drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Pentax K20d

http://www.dpreview.com/news/0801/08012312pentaxk20dhandson.asp

Tarih: 24 Ocak 2008, 00:21 - İp: 193.***.**2.10
cbarmanbek
cbarmanbek (üye)
Kocaeli / Meraklı

Merhabalar,
acaba Ara GÜLER Canon D40 mı, Pentax K20D mi yoksa Nikon D300 mü kullanıyordu, Yoksa fotoğraf görmek, gördüklerini insanlara anlatabilmek mi demek, makina da araç mı? Yeni gelişmeler çok güzel her firma bir adım öteye çıkmaya çalışıyor onlar para kazanıyor biz fotoğraf paylaşmadan sevdiğimiz şeyi yapmadan günlerce elektronik cihazları tartışıyoruz,

 

Tarih: 29 Ocak 2008, 10:19 - İp: 212.***.**2.188
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

cbarmanbek;

Dediğin doğru ama, kimse binlerce lira vererek aldığı birşeyin o fiyata daha iyi bir alternatifi olduğuna inanmak istemiyor. En iyisini aldığına inandırmak istiyor kendisini ve başkalarını. Kerizlenmediğini ispatlamaya çalışıyor. Bütün mücadele bunun için.

 

Tarih: 29 Ocak 2008, 16:54 - İp: 213.***.**5.242
cbarmanbek
cbarmanbek (üye)
Kocaeli / Meraklı

Merhaba Bitpire,
Seçim yaparken kriterler çok önemli, Benim için fiyatı düşük olduğundan K100D çok iyi makina, aynı fiyata D40X vizörü küçük olsada daha berrak olduğu için K100D den iyi makina(geçengün inceledim vizörün berraklığı çok güzel). Bende bazen tüketim hırsıyla K10D ye hevesleniyorum(hatta ilan bile vermiştim K100D için ) ama sonuçta amatörler için zevk alarak fotoğraf çekmek önemli olan. Herkesin makinası hayırlı olsun o ondan üstün öbürü bundan daha yetenekli her yeni modelde fiyatlar düşecek ve yetenekler artacak.

 

Tarih: 29 Ocak 2008, 17:19 - İp: 212.***.**2.188
cbarmanbek
cbarmanbek (üye)
Kocaeli / Meraklı

Bu arada neden böyle yazıyorum, Dediğim gibi benimde aklımdan K10D geçiyor veya tabiki K20D almak isterim mutlaka artıları var fakat forumda heryede bir tartışma, Sony kesinlikle şundan iyi, Nikonun ten rengini kimse veremez, Canon dünyanın en büyüğü, Pentax ucuza hepsini yapar. Eskiden bu forumlarda yeni başlayanlar fotoğralarını gönderir ve yanlışları eksikleri son derece ciddi ve seviyeli olarak anlatılırdı bir samimiyet vardı. Şimdi fotoğraflara bakan yok fotoğraf sitesi, fotoğraf forumu ama ortada fotoğraf yok (Body fotoğrafları hariç) Bu benim gibi bir çok kişiyi forumdan soğuttu. Amacım sadece bunlara dikkat çekmek yoksa ölene kadar K100D kullanmayacağım bende daha üst modeli herzaman isterim ama amaç ve araç ayrımında.

 

Tarih: 29 Ocak 2008, 17:50 - İp: 212.***.**2.188
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili cbarmanbek; dedikleriniz doğru ama burada bir topic varki bir aile şeklinde ve söylediğiniz kısır çekişmelerden uzak

yaklaşık olarak 1300 sayflara ulaştı ve topic bölündü, şuanda II. başlık 826 da merak ederseniz aileyi bir ziyaret edip fotoğraf yollayın ve sonucunu hepbirlikte görelim....

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi 2 2-3-4-5- ... - 826

#Komutan' tarafından 29.01.2008 18:24:54 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Ocak 2008, 18:23 - İp: 85.***.**5.89
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

ne ailesi bu komutan...

zati sorun burda değil mi ? kendi kendinizi ayrı bir yere koymanız ??? bu sizce bir sorun değil mi...

 

Tarih: 29 Ocak 2008, 18:38 - İp: 88.***.**5.6
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sİte fili olarak 2 parça. Pentaksçılar, anti pentaksçılar.
BEn ise küçük ama etkili 3. gruptanım. ZAMZONGCULAR.

 

Tarih: 29 Ocak 2008, 18:47 - İp: 88.***.**3.92
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

bitpire;
Dediğin doğru ama, kimse binlerce lira vererek aldığı birşeyin o fiyata daha iyi bir alternatifi olduğuna inanmak istemiyor. En iyisini aldığına inandırmak istiyor kendisini ve başkalarını. Kerizlenmediğini ispatlamaya çalışıyor. Bütün mücadele bunun için.

bitpire seni severim
gerçekten severim

ama ... bana neden keriz gibi çok kaba bir ifade kullandın , anlam veremiyorum.....


konuyu uzatma taraftarı değilim ve yazmayacağıma dair kendi kendime söz bile verdim önceki gün, ama halen yazıyorsunuz, nikon d60 diye bir makine çıkarmış, bir sürü aşağılayıcı şey yazdım, hiç bir nikoncu da bir şey demedi.
ama pentax hakkında bir şey yazmaya kalkanın ağzına tıkılıyor laf.

binlerce dolar saydığım makine diye bir şey yok, A100 kullanıyordum daha önce , 1400 dolar harcadım ona...1100 dolara da sattım. Şu an 40d var, 3 güzel objektifle birlikte 2300 dolar da ona harcadım.

k10d a100 den daha iyi makineydi ve bu benim çok umrumda değildi.

k20d 40d den daha iyi makine olabilir, bu da benim umrumda bile olmaz.

bir sene sonra gaza gelirim , nikon alırım , pentax yine daha iyi makine yapar kuşkusuz, o da umrumda olmaz.
ve tüm bunlar benim keriz olduğum anlamına geliyorsa yorum yapamam artık.
yani neden abartıyorsunuz ki bir makinenin daha iyi olması benim için sorun değil. Türkiye'de bindiğim arabadan daha iyi yüzbinlerce araba var ve pek de umrumda değil. bu da aynı.

arka sayfada ne yazdım ?
k20d nin hasselbladla kıyaslanmasına gülerim yazdım.sadece k20d değil, hangi dslr yi kıyaslarsan kıyasla...anlamsız bir şey ....

k10d rakiplerinin donanım anlamında da ilerisindeydi yazdım. İşte d200 5fps idi mesela, bunun dışında k10d ye bir fark atamıyordu. K20d ise donanım anlamında rakiplerinin gerisinde yazdım ....Yanlış olan ne?

rakipleri mağnezyum alışımlı gövdeye sahip, k20d plastik...rakipleri darbeye daha mı dayanaksız k20 d ye göre.?
şu veya bu , makine 3 fps.
af motoru değişmemiş.
flaş aynı
1/8000 yok
....
ha , tüm bunlar kötü anlamına gelmiyor. sadece Gaijin yazmış,k10d yi satıp k20d yi almaya değer mi diye ? ben de değmez demek için yazdım. katılın ya da katılmayın benim fikrim böyle.

hepsi bu.

sitede bana kaç kişiden mail geliyor bilmiyorum . ama soranlara a100 den sonra a200 terfi makinesi değil dedim kaç kişiye .

şimdi makinemi satıp canoncu olduğuma göre sonyciler in de bana sataşması lazım .

bunlar benim fikirlerim . ama olur da bu sayfaları benim özellikle k100d tavsiye ettiğim bir kaç kişi okursa mahcup olursunuz.

piyasaya çıkmamış makineye don biçmekle suçlandım. bu forumda duyurusu yeni yapılan makineler hakkında hep konuşuldu. hep bir coşku yaşandı. kimi beğenmedi, kimi beğendi. ilk konuşan ben miyim ?

sadece pentax forumlarına bakmakla olmuyor. diğer forumlarda da konuşuluyor pentax. ben ilk örneklerini beğenmedim makinenin ve beğenmeyen ben değilim yalnızca.
sony ve canon forumlarında canon un 450d ve sony nin a350' si ile pentax k20d yi hedef aldığı söyleniyor.
çünkü birisi 12, diğeri 14.6 mp. şimdi insanlar k20d yi giriş düzeyi 2 dslr ile kıyaslamaya başladı(ben kıyaslamıyorum)...hadi onlara da saldırın. aynı insanlar aynı forumlarda 1 sene önce k10d yi d200 ve 30d ile kıyaslıyordu. ve övgüler yağdırıyorlardı.



rastgele çekilmiş fotoğraflara bakıp makineyi yargılayacak kadar cahil de değilim ve biliyorum ki kötü diye nitelenen pek çok makineyle mükemmel işler çıkarabilirsin. ama makinenin piksel yapısını sevmedim işte. sevmek zorunda da değilim.
ha ama firmware değişecek ve düzelecek dense anlarım . buna da şahit oluyoruz sıklıkla.makine satışa sunulana dek 1 değil belki 5 firmware çıkacak piyasaya . ve tüm bu fotoğrafların test fotosu olduğunun da farkındayım .

ama bu koruma kollama içgüdüsü, herhangi bir pentax ürünü hakkında olumsuz fikir hakkında sataşma gereğini anlamayıyorum . neyse...bir daha zaten pentax hakkında 2 kelime bile etmeyeceğim bu konu hariç, sataşmalar eminim sürecek çünkü....

 

Tarih: 29 Ocak 2008, 19:26 - İp: 88.***.**8.27
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

Aynı şekilde şu forumda nikon'u benim kadar yerden yere vuran varmıdır acaba

kaç kere demişimdir..

nikon asla canon kadar lens çeşitliliğine sahip değil diye...

70-200 örneği verdim L serisi

f4
f4 IS
f2.8
f.28 Is bilmem ne derken bir sürü alternatifi var canon'un

ama nikonda sadece 70-200 2.8 vr var...tamam dehşşşett süper lens ama çok para...

aynı şekilde daha yeni çıkardı nikon 16-85 i ki o bile iyi değil bence

canonda ise yıllardır 17-40 gibi çok üst seviye bir lens var....

D80 mesela pozlaması tarihin en kötü Nikon DSLR si bence...

ayrıca yavaş 3 FPS

yüksek iso da ise kirlilik yapıyor

bir kere bir pentaxçıdan böle eleştiri görmedim makinaları için...

yapanlarada haysiyetsiz şerefsiz satılmış felam şeklinde saldırdınız...

onlarca kez okudum nikon yada canon kullananlar ile nasıl dalga geçtiğinizi...

AJİTASYON yaptığınızı...eee abii nikon ya o..yapar tabi yada canon tabi canım, yapmazmı dediğinizi...

alttan alta esas nikon yada canon kullananlara nasıl laf soktuğunuzu...

şekil 1-A da gözükdüğü üzre....bitpire bile keriz demiş baksana...


daha iyisi olduğu alternatifine inanmamak meselesine gelirken..

Adnan bilir, ikinci DSLR mi alma aşamasında, .ok düşündüm pentax'ı ama çevremde bana yakın hemde çok yakın kişilerinde nikon kullanması ve çok rahat lens alışverişinde bulunucak olmamız nedeni ile D80 aldım...

evey aynı paraya K10D alabilecekken hemde...K10D daha iyi bir dslr olabilir...lakin ben hiç kendimi keriz gibi görmedim...makinamdan her şeye rağmen çok memnunum.

gerisi boş

 

Tarih: 29 Ocak 2008, 19:40 - İp: 88.***.**5.6
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

k20d konusunu ne hale getirdiğinizin farkındamısınız?? sadece eleştirenleri değil pentaxı savunanlarada aşırı kızgınım şunu dışardan okuyan bi arkadaş 20d hakkında hiç bi bilgi alamicak...markalar benim umrumda deüil teknoloji savaşı devam edicek ve maalesef tüketim çılgınlığı daha da artıcak ama şu forumdaki savaşı bitirin artık yaa vallahi ayıp soğudum bu siteden ben pentax k100d kullanıorum görüntü kalitesi diğer makinalar gibi gayet mükemmel ztn görüntüsü kötü olan makina yoktu ve olmicakta özellik olarak çooook eksiği var gerçekten k100d'nin olucakta bu olumsuzlkarı söyleyenlere ya da k20d ya da başka makina hakkında laf söyleyenlere bişi demem ama bunun üslubu var ... tabiki pentax inanılmaz mükemmel makinalar çıkarmıo nikonda çıkarmıo canonda çıkarmıo olympusta çıkarmıo sonyde fujifilmde... bence önemli olan isteklerinize hitap eden makinayı almak ben k10d istiorum mesala niye söölim:
-dayanıklı yazın festivallerde heryer toz toprak çamur oluo
-iso performası yeterli konser çekimlerinde iyi oluyor
-2.5 lcd ekran 2inc olsa bile olurdu
-vizörü büyük ve güzel
-iso değerini aniden değiştirmem lazım
-bazen ööle anlar oluoki aniden Raw'a geçmem gerekio raw tuşu var
-bunlar gibi bü sürü özellikler çoğu makinada var tabiki ama K10d'nin olumsuz yönleride yokmu var tabiki en büyük sorun pentaxın genelinde olan objektif ama bulunur bi türlü, çekim hızı az mesala bunun gibi bi çok şey ama fiyat olarak ta ucuz ben k10d alıcam...
arkadaşlar işte bizim bunları konuşmamız gerek kime hangi makina hitap edio, istediği özellikleri içeren makianalar hakkında konuşalım yardım edelim.. kavga gürültünün kullanıcılara ya da başkasına yararı yok

#53RK4N' tarafından 29.01.2008 21:31:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Ocak 2008, 20:49 - İp: 88.***.**9.190