necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

Siz Hangisini Tercih Ederdiniz??


Merhaba arkadaşlar
siz olsanız linkdeki karşılaştırmada verilen özelliklere göre hangi makinayı seçerdiniz.Seçimlerde objektif olmaya çalışırsanız sevinirim

...::KARŞILAŞTIRMA::...

Tarih: 9 Ocak 2006, 04:42 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gercekten de oyle necro.. bizleri uzun sureler idare edebilecek turde makineler hepsi de..
...ama yine de ileride upgade etmem diye dusunme bence.. ben simdiden ne alsam diye dusunuyorum.. ki ihtiyacim da yok.. (sadece psikolojiksel olarak ihtiyac..)

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 20:36 - İp: 62.***.**2.10
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

herkesin kendine has bir fotoğraf makişnası düşündüğünü ve ona göre kendisini karar vermesi gerektiğini düşünüyorum kafaları karıştıracek sorularla kendinize yormayın bence siz hangi makinayı düşünüyorsa kafana yatıyorsa onu al mlısın
saygılar arkadaşlar.

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 20:41 - İp: 81.***.**4.196
cunuvar
cunuvar (üye)
İstanbul / Amatör

İnsanoğlu doyumsuzdur,bugün D200 yarın daha iyisi çıkınca da diyecek D500 alayım ,bunun sonu nereye kadar gidecek?Dipsiz bir kuyu gibi

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 20:45 - İp: 213.***.**5.242
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

haklisin adopro.. bu hersey icin gecerli aslinda hayatta..
forumlarin amaci ise, ayni ilgi alanina sahip insanlarin biraraya gelip karsilikli dertlesmelerini saglamak..
insanlar zaten kendileri karar veriyorlar.. ama iste biraz gaza ihtiyaci oluyor bezen bizlerin.. birinin cikip da: "hadi onu al" demesine..
..diger yandan, bunlar elektronik makineler.. o kadar paralar harcadiktan sonra, en iyisini veya en iyisi olarak dusunuleni alma hakki herkesin...
......

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 20:47 - İp: 62.***.**2.10
necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

doğru. aslında insan karar veriyo ama biride çıkıp evet doğru karar onu al deyince daha bir hafifleyerek gidiyor sanki almaya ve bu konunun dipsiz kuyu olduğuna da katılıyorum.digital olayına yazın bir nikon cp7900le başladım aradan zaman geçmedi nikon cp 5700 ve şimdi dslr bakalım belkide bir dahaki yaza başka bir makina ama gerçekten bir süre sonra insan yettiği halde upgrade yapma ihtiyacı hissediyor

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 20:53 - İp: 85.***.**4.38
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gercekten de doyumsuzsuzluktan.. ben 350D aldigimda neden 20D almadim diye aylarca uzulmustum.. simdi de d200 almak istiyorum, ama cok zor tabii..
..isin en kolay yolu aslinda, dslr yerine compact makineler bakinip almak.. dslr'lar cok masrafli oluyorlar..

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 22:30 - İp: 62.***.**2.10
necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

En sonunda Yıllardır hayalım olan slr makinama kavuştum.tabi ozamanlar slr idi şimdi dslr oldu.Nikon d50 me kavuştum ve sabahtan beri fotoğraf çekiyorum.birde üstüne güzel kar manzaraları olunca tam zamanında geldi makinam.

Ayrıca şunuda eklemek istiyorum. bana yugun fiyata ve söyledikleri zamandan bile önce ve söz verdikleri gibi bir makina sahibi olmamda bana yardımcı olan KLAS FOTO Marketten Emre ve Metin Beylere çok çok teşekkür ediyorum, Ve Makina almak isteyen herkese tavsiye ediyorum Hayyam çarşısının içindedir yerleri.Çok uygun fiyata garantili ürün getiriyorlar.tavsiye ederim.

ayrıca makinamı alana kadar bana burada değerli bilgilerini esirgemeyen tüm üstadlarada TEşekkürlerimi sunuyorum.

üartık heralde bu konu başlığı altına mesaj yazmam Artık Teknik

 

Tarih: 26 Ocak 2006, 19:39 - İp: 85.***.**9.38
yenifoto
yenifoto (üye)
Tekirdağ / Amatör

Necro arkadaşım iyi bir seçim olmamış bence.Kavuşmanızla ayrılmanız arasındaki zaman pek uzun olmayacak gibi, üzülerek yazıyorum.Ben 2 ay D50 sahibi oldum.Bu iki ay zarfında birçok fotoğraf çektim.Fakat makinadan memnun kalmadım ve sattım.Öncelikle söyleyebilirim ki vizör kalitesi yetersiz.Satma sebebim de budur.Ayrıca önemli bir problemi daha var o da fazla pozlaması.Ben 18.55 ile kullandım ve sevmedim 18.55'i.bir gün 28.200 nikon denedim daha kaliteli gibiydi.bu 18.55 kullanırken veya başka bir lensle gün ışığında parlamaları önleyemezsin.buna çözüm mutlaka polarize kullanmandır bence.belki de polarize kullanman pozlama problemini de çözer.
kolay gelsin.

 

Tarih: 29 Ocak 2006, 13:59 - İp: 85.***.**3.223
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yenifoto, tabii ki dslr'larla birlikte verilen 18-55'ler cok kaliteli degiller.. ama bir sure idare de ediyorlar.. en azindan dslr kullanimina iyice alisana dek..
.....
necro en iyisini yaptin ve aldin.. gule gule kullan makineni.. yenifoto'nun dedigi gibi satmayacaksin tabii ki de..
cunku begenerek aldin.. ve cok da iyi bir secim yaptin..

 

Tarih: 29 Ocak 2006, 14:07 - İp: 62.***.**2.10
necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim.Zaten sizin de dediğiniz gibi polarize filtre aldım.Evet 18-55 lens çok kaliteli bir lens değil ama bence bu makina kötüdür anlamına gelmiyor.daha iyi bir lensle çok daha kaliteli resimler elde edilebilir ki şuanda kesinlikle kötü değil. D70 le aynı sensörü kullandığını düşünür ve d70 den daha az noise oranı olduğuda bilindiğine göre bence tek sorun lens gibi geliyor.vizör olayına gelince gerçekten bir çok yerli yabancı forumda duydum.ama daha profesyonel makina kullanmadığım için bilmiyorum açıkçası birde aynı forumlarda şunu da duydum giriş seviyesi modellerin hemen hepsinde vizör problemi vardır.ama bu problem olarak algılamalımıyız oda ayrı bir konu.yani bir profesyonel için mutlaka problem olur ama bir profesyonelde giriş seviyesi bir model almaz heralde.

ama tavsiyenize uyup polarize filtre aldım

neyse ilk defa slr makina kullanan birine göre bu bu ben oluyorum.memnunun 4 günde 300 kadar foto çekmişim bana sanırım uzun bi süre yeter.

 

Tarih: 29 Ocak 2006, 14:11 - İp: 85.***.**9.38