burki
burki (üye)
İstanbul / Amatör

Prosumer (dslr-like) V. S. Eos350d

Arkadaşlar selamlar,

Ben de fotograf cekmeye gonul vermiş ve bu camiaya girmek üzere olan bir arkadaş adayınızım... Ufak makinelerle geçirilen 3 yıldan sonra iyi bir makine almaya karar verdim. Uzun uzun araştırmama ve forumlardaki postları okumama rağmen net bir kanıya malesef varamadım. Bu konuda sizin engin deneyimleriniz benim için çok önemli olacaktır, paylaşırsanız sevinirim.

Benim için en önemli iki özellik:
1. Geniş açılı lense sahip bir makine istiyorum. (En azından dönüştürücü lenslerele sağlanabilen) Zoom benim için çok önemli değil.
2. Image Stabilizer(canon), O.I.S(panasonic), Vibration Reduction(nikon) gibi elektronik titreşim engelleme fonksiyonunun mutlaka olmasını istiyorum. Düşük ISO'larda titreşimsiz foto çekebilmeyi istiyorum.

Bu duruma göre;

1-> Panasonic DMC-FZ30 : O.I.S var fakat tüm review'larda çok noise'dan bahsediliyor. Görüntüsünü çok beğendim.

2-> Sony DSC-R1 : Herkes tarafından çok beğeniliyor. Geniş açı (35mm eşdeğeri 24mm) ama Image Stabilizer özelliği hakkında bilgi edinemedim. I.S'siz makine istemiyorum. Ama görünümü süper.

3-> Samsung PRO815 : Güzel gözüküyor ama tüm review'lar çok kötü olduğunu söylüyor.

4-> Canon S3 IS : I.S var ve fotolar kaliteli. Noise hemen hemen hiç yok ama geniş açı değil malesef. (35mm eşdeğeri 36mm Bir de görünümü diğer makineler gibi pro gözükmüyor.

5-> Fuji 9500S : I.S yok , yüksek ISO'da bile noise'siz foto. Geniş açı (28 mm)

6-> Son seçenek Canon 350D: Çok pahalı ama çok kalite olduğunu cümle alem biliyor. Geniş açı lensle süper olabilir ama I.S. var mı öğrenemedim. Muhtemelen SLR olduğu için I.S. yok.

Bu duruma göre bence mantığa en yakını Canon S3 IS gibi geliyor. Ama buna bir de dönüştürücü lens almam gerekecek. O zaman rakam Sony R1'e yaklaşıyor...

Arkadaşlar anlayabileceğiniz gibi çok araştırdım ama karar veremiyorum. Lütfen yardım.

Hepinize şimdiden teşekküler...

Tarih: 17 Haziran 2006, 20:58 - İp: 85.***.**8.91
legionella
legionella (üye)
Malatya / Amatör

Gece çekimlerinde, eğer ki hareketsiz nesneler çekiliyorsa yüksek ISO ile çekim yapmak zaten hatadır, deneme çekimi yapılabilir. En düşük ISO ile çekim yapmak gerekir.

Bu arada makinan hayırlı olsun, çok kaliteli..

 

Tarih: 29 Haziran 2006, 23:50 - İp: 88.***.**1.78
disorderly
disorderly (üye)
İstanbul / Meraklı

mrb burki r1 ini nerden ve nekadar aldın sorabilir miyim? ben de ist de ucuz bir yer arıyorum da almak için

 

Tarih: 7 Temmuz 2006, 02:17 - İp: 85.***.**1.221
galenos35
galenos35 (üye)
Tekirdağ / Amatör

Arkadaşlar ilk dijital makinamı görünümüne göre ve ödül almış diye Panasonic den yana kullandım fz30 inan ki fotoğraf çekmekten zevk almaz oldum.Dertli oldum noise temizlemekten.Milleti aldatıyolar iso 80 f11 1/400 manzara resminde noise olurmu?.Otomatik flaşlı makina görüntü ve kullanım gerçekten çok güzel fotoğraf kalitesi bi o kadar berbat.Ben yandım siz yanmayın broşürlerde veya buradaki bazı arkadaşların pembe taploları gibi değil durum.İnternet sitelerdeki çekimlerdekiörnek leri ile alakası yok.Şimdi aklıza kullanıcı hatası geliyo biliyorum bu benim 15 gündür tripodlu çekimlerde bile sorunlu fotoğraflar aldım.Profesyonel anlamda bu işi yapanlara müracat ettim; onlarda dendiler sonuç sorunlu problem makinada sonucu geldi hep.

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 14:05 - İp: 85.***.**3.229
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Galenos geç oldu ama anladık gerçeği öyle değil mi?
Bak bende S9500 var.Neredeyse 4 aydır kullanıyorum.Geçen gün R1'i olan bir abimizle buluştum.Yarım saat makinayı kullanma fırsatım oldu.Alışık olmadığım bir makina olmasına rağmen sonuçları mükemmel.Paran varsa kesinlikle tavsiye ederim.Kandırmacasız harika bir makina.Zaten 28-300mm ile çok büyük beklenti içine girmek hata olur.En kaliteli makinalardan olan Nikon D200 ve 18-200mm ile bile arkadaşlar çok büyük kalite beklenmemesini söylüyor.Bu lensin fiyatının en az bir FZ30 kadar olduğu düşünülürse(bizden daha kaliteli bir lens ve daha kaliteli makina ile),
bizim kesinlikle çok iyi fotoğraflar çekemeyeceğimiz bir gerçek.

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 14:27 - İp: 85.***.**9.28
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

öncelikle makinan hayırlı olsun burki.gelenos 35 eğer makinanı satmayı düşünmüyorsan sana bazı tavsiyelerde bulunayım.triportta gece çekimi yapıyorsan sadece sabit konular seç.ışık yollarıda çekmen mümkün.iso yu otamatikten çıkarıp 80 al ve değiştirme.netliği konuyu oluşturduktan sonrada otomatik çekime al ve 2 sn ye ayarla.ekpojurda makinanın titremesini böylelikle önlemiş olursun.birkaç çekimden sonra fotoğraflarının daha iyi olduğunu göreceksin.sana kimler pembe düşler kurdurdu bilmiyorum ancak bu fiyata bu kadarı oluyor.panasonıc bukadarını yapabiliyormuş demek daha doğru.ama sınıfında üzerindeki sensöre göre bu sonuçları veren az.makinan sana senin çektiğinin dışında renk vermiyor.birçok marka iso yu yükseltmede noiz sorunumuz yok diye tanıtımlarını yapıyor ama o fotoğrafları tam boyda açta renkleri ne hale getirdiklerine bak.ben fz 30 aldığımda r1 henüz bilinmiyordu.ama artık elimizdekiyle yetinmeliyiz.yoksa pamuk eller tekrar cüzdana

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 14:57 - İp: 88.***.**0.187