okiii
okiii (üye)
İstanbul / Meraklı

Pentax Tavsiye Ediyorsunuz Ama....

Arkadaşlar farkındaysanız herhangi bir nikon veya canonun muadili olan bir pentaxı karşılaştırdığımızda ezici bir farkla pentax öneriliyor sonyde aynı şekilde öneriliyor....Buna lafım yok ancak;
Örnek vereyim birisi canonla pentax arasında kalmış deniliyor ki kesinlikle pentax al hatta şiddetle almasını öneriyor aradan bir kaç hafta geçiyor bir bakıyorum o arkadaşa tavsiye etmediği makineyi kendisi almış neden sizde pentax almadınız.....Bu forum sayfalarını incelerken çok karşılaştığım bir durum sebebi nedir kendileridep entaxa sempati duyuyor başkasın aldırıyor ancak kendisi mantığının sesini dinleyip canon mu alıyor bunun mantığı nedir??

Tarih: 18 Ocak 2010, 23:39 - İp: 78.***.**3.183
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Doğrudur. Canon da hala body'e titreşim önleme koymadı ama lens çeşitliliği ve bulunabilirliği çok iyi. Gene lens fiyatları Nikon'a göre çok ekonomik. Giriş seviyesinde de orta seviyede de güzel makineleri var. Bir 40D,50d D200 ve D 300 lerle kıyaslanıyor. Ben ce D200 ve D300 daha üstün makineler ama fiyatları bana göre ulaşılabilirlik seviyesinde değil maalesef. D700 e bakarsak çok çok güzel bir makine ama Canon'un eski FF leri fiyat açısından D700e göre çok daha ulaşılabilir. Bu arada D200 de D700 de kullandım. Günü birlik gezi ve bir kaç kare olsada.
Gene bana kızacaksın puskas ama ben sony ciyim unutma. Nikon giriş seviyesineki makinelerine TİTREŞİM ÖNLEME ve af motoru koymadığı için kocca bir eksiyi hakediyor. Zaten lens fiyatlarınıda düşününce resmen giriş seviyesinde hiç lens alma kit ile idare et diyor. Oysa canon lens olarak giriş seviyesinde çok tatminkar özellikle iyi kalitede lensi olanlar Canonda bir üst modele geçme gereksinimi duymuyor çoğu zaman.

 

Tarih: 20 Ocak 2010, 10:57 - İp: 85.***.**9.143
nizamoglu
nizamoglu (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

sevgili badboy79tr..
az önce kargo şirketine gittim ve makinayı aldım geldim..
elime ilk aldığımda bende yarattıgı heyecanı size anlatamam...
sizinde dediğiniz gibi pişman olamayacagım kesin..
elimde biraz küçük kaldı gibi sanki ama ilerde grip i taktım mı tam olur....
şimdi sıra lens alımında ona bakıyorum şimdi..
malum eldeki bütün parayı body verince lens konusunda biraz sıkıntı içindeyim...

nikonun giriş seviyesi makinaları için söylediklerinizin bende arkasındayım.aynı fiyata hatta daha ucuza daha kaliteli olarak canonu bende öneririm...
lens konusunda da son derece haklısınız..ama ben ve ben gibi kullanıcıların zaten fazla bir lense ihtiyacı olmuyor...
siz kaç tane amatör kullanıcıda bir çanta dolusu lens gördünüzki..
ama gerçekten pahalı nikon lensler bu bir gerçek...
lenside aldıktan sonra daha detaylı izlenmlerimi sizinle paşlaşacagım mutlaka...

 

Tarih: 20 Ocak 2010, 13:07 - İp: 88.***.**2.82
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

dslr işi ucuz iş değildir arkadaşlar. ben bunu bilir bunu söylerim. dslr işine girecekszeniz kesenizin ağzını açmaya başlasanız iyi olur.

 

Tarih: 20 Ocak 2010, 13:21 - İp: 88.***.**3.132
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Ama bi Canon gerçeğide var yani.. müthiş renkler, hız, kullanışlılık konusunda gerçekten Canon çok üstün.. Biraz fanatiklik yapalım yahu

Selam Puskas;
Bence de fanatiklik konusunda bir raund daha atalım derim.

Hız kıyaslaması :,
Canon 500D : max shutter: 1/4000 seri çekim: 3.4 fps
Pentax K-x : max shutter: 1/6000, seri çekim : 4.7 fps
Hız konusunda Pentax daha önde görünüyor

Kullanışlılık kıyaslaması:
Canon 500D 9 AF noktası sadece 1 tane ortadaki çarpraz tip
Pentax K-x: 11 AF noktası ve 9 tanesi çarpraz tip
Gövde kullanışlılığı kişiden kişiye değişebilir. Gerekli tuşlar ise her ikisinde de benzer şekilde mevcut. Her lenste titreşim önleme, kullanışlılık konusunda Pentaxa artı puan katar.

Renkler konusu tamamen ayarlamaya, kullanıcı zevkine bağlı bir durum.

Ayrıca yeri gelmişken;
Pentax K-x in JPEG çekim kalitesinin çok kötü olduğunu söylerdin. Dpreview, Pentax K-x kıyaslamasında Canon 500D yi de kullandı ve aşağıdaki ifadeleri kullanmış:

Let's start by comparing the K-x to one of its closest rivals, the Canon EOS 500D. As so often with current DSLRs the tone curves and color response on these two cameras are remarkably similar. Both cameras also offer excellent sharpness on a pixel level with the EOS 500D, due to its slightly higher nominal resolution, producing marginally more detail. That said, we're not talking about the kind of difference that you'll see at normal enlargement sizes.

Pentax K-x'i, ona en yakın rakibi olan Canon EOS 500D ile kıyaslayarak başlayalım. Güncel çoğu DSLR lerde olduğu gibi bu iki makinenin de ton eğrileri ve renk tepkileri ciddi bir şekilde benzerdir. Canon EOS 500D, sahip olduğu biraz yüksek nominal çözünürlüğünden dolayı marjinal miktarda fazla detay vermekle birlikte Piksel mertebesinde ele alındığında her iki makine de mükemmel keskinlik vermektedir. Bahsettiğimiz farklılıkların, normal büyütme mertebelerinde görebileceğiniz türden olmadığını belirtelim.

Overall at base ISO, with default settings and the right lens the Pentax K-x produces output that shows good detail out of the box. For JPEG shooters there's not really a need to play with the parameters. At default settings the images show a natural tonal and color range and good pixel-level sharpness without any sharpening artifacts.

Temel ISO da, varsayılan ayarlarla ve doğru lensle Pentax K-x yeterli olacak şekilde iyi detayı vermektedir. JPEG çekenlerin, parametrelerle oynaması gerekmemektedir.Varsayılan ayarlarda imajlar, doğal ton, renk aralığı ve keskinleştirme izleri bırakmadan iyi bir piksel bazında keskinlik vermektedir.

kaynak linki:
Dpreview Pentax K-x - Canon 500D JPEG kıyaslaması linki

 

Tarih: 20 Ocak 2010, 16:38 - İp: 78.***.**6.44
okiii
okiii (üye)
İstanbul / Meraklı

Peki arkadaşlar acaba neden nikonlar daha pahalı?
Renk olarak en farklı sanki sony gibi geldi bana dışarıdan tarafsız gözle ileridede marka gücü belli pazarda lider olabilir sony a900 çıktı fanatik canonculardan bile geçebilirim sözleri duyulmaya başlandı...
Tabi ben sadece nikon veya canon alacağım orası kesin....Gerçekten şu makineleri öğrenip işin içine girdinmi birazda araştırmacı oldun mu kafan çok karışıyor...
Mesela d700 demiş bir arkadaş karşısındada canon 5d mark var mesela...
Diğer açtığım konuda da kısa birer tavsiye verirseniz sevinirim...

Bu arada tarık yaman bey makinenizi gerçekten çok iyi savunuyorsunuz bilimsel verilerle dikkatimi çekti

 

Tarih: 20 Ocak 2010, 17:55 - İp: 78.***.**3.183
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Selam T_Yaman

Yoksun nezamandır atalım 2 tek doğrusun kardeşim K-x'i bende sevdim sevdirdin kutlarım Ben genel konuştum zaten.. 450d ve diğerleri şeklinde ama gerçekten bu 450d bi çığır açtı SLR dünyasında.. Orta seviyeye yakın performans verebilen bir makineyi giriş seviyesinde değerlendirmek gerçekten çok önemli... Ben biraz genel baktım olaya.. Tek tek değerlendirecek olursak bazı makineler bazı makinelere üstünlük sağlayabilir ama bu tüm makineleri kapsamaz. örnk k100, k200d k-m belki k-7 tam bilmiyorum testlere bakmam lazım..

Ama sen o kulvarda haklısın

K-x konusuna gelince başta dediğim gibi biraz aceleci davrandım sanırım.. Ama gerçekten önceki edindiğim test sonuçları kötüydü.. Şimdiki sonuçlar gayet güzel çok beğendim hatta.. Ama Pentax alırmıyım hayır yine Canon alırım Zevk meselesi yani..


Kal sağlıcakla..



 

Tarih: 20 Ocak 2010, 18:08 - İp: 88.***.**8.144
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

okiii biliyorsun burada makine önerisi isteyenler genelde fotoğrafçılığa yeni başlayan arkadaşlar oluyor. Bu arkadaşlara da genelde eğer daha önce dslr tecrübsi yoksa giriş seviyesi makineler önerilir. Giriş seviyesinde en ideal makineler Pentax ve Sony de.
Neden bunlarda? N
Nikon neden olmadığını açıkladım. Gövdede titreşim önleme yok, af motoru yok, lesler pahalı. Sanırım Nikon giriş seviyesi için göstermelik modeller çıkarıyor asıl hedefi yarı profesyonel ve profesyoneller. Bu hedefinde de haklı. Bunlar ayrı konu sonra tartışırız.

Geçtik Canon'a. Gene gövdede titreşim önleme yok. Canlı önizlemeye pek önem verilmemiş. Fiyatlar Sony ve Pentax'a göre biraz daha yüksek. Bunun dışında bakıyoruz Canon giriş seviyesinde bile bir kalite tutturmuş. Yani hedef biraz daha fotoğrafçılıktan anlayan kişiler ama genede ilgi çekecek özellikler var video,canlı önizleme vs.

Sony gövdede titreşim önleme, hızlı odaklamalı canlı önizleme, basit menü vs uygun fiyata var. Yani bir like tan yada kompaktan dslr ye geçenler için düşünülmüş şeyler var. Birde Sony bir tarafındn çıkarır gibi birbirinin aynısı model çıkarıyor arada fiyat farkı var. 85 ten bu yana çıkan minolta lensler kullanılabiliyor. Kendi lens çeşidi iyi ama pahalı. Biraz daha kaliteli kiti var.

Pentax gövdede titreşim önleme, canlı önizleme, 40 senelik lensleri sorunsuz kullanabilme, suya toza dayanıklı gövde, kaliteli kit var.

Şimdi yeni başlayan ilk önce fiyat arar. Bu Sony ve pentaxta var. Kompaklarda olan her özelliği arar. Bu Sony de var. Sonra öğrendin mi bu sefer lens arar. Bu Canon ve Pentaxta var. Raw'a alışana kadar iyi jpeg arar bu Sony ve Canonda var. Kalite arar üçünde de var.

Velhasıl anlatmaya çalıştım ama genede pentax almazsan ölümü gör diye bir ısrarı kimsenin edeceğini sanmıyorum. Pentax ve sony tavsiye edilir çünkü tavsiye isteyen kişinin beklentilerini ve daha ilerisini bu iki marka daha iyi yanıt verir.

Misal ben like tan dslr ye geçmiş biri olarak Sony A300 kullanıyorum. Gayet mennun ve mutluyum. Ama hani olmaz ya satmak durumunda kalsam insanlık hali zaten iş güç yok. Bir daha belimi doğrulttuğumda daha fazla seçeneğim olur. Sony A500, A550 Pentax K20D yada Kx, Canon 40D,50D belkide 7D Nikon D200 yada D300 tercih edebilirim. Yani o zaman tüm markalar cazip hale gelir. Çünkü dslr kullanmış biri olarak beklentilerim değişir.

 

Tarih: 20 Ocak 2010, 22:37 - İp: 88.***.**4.76
okiii
okiii (üye)
İstanbul / Meraklı

Badboy açıklayıcı cevabın için çok teşekkür ederim mantıklı şeyler yazmışsın..

 

Tarih: 21 Ocak 2010, 00:02 - İp: 78.***.**3.183
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sony ve penteks insana cazip gelmekte. ancak aldıktan sonra sorunlar gelmeye başlamakta. bu sebeple millet canon ve nikon almakta. satarken büyük sorun. parç ararken sorun.

 

Tarih: 21 Ocak 2010, 00:48 - İp: 78.***.**4.242
okiii
okiii (üye)
İstanbul / Meraklı

Pazarbey kadim dostum seni konumda görmek sevindirici....Bu arada Haklısın....

 

Tarih: 21 Ocak 2010, 00:57 - İp: 78.***.**3.183