okiii
okiii (üye)
İstanbul / Meraklı

Pentax Tavsiye Ediyorsunuz Ama....

Arkadaşlar farkındaysanız herhangi bir nikon veya canonun muadili olan bir pentaxı karşılaştırdığımızda ezici bir farkla pentax öneriliyor sonyde aynı şekilde öneriliyor....Buna lafım yok ancak;
Örnek vereyim birisi canonla pentax arasında kalmış deniliyor ki kesinlikle pentax al hatta şiddetle almasını öneriyor aradan bir kaç hafta geçiyor bir bakıyorum o arkadaşa tavsiye etmediği makineyi kendisi almış neden sizde pentax almadınız.....Bu forum sayfalarını incelerken çok karşılaştığım bir durum sebebi nedir kendileridep entaxa sempati duyuyor başkasın aldırıyor ancak kendisi mantığının sesini dinleyip canon mu alıyor bunun mantığı nedir??

Tarih: 18 Ocak 2010, 23:39 - İp: 78.***.**3.183
okiii
okiii (üye)
İstanbul / Meraklı

Ayrıca sevgili dostlarım
Yüksek İso Ve Gece Çekimi Ve Tavsiye.. diye son derece bilimsel bir konu açtım orada değerli fikirlerinizden bir bukle sunarsanız çok mutlu olurum...

 

Tarih: 21 Ocak 2010, 01:02 - İp: 78.***.**3.183
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Selamlar Puskas;

Haklısın bir süredir pek giremiyordum, işler yoğun bu aralar, bir de fabrikayı başka binaya taşıdık, ancak yerleştik daha.

450d ve diğerleri şeklinde ama gerçekten bu 450d bi çığır açtı SLR dünyasında..

Bu çok doğru, katılıyorum. Hatta hala iso performansı konusunda Canon 450D ve Canon 500D nin sınıfında lider olduğunu düşünüyorum. Görüşürüz, iyi bak kendine.

Bu arada tarık yaman bey makinenizi gerçekten çok iyi savunuyorsunuz bilimsel verilerle dikkatimi çekti

Merhaba Oki;
Yok, mesele makinemi savunmak değil (ki K-x kullanmıyorum zaten), maksat arkadaşlarımızla muhabbet bir yerde. Yoksa yazanların çoğu hangi markayı ne için seçtiğini gayet iyi bilen arkadaşlar. Her zaman derim, makine seçiminde kriterler illaki teknik olmak zorunda değil, bazen insan, sırf boynundaki askıda Canon, Nikon, Sony ya da Pentax yazmasını istediği için marka tercihi yapabilir, en önemlisi makinene ısınmaktır, gerekçe ne olursa olsun.

Ben makine yüksek mühendisiyim, otomotiv sektöründe çalıştım yıllarca, teknik değerlendirmeleri iyi yapabilirim ancak almak istediğim araba markası BMW. Öyle aman aman teknik özellikleri filan yoktur ancak sadece ve sadece şekli ve marka değerinden dolayı bu tercihi yaparım. Fotoğraf makinesinde de durum çok farklı değil, güncel makinelerin hepsi de çok çok iyi sonuçlar veriyor.

 

Tarih: 21 Ocak 2010, 09:26 - İp: 78.***.**4.171
okiii
okiii (üye)
İstanbul / Meraklı

T-yaman gerçekten çok haklısınız.....

Birde dikkatimi çeken bir konuda nikonun neden pahalı olduğu malum kalite fiyat doğru orantılı olur derler......Gerçekten her iki makineyle çekim yapmış hiç pcde müdahale etmemiş arkadaşlar var ise aradaki en bariz fark nedir ilk gözünüze çarpan nedir canon biraz soluk nikon keskinmidir.....Letsgodijitalde imaj kalitesi bölümüne baktım tutarsız gibi geldi bana...

 

Tarih: 21 Ocak 2010, 19:35 - İp: 78.***.**3.183