mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

Pentaxcılar Ve Antipentaxcılar !

Evet arkadaşlar aklımda Canon 450 d olmasına rağmen, gönlümde Pentax modelleri var. Pentax'ın Canon'a nazaran artı ve eksilerini bana etraflıca bir şekilde anlatacak bir fotoğraf dostu varmı? Canon'un yüksek iso kabiliyetini biliyorum, onu geçelim Benim en merak ettiğim konu ise lensler. Bildiğiniz üzere Lensler makinalardan daha pahalı Acaba Lens konusunda sıkıntı yaşanırmı? Yani Pentax makina sadece pentax lenslere mi uyumludur? Canon yada Nikon lensler kullanılabilinirmi? Sigma ve Tamron lensler nasıl sonuçlar verir bu Pentaxlarda?
Cevaplarınızı merakla bekliyorum...

Tarih: 11 Mayıs 2009, 00:29 - İp: 88.***.**4.220
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

pentax makinenizle pentax sigma tamron gibi lensleri kullanabilirsiniz.
nasılki canon makineyle canon sigma tamron gibi lensleri kullanabiliyorsanız..
pentax makineyle canon yada nikon lensleri bir adaptor yardımıyla kullanabilirsiniz,anca focusu manuel yapmanız gerekir..

lens konusunda sıkıntı yasamazsınız,zaten 5-10 tane lens almıyor hiçbir kullanıcı.
belli bir aralıgı kapatan 2 lens yeterli oluyor..
e iki lenste bulunur heralde

canonun yuksek iso kabiliyeti cok gozardı edilecek bir ozellikte degil,cok abartılacak bir ozellikte degil..
pentaxdada titreşim onleme var,ve iso performansıda kotu degil..
gonlunuzde hangisi varsa en iyi makine odur.

 

Tarih: 11 Mayıs 2009, 02:05 - İp: 78.***.**1.120
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

Sözünü ettiğiniz lensler Canonun L serisinin muadilleri ise sıkıntı yaşarsınız lens konusunda. Pentaxta bu lenslerin muadilleri (hatta bazı yerlerde daha iyi olduğunu okudum) limited serisi lenslerdir ve türkiyede yok. ebay vb. gibi yollarla getirtilebiliyor ancak. Bu kadar yıldır DSLR pazarında olan bir firmanın (en köklülerinden biri) tükiyede bu kadar kısıtlı bir pazara yayılmış olmasını sindiremiyorum. Bu sebeple pentaxtan uzak duruyorum. Neden sony düşünmüyorsunuz?

 

Tarih: 11 Mayıs 2009, 02:11 - İp: 85.***.**3.96
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba;

Bir "Pentaxçı" olarak Pentax makineleri ile sıkıntı yaşamayacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim. Canon 450D ile Pentax ın hangi modelini kıyasladığınız da önemli tabi. Tahminen Pentax K200D ile kıyaslıyorsunuz. Bu durumda Canon un yüksek iso kabiliyeti çok iyiyken Pentax K200D nin gövde içi titreşim önleme özelliği ve suya karşı izolasyonu ön plana çıkar. K200D yerine K10D de düşünebilirsiniz, bence daha iyi seçim olur.

Sigma, Tamron ve Tokina Pentax ile uyumlu lensler çıkarıyor. Pentax ın kendi lens gamı da hiç fena değil tabi. Canon, Nikon lensler de adaptör yardımıyla Pentax larda kullanılabilir üstelik M42 vidalı bayonet lenslerin Pentaxlarda kullanımı oldukça yaygındır. Sigma ve Tamron çok iyi lensler üretiyor, çok da iyi sonuç alınabiliyor. Zaten aynı kalitede Pentax, Nikon ve Canon lensler çok daha pahalı oluyor.

Ancak lens ve aksesuar yaygınlığı söz konusu olunca Canon ciddi bir potansiyele sahip. Yani sıfır alınca hadi neyse de ikinci el lenslerde Canon uyumlu Sigma, Tamron bulmak da nispeten daha kolaydır. Ancak lens yaygınlığı konusunda Canon ve Nikon un ardından Pentax gelir.

İkisi de güzel makine, her ikisi de işinizi fazlasıyla görür.

 

Tarih: 11 Mayıs 2009, 07:46 - İp: 78.***.**5.148
mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

Gaijin;
Çok teşekkürler verdiğin bilgiler için gerçekten aradığım buydu. Haklısın; bana bir geniş açı, birde zoom kabiliyeti yüksek bir lens gerekli. Evet bulunur heralde pentax'daki titreşim önleme gövde de ve bu bir artı. Canon ve nikonda ise Is lı lensler vasıtasıyla titreşim önleme sistemi devreye giriyor.

Mehmetklyr; Sony düşünmüyorum çünkü şekil olarak gıcığım kendisine Oyuncak gibi duruyor ve bu benim hiç hoşuma gitmiyor. Performans olarakta kaldı ki bence Pentax Sony'den daha iyi bir makina...

T_yaman hocam; içimi okuduz gerçekten. Evet ben 450D yi K200 ile karşılaştırıyordum. K10d fiyat konusunda biraz bana uymuyor ne yazıkki... Anladığım kadarıyla Sigma yada Tamron lenslerin Pentax uyumluları varsa demekki lens konusunda sıkıntı yaşamayacağız...
Dediğiniz gibi Canon lensler deyimi yerindeyse zibil gibi Canon ve Nikoncular bu konuda çok rahatlar. "Hocam senin şu geniş açıyı alabilir miyim? Tabi hocam vereyim sende şu teleyi bana bi versene" gibi cümleleri yanımdaki Nikon ve Canon kullanıcılarından sıklıkla duymaktayım

Şimdi yeni birşey öğrendim; bu Pentax makineler galiba 4xAA kalem pille çalışıyormuş doğru mu?

 

Tarih: 12 Mayıs 2009, 11:38 - İp: 88.***.**8.181
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili mavrikyos bende pentax için aynı şeyleri düşünerek sony aldım ve iyikide aldım diyorum. Dua ette 2-3 yıl sonra keşke mehmetklyryi dinleseydim deme. Ayrıca pentaxa kötü demedim. 50 küsür yıldır SLR pazarında olmasına rağmen Türkiyede yaygın bir pazara sahip olmamasından dolayı sony dedim.. Oysaki 3-4 yıldır SLR pazarına girmiş olan SONY markasının durumu ortada. NEyse şimdiden hayırlı olsun makineniz. Pentax iyi alettir..

Ve evet pentakx K200D 4 adet akalem pil ile çalışıyor. Sırf bu bile K200D alınmasına engel. O yüzden K10D ve üstüne bakmanızı öneriri. Sakın avantaj bu falan diye aldanmayın. Pilli makine kullandım daha önce ve eziyetten başka bir şey değil.

#mehmetklyr' tarafından 12.05.2009 12:32:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Mayıs 2009, 12:29 - İp: 85.***.**8.120
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili Mavrikyos, haklısın Pentax K200D 4 tane AA pille çalışıyor. Forumlarda, bu pillerle 300 çekim yaptığını söyleyenlere denk geldim.

Evet Sigma ve Tamron, Pentax uyumlu lensler yapıyor. Eskiden sıfır ve ikinci el bulmak zordu ama internet sayesinde artık her lense erişilebiliyor. Ben lens konusunda pek sıkıntı yaşamadım, gittigidiyor ya da sahibinden.com gibi sitelerden de, Hayyam pasajından da, forumdan da bir çok Pentax lens lens aldım ve sattım. Eski K10D makinemi de internetten oldukça hızlı bir şekilde ve iyi denebilecek bir fiyata satmıştım, yani ikinci eli yok deniz ama artık fena değil. Tabi yine de bir Canon Nikon değil.

 

Tarih: 12 Mayıs 2009, 12:35 - İp: 78.***.**5.148
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

alma sıralaması şöyle olmalı.
1- canon
2-nikon
3-sony
4-pentaks
5-olimpus

niyemi. akşama yazarım gali.

 

Tarih: 12 Mayıs 2009, 13:20 - İp: 78.***.**4.118
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

Şimdi yandık. PAzar abi attı ortaya bi tez daha. Çık şimdi işin içinden..

 

Tarih: 12 Mayıs 2009, 13:36 - İp: 88.***.**5.205
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

yandık ki ne yandık

 

Tarih: 12 Mayıs 2009, 13:46 - İp: 78.***.**5.148
mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili mehmetklyr; görüşlerin için çok teşekkür edeirm arkadaşım. Evet haklısın ben biraz daha fiyat çıtasını yükseltip K10d'ye bakayım. Çünkü slr bir makinaya kalem pil yakışmaz yahu çok büyük saçmalık...

t_yaman hocam; dediğiniz gibi K10d ye bakmak lazım... Bu arada şu alta koyduğunuz fotoğraf çok hoşuma gitti

Pazar emmim akşamı bekliom dört gözle

 

Tarih: 12 Mayıs 2009, 14:15 - İp: 88.***.**8.181