımam demem..ama ergonomi olarak önemli bu 2 3 santim..özellikle boyunuz 2 metreyse..

 

Tarih: 25 Eylül 2009, 16:00 - İp: 88.***.**2.69
sersabah
sersabah (üye)
Antalya / Amatör

Hamza'nın A300'ü artık benim...ben adlım onu,binicem üstüne vurucam kıybaçı vuyucam kıybaçı
işin espirisi bir yana dört dörtlük bir makina bence,hele ki benim gibi bir acemi için....
Ashabımı bozan çok şey oldu...ben tabir-i caizse canoncuydum ve benim gibi olan çok insan var...
sonra bu makina fikrimi çok ama çok değiştirdi...
Ancak sonyin piyasaya yeni girmiş olması sebeiyle insanlar bilmiyorlar ve ilk gören (ilginçtir bu örnege fotoğrafçılık hocası da dahil)
''-o bu makina ne''
diyerek alıyor eline ve sony yazdığını görünce ilk tepki
-sony mi :s ....
çok hevesim kırıldı,kaç kere gg ye ilan verecektim satıp d5000 alacaktım...
sonra baktım bendeki 55-200e eş değer bi lensle birlikte almaya kalktığımda en az bin lira fark ediyor....ki buda en az yani....
Sizce marka için bin lira ödemeye değer mi bilmiyorum ama ben makinamdan çok memnunum ve benim için bu segmentte daha iyisi yok.
Bazı şeyler görecelidir evet ama kimse kusura bakmasın A300 kesinlikde d450 den avantajlı,hatta d80 den de...d90 da zaten sadece kit lensli fiyatı bile daha pahallıysa....
Forever A300...en azından bu mali segmentte

 

Tarih: 30 Ekim 2009, 03:27 - İp: 81.***.**0.225
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

benim görüşüm sony 500 lü modelerin alt modellerinde ccd sensör kullanılıyor.gündüz çekimlerinde avantajlı kit lenside iyi fakat ccd sensörler gece çekimlerinde başarısız oluyor.yüksekıso gerektiği durumlarda çok fazla noıse oluşuyor.noıse olayını araştıdım en az noısecanon veriyor,nıkondan daha başarılı noıse olayında.fakat sony 500 veya 700 lü modeller cmos sensör kullanıyor.alıcaksan cmos sensör kullanan sony500 ve yukarı modelleri al.

 

Tarih: 30 Ekim 2009, 07:19 - İp: 88.***.**8.250
paracelsus
paracelsus (üye)
Gaziantep / Amatör

arkadaşlar. hareketli ekranı olan tek DSLR sony mi ?? hatta merak ediyorum, canon sx10 misali SLR-like makinelerde olduğu gibi full oynar ekran var mı hiç SLR kameralarda ?

 

Tarih: 3 Kasım 2009, 15:51 - İp: 88.***.**3.230
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Bildiğim kadarı ile artık sadece Sony de yok hareketli ekran. Olympus'un bazı modellerinde var. Nikonun D5000 inde var galiba. Canon'un dslr lerinde yok o yüzden şekil A:



Nikon'un fiyatı epey yüksek. Yeni bir model D5000. O yüzden harektli ekranda sony en iyi tercih Bel ağrılarına birebir.

Hamza 12 dev adam'ın 13.sü olduğu için evet onun için büyük bir gövde önemli. Ama ben sahsen küçük gövdeyi tercih ederim. Taşıması, sığdırması daha kolay.

CCD artık gelişimini tamamlamış bir sensör tipi. Cmos ise hala geliştirilebilir durumda o yüzden tüm üreticiler cmos tercih etmeye başladı. Bu sitede de sensör farklılıkları ile ilgili forumlar var. Araştırmanızı rica ederim. Google da cmos ve ccd yazsanız bile olur. Kısaca cmos daha az enerji harcması, daha az noise üretmesi, üreticiler için daha az maliyetli olması, fps de biraz daha performanlı olması bakımından üstün ccd den. Ccd görüntü kalitesi bakımından daha üstün idi. Ama asla ccd kötüdür diyemeyiz. Çünkü cmos'un üstün dediğimiz bu etmenlerinde başka parametrelerde etkili. Mesela noise sensör tipi değil birim alan başına düşen piksel sayısı ve pikselin büyüklüğü etkiler. Maliyet üreticiyi ilgilendirir kullanıcıyı değil. Buna rağmen ccd li makinelerin fiyatları daha ucuz İDİ cmos olanlardan. Enerji sarfiyatı pil ve teknolojisi ile daha fazla alakalı bir durum.

A500 ve A550 daha yeni piyasaya çıktıkları için fiyatları çok yüksek. İlla cmos dersen ki bence deme Canon almak daha mantıklı.

Sony A 300 ün vivid modunda sırasıyla +1, 0, +3 olarak ayarladığımız zaman çok keskin sonuçlar verdiğini bizzat biliyorum. Minolta canlı renkleri ile Sony renkleri ile ünlü. Renkler artık hiç olmadığı gibi diye sloganları bile var. Ben şahsen canlı ve doygun sevdiğim için naturelden ziyade; bir kerede daha Sony.

Sony nedense bir türlü kendini kabul ettiremedi bu hocalara. Sanki Sony nin çok ta umurunda. Ama fotoğrafa yeni başlayanların ve amatörlerin tüm ilgisini çekiyor.

Sony nin A200 modeli fiyat/performans bakımından ödül almıştır. Yani bu şu demek aynı özellikler sahip makinelerin en ucuzu. Ama en iyisi demek değil yanlışlık olmasın.

Sony nin gövdede titreşimi olması Canona göre avantajlı yapmıyor. Canon'un yeni çıkan tüm lenslerinde is var ve fiyatları Sony nin yeni çıkan lenslerine göre daha tatminkar. Ancak eski ve ucuz lens tercih etmek istersen Sony gövdeler üzerine takılan tüm AF lensleri is'li yapıyor. Mesela Minolta 50mm F1,7 Canon'un is li 50mm lerinden çok daha ucuz. Ayrıca Sony nin bir avantajı da Carl Zeiss lenslerle uyumlu olması. Üzerine CZ 16-80 takılı bir A300 çok yüksek performanslı sonuçlar verir.

D80 güzel makine iid. Artık epey eski bir model. Sony A300 alıpta pişman olan hiç yok. Canon 450D alıp ta pişman olan yok 1-2 kişi dışında. Onlarda 5D performansı bekledikleriiçin herhalde.

Gördüğün gibi A300 ağır basıyor. Ama ben kullanıcısı olarak beğenmediğim taraflarını belirteyim.

1) Vizörü muadillerine göre çok daha küçük. ilk başta rahatsız etmese bile sonra başka makinelerin vizörlerinden bakınca küçük geliyor.

2) İso 400 e kadar gayet iyi performans veriyor. 800 de normal rahatsız edici değil. 1600 de Canon daha iyidir. 3200 de rahatsız edici noise var.

3) Kablosuz uzaktan kumandası yok. Kablolu olunca uzaktan olmuyor. Öyle 15 liralık çin malı kumanda alıp kullanamazsın.

4) Sony nin lensleri bana pahalı geliyor. Ama muadillerinde nasıldır bilemem. Çeşit bakımından kesinlikle sorun yoık. bulunabilirlik bakımından Hayyam yerine GG ye yada sahibinden e bakacaksın.

5) Kit lensin performansını doğal aydınlatma olmayan iç mekanlarda ve az ışıklı ortamlarda hiç beğenmiyorum. Özellikle kış aylarınca ve gecenin en uzun olduğu aylarda fotoğraftan soğutacak kadar. Bunun için harici flaş aldım. Ayrıca Af yardımcı ışığı olmadığı içinde harici flaş karanlıkta netlemek için gerekli.

Sevdiğim avantajları neler:
1) Hareketli ve kaliteli lcd ekran en hızlı canlı ön izlemeden netleme ile birleşince vizörün büyüklüğünü önemsemiyorsun. Hani çok kullanılmaz derler. YANLIŞ. Sony nin varsa canlı önizlemeyi çok kullanırsın.

2) Gövdede titreşim önleme lens seçerken ve alırken çok rahatlık sağlıyor. İS var mı yok mu yerine lensin fiyatını düşünüyorsun. Uygunsa alıyorsun.

3) Pili çok iyi dayanıyor. Ccd olması kesinlikle dez avantaj teşkil etmiyor.

4) Canlı ve doygun renkleri sevdiğim için tam benim tarzım renkler üretiyor.

 

Tarih: 2 Ocak 2010, 01:34 - İp: 88.***.**6.123
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Sony ve Canon bu konular hep tartışıldı ancak davulun sesi uzaktan hep güzel gelir.. İki makineyi kağıt üstünde tartışacak olursak yanlış bilgilere varırsınız.. Her 2 makineyide kullanmadan yorum yapmak gerçekten yanlış..

a200 veya a300 450d ile boy ölçüşmesi neredeyse imkansız...

Nedenleri:

Sony giriş seviyesinde, Küçük ve karanlık vizör veriyor... (a200 kullandım)
Canon 450d Apaydınlık ferah bir vizör veriyor.

Sony gövdede titreşim engelleme veriyor ii hoş güzel.. Canon lensinden vermiyormu?? Veriyor.. Ha ben lens alıcam sonradan tamam al.. 55-250 IS 15-85 IS USM 18-135 IS yeni çıkan Canon lenslerinin hepsinde IS mevcut.. Sorun nedir?? E ama ben 50mm alıcaktım.. tmm al oda öyle hızlı bir lenski ISye hacet yok.. Nerdenmi biliyorum kullanıyıorum çünkü.. Sonyde kullandım ordan biliyorum..

Sony CCD sensör veriyor bataryayı hızlı tüketir.. gece çekimlerinde iso 800de bile rahatsız edici imagelar... (-)

Canon CMOS sensör veriyor 1600 isoda bile hiç bişi yok.. (+)

Geldik image kalitesine Canon açık ara önde.. Zaten yılın makinesi seçildi.. Japonyada bütün makineleri sollayıp 1nci sıraya yükseldi Neden? Çünkü bu makine orta seviyelere rakip olacak derecede image kalitesi sunuyor...

Sony'nin image kalitesi Canon'a burdada rakip olamıyor..

Sony Canon'a göre daha yavaş... Özellikle uzun pozlamada 30sn uzun pozlama yaptınız 1 dk. boyunca o fotoyu işliyor... Bizzat gördüm..

Canon istersen 1 saat pozla 1sn.de işleyip yazıyor... Farka bakın çok ciddi birşey bu..

Geldik renklere.. Canon Sony'den daha Canlı ve doygun renkleri sunuyor.. Bunu birçok yabancı dergi ve test sitelerinde defalarca okudum....

Renk konusunda da rakip olamıyor.... Canon daha üstün...

Oynar Lcd ye gelince tripod yoksa hakimiyet sıfırdır makineye... Bence çok büyük bir + değil...

Şimdi herkes benim kendi makinem olduğu için fanatiklik yaptığımı düşünebilir..

Ama yazdıklarımın hepsi gerçek.... Bizzat tecrübe ettim..

D5000 arada geçmiş.. Lensi keskin bir cihaz ama vizörü çok karanlık nerdeyse önünüzdekini göremeyecek kadar... d3000 daha iyi bu anlamda.. Vizör daha aydınlık ama sarı renk hakim... Canon'a göre çok yavaş... İmage kalitesi fena diil..

Sony ve Nikon giriş seviyesinde Pentamirrorda Canon kadar başarılı değil..

Buyrun seçiminizi şimdi yapın...




 

Tarih: 2 Ocak 2010, 13:11 - İp: 78.***.**3.91
deck
deck (üye)
Kocaeli / Amatör

Belki yanılıyorum ama, benim makinede en önem verdiğim konulardan biri ''dynamic range,, Bu konuda sony diğer tüm makinelerden başarılı gibi geldi bana. Arkadaşın a350 sini kullandım, hali hazırda Sony R1 kullanıcısyım. a300 den daha eski modellerini pek tutmadım (a100-a200 gibi) dslr olarak Pentax k20d kullanıyorum şuan, hani başlıkta adı pek geçmese de , bir göz atılmasında yarar var Şuan piyasada bulunan K-x ve K7 modellerine.

 

Tarih: 2 Ocak 2010, 14:03 - İp: 88.***.**7.85
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Evet gölge ışık alanlarının ayrımında ve gölgede kalan yerlerin detaylandırılmasında Sony çok başarılıdır. Pentax'ta keskinlik yönünden iyidir. Birde 40 senelik lensleri aparat olmadan kullanabilmek sadece Pentax'a özgü birşey.

 

Tarih: 2 Ocak 2010, 14:29 - İp: 212.***.**6.19
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Puskas:
Sony CCD sensör veriyor bataryayı hızlı tüketir.. gece çekimlerinde iso 800de bile rahatsız edici imagelar... (-)

YANLIŞ!!!









Lets Go Digital A300 incelemesi: SLR-A300 fotoğraf makinesi InfoLithium batarya ile çalışıyor. Batarya tek bir dolum ile optik vizör kullanıldığında 730 ve LCD ekran üzerinden canlı ön izlemeli çekimlerde ise 410 adete varan fotoğraf çekme olanağı sağlıyor.

Lets Go Digital 450D incelemesi: Kameranın kapasitesi yükseltilmiş bataryası ile tek bir dolum ile maksimum 500 adete kadar fotoğraf çekmek olanaklı hale getirilmiş.

 

Tarih: 2 Ocak 2010, 18:37 - İp: 85.***.**9.54