konçi
konçi (üye)
İstanbul / Amatör

Sony A100 Mü, Nikon D80 mi ?

Arkadaşlar bu iki makinayıda kullanan veya iyi tanıyanlar,hangisini almamı önerirsiniz.
Çok araştırdım ve işin içinden çıkamadım.

Sony A100
+ ları
Titreşim önlemesi, Kolay kullanımı,Renk kalitesi,D200 ile aynı sensörün olması,Dayligting sistemi,
- leri
Yüksek ISO da başarısız, Küçük vizör, LCD ekran gündüz yeterince parlak değil deniyor, Lens bolluğu az


Nikon D80
+ ları
Nikona has renk keskinliği, A100 e göre daha büyük vizör,Lens bulma sorunu yok deniyor.Dayligting sistemi,daha iyi ISO performansı

- leri
IS Titreşim önleme yok,Fazla pozlayıp kırmızı ve maviye çalan abartılı renk tonları var ve renkleri doğru pozlamıyor deniyor. Lenslerin pahallı olması

Aslında Canon 40D düşünüyordum. Fakat FORUMLARDA 40D yi kullananlar hem soft fotoğraf vermesinden hemde kullanımdaki bazı aksaklıklardan şikayetçiler.

Makinayı body alıp Lens Tamron 17-50 almak düşüncesindeyim.

Bu iki mainayı kullanmış veya tanıyan arkadaşlar sizce hangisi A100 mü - D80 mi

#konçi' tarafından 20.12.2007 20:44:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Aralık 2007, 20:41 - İp: 88.***.**1.40
leadera
leadera (üye)
İzmir / Amatör

d 80 tabii ki. Renkleri doğru pozlamıyor denmesine de katılmıyorum. Hoşçakalın

 

Tarih: 20 Aralık 2007, 21:13 - İp: 85.***.**0.68
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Leadera,

D80'nin var mi, kullandin mi?



Konci,

Kullananlarin soyledigi (bkz. dunesea ), D80'nin tutarsiz pozladigi. Ken Rockewell, D80 ve D40'i Nikon'un son 20 yilda cikardi en kotu pozlayan makinalar olarak tanimliyor. Ken Rockwell, bir Nikon fanatigidir.

Tutarsizliktan kasit shu: Makina arada bir fazla, arada bir de eksik pozluyormus, her seferinde cektigin pozu LCD'den kontrol etmen gerekiyormus. Tabii ayni pozu bir daha cekebilecek firsatin varsa ne ala, yoksa yandi gitti guzelim poz. Dijital, pozlama konusunda degil negatif film, diadan bile cok daha secici, yanlis pozlanmis bir kare hicbir halta yaramaz.

DayLight sisteminin Sony'deki karsiligi "DRO", yani o acidan bir farklilik yok. Yuksek kontrastli ve insanlarin ten rengini dogru algilayan bir makina ariyorsan tek adres var: Fuji S5 Pro. Fuji'nin sensor ozel bir teknolojiye sahip, dynamic-range konusunda Canon, Nikon, Sony hepsi fasafiso. Yalniz tabii bu tekbasina makinayi en iyi yapmaya yetmiyor, Fuji yavasmis ve bayagi sagladigi ozelliklere gore pahali.


Onbinlerce dolarlik egzotik lenslere ihtiyacin varsa tabiiki Nikon ile kimse yarisamaz, pardon belki Canon Ama bir amatorsen en fazla orta karar 2-3 lens ile ise koyulacaksin demektir. Marka lens kullandigin surece, yani Sigma, Tamron, Tokina kullanmayacaksan, Sony ile Nikon ayni secenekleri sagliyorlar, hatta Sony biraz daha fazla secenek sagliyor. Tamron, Sigma vs. devreye girince Nikon cesitlilikte one geciyor ama cok degil.

Tabii bir de stabilizasyon olayi var. Almayi umit ettigin Tamron lensin stabilizasyonu yok, bu durumda Sony uzerinde kullanmak daha avantajli, ama su felegin isine bakki Tamron 17-50'nin Sony uyumlusunu turkiye'de bulana helal olsun.

Sigma'nin HSM lensleri ise sadece Canon eya Nikon uzerindeyken HSM. Ama neden Pentax/Sony uyumlu modelleri ayni fiyata satilir lutfen bana sorma.

D80'i elime alip incelemedim, vizoru gercekten daha mi buyuk kendi gozumle gormedim, govde daha mi saglam, bilmiyorum, bu konuda birsey soyleyemem. Bence bir magazaya git 2sini eline alip kendin karar ver.

 

Tarih: 20 Aralık 2007, 22:24 - İp: 85.***.**4.31
photoman
photoman (üye)
İstanbul / Meraklı

kardeşim nikon ve canonla hiçbir dslr yi kıyaslamamanı öneririm sana tavsiyem canon ve nikon arasında seçim yapman kolay gelsin ama kafayı yeme sakın)

 

Tarih: 21 Aralık 2007, 00:49 - İp: 88.***.**6.36
leadera
leadera (üye)
İzmir / Amatör

Böyle cevaplar hiç hoş değil bence; mahalle ağızıyla sen de var mı kullandın mı gibi. Herkes fikrini söylemekte serbesttir. Tabii ki karşıt fikirler olacaktır ve paylaşılacaktır ama seviyeyi korumak gerekir diye düşünüyorum. İçiniz rahat edecekse D70s im var D80 ide kullandım. Ve beğendiğim için arkadaşa tavsiye ettim. Sony A 100 ü ise sadece mağzada gördüm hiç çekim yapmadım ama Nikon sevgimden dolayı ve kalitesine güvendiğimden dolayı tavsiye ettim. Ama siz Nikon d 80'i kullanmamışsınız!!!! elinize dahi almamışsınız. Neyse........ Doğru pozlamama durumu olabilir dediğiniz gibi ama (pardon siz demiyorsunuz onu da başkası diyor!!!) Ama bu olay diğer makinaların da sorunu (dijitalfokusda da tartışıldı bu konu) ve manuel kullanımla azaltılabiliyor. Neyse sözün özü bu gibi sitelerde bilgilerimizi ve fikirlerimizi paylaşalım tabii seviyeli bir şekilde. Birbirimize laf yetiştirmeyelim.

 

Tarih: 21 Aralık 2007, 13:10 - İp: 85.***.**0.68
hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Konci Arkadasim, bu forumda gelen cevaplarin %90`i canon-nikon al seklinde olacaktir. objektif cevap alman cok zor.

Her iki makinayi da kullanmis birisi olarak soyleyecegim en net sey sudur, Goruntu kalitesi acisindan aralarinda neredeyse hic fark yok. A100 biraz daha keskin sonuc veriyor (ancak buyuk boy baski almayacaksan cok bir anlami yok)

A100 deki en buyuk ustunluk titresim onleme sistemi. gercekten tahminlerimden daha cok ise yariyor. (Nikon da da Vr lens kullanabilirsin tabii- biraz daha masrafli olur)

Buna karsin D80`in govde yapisi cok daha saglam (yine de dusurmemekte fayda var) Olcum sistemi arada bir sapitiyor ama cok fazla degil.

En guzeli yaniniza birer kart alip her ikisini de satan bir magazada cekim yapip kiyaslayin. tutus ve kullanim rahatligina kendiniz karar verin.

Her ikisinden de pisman olmazsiniz. kolay gelsin




#hbaykal' tarafından 21.12.2007 13:39:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Aralık 2007, 13:29 - İp: 88.***.**6.239
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Leadera,

Bir Nikon saticisi veya fanatigi olsaydim soyle derdim: "D80 tabiiki"

Bir Sony bayii olsam : "mutlaka A100"

Canon firmasinin sevgili pazarlama muduru olsaydim: "Bosverin ikisini de, kesinlikle 400D"

Hicbir neden sonuc iliskisine girmeye gerek yok, diger markalarin da ellerinin armut toplamayabilecegi suphesine mahal yok. Cicili bicili pazarlama kataloglari boyle yazar "Tabiiki benim marka"

Nikon DSLRlarin en kritik 2 parcasini Sony tedarik ediyor: Sensor ve LCD. Bugunku DSLRlar gecmisin SLRlarindan daha cok gecmisin ve gunumuzun video kameralarina benziyorlar. Bilin bakalim video kamera pazarinin son 30 yildaki en buyuk oyuncusu kim?

Yahoo bu gercekleri bilen birisinin, heleki A100'u kullanmamis, icinde azicik bilimsel suphecilik barindiran birisinin, oradaki "Tabiiki" ifadesini kullanirken elleri titrerdi.

Ne biliyorsam ve ne bilmiyorsam onu yazdim o mesajda. Bunlari yazarken arkadasin degerlendirme kriterlerini de gozonunde bulundurdum. "Tabiiki X" seklinde kisa bir cumle, arkadasin sorusunun cevabi degildi cunku.

 

Tarih: 21 Aralık 2007, 15:22 - İp: 85.***.**4.31
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

antıkanın sukadar yazısının ustune hala daha hıcbır neden sonuc ılıskısıne girmeden etiket onermek nekadar dogru?
tabiki nikonsa eger,altını doldurup birşeyler soylemek gerekir sanırım.
--------------

cok cesitli lens almayacaksan isterse nıkonun bın tane sonynın 3 tane lenssi olsun kime ne?
sony senın ıhtıyacını karsılayacak uc lensi sagladıysa senın ıcın 1000 lensi olan nıkonla arasında bir fark yokturki?
titreşim onleme onemli bir ozellik.es gecmemek lazım.
neyse,bende eline al incele begendigini al diyecegim,ama tabiki ihtiyacını karsılama kosulu unutulmamalı.

hangisini alırsan al sıkayet edecegini sanmam.

 

Tarih: 21 Aralık 2007, 21:04 - İp: 88.***.**3.222
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

sony alırsanız ve kötü foto çekerseniz (pentax,olympus da bu sınıfa dahil) kabahatli makinedir.
ama nikon ya da canon alırsanız ve kötü fotoğraf çekerseniz kabahat makinede olamaz, ya sizdedir ya lenstedir.
bu forumda çok gördük böyle konular.
Aslında Canon 40D düşünüyordum. Fakat FORUMLARDA 40D yi kullananlar hem soft fotoğraf vermesinden hemde kullanımdaki bazı aksaklıklardan şikayetçiler.
40d yeni ve bir sınıf yukarıda bir makine. a100,d80,40d arasında kalmaya gerek yok,40d açık ara önde. 40d nin rakibi a700,d300 ikilisi.

 

Tarih: 21 Aralık 2007, 21:16 - İp: 88.***.**8.25
konçi
konçi (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, birbirimizi kırmaya hiç gerek yok.Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler ederim.
Bu iki makinada aynı kalitede iseler, D80 için titreşim önlemeli lenslere daha çok para vermek istemem. Çünki IS bence önemli
Bana en çok 2 bilemedin 3 lens yeter. Nikon, Canon güzel makinalar ama lensleri parasal olarak beni üzer.Onun için Sony A100+Tamron 17-50 almaya karar verdim.

Ah gözünü seveyim bence en iyisi R1 ama piyasada yok. Varsa bile 1800 lira istiyorlar. Üzerindeki lensle her işini gör, hem de kalite.Sony R2 diye bir makina çıkarırsa hiç düşünmeden alırım.

 

Tarih: 21 Aralık 2007, 23:34 - İp: 88.***.**9.95
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

konçi;
her markanın artısı eksisi var, her şeyin en iyisinin bulunduğu makineler ise biraz pahalı maalesef
tamron 17-50 iyi bir lens, ama iyi seç ve garanti veren bir yerden al. backfokusa çok sık rastlanıyor bunlarda .

d80: daha sağlam bir makine, vizörü daha büyük, ince işçiliği daha iyi, resim kalitesi anlamında iso başarımı daha iyi bir makine.
a100: SSS, daha uygun fiyat,meteringi daha iyi,sensör temizleme gibi artılara sahip.

bir dükkana gitmeni ve ikisini de incelemeni öneririm, ama sonra foruma gelip hayyamda sony almayın diyorlar deme sakın onlar öyle der

bu arada kafanı karıştıracağım belki ama sony nin yeni giriş düzeyi makinesinin 2008 başında satışa sunulacağı da iddia ediliyor. çok acelen yoksa şubat ayındaki PMA fuarını beklemeni öneririm.

 

Tarih: 21 Aralık 2007, 23:42 - İp: 88.***.**8.25