darkamas
darkamas (üye)
İzmir / Amatör

Sizce Doğru Mu ?

Merhaba

Daha önce Sony R1 ve Nikon D70s'i karşılaştırdığımızda hangisini tercih edeceğinizi sormuştum. Dışarıdan bazı profesyonel fotoğrafçılardan aldığım yorumlara göre eğer hızlı fotoğraf çekeceksen D70s al çünkü R1 ile ardarda 3 karende fazla çekemezsin diye bir yorum aldım. Basın fotoğrafçısı olmak ya da hızlı bir makineye sahip olmak gibi bir derdim yok. Fakat ne kadar kaliteli objektif alırsan al R1'in çektiği kalitede fotoğraf çekmen için ancak Nikon D2X gibi bir gövdeye ihtiyacın olacaktır dendi. Birkaç profesyonel fotoğrafçı bu yorumlarda bulundu. Sizce de gerçekten R1'in tek dezavantajı SLR like olması mı? Diğer tüm yönleri D70'e ağır basıyorsa sadece DSLR diye onu seçmek ne kadar mantıklı olur? Yorumlarınızı bekliyorum. 1.5 yıldır makine almak için para biriktiriyorum. Yorumlarınız benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 8 Mayıs 2006, 14:26 - İp: 88.***.**7.149
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.fotokritik.com/forum_goster.php?konu_id=34173&sort=ASC

Buraya bir göz atın. Özellikle Ref. #67062 deki 5. mesaja

 

Tarih: 8 Mayıs 2006, 14:48 - İp: 85.***.**5.234
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

oradanda devam edebilirdik...
evet R1'in tek dezavantajı SLR like olması? ama kullanırken kesinlikler bir SLR hissiyatındasınız. Bence R1 yeni bir tür... Lensi değişemeyen bir SLR ama sonuçları muhteşem! ben 350D2de kullandım. evine gelip bilgisayarına fotoları atıp baktığında dudağındaki gülümseme herşeye değer

 

Tarih: 8 Mayıs 2006, 14:54 - İp: 81.***.**4.165
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

darkamas diğer açtığın topiğe yazmıştım.Buraya da R1 i diğer makinalarla aynı ışık koşullarında karşılaştırma amaçlı çekilmiş test fotoğrflarının olduğu bir link vereyim.

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

Buradan bir tarafa R1 fotoğraflarını aç diğer taraftada karşılaştırma yapmak istediğin makinanın fotoğraflarını aç.
Özellikle detay renk ve fotoğrafta netlik karşılaştırması için " Test Box " fotoğrafları sana iyi referans olur.

Hiç bir veri ve bilgiye dayanılmadan yapılan önerileri de ciddiye alma.Bazı topiclerde görmüşsündür,insanlar ellerine dahi almadıkları makinayı bir başkasına tavsiye edebiliyorlar.
Yukarıdaki link teki fotoğrafları incele yine karar veremedi isen ayın 20 sindeki buluşmaya gel.Ben makinamı incelemen ve çekimler yapman için sana verebilirim.
1.5 yıldır biriktirdiğin paranla sonu belli olmayan maceralara atılma.Dost tavsiyesi.

 

Tarih: 8 Mayıs 2006, 16:53 - İp: 85.***.**5.198
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Cem Boneval isimli kullanıcı şöyle yazmış. her kelimesine katılıyorum. (ocaklilar'ın verdiği linkden)
"İki makinayı da bir süre kullandım. İkisi de çok iyi işçilikle sağlam yapılmış makinalar, özellikle Sony tabiri caizse tank gibi.
Fuji’nin daha geniş bir zoom aralığı var, Sony’nin ise geniş açısı daha geniş!
Sony objektifi inanılmaz başarılı (hep yazıyorum, hiçbir makina ile bu makinayla çekitğim kadar keskin fotoğraflar çkmeyi başaramadım). Değişik bir vizör yapısı var, alışmak gerekiyor, ben çok sevdim. Sony daha pahalı.
Sonuç olarak daha ekonomik ve çok yönlü olsun diyorsanız Fuji, ama hayır benim için en önemlisi görüntü kalitesi ve geniş açı diyorsanız, param da var ağır da taşırım da diyorsanız Sony. İkisini de kullanmaya çalışıp (en azından dükkanda) öyle kara vermenizde yarar var."

 

Tarih: 8 Mayıs 2006, 17:55 - İp: 85.***.**3.164
rasoo
rasoo (üye)
İzmir / Meraklı

sana sunu söylemeliyim bir karar ver bunun için belki konudan biraz uzaklaşman gerekebilir(deneyimlerle sabittir) neyse simdi sana sunun su bunun bu özellikleri var diyerek saçmalayabilirimaynı konuştugun profesyonellerin yaptıgı gibi şuna inan türkiyede iki digital fotograf makinesini karşılaştırabilecek biri yok bana inan örneğin herhalde ben bir elekteonik mühendisi olsam bir CMOS algılayıcı ile CCD algılayıcıyı karşılaştırmaya cesaret edemezdim konuştuğun profesyonellerin bunlar hakkında ne kadar bilgisi olduğunu tahmin edebiliyorum.örneğin sana hiç D70s in daha büyük bir algılayıcı boyutuna sahip olduğunu bunun da perspektif açısından önemli olduğunu söyleyen oldumu? filmli makinalarda bu standarttı o yüzden kimse ilgilenmez.

yorumlarla ilgili söyleyebilecğim sey su Cem Boneval bir amatör fotografcı eminim o makinaları arkadaşlarından ödünc alıp sadece birkac gün kullanmıştır (buna kullanmak denirse) kendisinin akdeniz üniversitesinde bir çocuk cerrahı olduğunu düşünürsek o birkac gündede evde fotoğraf cekmiştir bence.(doktorların kaderi bu )Yani yorum senin düşüncelerinin önüne asla geçmemeli OK

Bence neyin fotoğrafını cekmeye daha meraklısın bunu keşvet...

fotoğraf karşılaştırmasını ise önermem coğu zaman optik deneyler bile bir makineyi değerlendirmede yeterli degil nede olsa onu kullanacak olan fotoğraf ceken değil sensin

dediğim gibi kararını ver.
sana önerim 90 yaşındaysan eğer sony R1 al gitsin

 

Tarih: 8 Mayıs 2006, 20:38 - İp: 85.***.**9.131
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

90 yaşındaysan R1 alma,altında ezilirsin valla

 

Tarih: 8 Mayıs 2006, 20:50 - İp: 85.***.**3.178
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

darkamas arkadaşım bu topiğe son kez yazıyorum çünkü herhangi bir kimse ile şu makina bu makinayı döver tartışması yapmamak için.

rasoo arkadaşımız fotoğraf karşılaştırması yapmamanı önermiş.Her iki makinanında çektiği fotoğrafları karşılaştırma yapmadan çekim kalitesini,noise kalitesini dış görünüşlerine bakarak anlıyabileceksen aşağıya her iki makinanında dış görümlerini gösteren fotolarını koydum.Dış görünümle makina satın alacaksan işte burdalar.
Sensör ebatı konusunda rasoo haklı büyük sensör her açıdan daha iyidir,fakat haklı olmadığı nokta her iki makinada da APS-C boyutlu sensör olduğunu bilmemesi.Üstelik R1 deki sensör D70S in bir üst sınıfı olan Nikon D2X in kardeşi yani aynı üretici tarafından üretilmiş (SONY)ve D2X ile aynı teknoloji kullanılmış bir sensör.Eğer D70S in sensörü ne daha iyi diyecek varsa Nikon D2X makinası ile bugüne kadar milleti kandırmış.D2X e 6000-7000 ytl. verenler hep aldanmış.Ağırlık konusu ise R1 herşey dahil 995gr. D70S ise lens haric 600gr..D70S ile sadece body ile gezemeyip bir lens takacağına göre aradaki ağırlık farkının çok da olmayacağını düşünüyorum.
Dış görünüm ile karar vermen için fotoğraflar burda.



Yok eğer her iki makinanın çektiği fotoğraflara bakmak istersen de onlar da burda.Devamını istersen
http://www.dcresource.com/reviews/cameraList.php
sitesinden her bir makinanın çektiği fotoğrafları tek tek inceleyebilirsin.ben ikişer tane örnek koydum.

Alttaki fotoğraf Sony DSC-R1 ile çekilmiş.



Alttaki fotoğraf D70S ile çekilmiş.



Alttaki fotoğraf Sony DSC-R1 ile çekilmiş.



Alttaki fotoğraf D70S ile çekilmiş.



#as' tarafyndan 08.05.2006 23:45:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Mayıs 2006, 23:39 - İp: 85.***.**5.198
darkamas
darkamas (üye)
İzmir / Amatör

as çok teşekkür ederim. buluşmadan haberim yok ama büyük olasılıkla 20sine kadar R1'imi almış olurum Yorum yapan herkese teşekkürler. Fotoğraflar konuşuyor, sonuç ortada.

 

Tarih: 9 Mayıs 2006, 01:54 - İp: 88.***.**7.149
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

R1 yine ezip geçmiş.Senin iyi bir tercih yaptığın çok açık.
Seni de 20 mayıs da buluşmaya bekleriz.

 

Tarih: 9 Mayıs 2006, 02:07 - İp: 85.***.**3.178
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

R1 ile D70S'in karşılaştırmaya çalıştığınız fotoğrafları aynı hava koşullarında ve aynı zamanlarda çekilmemiş arkadaşlar. Belli ki D70S'in fotoğrafları daha puslu ya da ışığın daha az olduğu bir havada çekilmiş.

En alttaki ikilide dikkat ederseniz "birinde kapı önünde asılı bayraklar var diğerinde yok". Daha önceki ikilide birinde ağaçlarda daha çok yaprak var ve yeşil, ikisi arasında mevsim bile farklı. Çok açık belli ki bu fotoğrafların aynı zamanlarda ve aynı koşullarda çekilmediğini resimler arasındaki farklar gösteriyor. Gökyüzü bile farklı, D70s'in çektiği gökyüzünde bulutlar az çok belli oluyor. Daha dikkatli inceleyin bence.....

Fotoğraf karşılaştırmaları aynı zamanlarda yapılmıyor. Çünkü makinalar farklı zamanlarda piyasaya çıkıyor ve bu testleri yapanların ellerine farklı zamanlarda geçiyor, dolayısı ile aynı ışık koşullarını yakalamak mümkün değil. Fotoğrafları verdiğiniz sitede ben bu tür çok karşılaştırmaya bakmıştım ve hepsi değişik zaman ve hava (ışık) koşullarında çekilmiş olduğunudan YANILTICI idiler. Dış mekanda çekilenler kesinlikle aynı zamanlarda çekilmediğinden karşılaştırılamaz bile. İç mekanlarda çekilenlerde de yine uzaklık, açı ve hatta ışık (kullanılan lambalar farklı en azından) bile farklı olduğunu gördüm. Lütfen sizde dikkatlice inceleyin. Bazı resimlerde sarı hakim bazılarında yeşil. Makinalar ışığı bu kadar farklı çekemez, belli ki kullanılan spotlar veya ışıklar farklı. Bu nedenle fotoğrafları karşılaştırarak referans vermek çok YANLIŞ ve YANILTICI. Bunları referans alarak değerlendirme yapmayın.!!!

Sony R1 kötü demiyorum yanlış anlamayın, ama Nikon D70s'de R1 karşısında ezilecek bir makina kesinlikle değil. KM'ci ve dolayısıyla Sony'ci biri olarak bana R1'mi yoksa D70s'mi deseniz "elbette D70s" derim.

Sağlıcakla kalın...


#tekno' tarafyndan 09.05.2006 03:04:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Mayıs 2006, 02:48 - İp: 81.***.**9.58