factorutvl
factorutvl (üye)
Kocaeli / Meraklı

Sigma Sd 14 Mü? Pentax K10d Mi?

Merhaba bu aralar kendime bir digital SLR makina almayı düşünüyorum ben aslında bu Pentax K10d olur diye tahmin ediyordum ama sigmanın yeni çıkardığı SD14'ün reklamlarını görünce işler değişti sonra fiyatını araştırınca iki katı kadar bir fiyata sahip olduğunu öğrenince biraz soğudum ama o 14 megapixel Foveon X3® Görüntü Kaydedici olayı beni çok etkiledi çok kararsız kaldım çünkü insan hayatında kaç kere slr alır ki(2-3 kere) lütfen bana yardım edin teşekkürler..!

Tarih: 21 Mayıs 2007, 12:01 - İp: 85.***.**4.143
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

DSLR pazarında artık herşey olabilir,Formula 1 gibi oldu.Yıl başı yıl sınu gelecek ürünler,taktikyarışınadöndü.
Artık biri 6 ay önceden duyurcak konuşturcak.Dİğeri pat diye fuarda supriz siyah örtüyü indircek.
Biri yol haritam bu diyecek filan.Digital sektörü çok nankördür.

Hele teknoloji yarışına girildimi.

Her bir DSLR 1 PC parası.Burda satıcılara,ithalatçılara tavsiyem,az stoklu gidin,rüzgara çok kapılmayın.Çok daha hızlı bir dönemeç önümüzde.Stoklar şişmesin.K10d rüzgarı var yarın pentax bir yeni model duyurduumu herkes beklemeye geçebilir,sony'de öle.

Sony Camarelarda^ki gibi ters modelleşme soygununa gitmesse sempati kazanabilir,yoksa hala antipatik.

İşin en can alıcı noktası


Fakat netekim foto kalitelerininde artması lazım.
Herkeste DSLR olması fotoğraf dünyasına çok şey katmaz.Potansiyeli şişirir.Galeride çok daha iyi resimlerle gösteri yapmak lazım.

çekime çekime çekime.

 

Tarih: 22 Mayıs 2007, 21:23 - İp: 85.***.**3.100
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı



DOğru diyosunda..

Senin tezine göre herkesin işi gücü bırakıp sadece pentax alması gerekiyor. Kagıt üstünde f-p karşılaştırması yaptıgın zaman bence cogu makinanın satış yapmaması gerekir.

Kağıt herzaman icin hersey demek değildir. Nitekim fiyatını cazip bulmama ragmen bir turlu kazanamadım pentaxı. Olmadı begenemedim. Ama olsaydı bende ucuz yönden bir makian sahibi olacaktım.

Yani bireysel anlamda düşünmek ve karar vermek gerekir. Bugune kadar bana, pentaxı elime almadan yorum yaptıgım icin hertulru eleştiriyi yaptınız.

Ama görüyorumki sizde cok rahat yorum yapabiliyorsunuz. Üstelik makinayı kullandım diyen birinin dinlenmesi gerektigini soylediniz. Yukarda da burkay kullandıgını ve tavsiye edebilcegini soyluyor. Kendine gore makinanın ne anlama geldigini ifade ediyor.

O halde ya burkayı dinleyeceksiniz. ya da tutarlı olacaksınız

Yeni makina ve yeni modellerin cıkmasını ben herkesten daha cok istiyorum. Bu yuzden hicbir makinaya karsı önyargım olmadı. Şu anda da sonynin yeni cıkacak makinasına odaklandım. Bakalım orda beni neler beklicek.

Her makina herkes icin aynı şeyi ifade etmez. Bu yuzden her kıyaslamada pentaxın bir numara oldugunu ima etmenin bir anlamı yok.

Bir fotograf makinasının "moda" olarak nitelendirilmesi fotografcılıgın ruhuna ters bir ifadedir.

 

Tarih: 22 Mayıs 2007, 21:24 - İp: 88.***.**2.97
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Hüseyin ben elime almadığım bir makina hakkında asla konuşmam.Topicte daha önce yazılmış mesajlara bakarsan ben,muratsen ve dtcan bu makinayı fuarda kullanıp belki 200 kare çekim yaptık.Makinayı elime alıp ilk yaptığım çekimi izlemek için 3 arkadaş lcd ye bakarken önce makina kilitlendi zannettik.Çünkü SD14 diğer dslr göre çok yavaş idi.
Ama makinanın üzerindeki CFIII hafıza kartı bozuk idiyse onu bilmem.Ben muratın yanında oradaki görevliye bu makina neden bu kadar yavaş diye sordum.O görevlide bana makina dün gayet hızlı idi bugün epey yavaş bunu bizde anlamadık dedi.
Daha önce onlarca dslr kullanmış birine bu cevap veriliyorsa demekki makinanın hızı yavaş demektir.Bunun başka anlamı olamaz.Bana deselerdeki hafıza kartında bir sorun var veya benzeri bir cevap ,tamam derdim.Ama bir dslr kafasına göre yavaş kafasına göre hızlı olamaz.Bunun mantıklı bir cevabı yoksa o makina yavaş demektir.

Sonuçta ben kullanmadığım ,elime almadığım bir makina hakkında yorum yapmadım.Benim kesin yargılarla yaptığım tüm yorumlar elime alıp kullandığım makinalarla ilgilidir.
E az çok internet vasıtasıyla da makinaların spesifik özelliklerini öğrenme imkanımızda olunca bunları birleştirmek kolay oluyor.


Herkesin işi gücü bırakıp Pentax alması gerekmiyor.Bizler Fiyat performans oranına göre önerimizi yapalım vatandaş yine gitsin istediği makinayı alsın.

Ayrıca sende farkındasındır K10D nin kıyaslandığı makinaların tamamı semi-pro dediğimiz bir sınıf.Kimse gidip DX2 ,Mark serisi gibi makinalarla kıyaslama yapmıyor.
Ve bu karşılaştırmaların yapıldığı makinalar içinde de fiyatı en uygun makinanın K10D olduğunu hatırlatırım.
İnsanlar bu kadar özelliğin şimdilik bu kadar ucuza satılmasına anlam veremiyor.Ama çok yakında diğer üreticilerde benzer fiyata benzer kalitede ürünler çıkartacaktır.Mesala Sony.

Oradaki moda ifadesi forumlarda karşılaştırmalarda hep K10D nin adının geçmesinden kullanılmıştır.


#as' tarafından 22.05.2007 21:43:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Mayıs 2007, 21:41 - İp: 88.***.**8.44
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

fuarda bende pentaxla örnek cekimler yaptım. Pentax standını gezdim ama. Benim dediklerim neden yadırganıyor. Tabi yadırgıyorlar derken herkes tarafından değil tabi.

Sırf makinanın yavaşlıgından ötürü bir makinayı secenek dısı bırakmak niye.

Ona kalırsa pentax 3 fps cekiyor d200 5fps..

Yani butun bunlar yanlış kıstaslar .

Soruyu soran arkadaş faveon işlemciden etkilendigi icin sigma demiş. BU yönden bakılmalı. Kullanıcıyı dusunerek cevap verilmeli.

 

Tarih: 22 Mayıs 2007, 21:47 - İp: 88.***.**2.97
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Dikkatini çekerse benim bu topicteki tek eleştirim makinanın hızı ile ilgili oldu.
1500 avro ya satılan bir makinadan insanın beklentileri daha yüksek oluyor.
Yoksa antikanın ergonomi hakkındaki sorusuna bir terslik görmedim dedim.
Ayrıca fotoğraf kalitesi hakkında da yorumda bulunmadım.Çünkü çektiğimiz fotoğrafları muratsen aldı.Ben alıp bilgisayarımda inceleme yapmadığım için o konuda da bir yorumda bulunmadım.

3fps-5fps konusunda haklısın.2fps için iki katı fiyatı ödemeyi göze alan birinin aradki 2fps ye ihtiyacı var demektir.Mesala gazetede habercidir,Formula 1 fanatiğidir falan filan.Bizde 3fps yerine alırız jpeg moda kartımız dolunca kadar çekeriz hız ihtiyacımız olduğunda veya 3fps yetmediğinde.Ama benim için 2fps ye iki misli para vermektense o paraya kaliteli objektifler almak daha mantıklı.
Hemde bu objektiflerde VR özelliğine ihtiyacım olmayacağı için objektiflerede daha az para ödeyeceğim.

Hem cebim rahat ,hem kafam.
Nasıl , seçimim akıllıca değilmi.

Foveon sensör konusunda muratsen fotoğrafları bilgisayarında incelediği için gerekli açıklamayı zaten yapmış.Anladığım ,A100 ile arasında çok da fark (mucize ) görememiş.





#as' tarafından 22.05.2007 22:08:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Mayıs 2007, 22:03 - İp: 88.***.**8.44
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sigmanın kendi sitesindeki sample'lar da 3-4 ü etkileyici diğerlerinde falza birşey görmedim.Ama iyi olanda cidden dudak ısırtıYor

 

Tarih: 22 Mayıs 2007, 22:11 - İp: 85.***.**3.100
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

1500 avro ya satılan bir makinadan insanın beklentileri daha yüksek oluyor.

sinar p3 30.000 dolara satılan bir makinadır. Hızı ise yaklaşık 10 saniyede bir cekim.. Karta yazma suresiyle ve makinanın yeinden cekime hazır hale gelmesi arasında süre olarak çok çok uzun.

Kullanım amaçları belirler bu özellikleri. Bu yönden bakılması konusunda ısrarcıyım.

Makinalar üretilirken komple pazar hedef alınmaz zaten. Belli bir grup icin uretilir. O grup ise kendisini zaten bilir.İstedigi makinayı arar bulur araştırır.

sinar p3 ü nikon d40x kulanan birine verseniz. Muhtemelen d40x i begenir. ÇÜnkü sinar cok yavs kalacaktır bir de tasınması zordur filan.

 

Tarih: 22 Mayıs 2007, 22:13 - İp: 88.***.**2.97
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Hüseyin verdiğin örnek çok uc olmuş hocam.SinarP3 alacak insan o makinayı K10d ile karşılaştırmaz.
Ayrıca SD14 ü SinarP3 ile aynı katagoride değerlendiriyorsan yine olaya farklı kulvarlardan bakıyoruz demektir.

 

Tarih: 22 Mayıs 2007, 22:22 - İp: 88.***.**8.44
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

valla aslında epeydir farklı kulvarlardan bakılıyor adnan abi.

Bugune kadar hasselbladla, mark2 ile 5d ile karşılaştırılmış bir makina k10d. Biz sinarla kıyaslamışız çok mu

 

Tarih: 22 Mayıs 2007, 22:26 - İp: 88.***.**2.97
fufuli
fufuli (üye)
İstanbul / Meraklı



Üyeliği iptal edilmiştir.

 

Tarih: 22 Mayıs 2007, 22:29 - İp: 85.***.**2.213