pexolas
pexolas (üye)
İzmir / Amatör

S5500/s5600 Ve S7000. Hangisi ?

fotoğrafçılığa yeni başlayan,kendini geliştirmek isteyen bir amatörüm.soruya bakıp da e herhalde s7000 dediğinizi duyar gibiyim s5500 600-620 , s5600 700-750 s7000 ise 850-1000YTL arasında.şimdi sorularımı sıralıyorum ne kadarına cevap alabilirsem o kadar iyi

1. anladığım kadarı ile s5500'e gerekli adaptör halka ile geniş açı ve tele objektif takabiliyormuşuz.s5600 ve s7000de bu özellik yok.bu önemli bir özellikmidir? geniş açı objektifine ne zaman neden ihtiyaç duyulabilir?

2. s5500 ile s7000 arasında %80'e yakın bir fiyat farkı var.aradaki kliate farkı buna değermi?s5500 ile idare edip s9500ler ucuzladığında onlardanmı almalı?

3. s5500 ile s5600 arasında MP dışında çok önemli kalite farkı varmıdır? yada aradaki fiyat farkı buna değermidir?

br de fujinin resmi sitesinde s modelleri içerisinde birtek s7000 hakkında hiçbir şey yok. neden acaba?

biz acemilern bitmek bilmeyen "hangi makine" sorularına yorulmadan cevap veren tüm ustalara teşekkürler.

#pexolas' tarafından 22.12.2005 23:58:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Aralık 2005, 23:59 - İp: yok
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

pozitif +1
applemac +1

Sevgili Yenifoto,
Ben Fuji kullanmıyorum. Ancak yorum yaparken önyargılarımızdan sıyrılmış şeyler yazabilirsek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Fuji sevmiyor olabilirsin ama bunu sadece "ben Fuji'yi sevmiyorum!" kadar basit ve kırıcı olmayan bir şekilde belirtmek daha mantıklı sanırım. Applemac arkadaşımızın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Fazla birşey eklemeye gerek yok. Ayrıca kusur bulmak isterseniz birisi size D2X'i sorar, onunda şu'su şöyle, bu'su böyle dersiniz. Ben pexolas'ın beklentileri ve bütçesi açısından bakıldığında doğru bir makine tercihi yaptığını düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun pexolas.

 

Tarih: 2 Ocak 2006, 17:31 - İp: 82.***.**4.9
yenifoto
yenifoto (üye)
Tekirdağ / Amatör

1)3 adet fotoğraf dükkanı olan bir arkadaş fuji s3 pro' sunu 6 aydır servisten bekliyormuş.Ayrıca önce s2 kullanmış soft fot çekişinden kullanamamış sonra s3 kullanmış aşırı sharpen çektiği için bundan da memnun kalmamış bu arada bozulmuş.
2)Ben elektronik vizörlü makina kullanmam çünkü yapay ve fotoğraf makinacılığının doğasına aykırı.
3)Geçenlerde bir tanıdık ile sohbetimizde s2 ıs almış ayrıca da istediklerini gerçekleştirememiş gitmiş ek makro vb tele aparatlar eklemiş makina 900$ a gelmiş ve yine memnun değil.Satmaya çalışıyor 900$ a.100 yıl beklese satamaz.
4)sony h1 e de bir deneme yapılmış forumlarda okuduğum kadarıyla ve başarılı olunamamış.
Bir DSLR masrafı yapıp ta eli boş kalmaktansa milli servetimizi korumaktan yanayım.

 

Tarih: 3 Ocak 2006, 19:43 - İp: 85.***.**9.164
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili arkadaşım,
eğer dikkat edersen yazdığın yazının neredeyse bütün cümleleri miş, mış, müş gibi belirsiz eklerle bitiyor..

ama ben sana gerçek olan bir kaç hatta beş on ve hatta 20-25 örnek verebilirim.. birincisi o s2 ye o kadar aparat takıp, üstüne bir de dünyanın parasını ödeyen arkadaşının yaptıkları; mantıklı kişilerin harcadığı parayı göz önünde bulundurursak nadir bulunacak, nesli tükenmiş fotoğrafseverler zümresinin yaptıklarına giriyor. öyle bir makine için en fazla bir tele lens, bir makro lens, bir geniş açı lens alınır.. ben bunların hepsine 200 ytl civarında para verdim.. ve makinem ile beraber yaklaşık 800 ytl ye mal oluyor.. ve ben kesinlikle verdiği sonuçlardan memnunum, çünkü daha önce de söylediğim gibi önemli olan kaliteli filtre kullanmak..o h1 ile memnun olmayan arkadaşın kendi bilgisizliğidir diye düşünüyorum..çünkü elindeki makine gayet yetenekli bir alet.. o arkadaşına sitede pazarbey, ati2001, oğuz gibi arkadaşların makro ve tele lensler ile neler yapabildiklerini örnek göstermeni rica ederim..sonuç olarak bana 800 ytl ye bütün istediklerimi çözen bir objektifle birlikte bir dslr önerirsen bende alayım.

ikincisi geriye kalan uv, polarize ve diğer artistik filtreleri zaten dslr içinde almak zorundasın, eğer kullanacaksan..

üçüncüsü dslr sadece body ile bitmiyor.. bu istediğin özelliklerin hepsini karşılayabilmen için en az iki objektif takımı alman gerekiyor ki bu objektiflerin çok spesifik mm aralıklarına sahip olması şartı ile..benim slrim için üç adet var, bunu da söyleyeyim istedim.. (bunların hepsine ayrı ayrı takacağın filtreler de ayrı bir masraf tabiki)

dördüncüsü evf fotoğraf makineciliğinin (bu ne demek tam anlayamadım bu arada) doğasına aykırı demişsiniz.. peki o zaman niçin aynı şeyi, bahsettiğiniz sony makinenin 2,5 inch lcd ekranı için söylemiyorsunuz..veya niçin dijital makineyi destekliyorsunuz da, iş vizörüne gelince takılıp kalıyorsunuz? bunu da açıklarsanız sevinirim..

beşincisi lütfen insanların kafasını karıştırmayın derim.. çünkü burada hiç birşey bilmediği için herkesin ağzından çıkan kelimeleri gerçek belleyen ve çok azimli olan yeni başlayan arkadaşlarımız var.

kalın sağlıcakla..

#applemac' tarafyndan 03.01.2006 21:08:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Ocak 2006, 21:04 - İp: 85.***.**3.207
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Yenifoto, belki bilmiyorsundur ama ben Fujifilm Türkiyede Foto-Optik-Dijital dpt. ın sorumlu müdürüyüm ve dolayısıyla merkezi servis tüm sorumluluğu ve raporlamasıyla bana bağlı. Bahsettiğin 3 adet dükkanı olan ve S-3 pro makinesini 6 aydır servisten bekleyen arkadaşın hayali birşey. Bırak altı ayı - merkez serviste profesyonelin kullandığı S serisi bir makine 3 gün beklese dahi - O servis bunun bana hesabını vermek zorundadır ve şirketin ana prensipi özellikle mesleki açıdan bu cihazlara bağımlı olan ve geçimini bunlarla sağlayan insanlara herşeyden evvel öncelik verilir. YOK BÖYLE BİRŞEY. Fujifilm Türkiye bünyesinde 200 e yakın personel çalışıyor ve bunlardan yaklaşık 60 personel teknik servis ile ilgili ülke genelinde çalışır. Hakkari Yüksekova da bile kurulmuş bir laboratuvara sadece 12 saat içinde teknik servis hizmeti yetiştiriliyor.Yalancılığını kınıyor ve bildiğin şeyler hakkında konuşmaya davet ediyorum. Senin burada profesyonel kurulmuş bir ekibi rencide etmene tahamül edemem. Dün gece "işe yaramaz" dediğin bu servis talimat verilmeden 30 a yakın makineyi saat 12 ye kadar çalışarak bugün bekleyen müşterilere yetiştirmiştir.Çamur attığın bu şirket 1920 lerde kuruldu ve mesleki ahlak ve sorumluluğun (günümüzde unutulduğu ülkemizde) çok iyi bilen ve bu ahlak ve prenzipleri sayesinde daima büyüyen bir şirkettir.
- Diğer arkadaşlarda özür dilerim - Yazdıklarım asla reklam olarak algılanmasın ama bu kadarı da fazla geliyor. Emeğe saygısı olmayan bir insana tahamül edemiyorum.

 

Tarih: 3 Ocak 2006, 21:47 - İp: 81.***.**7.113
yenifoto
yenifoto (üye)
Tekirdağ / Amatör

Haklısınız bu kadar sert yorum yapmamalıydım.Kendimi fazla kaptırdım herhalde.Tüm ilgili arkadaşlardan özür dilerim.İnandığımı fazla hararetli belirttim kabul edin.OPtik vizörün ayrıcalığını belirtmek istedim.Ayrıca fujinin servisçiliğinin göz önünde bulundurulmasını belirtmek istedim.






----------------------
D50

 

Tarih: 3 Ocak 2006, 21:48 - İp: 85.***.**9.164
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Kim bu makinesini 6 aydır bekleyen kardeşim ?!? YOK BÖYLE BİRŞEY !!! - Fujinin servisçiliğini göz önünde bulundurmak istemiş miş miş miş miş

 

Tarih: 3 Ocak 2006, 21:55 - İp: 81.***.**7.113
umutumut
umutumut (üye)
Denizli / Amatör

pexolas arkadaşım bende bu makinayı uzun zamandan beri araştırıyorum.Çok güzel bir makina.Ben daha juji bayilerinde göremedim.Sadece Teknosa da gördüm.Tabii mali yönden henüz almaya yekin olmadığımdan alamadım.Bu lens dir converter dir bunlar hakkında pek bir bilgim yok.s5600 ne tür aparatlarla kullanılabilir?Yardım edermisiniz?

 

Tarih: 4 Ocak 2006, 12:44 - İp: 85.***.**1.33
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

selam umutumut,
hoşgeldin siteye ve aramıza..

s5600 ün objektifinde 55 mm her türlü filtre ve lensleri takabileceğin bir yiv kanalı mevcut..senin ihtiyacın olan takımı belirleyip 55 mm çapında satın alman yeterli. tek dezavantajı filtre ve lens taktıktan sonra objektif kapağını kullanamıyorsun.. yeni bir tane uyumlu olanlardan alabilirsin ama. bu takımları kullanabilmek için herhangi bir adaptör tüp takmana gerek yok. (adaptör tüp; bazı makinelerde objektifin dışarıya doğru çıkmasından dolayı onun hareket edebileceği alanı sağlayan yuva olarak tanımlanabilir. ama fujinin bu modelinde lensler zaten tüpün içinde hareket ediyor.)

ama bu makineyi almadan önce mutlaka bu kategorideki diğer başı çeken modellerden canon s2, panasonic fz5 ve sony h1 marka makineleri incele.. çünkü senin istediğini hangi makinenin verebildiğini iyi analiz etmelisin ki mutlu olasın.

bu dört makine hakkında seni tatmin edecek birçok yorum bulunmakta forumlarda.. bu yorumları dikkatlice okumanı tavsiye ederim..

sağlıcakla..

 

Tarih: 5 Ocak 2006, 09:27 - İp: 81.***.**5.14
tulgen
tulgen (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili Pexolas,
Ben de dijital fotoğrafçılığa S5000 ile başladım. Şimdi S9500'e geçtim. Bence 5600 ile doğru seçim yapmışsın. Sonuçta S5XXX serisinin son modeli ve oldukça fazla artısı var eski modellere göre. ÖZellikle bildiğim kadarı ile 5000 de olan agresif jpeg sıkıştırma çözülmüş.
5600 ile başla. Sana yetmemeye başladığında "sonraki ne olmalı" diye düşünürsün.
Benim yorumum da objektif olmayabilir ama sence neden 2. makinayı da Fuji aldım dersin?

 

Tarih: 9 Ocak 2006, 04:17 - İp: 85.***.**4.255
cetintas
cetintas (üye)
Bursa / Meraklı

Arkadaşlar merhaba,

Forumdaki bu konuyu sonradan fark ettim ama ben de bir fuji kullanıcısı olarak yorum yapmak istedim.

Dİjital fotoğrafa merak sardım ve bir fujifilm A201 ile işe başladım. Bu formattaki bir makina için oldukça hoş bir aletti ve gidip bir S5000 almaya karar verdim. Makinenin kalitesini tartışmam. Özellikler ve sağlamlığı harikaydı. Ancak fotoğraf kalitesi için aynı şeyi söyleyemem. Hele hele fujinin bir dönem ısrarla enterpolasyon(du yanılmıyorsam) ile 3 mp'i 6 mp yapma olayı tam bir hikaye. Kesinlikle bu seride 6 mp ile çekilen fotoları kullanamazsınız. Netlik denen olay yok. Gerçi bu serinin ilk makinasıydı. Sonra 1-2 arkadaşım S5100 aldılar yurt dışından. türkiyede S5500 adıyla satılıyor yanılmıyorsam. Bu olayı çözmüşler.

Ben şu anda S20 pro aldım. Memnun muyum? Evet çok iyi bir makina ancak bu parayı hak etmiyor. Ayrıca S7000 in eksikleri giderilmiş durumda. diyaframı f11'e kadar kısılıyor yada 30 sn perde hızı vs var. Ayrıca enterpolasyon saçmalığı yok.

Arkadaşlar size fujinin belli seviyede; mesela S5600 gibi makinelerini alın derim. Fiyat / performans oranı mantıklı. Ama üst sınıf makinalarına ben bir daha para vermem. İyi olmadıklarından değil. Verdiğiniz paranın hakkını veremediğinden...

 

Tarih: 25 Ocak 2006, 13:31 - İp: 85.***.**5.241