umikami
umikami (üye)
İstanbul / Meraklı

Satın R1 Leri Sony Alfa Dslr Geldi

Evet r1 in de suyu ısındı SONY nin büyük umutlarla, KONICAMINOLTA dan aldığı teknoloji ile ürettiği alfa dijital slr yaza çıkıyor.aşağıda linki verdim, nasıl hevesli olduklarını anlayacaksınız...

http://www.sony.com.tr/view/ShowArticle.action?section=tr_TR_Products&article=1144679952086&site=odw_tr_TR

Tarih: 22 Nisan 2006, 15:48 - İp: yok
umikami
umikami (üye)
İstanbul / Meraklı

işte beklenen haber, bu indirim fiyat etkisi konusunda beni haklı çıkarmıyor mu ?

Daha da ileri gideyim SLR-LIKE makinelerde ölecek yavaş yavaş...

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 16:35 - İp: 85.***.**8.224
karacaciha
karacaciha (üye)
Aydın / Profesyonel Fotoğrafçı

Merhaba arkadaşlar,ben de birşeyler yazma gereği duydum okuduklarımdan sonra.
Üç ay önce R1 aldım ve kare sayım şu anda yaklaşık 5500.Çok güzel bir makina ve beni %80-90 tatmin ediyor.Hatta şunu söyleyeyim,elinde canon 20D si olan arkadaşım bile bazı özelliklerinden dolayı R1 i kıskanıyor.Arkadaşla defalarca çekime gittik ve ben bir çok konuda ondan daha rahat ve başarılı çekimler yaptım.
Şimdi A100 çıktı ,inceledim.Bu aralar 2.el 5D veya 7D almayı düşünüyordum ki A100 ü duydum.Bu benim için sürpriz bir gelişmeydi ve çok sevindim.Şimdi A100 ü almayı düşünüyorum.Hatta isterseniz sizi şaşırtayım,elimdeki R1 i satmadan.Ama beni sakın makina hastası yada hesapsız veya zengin ,gösteriş meraklısı olarak görmeyin.A100 ü düşünmemin bir kaç sebebi var isterseniz sıralayayım,herkesin bir fikri olsun.
-Öncelikle R1 çekim hızı ve denklanşör olarak yavaş bir makine.Dolayısıyle hareketli konularda seri ççekim yapamayıp sekans kaçıran biri olarak en çok rahatsız eden yönü bu.
-Enstantene hızı yetersiz olduğu için.Yüksek ışık koşullarında bunu bizzat yaşadım.
-Elimde halen Minolta dynax 9Xİ analog makina var.Bu makinayı bilen bilir zaten.AF objektifleri Tamron 24-70 ve Minolta 100-300 mm objektifler hala elimde ve bunları A100 de kullanmayı düşünüyorum.En azından yeterli olduğu noktaya kadar.
-R1 i elimde tutmak istememin sebebi ise şu arkadaşlar.R1 çekim öncesi özelliğiyle zaman kaybı olmadan doğru kareyi yakalamanızı sağlıyor ve bunu gece çekimlerinde bile yapabiliyorsunuz.Bu kaçabilecek konular için önemli bir avantaj.Sanırım bu özellik A100 de yok.
-Diğer bir sebep ise önceleri yadırgadığım hatta amatörce bulduğum hareketli LCD olayı.Zamanla bu LCD sayesinde öyle kareler yakaladım ki,başka bir makina ile o kareleri çekebilmem mümkün değildi.Gerek açı gerekse yükseklik bakımından.Bunu en çok da deve güreşlerini fotoğraflarken daha iyi anladım.R1 in kazandırdığı bu avantajları ancak R1 i hakkıyla kullananlar bilir ve zamanla R1 size yetersiz gelmeye başlar.Ben de bu sıkıntıyı yaşıyorum şu an.Ve bu yüzden DSLR düşünüyorum.Ama R1 in bahsettiğim avantajları yüzünden ekstra masraf yaparak A100 ü almaya ,iki makina taşımaya razıyım.Ama ileride R1 i satmayı düşündüğümü de belirteyim.R1 i satma kararımı A100 ün fiyatı kesinleştirecek.Fiyat uygun olursa iki makinam olacak yani.Bu arada sadece öğretmen olduğumu ekonomik gücümü de belirtmiş olayım.
Ayrıca A100 ün çok çok yüksek bir fiyata satışa sunulacağını sanmıyorum.Bana göre nedenlerine gelince.İlk önce bir kere A100 ün body olarak hemen hemen 7D aynısı olduğunu biliyoruz.Şu an bu makinalar maalesef alınıp satılmıyor.
Sırf MP si yüksek diye bu makina tercih edilmez.Kaldı ki aynı MP de olan R1 in bile fiyatının düştüğünü buradan öğrendim ben.Yani R1 i biraz düşürüp ,R1 in önceki fiyatının biraz üstüne yerleştirecekler bu makinayı bana göre.Sadece elimdeki Af minolta objektifler ve minolta prof.flaş yazık olmasın diye minolta düşünen ben çoktan 350D almıştım.Tabi ülkemiz şartlarında ne olur bilemem.Eğer yüksek bir fiyatla satışa sunulursa bu melez ,ben de R1 kullanmaya ve A200 ü beklemeye devam ederim.Tabi A200 neler getirir onu da zaman gösterir.
Soru şu :7D gibi bir makina ile sony ,canon ve nikon gibi rakiplerinin nasıl önüne geçebilir?Nasıl bir politika izler?Bana A100 ün yurtdışı fiyatları yeterli ipucu veriyor,ya size?

#karacaciha' tarafyndan 09.06.2006 20:06:27 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Haziran 2006, 20:04 - İp: 88.***.**7.192