fatih177
fatih177 (üye)
Ankara / Amatör

Slr Like Sonrası?

Slr like türü Canon sx1 makinam var ve 1.5 yıldır kullanıyorum, bu sene giriş seviyesi bir kursa gittim. Bilgi ve pratiğimi biraz ilerletince daha ilerisi için makinanın yetersiz olduğu kanaati oluştu haliyle... Genelde portre ve makro çekmeyi seviyorum. Çeşitli fotoğraf sitelerindeki gördüğüm fotoğraflardan, okuduğum forumlardan bu işin sonunun hep ff gövde ve lenslerinde bittiğini görüyorum. Orta veya giriş seviyesi APS-C sensörlü bir body alıp, ff gövdeye bundan edindiğim tecrübe ile geçmek kuşkusuz daha mantıklı. Ancak burada da belki de 2 yıl sonra gövdeyi ff'e çevirmenin maddi dezavantajı olacak.

Şimdi sorum şu: hobinin henüz başlarında olmasına rağmen fotoğrafçılığını kurs alarak amatör olarak ilerletmeye ve eninde sonunda ff kullanmak isteyen biri olarak bana; orta sınıf aps-c sensörlü bir makina mı (mesela, ikinci el olmak kaydıyla eos 50d, pentax 20d veya hadi biraz abartayım Nikon d300) tavsiye edersiniz? Ya da "madem bu işe vakit ayıracaksın, 1700 Lira civarın temiz bir 2. el 5d mk1, şimdilik 1.8 diyaframlı bir de portre lensi al, uğraş bakalım" mı dersiniz.

Bunun dışında "giriş seviyesi aps-c bir body al, ama kaliteli ff lensler ile kullan, ff gövdenin avantajlarını ff lens ile tolore etmiş olursun, hem de ileride ff'e geçtiğinde lenslerin hazır olur" mu dersiniz.

İşin doğrusu kafam bayağı karışık. Flickr sitesindeki ff gövdeler ile çekilmiş portrelere baktığımda, ff'in giriş seviyesindeki 5d ile çekilmiş fotoğrafların bile en iyi APS-C makinalara fark attığını görüyorum.

Selamlar, saygılar...........

Tarih: 7 Haziran 2011, 15:10 - İp: 212.***.**7.100
fatih177
fatih177 (üye)
Ankara / Amatör

Umarım çok zor sorular sormamışımdır. Özellikle 5d mk1 ya da d300 kullananlar cevaplarsa sevinirim.

 

Tarih: 8 Haziran 2011, 14:13 - İp: 212.***.**7.100
  • 1