salihbaba
salihbaba (üye)
Erzurum / Amatör

Pro Dslr Seçimi

Merhabalar.
Dış ve iç mekan, dış mekan geniş açı manzara, stüdyo portre ve ürün tanaıtımı fotoğraf çekimi ile macro fotoğraflar çekmek üzere makina arayışı içerisinde bulunduğum şu günlerde sizlerin de fikrini almak istiyorum. Daha önceden Canon'un bazı DSLR gövdelerini kullandım. Son olarak da EOS 5D makinamı Pro DSLR'ye geçmek için sattım. ELimde Canon uyumlu 2 adet lens kaldı. Bunlar dda L serisi olmadıklarından, her halukarda elden çıkarmam gerekecek.
Bu noktadan hareketle;
1. Marka değiştirmemi önerir misiniz? Şayet önerirseniz, tüm ekipmanlarımı o markadan oluşturacağım.
2. Canon EOS 1Ds Mark III ve Nikon D3X arasında (D3X biraz daha pahalı, ancak LCD çözünürlüğü, sensör çözünürlüğü ve uzun pil ömrü aklımı çeliyor.) hangisi doğru bir tercih olur?
3. Nikon D3 veya D3s (video çekimi benim için önemli değil) belirttiğim amaçlara yönelik doğru tercih olabilir mi? Zira bu gövdeler D3X'ten ucuz.
4. Marka / Model önerilerinizle beraber lens önerileriniz nelerdir?

Not: D3X'ten önce kesinlikle Canon EOS 1Ds Mark III düşünüyordum; fakat şu anda karar vermekte güçlük çekiyorum. Özellikle pro gövde alabilmek için 5D'yi sattım. Pro gövde haricinde bir gövdeyi de düşünmüyorum açıkçası.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....

Tarih: 17 Ocak 2010, 02:02 - İp: 85.***.**0.228
demirciler
demirciler (üye)
İstanbul / Amatör

Pro DSLR kullanıcısı olarak size 1 Ds MK III önerebilirim ancak sıraladığınız çekimleri yapabilmeniz için geniş bir L serisi lens yelpazesine ihtiyaç duyacaksınız ki bu gövde maliyetinide üzerine çıkacaktır çünki FF pro gövdeler ve yüksek MP üreten gövdelerin sensörleri daha fazla ışığa ihtiyaç duyarlar bunuda en iyi prime lensler sağlar.
Geniş açı EF 14mm F/2.8 L II
Portre EF 85mm F/1.2 L II
Macro EF 100mm F/2.8 L IS
İç Mekan TSE 17 mm F/4 L (iç ve dış mekan persfektif düzeltme için)
Yazdığınız çekimler için en azından bu lensleri kullanmanız gerekecektir.

 

Tarih: 18 Ocak 2010, 20:26 - İp: 78.***.**5.207
  • 1