ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Pentax K7

Pentax'ın yeni makinesi çıkmış. Bana giriş sınıfına yönelik bir hamle gibi geldi. Özellikle body görüntüsü ve büyüklüğü, video özelliğiyle direk Nikon ve Canon'un benzer makinelerini hedef almış görünüyor.


Pentax K7 Çıktı

#ulyses' tarafından 19.05.2009 02:02:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Mayıs 2009, 02:01 - İp: 88.***.**2.228
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ama şu aşamada almayı gerektirecek bir atlama yok. sadece video ve hiz var. o kadar. yanlışmıyım.

 

Tarih: 22 Mayıs 2009, 11:53 - İp: 88.***.**5.20
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Doğrudur ek olarak öyle çok bir fark yok. Video var, daha hizli. AF yardımcı ışığı, daha iyi LV. Ben de şahsen ilk etapta K20D den geçmeyi düşünmem, hız filan benim için çok can alıcı özellikler değil.

Ancak iç yapıda ciddi değişiklikler yapılmış. Sensör iyileştirilmiş tabi bunu testlerde görürüz. Dinamik ışık aralığını yüksek ışık yönünde geliştirmişlerse, fotoğraf kalitesine ciddi bir katkısı olabilir.

AF mekanizmasında ve pozlama ölçümünde ciddi değişiklikler yapmışlar. Düşük ışıkta AF si zayıftı Pentax ın, düzeltildiği iddia ediliyor. Zaten yardım AF ışığı da konmuş.

Pozlama için ek bir renk sensörü konmuş. Bu sensör, ortam ışığının dalgaboyunu ölçüp pozlamayı ona göre yapıyormuş. Bu otomatik beyaz ayarı, ve pozlamada ne kadar etkili olacak göreceğiz.

Ama bu kadar özelliğin bu fiyata verilmesi (ki başlangıç fiyatı bu, daha da düşecektir) bence piyasayı hareketlendirir. Adorama K-7 için "oyunbozan" deyimi kullanmış

 

Tarih: 22 Mayıs 2009, 12:26 - İp: 78.***.**5.148
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

şu aşamada bu bilgiler ısıgında bu geçişin böyle olması normal, ama gerek af gerek wb gerekse detay vermesi konusu incelemlerden sonra ortaya cıkar.

 

Tarih: 22 Mayıs 2009, 17:12 - İp: 62.***.**1.61
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

Merhabalar,

Uzun süredir bu foruma uğramamıştım. Açıkçası işimden uzaklaştığımdan beri yani fotoğraftan uzaklaştığımdan beri her hangi bir fotoğraf formuna da uğrayamadım.

Ancak epey bir zaman sonra maddi olarak alabilme sınırlarım içinde olan bir makine ilk defa beni bu kadar heyecanlandırdı. ( D700 var rüya gibi bir makine ancak fiyat olarak sınırlarımın çok üzerinde )

Uzun yıllardır Konica Minolta Dynax 7D makinemi kullanıyorum. Artık işimle ilgili değil de sadece arada sırada dışarı çıkınca birbirimiz çekme fırsatı buluyoruz nişanlımla. 7D ile ilgili en büyük sıkıntım ağırlığı ve büyük boyutları sebebiyle sürekli yanımda taşıyamamam. Ama kompakt SLR’ların çoğunluğu ( D90 bunlardan biraz ayrılır ) ne özellik olarak beni çok cezbediyor ne de gövde kalitesi ve handling ( tam tükçesini bulamadım ) özellikle Dynax 7D'den sonra beni tatmin edecek seviyeden çok uzaklar.

Daha 2 gün önce piyasaya çıkan K-7 ise resmen hayal ettiğim makinenin hayata geçirilmiş hali gibi. Bunun yanında yukarıda ki yorumlara katılmıyorum. Bu makine bir çok özelliği ile D-SLR piyasasında ciddi bir ileriye atılımdır. Dynax 7D'yi almamın sebebi de böyle bir atılımdı. Gövdede IS bulunan ve 2.5" LCD ile gelen ilk makineydi çıktığı dönemde. Bunun yanında retro tasarımı ve her özelliğe kolay ulaşım sağlayan bol tuşları ile cezbetmişti beni. ( Nitekim bence K-7 de aynen 7D gibi harika bir tasarım. )

K-7 için bazı arkadaşlar tasarımı beğenmemiş olabilir bu zevk meselesidir ( ki benim gibi film SLR kullanmış insanlar eminim tasarımına bayılmışlardır. )

Yalnız bir konuya açıklık getirmek gerekir. Bir çok arkadaş makinenin küçük olmasını kötü olarak değerlendirmiş. Ancak Pentax'ın film ve K-10D öncesi D-SLR geçmişine bakarsak hep ufak boyutlu kompakt makineleriyle ün yaptığını görürüz. Bunun bir sebebi de Pentax’ın hem dijital için yeni oluşturduğu Limeted serisi, hem de ondan önce film zamanından kalma bir çok ufak ve kaliteli prime lensleri ile dünyadaki bir numaralı prime lens üreticisi olmasıdır. Yani Pentax için hem lensler de hem de kameralarda öncelik taşınabilirlik olmuştur. Tabi Pentax ile ya da D-SLR ile K-10D ve 20D ile tanışan arkadaşlara K-7’nin küçük gelmesi normal. Ama esas K-10D eski Pentax kullanıcıları için çok çok büyük bir makine idi. Ve bir dolu harika Prime lensler de pek de uyumlu durmuyordu bu büyüklük sebebiyle. ( Benimde eski film SLR’m Pentax A3’tür, 7D’den önce yıllarca onu kullandım. ) Yani Pentax’ın hedefi eski Pentax kullanıcılarını K-7’nin hem tasarımı hem de kompaktlığı ile kalbinden vurmaktı ve bunu da ciddi şekilde başarmış gözüküyor.

Peki bence neden büyük bir atılım D-SLR piyasasında:

1-D-300 gibi bir makinede olan çoğu özelliği çok daha düşük bir fiyatlı ve D300’ün neredeyse yarısı kadar bir makineye sığdırması. Bunu yaparken de gövde kalitesi olarak D300 sınıfın da üstünde bir değer sunması. Özellikle -10 derecede çalışma ve su geçirmezlik o kadar ufak bir gövdede müthiş başarı.

2-Yine yarı profesyonel makinelerde bulunan çoğu kontrole çabuk ulaşmayı sağlayan düğmelerin hepsine yer verebilmesi kompakt boyutlarına rağmen.

3-Makine içi HDR tam anlamıyla devrim yaratabilecek bir özellik fotoğraf makinelerinde. Yani size sınırsız bir DR şansı verecek Pentax K-7. İlk gelen incelemelere göre tripodsuz dahi HDR fotoğraf çekebilmek mümkün. Arka arkaya 3 fotoğrafı ayna bir kere havaya kalktıktan sonra çekiyor çünkü.

4-Video olarak sınıfında harici stereo mikrofon takma şansı vererek çok ciddi video kayıtlarına şans tanıyabilir. Kullandığı yeni video kayıt formatı ve SR’ın video çekerken de çalışması sayesinde diğer video çeken D-SLR’lere ciddi bir fark yapacak gibi.

5-Makro çekerken tripodu değil de sadece sensorü oynatarak çerçeveye ince ayar yapma şansı.

6-Otomatik olarak sensorü sağa sola yatıran sistem sayesinde daha düz fotoğraf çekebilme şansı. Bu özellik hareketli bir yerden örneğin vapur gibi dışarıyı fotoğraflarken çok işe yarayabilir. Ya da gece çekim yaparken.

7- Distortion and chromatic aberration ( valla bunlarında Türkçesini bilmiyorum :D ) düzeltmesi. Pentax’ın lensleri bu ikisinden çok çekiyor zaten.

8-Ucuz kit lenslerde dahi su, toz ve ter geçirmezlik özelliği.

9-Yine bu kadar ufak ve ucuz bir gövdede %100 doğru çerçeveyi gösteren vizör sığdırılması.

10- K-10’den beri gelen hassaslık öncelikli, enstantane+diyafram öncelikli, hyper manuel ve otomatik modlar, yeşil düğme ve RAW düğmesi gibi pratik çabuk fotoğrafı kolaylaştıran ufak ayrıntılar.

11- Tüm bu özellikler üstüne Pentax AF hızında ve başarısında, yüksek ISO’da, pozlama doğruluğunda ciddi iyileştirmeler olduğunu söylüyor ki, görüldüğü kadarıyla tüm makinede tüm bunları gerçekleştiren parçalar ve sistemler yenilenmiş. ( Sensor, AF sistemi gibi.. )

Eğer Pentax’ın son maddedeki iddiaları da doğrulanırsa incelemelerle, K-7 sadece heyecan verici bir makine olmaktan öte tam anlamıyla bir game changer yani oyu değiştiren bir makine olacaktır.

Sabırsızlıkla ve heyecanla incelemelerini bekliyorum K-7’nin..


 

Tarih: 23 Mayıs 2009, 17:23 - İp: 88.***.**1.41
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

yahu hiç örnek fotosunu gören oldumu ?

 

Tarih: 27 Mayıs 2009, 03:02 - İp: 78.***.**6.216
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Ben birkaç tane gördüm. Forumlarda yayınlanıyor. Tabi öyle aman aman bir fark göremedim, aslında göreceğimi de sanmıyorum. Bir de firmware son şeklini almamış daha, o yüzden yüksek isoda çekilmiş fotoğrafları yayınlamayı yasakladılar.

Bir tane yüksek iso fotoğrafı gördüm K20D nin yüksek iso fotoğrafıyla kıyaslamışlar da, K20D nin fotoğrafı daha iyi duruyordu. Ancak son firmware yüklendikten sonra ne olur hep beraber göreceğiz.

 

Tarih: 27 Mayıs 2009, 07:46 - İp: 78.***.**5.148
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

ya arkadaşlar benimmi gözlerim yanlış görüyor yoksa bu makinanın isoları k20d den dahamı kötü =) k20d ile k7 still life çekimlerine bakmanızı tavsiye ederim hatta sonra eos 50d ile nikon d300 lede karşılaştırmanızı tavsiye ederim !!!

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

açıkçası yeni özellik koymuşlar ama görüntü kalitesinde pek bi değişiklik yok hatta benim gözlerim hiç bi fark göremedi inşallah güncellenmemiş halidir eğer güncellemişse yorumsuzum =) kesinlikle k20dnin 1 sonraki modeli olabilecek kapasitede değil fotoğraflara bakarsanız anlarsınız zaten tasarımınıda sevmemiştim bakalm kahramanız Hoya diğer bölümde neler yapıcak =) tabi büyük konuşmamak lazım diycem ama piyasaya çıkmış olması lazım dimi ?? test sonuçları ortaya çıkmaya başladı çünkü ...

#histogram' tarafından 09.07.2009 12:57:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Temmuz 2009, 12:42 - İp: 78.***.**6.16
karhan33
karhan33 (üye)
Kocaeli / Amatör

histogram haklısın ,bende k-7 incelemelerini sürekli takip ediyorum ,k-7 iso konusunda k20d nin gerisinde görünüyor.
aşağıdaki linkte k-7 sahibi bir arkadaşın kendi yaptığ test var .burda görülende imaging-resourge de yapılan test sonuçlarla benzer şekilde.

k-7 test

 

Tarih: 10 Temmuz 2009, 11:36 - İp: 78.***.**6.92
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

karhan33 eğer bu test fake fln değilse üzücü bir durum olur ... açıkçası ne af hızı ne asist ışığı ne de 5 fps olması ve video özelliği bunlar beni çok etkileyen şeyler değil , k-7 de istediğim tekşey vardı pentaxın kalitesine yakışır bir iso performansı çünkü sahne çekimleri yaparken iyi bir iso performansı ilk şart ama maalesef k7 beni hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor ... tabiki bi d700 ya da markII performansı beklemiorum ama şimdiki halinden çok daha iyisi olabilirdi ... inşallah güzel bir update ile bu sorunu çözerler ne diyim ...

 

Tarih: 10 Temmuz 2009, 16:40 - İp: 78.***.**6.16
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

kompakt tadında noise ler var

 

Tarih: 10 Temmuz 2009, 17:18 - İp: 85.***.**9.67