sınar
sınar (üye)
İstanbul / Firma

Sinar Digital Ve Kamerallar Hk.

Merhaba Arkadaşlar,

Sinar ürünleri hakkında sizlere yardımcı olabilirim.
Bana forum üzerinden veya [email protected] mail adresinden ulaşabilirsiniz.

Sinar ürünleri ile ilgili her türlü konuda yardımcı olmaya hazırım.

Saygılar...

Tarih: 31 Ocak 2007, 14:12 - İp: 85.***.**1.128
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sinar merhaba..
sinar sistemlerini bizlere anlatabilir misin mesela buradan?
sinar sisteminin avantajlarini..
tesekkurler..

 

Tarih: 31 Ocak 2007, 14:26 - İp: 86.***.**0.120
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Sinar (engin bey ) aramıza hoşgeldiniz...
Sitenizi inceledim sizden öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum..
selamlar saygılar...

 

Tarih: 31 Ocak 2007, 15:03 - İp: 88.***.**6.143
sınar
sınar (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba Arkadaşlar,

Foruma çok önceleri üye olmuştum ama fırsat buldukça ziyaret edebiliyorum. Malum yoğun iş dönemleri. Buradan da sizlere özellikle Sinar'ın hem digital back hem de teknik kamera ve yeni jenerasyon orta format kameraları ile ilgili öğrenmek istedikleriniz konusunda bilgi paylaşımı yapmak istedim. Çünkü forumu gezdiğim son dönemlerde özellikle yüksek megapikselli Digital Back'ler konusunda kavram karmaşaları yaşandığını ve yanlışlıkla bilmeden farklı kategorideki ürünleri birbirleriyle kıyasladıklarını gördüm. Ben de bildiğim bu konularda sizlere yardımcı olmak istiyorum. Bu yardımlarımı ancak akşam evden yürütebileceğim için sorularınıza yanıtlarınızı biraz gecikmeli alabilirsiniz. Bu nedenle şimdiden özür dilerim.
Bu gün biraz vakit bulup forumu inceledim ve sizlerle tanışma fırsatı buldum ve çok memnun oldum. İnşaallah bunda sonra böyle devam eder.

 

Tarih: 31 Ocak 2007, 15:19 - İp: 85.***.**1.128
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

mesela neden bu kadar pahalı herşey..

pek rantbl bit yatırım olarak gozukmemeye basladı son gunlerde..

bunda tabiki piyasadaki ucuz işlerinde etkisi fazla ama. nhayetinde aynı fotografı o da sinarla cekiyor ve ucuza..

100 milyarın uzerinde bir yatırım gerekiyor. broncolor bilmem neyle..

bunun geri donusumu ise cok uzun suruyor..

piyasadaki izlenimlerim bunlar..

 

Tarih: 31 Ocak 2007, 15:35 - İp: 88.***.**2.147
sınar
sınar (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba Kontrast,

Söylediklerin maalesef Kayseri için geçerli olabilir.
Çünkü orada üzülerek söylüyorum, kare başına 15-25 YTL'ye fotoğraf çekiliyor. Kim kimi kırarsa. Bu çok yanlış ama buna rağmen Kayseri'de 5 adet Sinar digitalback ve 2-3 adet de diğer marka digital back halen iş yapıyor.
Eğer işin pazarlama bölümünde faal olunabilirse İstanbul ve Denizli pazarındaki gibi sistem kendini kısa sürede amorti ediyor. Buna örnek müşteri çok verebilirim. En basiti Denizli'de bir müşteri geçen ay Sinar M ile birlikte 4. back'ini satın aldı. Denizli pazarında da 7 adet sistem çalışır durumda olacak. Birde eğer mobilya ve ev tekstili ağırlıklı iş yapılacaksa pahalı flaş sistemlerine gerek kalmadan flaş sisteminin 4'te bir fiyatına tungsten sistem kurulabiliyor. Bunun uygulaması piyasada çok var.

"Nihayetinde aynı fotografı o da sinarla cekiyor ve ucuza.." demeni biraz yadırgadım.

Sinar Digital Sistemin kalitesini Nikon, Canon, Mamiya, Hasselblad vs. SLR ve orta format kameralarla kıyaslamak hiç doğru olmaz. Çünkü aralarında çok büyük kalite ve perspektif düzeltme ve teknik kamera kullanım özellikleri mevcut. Ayrıca digital back'lerde 1-4-16 pozlama olarak bilinen multi shot özelliği nedeniyle %100 doğru renk bilgisi ve detay alınmaktadır. Tabii bundan başka bir çok özellikler de mevcut ama bunu uygulamalı görmek gerekiyor.

Burada amaç elinizdeki sistemlerle kalite sunma avantajlarınızı vurgulayarak pazarda farklılık yaratmak olmalı. Yoksa fiyat kırarak bu iş vesikalık sistem rekabetine döner, bunuda hiç kimse istemez.

 

Tarih: 31 Ocak 2007, 18:17 - İp: 85.***.**1.128
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

selam.engin bey aramıza hoş geldiniz.denizlide ki sayıyı duyunca şaşırdım.Aydında sinar kullanıcısı varmı?

 

Tarih: 31 Ocak 2007, 18:23 - İp: 88.***.**5.13
sınar
sınar (üye)
İstanbul / Firma

Ayrıca, unuttum.
"Neden bu kadar pahalı herşey" demek.

Sinar için söylüyorum;
Neden Ferrari bu kadar pahalı demek gibi bir şey oluyor.

Çünkü, pazarda CCD üretimi yapan iki firma var. Bunların ürettiği CCD'leri Digital Back olarak pazara sunan 4-5 firma var ve dünya pazarının da çok büyük olmadığını düşünürsek, bu tür teknoljinin üretim maaliyetlerinin ne kadar yüksek olabileceği de ortaya kendiliğinden çıkıyor.
Fuarlarda veya demolarda müşterilerin hep ilk sorduğu bunların daha yüksek çözünürlüklüsü çıkar mı? Dikkat ediyorsanız CCD üreten iki firma yeni bir CCD üretmedi. Sadece mevcut CCD'deki pikselleri mikron bazında küçülterek piksel sayısını arttırdı. Yani 22-33-39 milyon piksel CCD'ler aslında aynı boyut. CCD üreten firmalara yeni boyutta CCD üretmek çok büyük maliyet içerdiğinden sadece CCD'leri geliştirmekle yetiniyorlar. Bu nedenle daha büyük yeni bir CCD'nin çıkması şimdilik çok zor. 22 milyon piksel bir CCD'nin verdiği ham dosya 300 dpi'da 35x46cm veya 64MB.
Bu 33 milyon pikselde ise 90MB. Bunların birde multi shot çekildiğini düşünürseniz. 300 dpi'da çok rahat 70x100 ebadına çıkabiliyorsunuz ve bozulmadan.

İyi akşamlar....

 

Tarih: 31 Ocak 2007, 18:34 - İp: 85.***.**1.128
sınar
sınar (üye)
İstanbul / Firma

Selam Gantry,

Şu anda Aydın'da benim bildiğim yok. İnşaallah olur. Denizli bu konuda bana göre geç bile kaldı. Bu kadar büyük bir tekstil ihracatı yapan yerde gecikmiş bir olay. Aynı şey Konya, Bursa-İnegöl, Gaziantep ve K.Maraş içinde geçerli. Buraların işleri Denizli, Kayseri ve İstanbul'a gidiyor. Ben şahsen insanları teşvik ediyorum ama sonuçta bu biraz da cesaret gerektiriyor. Denizli'deki bir çük müşteri grubu gelin damat fotoğrafçısı kökenli ama şu anda Türkiye'nin bana göre en büyük çekim Plato'su da orada. Atı alan Üsküdar'ı geçiyor. Maalesef...

 

Tarih: 31 Ocak 2007, 18:41 - İp: 85.***.**1.128
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Eng,n bey..

Kayserili biri olarak direk fiyattan konu acmam biraz antipatik kacsada bende sizin bildiginiz bir durumu izah etmişim. Kayseri ve denizli arasındaki farkı bende daha onceden çözümledim.


sonucta o da sinarla cekiyor hemde daha ucuza... sözünü yanlış anladınız muhtemelen.. Ben Sinarla karesi 15 ytl den ceken kişileri biliyorum. BU durumda ferrariye lpg tktıranlar oluyor gibi bisey cıkıyor ortaya..

Ben sinarın kalitesini bilen biriyim. O konuda bir sozum olamaz.

Sizin burda olmanızda cok iyi. Cunku hakikaten bir karmaşa var.

Yeni cıkan 33 mp lik modeliniz de moire sorununa bir cozum bulunmuş mu?_

ayrıca ölü piksel oranı uzun pozlamalarda kendini ne kadar gosteriyor.. Keza daha onceki rastladıgım bir modelde bu sorun cok belirgindi.

Sizce orta format sensorlerin şu anki durumda eksikleri neler.

Tungsten çözüm icin bildiklerinizi paylaşırmısınız?

saygılar

#kontrast' tarafından 31.01.2007 20:13:08 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Ocak 2007, 20:11 - İp: 85.***.**8.126
sınar
sınar (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba,

33 Mp’lerde moire sorunu ortadan kalkmış.

Ölü piksel’den kastın sanırım, noise dediğimiz gürültü olayı.
Noise etkisi, uzun pozlamalarda bazı çekimlerde maalesef olabiliyor. Ama bunun sebebi tamamen back’lerde tercih edilen soğutma sistemi, Harddisk, kart okuyucu ve LCD gibi elektronik özelliklerin yarattığı manyetik etkilerden kaynaklanması idi. Şaka ama adamlar neredeyse MP3 çalıcı koyacaklar.

Digital back’lerde iki türlü CCD soğutma sistemi var. Bunlar, CCD’nin ısı düzeyine göre otomatik ayarlı bildiğimiz fanlı sistem ve diğeri peltier soğutma sistemi.

Kablolu sistemlerde fanlı sistem tercih ediliyor çünkü enerji beslemesi fireware üzerinden daha kolay. Bunun nedeni uzun pozlamalara daha uygun olmaları ve sorunsuz çalışabilmeleri.

Peltier soğutmalı sistemler ise üzerinde Harddisk, kart okuyucu ve LCD bulunan ve az enerji sarf etmesi gereken portatif digital back’lerde kullanılıyor. Bu back’ler daha ziyade hareketli yani modelli çalışmalarda ve kablo bağımlısı olmak istemeyenlerce tercih ediliyor. Uzun pozlama çekimlerinde noise sorunu yaşanabiliyor.
Burada önemli olan bu back’lerde kullanılan CCD haricindeki diğer yukarıda saydığım elektronik aksamların kaliteleri.

Sinar’ın bu nedenlerden dolayı piyasada Pazar kaybedeceğini bile bile diğer markalardan nice sonra portatif modellerini geç çıkardığını çok iyi biliyorum. Sinar, tam hazır olmadan ortaya kolay kolay ürününü çıkarmıyor. Elektronik firması olmayıp fotoğraf kökenli bir firma olması Sinar’ın böyle davranmasını gerektiriyor.

Photokina’da “Sizin back’lerin LCD’si diğer markalara oranla küçük (2.5” siz niye büyük yapmadınız” dedim.
Cevap: “Sinar’ı LCD’si küçük diye tercih etmeyecek bir profesyonel fotoğrafçıdan şüphe duyarız. Varsın almasın. Biz piyasa şartlarına göre değil, fotoğraf mantığına göre ürün çıkartırız. Bunu da Sinar’ı bilen profesyonellerin hepsi çok iyi bilir”

İşte kısaca Sinar bu.

*************************

Orta format kameralarda ve aynı zamanda teknik kameralarda digital back’le çektiğiniz fotoğrafın kalitesi bu kameralarda kullandığınız objektiflerin kalitesi ile doğru orantılıdır. Dünyadaki trend, digital back’lerde en iyi performansı alabilmek için digital objektif kullanmak. Bunun nedeni; bu objektiflerin tamamen digital için tasarlanmaları, HR (yüksek çözünürlüklü) olmaları ve ayrıştırma kalitelerinin analog objektiflere göre çok iyi olması.

Bildiğiniz gibi günümüze kadar olan yaygın orta format kameraların ayna sistemleri, toleransları 3 katmanlı olan filme göre tasarlanmış kameralardır. Ancak CCD’lerin tek katmanlı olması nedeniyle bu toleranslar yeterli gelmiyor. Aldığınız digital back’e göre kameranıza çok hassas ayarlar yapmanız veya digital back’i aldığınız üretici firmaya yaptırmanız gerekebiliyor.

Sinar bu nedenlerden dolayı Sinar M ve Sinar HY6 adında iki adet orta format kamera geliştirdi. Bu sistemlerin oluşumunu da Zeiss, Jena Optik ve Rollei ile birlikte gerçekleştirdi.
Ortaya mükemmel iki kamera çıktı. Her iki kamera da Photokina ve ciddi fotoğraf teknolojisi değerlendirme kurumlarınca yılın kameraları seçildi. Her iki kameranın da ayna sistemleri CCD’ye göre tasarlanmış ve digital objektiflerin yanı sıra analog objektiflerini de kullanabiliyorsunuz. Kamera kullandığınız objektife göre toleransları ayna sisteminde elektronik olarak ayarlıyor. Yeni ve farklı bir objektif olması durumunda ise firmware yazılımı ile bunu kameraya tanımlatabiliyorsunuz.

Sinar M, bir orta format için pahalı ve hantal gelebilir ama yaptığı işler mükemmel.

Tercihe bağlı üç farklı ayna sistemi var.
Sinar AF digital objektifler için,
mevcut Hasselblad objektifleriniz için veya mevcut Nikon 35mm objektifleriniz için.

Body kısmını Sinar teknik kameranın arkasına Sinar Digital Back ile taktığınızda bir elektronik shutter görevi görüyor ve a

 

Tarih: 1 Şubat 2007, 21:08 - İp: 85.***.**7.84