gecici.cilgin
gecici.cilgin (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Üstadlar, Fotoğrafseverler;

Benim 4000-5000 TL var.Nasıl bir set yapmalıyım.Çok uzun zamandır forumuda takip ediyorum ama daha yeni üye oldum DSLR satın alma rehberinde sürekli inceliyorum ama insanın kafası çok karışıyor.Sizlere sorum şu olacak FF bir makina alsam yeni başlayan birisi için dezavataj mı olur.kompakt makinam vardı daha önce.Fotoğraf çekme amacım para kazanmak değil zaten bir mesleğim var.Fakat fotoğraf çekmek için bol bol zamanım var.Manzara, böcek, kuş, portre çekmek istiyorum.
Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür eder, saygılar sunarım...

Tarih: 3 Kasım 2013, 02:42 - İp: 88.***.**1.67
gecici.cilgin
gecici.cilgin (üye)
İstanbul / Amatör

Tşk ederim m.levent bey.bende sizin gibi düşündüm ve sizlerin önerilerini alıp karar vermek istedim.FF Makinalar çok pahalı değil öyle artık bütçemde yetiyor buna.Crop makinalardanda gayet güzelleri var mesela Canon7D kuş çekenlerin geneli bunu kullanıyor diye duymuştum.Ama Crop makina alsam bile eski sürüm bir makinayı almayı tercih etme taraftarı değilim daha güncel bir crop makinada alabilirim.Burdaki çok yazıyı okudum öneriler genelde hep en düşük makina ile başla yönünde oluyor.Bunun asıl sebebini çok merak ediyorum.Şimdi ben Canon 70D Yada Canon 7D Yada Canon 60D Almak yerine neden Nikon D3000 Canon D450 Canon D40 Canon D500 Canon D1100 Gibi makinalar öneriliyor.Tamam Öğrenme açısından basit kullanım açısından basit olabilir fakat dediğiniz gibi bence bu iş heves ve istekte biter sonuçta istedikten uğraştıktan sonra en kapsamlı makinayı bile kısa sürede çözeceğimi düşünüyorum.Sadece tek korkum FF Makinalarda bu çok dile geldi yorumlarda yeni başlayanlar için fotoğraftan sıkılabilir gibisinden çok yazılar okumuştum.Ben para kazanmıcam bu işten sonuçta kendimce kaliteli fotoğraflar çekmek istiyorum ama şuda varki FF makinaları sadece para kazananlar mı kullanıyor?Elbette hoby olarak ta kullanan vardır diye düşünüyorum.

 

Tarih: 3 Kasım 2013, 21:49 - İp: 88.***.**3.190
m.levent
m.levent (üye)
İzmir / Meraklı

enstantane diyafram iso pozlama gibi en temel terimlerin mantığını öğrenin fotoğrafa etkilerini görün tecrübe edin kullanamayacağınız bi makine daha yoktur çünkü temel seviyesi, giriş seviyesi, amatörü, profu hepsi aynı temel prensibe göre çalışır. FFlerin ekstra geliştirilmiş donanımsal özelliklerini öğrenmek, nerede ne işe yaradıklarını, nasıl kullanılacaklarını öğrenmekte zor bi iş değildir. dediğim gibi her türlü bilgiye ulaşabilmeinin en kolay olduğu çağda yaşıyoruz. al bi FF bas havanı kardeşim, ben profta öğrendim dersin

 

Tarih: 3 Kasım 2013, 22:28 - İp: 78.***.**8.102
gecici.cilgin
gecici.cilgin (üye)
İstanbul / Amatör

Tşk ederim m.levent bey.dediğiniz kavramları profosyönel kadar olmasada biraz biliyorum ve mantığınıda biraz biliyorum inş. ayın 15'inde güzel bir makina alacağım aldığımda da yine buraya yazarım.Fotoğraf kurslarına gitmedim ama sürekli çekim modları hakkında yazılar okuyup video izliyorum makro çekim olsun hareket halinde çekim olsun bakalım umarım bende fotoğraf açısından sanatlaştırmayı güzel şeyler yapmayı öğrenirim, çektiğim fotoğraflarıda sizlerin yorumlarına sunarım.

 

Tarih: 3 Kasım 2013, 22:39 - İp: 88.***.**3.190
m.levent
m.levent (üye)
İzmir / Meraklı

Fotoğrafçılığın duayenlerinde eski trt çalışanlarından Özer hocamızın uzman tvde onlarca eğitim videosu var anlaşılır bi şekilde anlatıyor ben öğrendiğim herşeyi özer hocadan öğrendim sizede tavsiye ederim
özer kanburoğlu fotoğrafçılık eğitimi

#m.levent' tarafından 03.11.2013 22:53:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Kasım 2013, 22:53 - İp: 78.***.**8.102
gecici.cilgin
gecici.cilgin (üye)
İstanbul / Amatör

M.levent bey bu verdiğiniz link hakikaten benim açımdan çok yararlı olacak tşk ederim.Zaten böyle videolar arıyorum izliyorum ve yazılar okuyorum terimler olsun Çekim modları olsun tşk ederim m.levent bey size ilk güzel kareyi yakalağımda göndermek yorumunuzu almak isterim saygılar.

 

Tarih: 3 Kasım 2013, 22:58 - İp: 88.***.**3.190
m.levent
m.levent (üye)
İzmir / Meraklı

inşallah kardeşim hadi kolay gelsin bakalım, yalnız sitemizde gerçekten ustalar var onlar varken bana yorum yapmak düşmez
eleştirisel yorumlar için paperman ustamızın şu aşağıdaki sayfasını kullanıyoruz

http://forum.netfotograf.com/cekim-teknikleri/hatali-fotograflar-topigi-57844-1.html




#m.levent' tarafından 03.11.2013 23:14:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Kasım 2013, 23:07 - İp: 78.***.**8.102
gecici.cilgin
gecici.cilgin (üye)
İstanbul / Amatör

Evet bu topiği sonuna kadar okudum desem yeridir o zaman oraya gönderirim üstadlardan yorum ve eleştiri alırım böylece eksiklerimi tespit etmiş olurum

 

Tarih: 3 Kasım 2013, 23:24 - İp: 88.***.**1.67
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Dürüst olmak gerekirse, genel kanının aksine yeni FF makine alacak birisinin, bütçesi de elveriyorsa "ucuz bir ekipmanla başlaması gerektiği" fikrine pek katıldığım söylenemez. Eğer birisi fotoğraf çekmeye cidden zaman ayırmayı düşünüyor ve bunu gerçekten de hobi olarak benimsemeyi kafaya koyuyorsa, bütçesini aşırıya kaçmayacak kadar zorlamasında zarar görmem. Ancak tüm parayı gövdeye yatırmak da pek mantıklı olmaz. Birçok kişinin de katılacağı gibi asıl bütçenin lense yatırılması mantıklı bir yaklaşım olur ancak hangi lense?
İşte bu noktada yatırım yapacak kişinin fotoğraf çekme eğilimi belirleyici olur, üstelik bu durum sadece lens seçimini değil gövde seçimini de etkiler.
Kuş, makro çekim gibi alanlarda crop faktörlü makineler, büyütme oranı nedeni ile tercih edilirken, alan derinliği, ya da FF sensörün sağladığı renk doygunluğu, geniş açı, iso performansı gibi nedenlerden ötürü manzara, portre gibi alanlarda FF gövdeler tercih ediliyor.
Konu sahibi arkadaşım hem manzara hem makro, hem portre hem de kuş fotoğrafı çekmeyi planladığını söylemiş ama bu aslında çok da olası görünmüyor en azından ilk etapta. Ayrıca artık günümüzde crop sensörlü makineler cidden iyi aşama kaydetmiş durumdalar. Bu nedenle şahsi tavsiyem crop sensörlü düzgün bir gövde alınması, ilk etapta kit lens ya da kaliteli bir genel kullanım lensi alınıp(sakın 18-250 gibi bir lens almayın da onun yerine Sigma 17-70 benzeri bir lens olanbilir) genel olarak ne tür çekimler yapıldığı zamanla belirlenir ve ardından da kalan bütçeyle ilgi alanına göre lens yatırımı yapılır. Pahalı makro lens alıp hiç makro çekmeyen arkadaşlarım olduğu gibi 400mm teleye para yatırıp sadece güvercin çeken arkadaşlarım da olmamış değildir. Biraz zaman ayırın zaten neye ihtiyacınız olduğunu zamanlar anlayacaksınız merak etmeyin.

#t_yaman' tarafından 04.11.2013 00:50:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Kasım 2013, 00:49 - İp: 176.***.**5.80
gecici.cilgin
gecici.cilgin (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle önerilerin için teşekkürler.Zaten bende hemen lense para yatırmıcam öncelikle 24-105 almayı düşünüyorum sonrada makro lens ve geniş açı lens alabilirim.Ama söylediğinize katılıyorum kuş resimlerinde 7D çok öneriliyor.Şayet crop makina alırsamda bu Canon 7D Canon 70D Canon 60D NikonD7100 arasında bir makina alırım.En azından ben öyle düşüyorum.FF Makina alırsamda 6D, 5D MarkII, yada D600 Alabilirim.Ama düşüncem henüz kesinleşmedi

 

Tarih: 4 Kasım 2013, 01:13 - İp: 88.***.**3.51
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



http://www.dijitalfokus.com/index.php?topic=7404.0





okumakta fayda var.. Antika nickli arkadaşımız tercüme etmişti..

 

Tarih: 4 Kasım 2013, 10:38 - İp: 94.***.**0.192