dolagar
dolagar (üye)
İzmir / Amatör

Slr Almak Yada Almamak...

700 dolarım var ve amerikadan gelicek makine ne önerirsiniz? sanırım nikon d70 olucak ama uzman görüsü almak istedim.
sizde olsa siz ne alırdınız?

Tarih: 24 Şubat 2007, 22:15 - İp: 88.***.**5.13
b.isilman
b.isilman (üye)
Bursa / Amatör

Kesinlikle A100 derim.

 

Tarih: 25 Şubat 2007, 10:51 - İp: 88.***.**9.34
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

sayın dolagar.
bu iş dipsiz bir kuyu. tabiki gönül vermek ve fikir almak şart.
çünkü teknoloji hergecen gün ilerliyor ve hiç bir makinayı diger makinayla eşleştirmek mümkün olmuyor. x makinanın IS varsa Y makinasının toz önleme sistemi var gibi.
kısıtlı bütçelerle bu işe kalkıyorsanız (ki bende öyle)
gönlünüzden geçen makinayı alın derim.
nette yapacagınız kısacık bir arastırma ile örnek fotolarına ulasmanız mümkün.
saygılarımla
sellamlar.

 

Tarih: 25 Şubat 2007, 11:17 - İp: 85.***.**3.125
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

stahl'ye kesinlikle katılıorum ben gönlümden k100d geçti onu aldım.Ama diğer makinaları gidipte kötülemem hepsi güzel makinalar git araştır et bütün markalara bak iyi düşün kafana göre al bi tane sonuçta hepsi nerdeyse sana aynı performansı verir..

 

Tarih: 25 Şubat 2007, 11:44 - İp: 85.***.**3.94
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Nikondan sasma,Canondan sasma dedigimiz zaman bu makinalarin reklamini yapmak veya bu markalari desteklemek gibi bir amac yok .

Dun baslamadim ben bu meslege , yillar oldu, her markayi kullandim hemen hemen ve diyecegim odur ki Nikon ve Canon haricindeki her makina uc bes sene sonra elimizde patladi.

Nikon ve Canon diye iki isimden bahsediliyorsa var bunun bir sebebi,yoksa hic biri babamin oglu degil.

isin objektif kalitesine hic girmiyorum yoksa ustalarin nikon veya canondan daha iyi bildikleri markalar vardir.Unutma ki iyi fotograf iyi objektifle gelir.

Basarilar

 

Tarih: 25 Şubat 2007, 12:16 - İp: 195.***.**2.36
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba ben de bir kaç şey eklemek istiyorum;
Öncelikle Sn. cancaner'e katıldığımı eklemek isterim, şöyleki; DSLR'ye geçişin bir sisteme giriş olduğunu hepimiz kabul ediyoruz. Bu tip cihazları kompaktlar gibi alıp kullanmıyoruz, genişleme ihtiyacı hissediyoruz. Duruma göre ojektif, flaş ve daha birçok yardımcı ekipmana ihtiyaç doğabiliyor zamanla. Eğer İstanbul'daysanız sorun yok, çünkü İstanbul'un Sirkeci ve Hayyam'ı var. Neredyse her markada aradığınız her şeyi sıfır veya 2. el bulmanız mümkün. Ama Ankara ve İzmiri'de katarak konuşuyorum, diğer tüm Türkiye şehirleri, birer taşra şehri İstanbul'a göre...Her istediğinizi bulmanız mümkün değil İstanbul dışında. Ben Sony A100 ile geçirdiğim 1 aylık sürede koca Ankara'da Sony için hiç bir şey bulamamıştım. Nikon'a geçiş yaptığım da ise 1 ay gibi bir sürede sıfır ve 2. el 4 orj. objektif ve 1 orj. flaşı çok rahat ve uygun fiyatlara bulup alabildim. Evet, sallantı engelleme sistemli değil ama hiç değilse bir makro objektifim var artık. Hiç olmamasından iyidir diye düşünüyorum.Bu yorumumdan Sony A100 (ki buna Pentax ve Olympus'u da katıyorum) kötü makinadır yorumu çıkarılmasın lütfen, ama bana genişleme imkanı vermiyorsa veya kısıtlıyorsa, benim işime gelmez açıkçası. İstanbul'da yaşıyanlar böylesi bir sıkıntının asla farkında değiller ama biz taşralılar!, (en azından ben) ne yazık ki bu durumdan çok sıkıntı yaşıyoruz. Kendi adıma söyleyeyim; Sony'den Nikon'a geçiş sebeplerimden biri de budur ....

#droral' tarafından 25.02.2007 15:19:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Şubat 2007, 12:51 - İp: 195.***.**0.251
ersandilek
ersandilek (üye)
Ankara / Amatör

merhaba... chip dergisi 5 ürün test etti d80 400d alpha, k10d... bir de olympus tan bir modelldi... fiyat performans t en iyisi pentax k10d oldu.. ayrıca makinede image stabilizer ve toz koruma sistemi var... yani bence fark yaratan bunlar çünkü görğntü kalitesinde bizim gibi amatörleri memnun etmeyecek sonuçlar yakalayamayız... yani nikon alınca veya pentax alınca keşke diğerini alsaydım diyecek durumla karşılaşmayız... bence k10d iğerlerinden üstün... ben de yaza doğru alacağım ve eğer yanibir model çıkmazsa k10d kafam da oluştu... sanırım elindeki parayla amerikadan alabilirsin k10d yi... yine de ne alırsan memnun kalırsın bence

 

Tarih: 25 Şubat 2007, 17:25 - İp: 193.***.**6.253
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Bir de sunu konuya bir aciklik getirelim,

Ilk baslarda bir piksel konusu vardi herkes makinalari piksel buyuklugune gore satin aldi,en sonunda bagira bagira anlattik insanlara piksel sizi yaniltmasin,olmadik makinalara olmadik fiyatlari sadece piksel sayisi yuksek diye vermeyin.

Simdiki moda ki turk insanimiz bayilir boyle modalara.Titresim engelleyici,toz onleme sistemi.Dolagar kardes sana internet sayfalarindan bilgi ederek anlatmiyorum iyi oku,bizzat yasadigimiz tecrubeler.

Titresim engelleme sistemi sana cok dusuk enstantanelerde gerekli olacaktir,amator arkadaslarin cektigi fotograflarin %90 i gunduz, gunes isigi veya flasli cekim olduguna gore bu sistemin sana ne getirecegi bellidir.Ayda yilda bir cekecegin gece fotografi icin olmadik makina alacagina bu sistem var diye ,ya tripot kullan yada makinani bir yerde sabitle.

Toz onleme sistemi, yok oyle bir sey hepsi yalan,ancak sensor uzerindeki tozun %30 unu temizliyor,geride kalanlari yine elinle temizliyorsun. Inanmayanlarin adresine yapilan butun makina testlerini posta ile gonderebilirim ki Fransanin en ciddi laboratuari bu testi yapti.Turkiyede ki bir cok ciddi fotograf kurulusuda bunun para tuzagi oldugunun aciklamasini yapti.

Bir daha soyluyorum alacagin makinanin objektif kalitesine ve bulunabilirligine bak gerisi hikaye.

Basarilar

 

Tarih: 25 Şubat 2007, 18:31 - İp: 195.***.**2.36
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Evet Cancaner katılıyorum sana(?)

Senin bu mantığın yıllarca bizleri kuş adı verilmiş otomobillere bindirdi.
Neymiş parçası bulunurmuş, neymiş nerde olsa ustası varmış
vs. vs.

Şimdi niye ise avrupa otolar baya bi satıyo acaba niye?
Türk milleti az çekmedi bu marka mearkından. Sanki dünyada her ürün gurubunu üreten 1-2 şirket var gerisi hiç bişey beceremez üretemez.
Yok böyle bişi o levi's diye satılan kotun kumaşı 10ytl ye dışarı satılıp 100 ytl ye bizlere giydirildi ve biz caka sattık amerikan malı avrupa malı diye.

Birde sistem diye bir şey tutturulmuş. Yahu yeni başlayacak ne yapsın ring flaşı 3000-5000 ytl lik objektifi.
o bişleşenlere o kadar para verebilecek bir kişi meraklanma ne yapr ne eder bulur o parçaları.
Yıllarca canon-nikon elele iyi(!?) makina sattılr bize.

Arkadaşım artık bir mal alınırken dünyanın her yerinde fiyat/performans olayı marka olayının önüne geçmiş bizde ise hala eski alışkanlıklar.
MARKA!! Alın kullanın. Ötekiler kaka kötü hiç birşey olmaz onlardan.
Töbe töbe.

 

Tarih: 25 Şubat 2007, 19:02 - İp: 85.***.**5.136
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

Dolagar Selam
Eger daha sonradan lense para yatırmam dıyorsan kesınlıkle Sony R1 derım.Sony a100 ıcın ıkan 16-80mm carl zeiss lensın fıyatı amazonda 700 dolar kı bu lens le bıle R1 kalıtesınde fotograf alınamıyacagı soylenıyor... Objektıfı sensore olan uzaklıgı yuzunden ...
Ister D40 al ıster D70, ıster A100 al R1 kalıtesında fotograf cekmen ıcın en az bır 700 dolar daha vereceksın lense... tabı son karar sızın ama R1 alırsanız ınanın pısman olmazsınız......

 

Tarih: 25 Şubat 2007, 19:20 - İp: 81.***.**5.96
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Şu objektif bulamama meselesini anlamış değilim

İnternet diye bir şey var. ben Fotokritik forumlarında 50 mm F1.7 lens arıyorum dedikten yarım saat sonra bir tane bulup satın aldım hemde Canon yada Nikonda bulamayacağım kadar uygun bir rakama (50 YTL) diğer popüler lensler ise net üzerinden satış yapan her yerde var....

Zaten amatör kullanıcının ihityacı kaç lensdir ki? bende 18-70 + 75-300 + 50mm var bunların yanına birde Sigma 10-20 alırım ileride oda belki...

Sony ve Pentax için Lens bulamayan, arayamamıştır bence...

 

Tarih: 25 Şubat 2007, 19:47 - İp: 85.***.**7.144