ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

Slr Lıke Makine Almak İstiyorum..

SLR-LIKE MAKİNE ALMAK İSTİYORUM.
AMA BİR TÜRLÜ KARAR VEREMEDİM.
PİYASAYI ARAŞTIRDIM.

Fuji Finepix S-5600
FujiFilm Finepix S S7000
Sony DSC-H2
Panasonic DMC-FZ-7
Kodak EasyShare Z 740
Kodak P850
Konica Minolta Dimage Z6
CANON POWERSHOT S2 IS

MAKİNELER ARASINDA BİR TÜRLÜ KARAR VEREMİYORUM.
HER BİRİNİN KENDİNE GÖRE ÜSTÜNLÜKLERİ VAR. VE koysepete.com DA FİYATLAR DİĞERLERİNE GÖRE BAYAĞI CAZİP GELDİ.
YARDIM VE TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM.

Tarih: 5 Haziran 2006, 00:49 - İp: 88.***.**3.222
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Fz7 ye öernek teşkil etmesi açısından ve boyutları ile aynı olan Fz5 kullandım. Aynı zamanda Fz30 da kullandım. Fz30 le Fz5 i alıp balatta yüzlerce fotoğraf çekip iki makineyide test etme imkanım oldu. Test sonucunda Kesinlikle Fz30 almanı öneririm.

Birdefa Fz7 nin ufak olması bana göre avantaj değil dezavantaj, yaptığım çekimlerde Fz5 ufak olduğu için makineyi iyi kavrayamadım.

Ayrıca Fz30 un LCD ekranının çözünürlüğünün büyük olması daha net bir görüntü sağlıyor, aynı şekilde vizör de büyük, ve kulalnışlı. Manule zoom yapmak çok işe yarıyor. Kadrajını sorunsuz ve çok hızlı bir şekilde ayarlayabiliyorsun.

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 11:31 - İp: 212.***.**0.50
alimallah
alimallah (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili unalsayar,

Manuel ayar olayını halihazırdaki makinandan öğrenmişsin.
Elde ettiğin sonuçlar sana yetmemiş ve hepimizin geçtiği yollardan geçmeye başlıyorsun.
O aletin şu anda kullandığından farkının hiç de çok olmadığını aldıktan kısa bir süre sonra farkedeceksin. Boş yere para verdiğinle kalacaksın. Ödediğinin yarısına satmak isteyeceksin, müşteri bulamayacaksın.

O kadar para verip sakın slr like makinaya razı olma.
Biraz daha para koy ve SLR al derim.
Hayır ben illede bedava tecrübe yerine bu tecrübeyi(!)kendi üzerimde deneyerek kazanacağım diyorsan, bari bu makinaların ikinci elini bul da kazanacağın tercübe biraz kısa(!) olsun.

Benimki bir tecrübeli tavsiyesi. Karar senin.

NOT: Tecrübe, hayatta yenilen kazıkların bileşkesidir.

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 12:10 - İp: 212.***.**8.75
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

sevgili alimallah;
öncelikle tavsiyelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
fotoğraf makinası almak gerçekten meşakkatli ve bir o kadar da karar vermesi güç bir olay. zaten piyasada o kadar makina var ki insan ne yapacağını nasıl karar vereceğini bir türlü bilemiyor.

bu bağlamda tecrübelerinin birr noktada bana fikir verdiğini düşünüyorum.
ama şu da bir geçek ki ben slr makina alabilecek bir drumda değilim.
nedeni hem madden hem de tam anlamıyla kullanabileceğime hazır olmadığımı düşünüyorum ki bu da boş yere masraf olabilir.

forumda yer alan diğer arkadaşlarımın ve başka platformlardan takip ettiğim kadarıyala slr like makine benim için ideal gözüküyor. ama bazı yorumlar bu fikrimi değiştirebiliyor. örneğin sizin ve legionell arkadaşımın tavsiyeleri gibi.
geri adım atmak zorunda kalabiliyorum.
bir de olayın şu boyutu var ki; yine değişik yorum ve tavsiyerlerden anladığım kadarıyla (özellikle xtolga arkadaşımın testleri ve tavsiyeleri) slr like (mesela panasonic fz30) makine benim ihitiyacıma cevap verebilecek özellikleri barındırıyor. manuel ayarları oldukça fazla ve kalite ve özelik bakımından dikkat çeken bir makine.

buna göre tavisye ve yorumlarınızı bekliyorum.

 

Tarih: 21 Haziran 2006, 13:06 - İp: 88.***.**2.9
gezgin33
gezgin33 (üye)
İçel / Amatör

hangi makinayı alırsak alalım iş bizde bitiyor. yaklaşık 1 yıldır nikon 3200 kullanıyorum 2 karma sergi açtım. şu anda canon s3 sony h5 arasında kararsız kaldım, eğilimim sonyden yana duruyor gibi. lcd ekranı teknolojisi vs fark yaratıyor. birinin üstünlüğü diğerinde yok. bütünüyle üstün makina kendi yeteneğimiz diye düşünüyorum.
eğer bilen arkadaşlar varsa yabacı sitelerden sipariş vermek istiyorum. ne gibi sorunlar yaşayabilirim yazan olursa sevinirim.
kargo, gümrük teslimat güvenlik gibi riskler konusunda yardıma ihtiyacım var

 

Tarih: 21 Haziran 2006, 15:23 - İp: 195.***.**1.75
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

ARKADAŞLAR OLYMPUS SP-500UZ 6.0MP DIGITAL KAMERA HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR.
FZ30 İLE MUKAYESE EDEBİLİR MİSİNİZ?

 

Tarih: 22 Haziran 2006, 19:20 - İp: 88.***.**1.237
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

ARKADAŞLAR OLYMPUS SP-500UZ 6.0MP DIGITAL KAMERA HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR.
FZ30 İLE MUKAYESE EDEBİLİR MİSİNİZ?
ayrıca fuji s5600 ile

 

Tarih: 23 Haziran 2006, 00:56 - İp: 88.***.**1.237
guneyt
guneyt (üye)
Ankara / Amatör

Selam Unalsayar,
forumu SLR like cihaz almak istiyorum diye açmıssın ama yine ilk mesajında yazdigin cihazlar slr-like değil. Öncelikle bunun ne olduğunu söylemekte fayda var. SLR-like ile compact dijital makineler arasındaki fark, zoom ve focusun tıpkı SLR lerde olduğu gibi el ile çevrilerek ayarlanmasıdır. Eğer compact makine düşünürsen bulabilirsen olympus c8080 al. Kesinlikle bu cihaz 1 numaradır, 2nci elini bulma şansın varsa kaçırma. Eğer slr-like makine istiyorsan bakacağın seçeneklerden aklıma gelenler :
Panasonic fz30,
Kodak p880,
Fuji s9500,
Sony R1,
Minolta A200

Yukardaki her makinenin artısı eksisi var.
Bahsi geçen ve beğenilen fz30'un artısı kaliteli lensi ve megaOIS denilen titreşim önleme özelliği. Eksisi 400 iso'da bile rahatsiz edici noise vermesi.

Kodak p880'in artısı 24mm geniş açı vermesi, nispeten kaliteli lensi ve kaliteli video kaydı ve iso800 de bile kullanılır görüntü vermesi. Bence yüksek zoom ihtiyacın yoksa p880 panasonic fz30 dan daha iyi.

Sony R1'e gelirsek burada R1 ci çok arkadaş var ve makinelerini çok seviyolar onlara sor, şimdi burada bişey dersem hemen başıma atlarlar. Ciddi farkı sensörünün büyük olması ve az noise vermesi. Eksi tarafı pahalı olması.

Minolta A200 hakkında fazla bilgim yok ama çok beğenilen cihazlardan biridir.

Gelelim benim sana önereceğim makineye Fuji s9500. Tüm bu modellerin arasında en doğru SLR-like model bu. Git kendin gör ne dediğimi anlayacaksın. Üzerinde 28-300mm oldukça kaliteli gibi bir lens var. Iso 1600'a kadar desteği var, iso 800'de kullanilir goruntu veriyor. 1/4000 gibi bir enstantane hızı var. Gayet hızlı raw çekimi var üstüne bide üst sınıf video kaydı var.

 

Tarih: 23 Haziran 2006, 14:18 - İp: 213.***.**5.69
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ünal selamlar.Sana tavsiyemi soracak olursan zoom ihtiyacın yoksa çok fazla,her türlü kıyasta Sony R1 hep önde götürüyor bu yarışı.Bu makinanın dışında ikinci önereceğim makina Olympus E500.Ancak bu makina DSLR olup sınıfının standartlarına göre düşük noise performansı sergiliyor.Yani mesela Canon 350D-Nikon D50 gibi modellerden biraz daha fazla kirlenme gösteriyor.
Ancak bu makina DSLR-Like sınıfındaki tüm modellerden daha az kirlenme yaratarak,noise konusunda bu sınıfı geride bırakıyor.DSLR-Like modeller arasında tek bayrağı taşıyan R1 ile tabiki çoğu DSLR başedemiyor.R1'in bu fotoğrafik kalitesini başka modellerde yakalamak için R1'in en az 2 katı parayı gözden çıkarmak gerekiyor.(4000 YTL kadar...)

Gelelim bu modeller dışında sana önereceğim makinaya.Bu konuda 2 modeli kararsız olarak eşit yada eşit gibi değerlendiriyorum.Panasonic FZ30 ve Fuji S9500...
İhtiyaçlara göre kimisi onu kimisi diğerini seçmekte.
Burada uzun uzadıya bu özellikleri saymama gerek yok.İster internetten istersen netfotoğraf'ın geçmiş forum arşivinden bu üzerinde bilgi alış-verişi olmuş konuları bulup okuyabilirsin.

Kodak P880 ile Konica-Minolta A200 modellerini burada sana çok fazla önermeyeceğim.Çünkü bu modelleri başarılı bulmama rağmen,daha başarılı gördüğüm üstteki 4 modelden dolayı bu 2 markanın ürünü hakkında yorum yazmam gereksiz diye düşünüyorum.
Bu modeller hakkında en basit düşüncem çok sayıda kullanıcıya yani kesime ulaşmayı başaramamış olmalarıdır.

Paran yetiyorsa Sony R1 al derim ben.Yaklaşık aynı fiyata E500 de o kadar olmasa da çok başarılı bir ürün.Unutmadan söyliyeyim;E500'ü düşünecek olursan yanında 2 adet verilen kit opsiyonu ile satın almanda fayda var.Çünkü bu lenslerden biri geniş diğeri tele açı lensdir.Kullanım yerleri farklıdır ve ikiside gereklidir.

Güneyt bey'e çok katılmıyorum.Evet S9500 kaliteli bir modeldir.Burada tüm özelliklerini saymama gerek yok.Fakat 1/4000 enstantane hızını ben şimdiye kadar ya 1-2 kere kullandım yada hiç kullanmadım.1/2000 sn de gayet yeterlidir.

Üst sınıf video kaydı ise yaptığını sanmıyorum.Ben test ettim ve bu konuda yorum yapmam gerekirse;
Makinada video sırasında ring'den yakınlaştırma yapılıyor fakat netliği çekim sırasında ayarlarken makina,gözü biraz rahatsız ediyor.Sesli video çekiminde,makina devamlı çektiği görüntüleri netlemek için focuslama yapıyor ve bu focuslama sırasında makinanın netlik motorunun çıkardığı sesler,video kaydına geçiyor.Daha sonra evde çekmiş olduğum video görüntülerini izlerken bu 'tır tır' diye çıkan netleme seslerini işitince üzüldüm açıkçası.Ve bu çekimi sessiz bir ortamda değil İzmir Alsancak gibi insanların bol olduğu bir caddede çekmiştim.Bu makinanın amacı zaten iyi video çekmek değil,iyi fotoğraf çekmek.Ve görevini başarıyla yerine getirdiğini görüyorum.Video çekmek ister ve bu amaçla makina almak istersen bir arkadaşımın Sony W7 ile çektiği video'yu görmeni isterdim.İnan bana handycam'lar haltetmiş.Ancak bu makinada manuel ayarlar yönünden zayıf olan kompakt sınıf bir model.İşte aynı anda hepsi olmuyor makinalarda.Bu arada hatırlatmadan geçemeyeceğim ama R1 video çekimi yapmıyor.Çünkü aynı anda hem video hemde fotoğraf çeken makinalar hiçbir zaman sadece fotoğraf çeken makinalar kadar kaliteli fotoğraflar çekemez.Bunun sebebi sanırım işlemci-sensör ikilemi ile ilgili.Bu sebepten dolayı DSLR makinalarda video çekim özelliği bulunmaz.

S9500'ün RAW çekim yapması güzel.Hızlı RAW çekmeside önemli.Bu konuda kafana takılan bir şey olmasın.
Tabi bazı özelliklerini gereksiz iyi değil gibi sıraladım ancak artılarının yanında eksileri hiçbirşey.Geniş açıdan teleye kadar geniş bir kullanım yelpazesi sunan makinaya birde titreşimleri önleme mekanizması koysalarmış,300mm'de çok işe yarayacakmış.

 

Tarih: 23 Haziran 2006, 18:44 - İp: 85.***.**5.156
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

ARKADAŞLA KYOCERA M410R DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNASI
HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR.

 

Tarih: 24 Haziran 2006, 20:10 - İp: 88.***.**2.111
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

ARKADAŞLAR FOTOĞRAF MAKİNALARINDA SANIRIM UCUZLAMA VAR.BU FİYAT DÜŞÜŞÜ BU ŞEKİLDE DEVAM EDER Mİ?
VE MAKİNA ALMAK İÇİN EN UYGUN ZAMAN DİLİMİ NE ZAMAN?
HERKESE TŞEKKÜRLER.

 

Tarih: 30 Haziran 2006, 14:30 - İp: 88.***.**1.9