redfive
redfive (üye)
İstanbul / Amatör

Sonunda Sony Alpha 350

Merhaba dostlar. 2yıllık bir kıvranmanın sonucunda en sonunda A-350 siparişimi verdim. Makinanın artıları eksileri var mutlaka ama benim içime en çok sinen elime aldığımda beni en mutlu eden bu model oldu. Şöyle genel kullanım için de Sigma 18-200 sipariş ettim. UV filtresi hediyesi de vardı. Ama tercih sebebim hediyesi değil geniş aralıklı bir objektif olması ve acemiliğim için her mm değerini kullanabileceğim bir objektif olmasıydı. Umarım beni hayal kırıklığına uğratacak şeyler yaşamam.
Daha önceki yazılarımda da üstatlardan yardım istemiş ve sağolun hepiniz yardımcı olmuştunuz.
Şimdi 2.el geniş açı ve tele objektifler konusunda yardımlarınızı rica edeceğim. Az ışıklı yerlerde dahi kullanabileceği bir geniş açıya ihtiyacım var. Bir portre çekmek için ve bir de kuş ve doğa fotoğrafları için bir telefotoya ihtiyacım olacak. Bokeh etkisini çok seviyorum ve fotoğraflarımda (gerek makrolarda gerekse insan manzaralarında) kullanmak istiyorum. Bunları da düşündüğünüzde arkadaşınıza önereceğiniz uygun fiyatlı temiz ikinci el objektifler aklınızda bulunsun. Özellikle fipar ve panctom ustalar ikinci el SONY Alpha uyumlu objektifler konusunda bana yardımcı olacaklarını söylemişlerdi.
Bu süreçte yardımı olan tüm dostlara teşekkürler. Şimdi sırada makina ile ilk tecrübelerim ve fotoğraflar olacak tabii.
Lensim ve 4GB Extreme3 CF kartım geldi. Makina hala gelmedi.Sanırım bugün yada yarın gelecek. Makinam da gelsin hemen başlıyorum. Gelecek hafta evleniyorum ve hemen balayına çıkacağız. Yani bolca deniz gökyüzü orman ve gece fotoğrafı ile döneceğim.
Seçtiğim hafıza kartı ile ilgili yorumlarınıza ve çanta için önerilerinize de ihtiyacım var.

#redfive' tarafından 06.06.2008 17:52:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Haziran 2008, 17:46 - İp: 85.***.**3.8
elturco
elturco (üye)
Ankara / Amatör

Moralini bozma. Halden anlamak lazım. Sigmanın kötü olduğu nokta bence keskinlik ve 3.5-6.3 olması. Ama uygun fiyatlı olması dolayısıyla belki düşünülebilir. Tabi verdiğimiz örnekteki lensler Sigmadan çok daha iyi ama ne biliyim sigma da da iyi fotoğraf çekilmez diye bir kaide yok. Sonrası beni düşündürüyor. Eğer yurtdışından almış olsaydın inan içim yanmayacaktı. kullandıktan sonra aldığın fiyata satabilirdin ama şu durumda zarar edeceksin. Bence zaman kalmadı diye panikleyip başka bir lens daha alma. Bu iş yatırım işi aldığın şeyler ucuz şeyler değil. Madem geri vermeye zamanın yok yazdıklarımızı şimdilik unut keyfine bak.

 

Tarih: 7 Haziran 2008, 11:27 - İp: 212.***.**2.202