warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sony A100 Samsung Gx10

Kac gundur kafami kurcalayan bir soru var sizlerle paylasmazsam cildircaktim..

3 aydir sony a100 sahibiyim makinemden de cok memnunum ama kafami kurcalayan sey, yurtdisinda yasiyorum ve sony a100 fiyatiyla samsung gx10 fiyati ayni(k10d). Almadan once cok arastirdim ve birgun magazaya girdigimde elime aldigim a100 u cok begenmistim halada begeniyorum ancak su varki aklim da surekli bi k10d ye kaymiyo degil.Turkiye fiyati k10d ile samsung ayni gibi gozuksede aslinda yurtdisinda baya fark var. ingilterede iki makine arasi 100 pounddan fazla ki bu demek oluyorki pentax hakettiginden fazla istiyor bence.

Surekli k10dnin daha ust a100un giris seviyesi oldugu soyleniyor. Hele ki bu forumda a100u k100d ile bile karsilartirmislar ki bu herseyi gectim komik geldi bu kadarda insafsizlik olmamali bence.

A100 un ustunlukleri neymis k10d ye gore deniyo hep yokmus gibi ama var.

Bir DRO yok k10dde, veya exposurei a100 kadar iyi degil ki bunun birinci sebebi 40 segment e 16 segment olmasi meteringlerinin. ayrica a100un direk siyah beyaz cekim gibi bi olanagi var bildigim kadariyla k10d de yok. BUnlara ek olarak bir cok yerde kanitlanmis biseyki sarsinti onleyici sistemi a100 de cok cok daha iyi calisiyor. JPEGlerdede sony a100un pentaxa ustunlugu var keskinlik ve renkler olarak.

Ayrica minolta lenslerin de bollugu ve guzelligi de tartisilmaz bence. Ben simdiden bira kutusu, 50 mm f1.7 almis bulunmaktayim. ileriye donuk fikrimde a10 ciktiginda ona gecis yapmak. ama yine bu pentax ucuza bi suru seyi makineye doldurup insanin aklini celer gibi geliyo.

Tamam k10d de guzel yenilikler var. ayrica multiple exposure var viewfinderi daha iyi. su gecirmezligi saymiyorum cunku pek bi etkisi yok zaten lens geciriyo ki ben zaten hepside gecirmese yagmur altinda cekmeye kiyamam.

Neyse baya uzun oldu ama fikirlerinizi merak ediyorum. Ne diorsunuz yalnismi dusunuyorum...??

Tarih: 25 Haziran 2007, 16:22 - İp: 137.***.**8.39
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

fotoğraf makinesi almak veya fotoğraf malzemesi araştırmak bize fotoğraf çekmekten daha cazip geliyor da ondan!
şayet K10D alsaydın bu kez aklın a-100 veya D200 de kalabilirdi.
Ben de K10D başlıklarına bakıyorum enfes fotoğraflar var!
Ama çamur gibi fotoğraflar da çok,
Tıpkı a-100 başlıklarındaki fotoğraflar gibi. (Ben de a-100 başlıklarındaki harikulade fotoğraflara bakarak makinemi aldım)
Bence siz iki harika lense sahipsiniz. Artık bundan sonra çekeceğiniz fotoğrafların sınırını kesinlikle donanımınız belirlemeyecek. Sizin bakış açınız ve yaratıcılığınız belirleyecek.
Bu ekipmanla çok iyi fotoğraflar üretmeniz gerekiyor.Üretemiyorsanız emin olun K10D ile mucizeler yaratmanız olası değil!
O yüzden artık alışveriş modundan çıkın bence
Ve elinizdekilerle neler ortaya koyarız ona bakın.
Mesela örnek fotoğraflarınızı hiç göremiyoruz
Sakın bu ruh hali sizi fotoğraf çekmekten alıkoyuyor olmasın?
Öyleyse durum fena.
Sizin bir foto safariye ihtiyacınız var gibi...

#fipar' tarafından 25.06.2007 17:50:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Haziran 2007, 17:44 - İp: 88.***.**3.61
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

şimcik bende bir a100 kullanıcısıyım hemde alalı bayaaa bir zaman oldu sayılır.hatta aldıgım parayla şimdiki fiyatı arasındaki farkı görüncee ahh ulan ah bile diyorum ama pişman degilim.

size tavsiyem şuu...gidin a100u satın k10d mi sitiyorsunuz yoksa baslıkdaki gibi samsungmu istiyorsunuz ,hangisini istiyorsanız onu alın.içinizi rahatlatın.gerci cebiniz yanar ama çokda önemli degil.

makine almayı düşünüpde karar asamasında olan arkadaslara ciddi tavsiyemdir......hangi makineyi alırsanız alın uzun bir süre satın alma rehberlerinden ,makine reyonlarından uzak durun...gidin lenslere bakın,cekilen fotolara vede teknik kısımlara bakın yoksaa böleee düşünmeye devam edersiniz.

 

Tarih: 25 Haziran 2007, 18:15 - İp: 85.***.**9.24
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Herkese tesekkur ederim benimde konusmak paylasmak istediklerim bunlardi. Fipar hakkaten dedigin dogru bunlara bakmaktan fotograf cekemez oldum. Insanin cok akli karisiyor, istemeden de makinenizden sogur gibi oluyorsunuz. Guzel bi foto safari olsa cok iyi olurdu. Aslinda a100culer bulustumu biyerde bilmiyorum ama boyle bisey duzenlenebilir. aslinda a100culer k10dciler de degil butun netfotograf adina bi gezi duzenlenebilir boylece herkes farkli makineleri gorur bakar begendigi begenmedigi seylere karar verir ona gore makinesini degistirir...

Nemrut dediginde cok haklisin vallahi aldiktan sonra uzak durmak lazim ilandi yeni makaydi o tip seylerden. Bu kadar konustum bari bi foto yukleyim.



 

Tarih: 25 Haziran 2007, 19:08 - İp: 137.***.**8.39