factorutvl
factorutvl (üye)
Kocaeli / Meraklı

Sigma Sd 14 Mü? Pentax K10d Mi?

Merhaba bu aralar kendime bir digital SLR makina almayı düşünüyorum ben aslında bu Pentax K10d olur diye tahmin ediyordum ama sigmanın yeni çıkardığı SD14'ün reklamlarını görünce işler değişti sonra fiyatını araştırınca iki katı kadar bir fiyata sahip olduğunu öğrenince biraz soğudum ama o 14 megapixel Foveon X3® Görüntü Kaydedici olayı beni çok etkiledi çok kararsız kaldım çünkü insan hayatında kaç kere slr alır ki(2-3 kere) lütfen bana yardım edin teşekkürler..!

Tarih: 21 Mayıs 2007, 12:01 - İp: 85.***.**4.143
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

fotoasli kısa zamanda studyo sonucları ile ilgili goruslerini yada fotograflarını bekliyorum.

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 15:16 - İp: 88.***.**2.137
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sigma ile Pentax 'ı karşılaştırmak Mercedes'le Hacı murat'ı karşılaştırmak gibi bir şeydir.
Pentaxın bahse konu makinesi giriş sınıfı bir dslr dir Oysa Sigma gelişmiş bir dslr makinedir Belki ne demek istediğimi kolayca anlamanız için Canon EOS 400 ile Canon d2 mark örneğini verebilirim.

Pentax makineyi alırsınız yetenekleriniz ve bilgileriniz kadarı ile yetinirsiniz Oysa Sigma makineyi alırsınız Makine karşısında yetersiz kaldıkça kendinizi daha çok şey öğrenmek zorunda hisseder tam teşekküllü bir fotografçı olursunuz ...

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 15:19 - İp: 88.***.**5.152
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Eyvah Nikon-Pentax tartışmalarının üstüne birde Sigma-Pentax çıkacak şimdi.

Bu arada enteresan bir durum.Sigmanın genelde uygun fiyatlı lensleri varken makinelerinin bu kadar pahalı olması ilginç.Yalnız yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl bir tıpa ödülü almıştı en iyi dslr body dalında.Ama hangi sınıftan aldı hatırlamıyorum.

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 15:40 - İp: 88.***.**9.79
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

evet sd14 güzeldir,fuarda denedik belki ayarlarını elletmediler fazla verim alamadık ama,

Kullanıcıyı ne kadar rahat ettirecek?SD14 biraz daha kullanım amacı özelleştirilmiş bir makina.Belli bir gruba hitap edecektir.

Bana kalsa bende 3 gövde taşırım, 400d,k10,bide sd14 hangisi yararsa.

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 16:05 - İp: 88.***.**5.194
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı


Sigma SD14'un sensoru disinda Pentax K10D'den daha iyi oldugu, yok vazgectim, esit oldugu sadece tek bir hususu soyleyebilir misiniz ?


Mesela SD14'un sadece ve sadece Sigma'nin urettigi, o da azicik, lensler disinda hicbir lens ile uyumlu olmamasi bir avantaj midir sizce ?

Tokina ve Tamrun'un bir kenera birakirsak, Pentax lensleri mi daha iyiydir, yoksa Sigma'ninkiler mi? Ve diyelimki belli bir aralikta Sigma'ninkiler daha uygun olsun, bunun Pentax'a uygun cesidi yok mu?

Sigma SD14, Pentax K10D gibi suya dayanikli mi sizce ?

Sigma DSLRlarin belli ISO degerleri icin sadece belli perde hizlarini kullanabilmeleri bir avantaj midir sizce ?

Pentax K10D'nin en los ortamlarda sakir sakir fokuslamasinin yaninda Sigma'nin nazli AF sistemi bir avantaj teskil eder mi?

Sigma'nin 1.7lik crop faktoru Pentax'in 1.5'undan iyi midir?

Sigma'nin 8 segmentli pozlamasi, Pentax'in 16lisindan daha mi iyi?

Sigma'nin seri cekimde 6 RAW veya 12 medium veya 24 kucuk JPG bufferi, 9 RAW veya sinirsiz JPG bufferindan daha mi iyi ?

Pentax'in "wireless" flas kullanabilme ozelligi kotu birsey mi?

Sigma SD14'un 5 AF sensoru Pentax'in 11 adedinden daha mi iyi ?

Pentax K10D'nin govdesindeki burma hareketini bile yapabilen stabilizasyon kotu birsey midir?

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 16:29 - İp: 81.***.**5.159
factorutvl
factorutvl (üye)
Kocaeli / Meraklı

bu arada ben pentax'ı yarı profesyonel dslr(amatörden profesyonel geçiş) sanıyordum amatör modelini ise k100d diye biliyordum

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 16:37 - İp: 85.***.**4.143
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar fuarda Sd14 ile deneme çekimleri yaptım.Makinayı muratsen ile birlikte kullandık.Sd14 CFIII gibi hızlı bir kartta ,karta yazma ve okuma hızında bana çok yavaş geldi.
Gerçi makinanın ayarları ile oynamamıza izin verilmedi ama karta yazma ve okuma hızının ayarlarla düzelebileceğini sanmıyorum.

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 16:38 - İp: 88.***.**7.239
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Bu arada Sd14 ile çektiğimiz örnek fotoğrafları muratsen almıştı.Topiği okursa onlardan bir kaçını yükleyebilir.

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 16:40 - İp: 88.***.**7.239
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

As,

Ben sadece speklere bakarak bir karsilastirma yapiyordum. Simdi sizin "gercek hayat" izlenimleriniz de teoriyi destekler gibi gozukuyor.

Ergonomi acisindan nasil degerlendirisiniz peki? Mesela butun onemli ayarlara tek tus ile ulasmak mumkun mu?


Bundan 2 sene once dijital fotograf olayina ilk merak saldigimda "moire" olayini ve Foveon sensorlu Sigma'yi duydum. Pratikten yoksun biri olarak kafamda Sigma SD10'u en tepeye yerlestirdim. Tabii ya en onemli sey sensordu ve sensorun en iyisi Foveon'du.

Sonra birun Kenrockwell'in su yazilarini okudum:

http://www.kenrockwell.com/sigma/sd10.htm

http://www.kenrockwell.com/sigma/sd9.htm

Adam hakliydi. Canon'un, Fuji'nin, Sony'nin(*) ve Panasonic'in sensorleri Foveon olmadiklari halde gayet gercekci goruntuler yakaliyorlardi, sensor Foveon olsa ne kadarlik bir artisi olacakti ki? Bunun yaninda hiz, guvenirlilik, uyumluluk ve ekstra ozellikler acisindan Sigma'ya tur ustune tur bindiriyorlardi.

Bir makinayi sadece sensoru ile degerlendirmek veya MP olayini fazlaca kafaya takmak ancak 2 sene onceki ben gibi pratikten uzak adamlarin isi. Bu isi yaptikca, yani fotograf cektikce neyin onemli neyin onemsiz oldugunu daha iyi anliyor insan.


(*) Pentax ve Nikon, Sony'nin sensorunu kullaniyor.

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 17:23 - İp: 81.***.**5.159
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

"""Sigma ile Pentax 'ı karşılaştırmak Mercedes'le Hacı murat'ı karşılaştırmak gibi bir şeydir.
Pentaxın bahse konu makinesi giriş sınıfı bir dslr dir Oysa Sigma gelişmiş bir dslr makinedir Belki ne demek istediğimi kolayca anlamanız için Canon EOS 400 ile Canon d2 mark örneğini verebilirim.

Pentax makineyi alırsınız yetenekleriniz ve bilgileriniz kadarı ile yetinirsiniz Oysa Sigma makineyi alırsınız Makine karşısında yetersiz kaldıkça kendinizi daha çok şey öğrenmek zorunda hisseder tam teşekküllü bir fotografçı olursunuz ... """

pentaxın giris seviyesi olan modeli k100D.. sigma konusunda antika soylenmesi gerek herseyi soylemis, ikinci el piyasasının olmaması ve cok kısıtlı lens secenekleri en buyuk handikapları.. sigma sd14 neredeyse spot 5D fiyatına satılırken bence bu yorumu size sigma servisi olmanız yaptırıyor..
buarada son paragrafınızı hangi mantıkla yazdınız anlamak mumkun degil..

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 20:30 - İp: 88.***.**1.36