g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Sony A55 Mi, Canon 550d Mi?

Merhabalar.
Daha önce de bunun gibi bir ikilemde kalmıştım.
Ayın 18inde almanyadan akrabam 550D i de alıp gelecek olmasına rağmen A55 ilgimi çekti.
A55 'in videolardaki Muhteşem AF performansı oldukça ilgimi çekti, tam da kısa flim merakım artmışken.
Fotoğraf kalitesi olarak da aralarında karşılaştırma yapmadan "550D daha iyi " diyebilecek kadar bir fark göremiyorum.Hatta ardarda çekimlerde A55 10fps hıza ulaşırken 550D 3.7 fps.Ardarda çekimler benim için büyük bir kriter olmasa da A55 in 7D i bile 2 fps geçen performansı ilgimi çekiyor.
Bu kadar şeyi saydıktan sonra nie A55 i almayasın ki die düşüneblirsiniz ancak soru işareti büyük olan tek soru Sony uyumlu lensler.
Lenslerin çoğu Canon,Nikon ve Sigma'nın ürettiği lenslerde de kendi makinelerine uygun.
Sony için ise 1-2 tane telefoto lensler mevcut veya ben göremedim.
18-135 IS kit ile başlamayı düşünüyorum.
Daha sonra lens değiştirmeyi düşündüğümde sorun yaşar mıyım?
Çünkü fotoğraf makinesini uzun süre kullanmak üzere alacağım.

A55 videolar:
http://www.vimeo.com/14066500
http://www.vimeo.com/14376901
http://www.vimeo.com/14618082

550D videolar:
Bulamadım şimdi ama www.vimeo.com dan aratırsanız sevinirim

Şimdiden teşekkürler

Tarih: 11 Ocak 2011, 14:21 - İp: 78.***.**0.47
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

RAW modunda çektim ama evet dediğiniz gibi bir yavaşlama oldu ancak hissedilir biçimde değil.Seslerin ritmine dikkat edince farkedebiliyorsunuz Ancak 50 kare çektikten sonra böyle bir küçk yvaşlama gerçekleşti.A55in performansı A33den düşük olmaz die düşünürsek bu benim için problem değil.Seri çekim yapacağım azami 25 kare.Gerçi 3.7fps de yeter die düşünüyorum ancak daha önce seri çekim tecrübem yok.2 makina da gayet hoşuma gitti ancak otofokus ile sony biraz daha öne çıkıyor gibi.Yine de fotoğraf kalitesi ve gece çekimi yapmadan kararımı vermem yanlış olur.

Rica etsem bu iki makinayı kiralayıp deneyebileceğim bir firma önerebilir misiniz acaba ?

 

Tarih: 18 Ocak 2011, 02:05 - İp: 78.***.**4.164
zulfukarmencik
zulfukarmencik (üye)
İstanbul / Firma

öncelikle merhabalar. a55 geçirgen yapıya sahip perdesi ile video sırasında sürekli netleme yapan bir makinedir çoğu zaman videoda artısı yüksek olan bir makine olmasına rağmen fotoğraf çekimlerinde a380 gibi cmyk profil kullanmadığı için video'da evet yanlız fotoğrafta hayır diyebilinecek bir makinedir..

 

Tarih: 18 Ocak 2011, 02:13 - İp: 78.***.**9.150
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Biraz daha açabilirmisiniz acaba. Tam olarak ne gibi eksikleri var.
550D ve a55 in ISO testlerine baktığımda ISO 1600e kadar başabaş, 1600den sonra A55 üstün gözüküyor.

CMYK profilin eksikliği ne gibi sorunlara yol açar?

 

Tarih: 18 Ocak 2011, 02:44 - İp: 78.***.**4.164
1lensimbileyok
1lensimbileyok (üye)
İstanbul / Amatör

baba 2 haftadır ben de 3 model arasında düşünüyorum, açıkçası canon 550d, sony a33, nikond3100

modellerim bunlar..ben pek anlamıyorum da dslr'lardan..
ama 2 haftadır forumlardan ve youtube vimeo videolarından incelediğim kadarıyla ben 550d de karar kıldım..bence şu an tek eksisi AF..bu da gerçekten buyuk bır eksi ama en kıyak renkler bence canonda. bırbırıne yakın lenslerle yapılan cekımlerde sony ve nıkonun vıdeolarını ınceledıgımde canonun kalıtesıne ulasamadıklarını goruyorum, AF olayı cok dusundurmustu benı ama artık zamanla alısırım dıye dusunuyorum. bı de nıkon ve sony,de rollıng shutter olayı da canondan fazla gıbı geldı ızledıklerım arasında..ha bı de canonun harıcı mıkrofon gırısı var nıkonda yok sony de de var ama canon mıkrofon ses kaydı olarak ezıcı ustunluk sergılıyor. sıze yardımcı bır ıkı lınk eklıyorum ıyı ınceleyıp kararınızı verın. ha tabı ben hep vıdeo ozellıklerıne bakarak bu kararı verıyorum fotograf benım ıcın ıkıncı planda bunu da gozardı etmeyın lutfen.

Sony A33 vs Canon 550D/t2i (Video mode)
http://www.youtube.com/watch?v=IhdCehGM02E

Canon 550D vs Nikon D3100
http://www.youtube.com/watch?v=WGZwk9YgeKg

Son olarak eklemek ıstedıgım şeyse şu: yıne sanırım bu sıtenın aşmış bı ıkı elemanı aralarında tartısırlarken sahıt olmustum.. dslr kameralar ıle vıdeo cekmek tabıı kı normal hd handycamlerden cok daha ustun bır performans sunacaktır sıze ama sensor omrunu azalttıgı ıcın (her makınenın bellı sayıda poz cekebılme kapasıtesı varya hanı atıyorum 300 bın gıbı..dedıklerıne gore vıdeo ozellıgını kullandıgınız zaman bunu cok daha fazla kullanmıs gıbı oluyorsunuz ve makıneın omru azalıyor) normal pıknık vs aıle cekımlerınde vıdeo ıcın bence bır vıdeo kamera alsanız daha uygun olur ve senelerce kullanırsınız.. dslr ların vıdeo ozellıklerı benım onların tartısmasından cıkardıgım sonucla ozel ıslerde kullanılmalı yanı kısa fılm, muzık vıdeo klıbı gıbı.. ben acıkcası video klıp cekmeyı dusunuyorum amatorce cunku muzısyenım.. bır yonetmene onca para saydırmaktansa bır kere kameraya para verecegım kendı klıbımı kendım cekecegım.. ama aıle dugun vs turu cok da estetık kaygı gutmeyen cekımler ıcın kullanmam.





#kemik29' tarafından 18.01.2011 19:58:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Ocak 2011, 19:45 - İp: 88.***.**8.46
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Fotograf 2. planda ise video öncelikli ise araştırmalarım video da a55 daha iyi diyor fakat çekeceğiniz süre 5-6 dakkayı geçmemeli ki geçerse sanırım ısınma problemi var.

Fotoğraf kalitasine de yorum yapamam ama bence çok ta fark olmaz gibi geliyor iki makine arasında.

Bu arada video öncelikli ise dedim ama dslr makinaları video öncelikli tercih için alan var mıdır bilemem tabii...

 

Tarih: 18 Ocak 2011, 20:19 - İp: 88.***.**4.236
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

A55 in ISO ve renk performansı olarak A33 ü geçtiği gözüküyor popphoto.com da.
A55 in 550D modelinde fotoğraf anlamında ne gibi eksikleri var veya var mı?
Karşılaştırma yapabilme imkanım varmı

 

Tarih: 20 Ocak 2011, 13:56 - İp: 95.***.**7.242
losslord
losslord (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Kuzenimde Canon 550D var ve epey kullandım, inceleme şansım çok oldu. Bir çok özelliğini bilirim. Resim kaliteside gayet iyi çekimleri net. zaten bir çok prof fotoğrafçının tercih ettiği bir markadır.
Sony de ise A35 in tanıtımına baktım, biraz karıştırdım kurcaladım ve bir elektronik marketin birinde bu makineyi iyi tanıyan bir arkadaş başladı saymaya. Şunu söylemeliyim ki baştan aşağıya dolu bir makine. Bir çok kullanabileceğiniz özellikleri var. O gün param olmadığı için alamamıştım ki her işte bir hayır var derler doğrudur. Bir kaçgün sonra A55 i hemen hemen aynı fiyatlara yakaladım ve bu kez kaçırmadım fırsatı. Şuan çekiyorum resimler gayet güzel. Yılbaşı pozlarının hepsini bununla çektik. Canon 600D yi kullanma fırsatım olmadı. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim. 550D den üstün özelliklere sahip bir makine. Canon ve Nikonun adı çıkmış, sanki başka makine yokmuş gibi bir hava oluşturulmaya çalışılıyor.
Şunu unutmasın kimse bir çok marka var. Bunların haricinde, Olympus, panasonic, pentax gibi markalar da var. Türkiyede Canon ve Nikon ağırlıklı satılıyor bence pazarlama stratejileri kuvvetli.
Yakında A55 ile çektiğim resimlerin birinin posterini bastıracağım. O zaman daha iyi ortaya çıkar hangi makine daha iyi.

 

Tarih: 3 Ocak 2012, 00:11 - İp: 62.***.**2.129
sonmezmarc
sonmezmarc (üye)
İzmir / Amatör

tüm yönleriyle a55 incelemesi, pozitif ve negatif yönleriyle incelemiş;

ayrıca forumu inceleyip hareketsiz aynalı sistemlerin dezavantajlarını araştırmalısınız..

http://www.bascek.com/10695/sony-alpha-slt-a55v-incelemesi/

#mrsitlp' tarafından 03.01.2012 17:18:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Ocak 2012, 17:17 - İp: 95.***.**6.160
gklp
gklp (üye)
Ankara / Amatör

bir buçuk seneden fazla a33 kullanıyorum renk kalitesi menu kolaylığı çok fazla. Nikon veya canon kulanıcısı iseniz makineyi ilk elinize aldığınızda farklı geliyor. Ama çabuk alışıyorsunuz. Yaptığınız çoğu ayarı fotoğrafı çekmeden önce görüyorsunuz bu bir açıdan iyi bir açıdan kötü. Ben uzunca slr kullandım halada kullanmaktayım fotoğraftaki acaba ne oldu merakı gerçekten ayrı.
Oldukça hızlı netleme yapabiliyor ve seri çekimde başarılı isteğinize tepki verebiliyor. Video çekimi için fiyatı biraz daha artırıp başka makineleride inceleye bilirsin ama a55 dersen video için iyidir. Hareketli ekranı sayesinde videolarda büyük kolaylık sağlıyor ekstra ekran kullanmana gerek yok. Canlı izleme sayesinde direk olarak fotoğrafa odaklana biliyorsun ki bu benim için iyi bişey seri fotoğraflarda makinenin ön kaydetme süresi hızlı çekim sonunda biraz bekletiyor. Gece çekimlerinde oldukça başarılı stadyshot sayesinde titreme yapmıyor yüksek ısolarda Multi-frame Noise özelliğiyle kumlama yapmadan çok iyi sonuçlar alabiliyorsun canon 550d bir istanbul gezisi sırasında gece elime geçti kullandım ve a33un yanına yaklaşamaz çekim aralıkları ve işleme hızı arasında çok fark var 550d için güneş batmaya başladığı anda bile neredeyse tripod kullanman gerekiyo makine ekranında gözükmeyen sonra bilgisayarda bakılfığında kayan fotoğrafların olabiliyor. sonyde ise böle bi sorun yok verdiğiniz fiyat ve makineye göre çok tatmin olacağınız sonuçlar alıyorsunuz. makine ele tam oturuyor ve gövdesi oldukça sağlam ve bunu hissettiyo. Dediğiniz gibi lens olayaı en büyük sorunu bunuda ben minolta lenslerle çözüyorum bide m42 lenseleri adaptörle kullanarak aynı şekilde nikon ve canon adaptörleri piyasada mevcut nasıl sonuç veriyo bilmiyorum. Ama kendi carl zeiss lenseleri üzerine dicek yok tabiki fiyatlarınada ama alırken biraz daha zorlanıp carl zeiss kit almakta fayda var.

 

Tarih: 8 Ekim 2013, 20:10 - İp: 83.***.**2.169