drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Phil Askey Amcanın 2 Yüzü

Arkadaşlar hep söylenir phil amcanın canon sevdalısı olduğu. Hatta daha ileri gidip canondan teşfik primi aldığını idda edenler bile var.
Bense belgesiyle ispat edecem

şimdi sırasıyla dpreview siesinden k100d - d40 -ve 400d
review lerinin cocnlusion bölümünde Conclusion - Cons bakın

D40 da şöyle yazıyor :No status LCD panel on top of camera (we hate to see these go)
Yani türkçesi makinanın üst tarafında lcd durum ekranı yok (bunun hala devam ettiğini görmekten nefret ediyoruz)


evet devam edelim
k100d review Conclusion - Cons bolumunde ise
Top LCD panel has no backlight yani lcd ekran var ama diyor ışıklandırması yok.

Veee şimdi asıl bombaaa
400d review de Conclusion - Cons da ise
400d de ust lcd ekran olmamasına rağmen amcam bırakın d40 daki gibi nefret etmeyi lafını bile etmemiş
Anlayana sivrisinek saz , anlamayana phil amca az.

Tarih: 5 Mart 2007, 21:03 - İp: 85.***.**7.99
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Gorkemkgo merhaba
Phil amcamın d80 daha üstün diye bahsettiği şeylere bir bakarmısın?

Ayarlanabilir otomatik iso kamerada ps işlemleri,
gelişmiş pil göstergesi vs.

yok o değil birisi bana neden d40 da olmayan ust ekran için sarf ettiği kelimeleri, yada en azından k100d de var olan ekranada illa ışıklandırması yok die laf koymasını fakaaaat 400d ye gelince olmayan ust ekrana dair tek bir kelim bile etmemesini açıklasın.
Benim naçizane isteğim bu.
Bana göre bu taraf tutmanın bariz göstergesidir.

 

Tarih: 5 Mart 2007, 23:00 - İp: 85.***.**7.99
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Selam drk_m,

Anlaşılan siz bu amcaya bayağı bir kızmışsınız.

Adam önce 400D'nin ele iyi oturmadığını anlatmış sonra D80'in geniş ve parlak vizörünü ballandıra ballandıra anlatmış. 400D'den D80'in kısa vizör kararma zamanının verdiği duyguyu asla almayacağını söylemiş. D80'de fazladan spot metre , şaşırtıcı derecede faydalı automatik ISO daha geniş bir kişiselleştirme opsiyonu kablosuz flash kontrolü gelişmiş pil bilgisi ve kamera için fotoğraf işleme sunduğundan bahsetmiş.

Daha ne olsun.Sizce D80'in bunların dışında kayda değer bir üstünlüğü var mıdır 400D'ye göre?

D80's large and bright pentaprism viewfinder, nor can it match the 'eye on the scene' feel you get from the short viewfinder black-out time. The D80 also gives you the surprisingly useful configurable automatic ISO, spot metering, a wider range of customization, wireless flash control, advanced battery information and in-camera retouching.

Ben bu laboratuar faresinin aktardıklarını dikkate alıyorum çünkü 3 makine ile stüdyo ortamında çektiği fotoğrafların 100% croplarını yan yana getirip insanların görüşüne sunuyor ve müsbet verilere dayanarak yorum yapıyor. Yani karşılaştırmalarına bakarak yorumlarına katılmama hakkı her an mevcut. Bunları yapmamış olsaydı dedikleri şu bunu döver demekten öteye geçemezdi.

Kendi fikrime gelince 400D, D80 ve A100 resim kalitesi olarak birbirine çok yakın performans veriyor. Bunu adamın verdiği test fotoğraflarına bakınca açık olarak görüyorum. Yorum yazmasına bile gerek yok. Hatta İngilizce bilmeme bile gerek yok. A100'ü diğerlerinden ayıran titreşim engelleme sistemi. Bu sistem bir nevi sensör temizlik işlevi de gerçekleştiriyor aslında. D80'in bana gören belirgin üstünlüğü ise geniş vizörünün vereceği keyif. 400D ise daha makul fiyatı ve sensör temizleme sistemi ile ön planda. Bir de buna Canon'un(benim kişisel fikrim) profesyonel kalitede lenslerin F4 versiyonlarını amatörlerin ulaşabileceği rakamlara sunmasını eklemek gerekiyor. Ayrıca Nikon ve Canon'un ortak avantajı photozone.de gibi sitelerde bu makinelerle uyumlu lensler hakkında detaylı bilgi alabilme şansı. Bu bence çok önemli birşey. Çünkü makinenizden çıkacak sonuç doğrudan lensinize bağlı. A100 için malesef böyle bir imkan yok. Sağdan soldan duyulanlarla alınacak bir lens hayal kırıklığı olabilir. Tıpkı forumlarda insanlara Sigma 70-300 APO DG Makro lensin sanki 1:1 makro veriyormuşçasına ve sanki en iyi tele lenslerden biriymiş gibi aktarılması gibi.

Ayrıca birkaç şeyi daha eklemek gerekiyor. Adam 30D incelemesinde bugüne kadar yapılan en kötü model geçişi olduğunu söylemiş mesela.

Ayrıca her yazısında tüm Canonlarda CF kapağı açılınca buffer'daki datanın silinme olayını bir ayıpmış gibi anlatıyor.

Bir örnek daha vermek gerekirse Canon S2IS, Sony DSCH1, Panasonic FZ7 incelemesine bakarak kim Canon S2IS hepsini döver gibi bir yargıya varabilir. Ben bu incelemeleri okuyunca H1'e karşı bir sempati kazanmıştım mesela.

Maksadım kimseyi yermek değil. Sadece Phil Askey'in incelemelerini okumaktan zevk aldığımı belirtmek istedim.

 

Tarih: 6 Mart 2007, 01:55 - İp: 88.***.**2.233
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

Phil amcamız D40 ı 2 ay önce incelediğinde ona Highly Recommended notunu vermiş.

Bu makina madem bu kadar iyi iken nikon niye şimdi d40x i çıkardı.
D40 alanlara yazık değilmi.Aradan 2-3 ay geçmeden makinaları eski model oldu.
Demekki D40 aslında Highly Recommended i hakkeden bir makina değildiki nikon makinasını 2 ay sonra yenileme ihtiyacı hissetti.

D40 Phil amcamızın nikon culara attığı bir kazık olarak tarihe geçti.

Phil in kullanıcılardan çok firmaları düşündüğünün açık bir göstergesi.

Bu amcamız şimdi d40x i de inceler ona da d40 dan daha iyi deyip bir Highly Recommended da ona verir.

3 ay sonra nikon baktıki Highly Recommended larla makinaları satılmıyor D40XS i çıkartır.
Phil amca nasılsa ona da Highly Recommended verir meselemi yani.

 

Tarih: 6 Mart 2007, 13:43 - İp: 88.***.**8.71
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

Küçük bir hatırlatmayıda kendi makinam için yapayım.
Phil amcamız Nikonun iyi kötü her çıkardığı makinaya bayıla bayıla Highly Recommended derken K10d ye Just demişti.

 

Tarih: 6 Mart 2007, 14:01 - İp: 88.***.**8.71
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Soner Phil in K10D için söylediklerini boşver sen.

 

Tarih: 6 Mart 2007, 14:13 - İp: 88.***.**6.175
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Gorkemkgo anlatamadım galiba ben canon için hiç eksi laf etmiyor mu dedim????

ben şunu soruyorum mümkünse cevapla bu ust panel lcd olayında d40 da yok yazılmış hatta nefret edilmiş, k100d de var ama demiş hemen arka ışıklandırma yok, ama 400d de olmayan lcd ekran için hiç bişey dememiş.
Biri bunun ne demek olduğunu açıklasın,
Gerçi ben anladım anlayacağımı ama...

 

Tarih: 6 Mart 2007, 14:19 - İp: 85.***.**3.204
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Selam,

No status LCD panel on top of camera (we hate to see these go)

Bunu yazarak status LCD ekranının kaybolmasından nefret ettiğini anlamak gerekiyor. Yoksa D40 gerçekten çok iyi bir makinedir ve Highly recommended vermiş zaten. Aynı şekilde ben de 400D'de status LCD'nin kaybolmasından nefret ediyorum. Çünkü o kocaman LCD ekran makinenin pil ömrünü kayda değer bir şekilde azaltıyor ve bu yüzden yedek pile para dökmek zorunda kaldım.

Bence cımbızla birkaç cümle çekecek olursak önyargılı davranmış oluruz. Mesela yukarıda yazdığım şey cımbızla çekilirse benim Canon düşmanı olduğum anlamında gelebilir. Ama tam tersine Canon'a sempatim var

Size sadece şöyle söyleyeyim, sadece Phil Askey'in H1, H2, H5, S2, S3, FZ5, FZ7 incelemelerine dayanarak daha yeni ik arkadaşıma H2 ya da H5 almaları yönünde tavsiyede bulundum. Yani bu mantıkla bu adamın Canon sempatizanı olduğunu söylemek yanlış olur. H2 ve H5 için bu makinelerle hiç bilmeyen birinin iyi fotoğraf çekmesi için Auto'ya alıp deklanşöre basması yeterli diyor. Hatta daha da ileriye götürüp açık açık videodan ziyade fotoğraf kalitesi isteyen gitsin Sony alsın diyor.

D40 konusuna gelince incelemesini yaptığı D50, D70S, D40 ve D80 gibi birçok başka Nikon DSLR'a kim kötü diyebilir ki. Yapması gerektiği gibi hepsine Higly Recommended'i çakmış zaten. D40 çok iyi bir makine değil mi? Highly recommended almaması haksızlık olmaz mı sizce? Nikon gidip D40X çıkarmışsa adam ne yapsın şimdi? O da çok güzeldir eminim onun da inceleme sonucu büyük ihtimalle Highly recommended olacak.

Nikon'un D40X'i çıkarması bence çok akıllıca bir hareket. Çünkü 10MP grubunda ne D80 ne de A-100 fiyat olarak 400D ile rekabet edebilecek düzeyde satılmıyor. 400D'nin pazarda çok büyük bir pay kapacağını gördüğü için Canon'un pazar payını kapma girişiminde bulunuyor. Hepimiz en iyiye sahip olmak istiyoruz ama bunu bazen abartıyoruz. Bence D40X'in çıkmasının D40'tan hiçbirşey götürmediğini görmek gerek. D40X çıktı diye D40 daha kötü fotoğraflar mı çekecek? Önemli olan bir makinenin verebildiklerini ve kendi ihtiyaçlarımızı iyice tartarak bir karara varmak ve fotoğraf çekmenin keyfini çıkarmak.

Pentax konusunda adil davranmadığı konusunda haklı olabilirsiniz. Pentax hakkında fazla fikrim olmadığı için yorum yapamıyorum. Son çıkardıkları DSLR gövdeler bayağı iyiye benziyor. Highly recommended'i hakediyor gibiler.
Fakat bu gövdelerle kullanılacak lens seçenekleri konusunda tereddütlerim var.

Benim şu ana kadarki tecrübem kötü bir bir lensin makineyi nasıl el freni gibi frenlediğini. İyi bir lensin ise aynı makineyi nasıl uçurabildiğini gösterdi. Ayrıca gövdelerin geçici olduğunu asıl kaliteli lenslere yatırım yapmak gerektiğini hatta ilk DSLR makineye karar verirken mevcut lens alternatiflerine göre karar vermek gerektiğini gösteriyor. İyi kalitede lensler benim ulaşabileceği rakamlara satılmıyorsa gövdenin iyi olması beni fazla bağlamaz.

Teknoloji çok ilerledi makinelerin hepsi birbirinden iyi en güzeli kendimize en yakın bulduğumuzu almak ve yorumlara da fazla kulak asmamak.

Geçenlerde birşeyi farkettim, makinelerin özelliklerini incelemekten foruma yüklenen harika fotoğraflara zaman ayırmayı unutmuşum. Kompozisyon yeteneği de makine kadar önemlidir ve malesef benim ki biraz yavaş gelişiyor.

 

Tarih: 6 Mart 2007, 22:05 - İp: 88.***.**2.62
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Tekrar Merhaba,

Aşağıdaki yazıyı dpreview Canon300D/350D/400D forumundan alıyorum. İnsanlar adamın Canon'dan teşvik pirimi aldığını iddia ededursun, Canoncular da Phil Askey'in Nikon'a kıyak geçtiğinden yakınıyor

-----------------------------------------

I'm going to make a prediction. Get ready for the declarations based on Phil's still-to-come full review of the D40x that the D40x is a superior camera to the XTi.

The new Nikon D40x is clearly Nikon's direct competition at the Canon 400D/XTi. Price initially is slightly higher than the XTi, but that will most likely equalize and cycle a small bit. Feature wise, the XTi has an advantage because of the D40x 3-point AF, limited AF lens compatibility and some other more minor things like no bracketing. IQ differences and tests will be quite interesting.

Despite that, I predict Phil will give it a glowing review and rate it slightly better than the XTi, mostly based on his presonal preferences and less on feature, performance and IQ differences.

I've handled the D40 in the store quite a bit and own an XTi. Personally I think the XTi grip is superior, but here's an early indicator and while I'm making my prediction about Phil's D40X vs. XTi conclusions, from Phil's D40X preview:

"As you can see the D40 is noticeably smaller than the D80 (as we expected) and even slightly more compact than the EOS 400D (although thankfully not at the expense of ergonomics)."
and

"the D40's grip is smaller than that found on the D50 but is considerably better than that found on the EOS 400D (Digital Rebel XTi). A plastic body is par for the course at this price point but there's a range of different plastics and that used by Nikon feels more robust and higher quality."

The plastic feels more robust and higher quality? Expect more of that kind of talk.

 

Tarih: 11 Mart 2007, 20:06 - İp: 88.***.**1.51
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam arkadaslar..

phil askey yazmis:

The use of the main LCD monitor for status display worked well; Canon's choice of a white background making a quick glance all you need to know how the camera is configured

zaten bunu soylemis.. top lcd'ye ihtiyac kalmayacaksa neden olmadiginin cok kotu, oldugunu yazsin?

d40 icin yazmistir, cunku nikon dslr'larda oluyor genelde.. ve birkac yarari var ustte lcd olmasinin.. ama eger ki kameranin arkadaki lcd'si yeterli ise neden belirtsin?

ve herseyden once ille de ayni seyleri yazmasi mi gerekir?..


http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/page28.asp

adresinde canon 350d'nin degerlendirmesi var..

ve soyle yazmis:

We did have some control issues too, I was surprised to see settings such as ISO, metering, AF mode and white balance moved from the status LCD to the LCD monitor (which means you have to be able to see it to make changes) and with the requirement of an extra press of the SET button to make changes stick.

..........

phil askey oldukca durust ve kendisinin de soyledigine gore, durustlukleri zaten bu siteyi bugunlere tasiyan unsur..

.....................

k10d hakkinda da yanlis birsey soylemedi phil askey.. ve gunlerce, hatta kac hafta surdu, k10d testinde phil askey durust davranmadi konularina cevap yazdi durdu adam..

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk10d/page18.asp

adresinde bakin ne yaziyor:

As we speculated earlier this would appear to be down to the type of demosaicing / sharpening algorithms used as the actual detailed delivered by the CCD is higher and can be extracted fully by shooting RAW.

cekimlerde mi yanlis yapiyoruz diye bircok deneme bile yapmislar.. ama cikan sonuclar hep ayniymis..
bu arada tam hatirlamamakla birlikte; cekimler sanirim 0.9 metre uzakliktan yapiliyormus.. ve o uzakliktan cekimlerde oyle cikmis..
hatta biri cikip, neden daha uzaktan cekmediniz peki demisti..
phil askey de, ozur dilerim ama her kamerayi ayni uzaklikta kullanarak cekimlerimizi yapiyoruz.. k10d icin bunu degistiremem demisti..

ve tabii ki jpeg cekim kalitesi..
k10d'nin jpeg'leri raw'lari gibi kaliteli degil.. ve bircok insanin sadece jpeg cektigini defalarca soyledi adam.. ama tabii hala daha herkes, yok, raw olsa ama digerlerinden daha iyi oluyor gibi laflar soylemekten cekinmedi..

When we reviewed the K100D we thought Pentax had got their image processing just right, however the single element of the entire K10D equation which left us scratching our heads was just that. Either a poorly implemented demosaicing algorithm or a strange choice of sharpening parameters means that while the K10D's JPEG images have plenty of 'texture' they can lack the edge sharpness we're used to seeing from semi-pro digital SLR's.

sonuc bolumundeki bu sozleri zaten neden sadece just dendigini cok rahat acikliyor..

ama bunlarin disinda, k10d gercekten ozel bir kamera.. bircok fazlaligi var diger dslr'lara gore.. ki adnan'la testin yapimi sirasinda da her turlu ozelliklerini konustuk durduk k10d'nin..

.................

bence acikcasi, eger ki phil askey iki yuzlu ise herkes de farkli degil ondan.. sonucta insan ve duygulari da isin icine girecektir yeri geldiginde.,. ama her durumda son derece mantikli aciklamalarla gelmeyi basardi..

 

Tarih: 11 Mart 2007, 21:18 - İp: 86.***.**0.120
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

İlker sürekli jpeg çeken birisi neden dslr alır anlamıyorum.Marka önemli değil.Bugüne kadar kullandığım tüm kameralarda varsa mutlaka Raw çekim yaptım.
İnsan makinasının ayarlarını ne kadar iyi tutturursa tuttursun Raw ın esnekliğine her zaman ihtiyac duyar.En azından çok iyi bir fotoğrafının bile farklı beyaz ayarlarındaki sonuçlarını görmek ister.Bir fazla bir eksik pozlamadaki sonuçlarını gözlemliyebilir.Hdr yapmayı isterse elinde işlemek içim ham veriler olur.P/S çeşitli filtre uygulamaları yapmak ister.
Tüm bu işlemler Jpeg de yapıldığında kalite kaybı kaçınılmazdır.

O yüzden sürekli jpeg çekecekler dslr almasın ,K10d ise hiç almasın makinaya yazık,22bit'lik konvertöre yazık.

 

Tarih: 11 Mart 2007, 22:54 - İp: 88.***.**3.214