fotoanı58
fotoanı58 (üye)
Sivas / Stüdyo Fotoğrafçısı

Pentax K20d Kullananlar Yardım

arkadaşlar bu pentax k20d kullanan arkadaşlar neden bu makina şu konularda çok iyi şu konularda da kötü demiyo bu makinayı almak istiyorum ama buradaki konuları incelediğimde bu makinanın renk olarak ışık olarak özellikle stüdyoda yeterli mi bu konuda yorum yapan kimse yok, herkez fiyatına ve aksesuğarlarına kafayı takmış.
Lütfen kullanan arkadaşlar bir yorum bekliyorum iyi çalışmalar...

Tarih: 18 Temmuz 2009, 11:02 - İp: 78.***.**9.117
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Her koşulda eşdeğeri makinelerin hepsinden iyidir. Fiyatının ön plana çıkmasının sebebi de Bu fiyata bu kalitenin inanılmaz ucuz olmasından kaynaklanıyor.
Alırsanız hiç pişman olmazsınız. Yalnız objektif ile alırsanız kit lensla almayın. Ona verilen parayı ben boşa verilmiş sayıyorum. Gerçi makine ile beraber alırsanız o da çok ucuza geliyor.

Ben K10D kullanıcısıyım. Birkaç arkadaşıma tavsiye ederrek K20D aldırdım. Memnun kalmayan yok. Kendime de sipariş verdim 2. gövde olarak.

DSLR fotografçılığında bir sisteme girdiniz mi oradan çıkmak zor veya oldukça maliyetlidir.

Pentax tercihi için size çok basit bir neden söyleleyim. Pentax sarsıntı önleme sistemini makine üzerine koymuştur. Dolayısıyla hangi objektifi takarsanız takın sistem işler. Diğer markalar bu sistemi objektiflere koyarak IS,VR,VC diyerek hem çok pahalıya satıyor hem de objektifleri ağırlaştırıyorlar.
Akıllı firmalar (Sony,Olympus) bunu gövdeye taşımaya başladılar. Örneğin bunun öncüsü Pentax'dır. Pentax diğer ünlü firmalar kadar eskidir ve sektörde birçok buluşu o yapmıştır. SLR pentaprizma Pentax'ın buluşudur. Ben en çok ergonomisini beğeniyorum.

Sakın yanlış anlamayın kullanıcı olmak dışında Pentax ile hiçbir ticari bağım yoktur.
Size kolay gelsin.

 

Tarih: 18 Temmuz 2009, 13:14 - İp: 85.***.**6.78
fotoanı58
fotoanı58 (üye)
Sivas / Stüdyo Fotoğrafçısı

ilginize çok teşekkür ediyorum bende aynı kanaatte olduğum için almak istiyorum. Tam kararımı veriyorum spariş vermek için toptancılarımla bağlantıya geçiyorum ancak onlar vay nikon al vay canon al pentax da neymiş biz tüm türkiyeyi geziyoruz kullananı görmedik deyip beni birkez daha düşünmeye sevkediyorlar.
Ben şu an fujifilm s2pro + sigma aspherıcal ıf 28-200mm d objektif kullanıyorum ve çektiğim fotoğraflarda siyah lekeler çıkmaya başladı içi tozlanmış, sanırım bu pentax makina içindeki bu tozlanmayı bir titreşim sistemi ile kendi kendine temizliyormuş bu da beni o makinayı almaya teşvik ediyo bu doğru mudur acaba?
iyi çalışmalar...

 

Tarih: 18 Temmuz 2009, 16:43 - İp: 78.***.**9.117
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Birçok Nikon D300 kullanıcısının, K20D nin daha iyi fotoğraf kalitesi verdiğini söylediğine şahit oldum, hatta forumlarda da buna rastlamak mümkün. Pentax K20D belki kuş ve aksiyon fotoğrafçılarının işini fazla görmeyebilir ancak stüdyo, still life, portre ya da manzara çekimi gibi maksatlar için bence de kendi kategorisinde rakipsiz.
Pentax ın tek kusuru aşırı derece de bağımlılık yapıyor, diğer marka makinelere bakası bile gelmiyor insanın.

 

Tarih: 18 Temmuz 2009, 18:07 - İp: 85.***.**2.230
sewqi
sewqi (üye)
İstanbul / Amatör

Ben de bir arkadaşıma sordum "Canon mu Nikon mu daha iyi" diye o da bana direk " Pentax" dedi =)

 

Tarih: 19 Temmuz 2009, 01:12 - İp: 78.***.**9.154
perseus
perseus (üye)
Ankara / Amatör

"Dust Remove" sistemi Pentax'ta mevcut, ben her açılışta bu sistemin çalışması için ayarladım. Ayrıca "Dust Alert" sistemi var, sensörde toz varsa uyarı veriyor.

 

Tarih: 19 Temmuz 2009, 01:15 - İp: 88.***.**1.235
fotoanı58
fotoanı58 (üye)
Sivas / Stüdyo Fotoğrafçısı

PEKİ TEKNİK SERVİS VE YEDEK PARÇA TEMİNİ NASIL ACABA? BAZI ARKADAŞLAR BU KONUYA OLUMSUZ YAKLAŞTI AMA...

 

Tarih: 25 Temmuz 2009, 15:10 - İp: 78.***.**2.96
perseus
perseus (üye)
Ankara / Amatör

Türkiye'de şu anda Pentax Distribütörü Beyaz Elektronik sanırım, ama onlar da DSLR getirmiyor. Bu yüzden alacağınız Pentax makinanız için bir garanti olmayacak dolayısıyla servis de olmayacak. Yedek parça derken neyi kastettiğinizi anlamadım, ama lens konusunda canon ve nikon kadar geniş seçenekleriniz olmayacak fakat pentax'ın 40 yıl önce ürettiği lensleri bile kullanabileceksiniz. eğer makinanın kendisinden kaynaklı bir sıkıntı yoksa ve sizden kaynaklı bir arıza olursa garanti sizin bir işinize yaramaz. dolayısıyla böyle bir makina alacağınız zaman deneyerek almanız sizin faydanızadır. Aşağıdaki sitedeki arkadaşlar size daha faydalı bilgiler ve kesin cevaplar verebilecektir.
http://www.pentaxturkey.com
Bir Pentax kullanıcısı olarak makinamdan kesinlikle çok memnunum. ve ödediğim her kuruşu hakkettiğini düşünüyorum.
başka sorularınız olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım, selamlar...

 

Tarih: 26 Temmuz 2009, 21:56 - İp: 88.***.**3.119
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Servis hususunda Elitel var, Nazmi bey. Kaç defa makinemi temizletme, objektiflerimi tamire götürdüm.Şu ana kadar gördüğüm en ilgili servis. Olaya hiç bir şekilde ticari bakmıyor. Servis yönünden içinizde bir düşünce olmasın.

 

Tarih: 26 Temmuz 2009, 22:28 - İp: 88.***.**3.178
gecee
gecee (üye)
Nevşehir / Amatör

bende k20d kullanıcısıyım almadan önce 40d alacaktım satıcıya sordum k20d dedi fiyatıda 40d nin altındaydı ve aldım iyi ki almışım her gün yeni yeni özelliklerini öğreniyorum elimden düşürmez oldum alırsan kesinlikle pişman olmazsın. 70-300 mm konusunda yardımcıda olurum istersende ama bence al k20d fiyat performans konusunda canavar dır

 

Tarih: 29 Temmuz 2009, 18:07 - İp: 78.***.**9.57
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Mümkün ise pentaks yerine nikon ve canon alınız. En kötü ihtimal sony alınız.

 

Tarih: 29 Temmuz 2009, 23:22 - İp: 88.***.**6.89
  • 1