drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Pentax K20d

http://www.dpreview.com/news/0801/08012312pentaxk20dhandson.asp

Tarih: 24 Ocak 2008, 00:21 - İp: 193.***.**2.10
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Ben sen yazdın demedim ama okudum zaten daha önce ,dpreviewde mi gördüm , sanırım evet. Epeyce güldüm ilk okuduğumda

Hasselblad, hey Allahım Fotoğraflara da baktım zaten ve ciddi yerlerden fotoğraf gelmedikçe bir şey söyleyemem. Ama beğenmedim, pikseller iyi değil ....Ama bir şey diyemem yine de.
Pentaxçılar nedense hasselblad kıyaslarına bayılıyor

Galerisine bakmama gerek yok Parayı verirsin, adam hubble uzay teleskobuyla bile kıyaslar. hasselballadan iyi foto veriyor diyen bir adam isterse canon un ceosu olsun , cidiye de alamam

Şeye benziyor biraz, kompakt makinem d300 den iyi foto veriyor gibi....

tabi bir de 14 bit 22 bit meselesi var, nedir bu durum ? hiç bir şey anlamadım o meseleden .

neyse...umarım sonuçta güzel olur...ama -beni--biraz hayal kırıklığına uğrattı . k10d nin o rekabetçi fiyatı ve özellikleri yok o makinede. atı alan üsküdarı geçti çünkü(d300)

 

Tarih: 27 Ocak 2008, 01:33 - İp: 88.***.**8.27
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

son yazdığın için şunu diyeyim bir fotoğrafçıya git, d300 ve a700 ü eline al, sonra k20d yi al lcd ekranlarına bak, ondan sonra konuşuruz bunu

ben mesela çok imreniyorum onlara, 40d nin ekran vasat çünkü ...

 

Tarih: 27 Ocak 2008, 01:36 - İp: 88.***.**8.27
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Ortada sonlandırılıp piyasaya sürülmüş k20d ler dolaşana kadar zaten söylenenler hep lafta kalacak.sabredip bekleyelim (yok beklemeyelim desek sanki birşey değişecek)
Yalnız Kanareke kimsenin para verdiğini sanmıyorum oda makinayı kullananlar arasında. Sonuçta belli bir kariyeri olan bir adam.

14 bit 22 bit meselesi ise benim anladığım k10d 22bit a/d dönüştürücüden gelen veriyi raw da 12bit olarak kaydediyordu.
k20d bu veriyi 14bit raw olarak kaydediyor.Yazılandan anladığım bu.

Neyse bekleyelim görelim. Zamanla neyin ne olduğu belli olur bizde daha kesin konuşabiliriz.

 

Tarih: 27 Ocak 2008, 01:52 - İp: 88.***.**1.14
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

meliksahu selam.

Ben şimdiye kadar bu makina hakkında hiç bir topikte hiç bir şey yazmadım.
Ve hatta tahminimce bu makinanın yani K20D nin teknik özellikleri hakkında Türkiyede elinde en fazla dökümanı ,en fazla bilgisi olan birisi olarak bir şey yazmadım.

Ama maşallah sitenin bildiğimiz otoriteleri 3-5 fotoğrafa bakıp, tokmağı masaya vurup kararı vermişler.(İlhan sözüm sana değil)

Bu makina hakkındaki tüm görüşlerimi, hiç bir sitede olmayan bazı detay bilgileri Hüsnü beyin sitesinde BURADAN okuyabilirsin..Bilgiler siteye özel ve resmi olarak diğer basın kuruluşlarına üretici tarafından açıklanıncaya kadar telif koruması altında olduğundan şimdilik sadece orada , K20D Resmi Bilgiler ve Test başlığındaki forumun sayfalarında.

İleride bilgiler Pentax tarafından resmi olarak açıklandığında buraya da yazarım.






#as' tarafından 27.01.2008 15:41:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Ocak 2008, 15:12 - İp: 88.***.**6.167
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

neden pentax ın hamisi gibi davranıyorsun? istediğimi yazarım, sana soracak değilim .

 

Tarih: 27 Ocak 2008, 15:50 - İp: 88.***.**8.27
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sanırım bu topikten bana iş çıkacak.

 

Tarih: 27 Ocak 2008, 16:34 - İp: 88.***.**7.83
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

yok hayır sana iş çıkmaz. dikkatini çekti mi bilmiyorum sitede pentax konusu açılsa kimse bir şey yazmıyor, konuları okuyorlar ama yazmıyorlar. çünkü bir iki saldırgan arkadaş hemen taarruza geçiyor. ''satılmış,haysiyetsiz ''laflarını anımsarsınız....

pentax ya da başka bir marka benim umrumda değil, bu sitedeki bu muhabbete anlam veremiyorum.
yazdıklarım komik şeyler de değil, birisi dslr yi hasselbladla kıyaslarsa ben değil kargalar da güler buna, netekim şu an camdalar ve halen gülüyoruz.

 

Tarih: 27 Ocak 2008, 16:53 - İp: 88.***.**8.27
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 27 Ocak 2008, 16:57 - İp: 78.***.**6.88
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Hakan bu cevabı tartışmak için yazmıyorum.

Ama önceki mesajlarında verdiğin bilgiler söylediğin şeylerin neredeyse tamamı yanlış.
Ama tabii istediğini istediğin gibi yalan yanlış söyleme hakkın var.Buna kimse bir şey diyemez.Bundan sonra ister yine bildiğin gibi hatalı bilgilerinle devam et ister yazdığım bilgilerden faydalan yorumlarını buna göre yeniden şekillendir.

drk_m in yazdıklarına senin cevapların.

"2.7" lcd ekran aslında 630.000 pixel
drk_m bu söylediğin sana mantıklı geliyor mu ?"

Benzer bir bilgi Canon 40D içinde verilmişti.Dpreview Canon 40D nin incelemesinde LCD si için benzer bir açıklama yapılmış.
Onu ( 40D için ) mantığın kabul edebiliyor ama aynı özellik K20d de olunca mantığın kabul etmiyor.İlginç.


"K20D nin sensörü 14.7mp olmasına(Yani daha çok piksel barındırmasına ) rağmen piksellerin topladığı işık miktarı 12mp lik cmos sensörlerle aynı .
fotoğraflarda bunun aksi söyleniyor ama özellikle %50 ve %100 croplarda.
sensör boyutu belli. o alana daha fazla piksel koymak için daha küçük piksel koyman lazım. nikon-canon da 15mp diyebilirlerdi, demedilerse bir nedeni var"

drk_m demişki daha çok piksel barındırmasına rağmen piksellerin topladığı ışık miktarı aynı.Piksel boyları 12mp.lik sensörlerle aynı dememiş.Lütfen yazılanı dikkatli oku.Ayrıca bunun nasıl yapıldığına dair pentax ın patentini aldığı bir aparatın patent linkini vermiş.


"LV bir tek D300 de mükemmel.igerisi laf ola beri gele "

D300 kullandınmı hiç ? Ya peki K20D ?.
Kullanmadığın iki makinanın bu özelliği hakkında bu kesin yorumu nasıl yapabiliyorsun.İlginç.


"Nerede ise hdr etkisi veren %200 dinamik aralık modu
abartı...o sensör yapamaz bunu. "


Nereden biliyorsun yapar ya da yapamazı.Sensörü sen mi imal ettinde biliyorsun.Bu konuyla ilgili örnekleri ,incelemeleri görmeden kesin yargıda bulunman hatalı.


"a700 5,40d 6.5,d300 8 fps çakıyor."

Bu yazdığında şöyle bir düzeltme yapman lazımdı.D300 ancak battery kullanılırsa 8 fps ye çıkıyor.Verdiğin bilgi senin yazdığın haliyle yanıltıcı.



""a700 5,40d 6.5,d300 8 fps çakıyor."


Okumuş yazmış bir arkadaşımızsın, senin hesabın kuvvetlidir.


Önceki yazımda linkini verdiğim sitedeki bilgilere göre K20D nin 14 bit lik raw seri çekim hızı 3fps.
Ortalama bir raw fotoğraf boyutuda 25mb. civarı.

İstersen bu bilgiler ışığında ilk yazındaki sıralamayı bir daha yap.

14 bit lik sıkıştırılmamış seri çekim raw hızlarında fotoğrafların dosya boyutlarınıda (25mb.) hesaba katarak sıralamanın ilk sırasına konulacak makinayı sanırım bulabilirsin.




Hakan yeterli bilgiye sahip olmadığın bir makina hakkında yukarıda yazdığım hatalı söylemlerini girdiğin sitede günlerdir yazıp çiziyorsun.Ama gördüğün gibi hepsi yanlış.

Ben bu makina hakkında bu topiği okuyanları yukarıda tek tek yazdığın hatalı bilgilerinle yanılmalarını önlemek için doğru bilgilerin olduğu bir link veriyorum ve bu makina hakkında bu sitede yazdığım tek bir yazıdan sonra sen hemen bana pentax ın hamisi diyorsunya bravo sana.

Bu hatalı yorumlarını İlkerin sitesinde de yapmışsın okudum.Ama orada işine gelmeyen şeyler yazıldığında üyeleri sokakta hesaplaşmaya çağıran bir yöneticiyle muhatab olmamak için doğru bilgileri yazıp yazdıklarını düzeltemedim.

Az önce farkettim ki 40D almışsın.

Zamanında 40D için ben bu makinanın 2mp. eksiği dışında A700 den fiyat/performans da her açıdan üstün dediğimde hep karşıma çıkıp 3 ay sonra sony nin fiyatı düşer deyip het aksini savunmuştun.Ama sonra elinde bir sürü Sony objektif olmasına rağmen onları satıp gidip 40D aldın.

Makinan hayırlı olsun.Güle güle kullan.
Umarım şimdi makinandan memnunsundur da 40D için topiklerde söylediklerim yazdıklarım için senin hatalı bir karar vermene sebeb olmamışımdır.
O zaman ben 40d yi överken bana Canon nunda hamisimisin demişmiydin hatırlamıyorum ama dediysende önemli değil.
Sen benim arkadaşımsın.

Son bir not ,zamanın da birileri hangi pentax forumunda yazıldığını bilmediğim ter

 

Tarih: 27 Ocak 2008, 17:44 - İp: 88.***.**6.167
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Adnan önyargılı değilim. Yazdıklarım (arka sayfadakiler) benim fikirlerim .

40d de liveview bir şeye yaramıyor, pentaxın kide aynı mantıkla çalışıyor işte ...Ben öyle okudum , 4x ya da 8x yaklaşıyor, aynayı kapatıyorsun ,,AF yapıyor, sonra tekrar açıldığında fokuslamış oluyor. Aynı mantıkla işlediğini okudum . Eğer öyleyse bence anlamsız. 40d kullanmam onu anlamsız bulmamamı gerektirmiyor, zaten çok şey anlamsız o kamerada, neyse.

ayrıca 40d nin ekranı b.ktan .dpreview adil bir inceleme yapmadı bence.diğer markaların makinelerini acımasızca eleştirirken , 40d incelemesinde makinenin eksilerine değinmedi ,fazla kurcalamadı diyeyim..ya da a700 ün galerisinde sadece kit lens kullanırken 40d incelemesinde L serisi ile çalıştı. bir sürü şey söylenebilir. 40d incelemesine d300 ü hiç katmadı ama a700 incelemesinde cropları d300 le yaptı .

lcd ekran olarak a100 ünki daha iyiydi bence. fotoğrafı yaklaştırınca her şey daha iyi gözüküyordu.
sadece küçük geliyordu bana. yani dpreviewde ne yazdığı beni çok ilgilendirmiyor ben gözlerime bakarım .

sensör konusunda firmaların ne dedikleri de çok önemli değil. ha ama , burada mı yazdım yoksa diğer sitede mi anımsamıyorum. çok iyidir belki, hem de çok çok iyidir, hep beraber seviniriz buna.

fps olayını geçtim . .. ..

geçmişte söylediklerimi yazmışsın, sen de a700 ün 5 fps si yetersiz demiştin anımsarsan. ve biliyorsun ki artık o sınıftaki bir makine için standart. pentax bir yolunu bulmalıydı diyorum . 1,5 mp de 21 fps mi çakıyor? yanlış okumadım sanırım dpreviewde. 1.5mp yeterli değil, 6 olsun bari ve 5 fps yapsın en azından .deminden beri okuyorum dpreviewde. makine 3 fps ve bunun nedenleri konusunda bahaneler üretmeye çalışıyor insanlar.

neyse ...onu geçtim ...

DR konusunda örnek resimleri inceledim , DRO , AL gibi bir şey. A700 ün DR si d3 gibi diyenler var mesela , sen de biliyorsun bu mümkün değil.DRO farklı bir şey DR farklı bir şey. İşe yarıyor mu? Kesinlikle. Ama yine de farklı bir şey. O sensör onu yapamaz derken anlatmak istediğim bu.


elimde bir sürü objektifim yoktu, iki objektifim vardı sadece...orta sınıf bir DSLR istiyordum...a700 alacaktım , fiyat tahminimde sony beni yanılttı .o konuda haklısın .

ben 16-80 le 1900 dolar olur, agresif bir fiyatla piyasadan çok ciddi pay kapmak isterler diye düşünüyordum. onlar şimdilik makine satmaya niyetli gözükmüyorlar....bunu da bilemezdim....

ha ama , spotta bile bulsam alacaktım , ama bulamadım . daha doğrusu güvenilir bir yerde bulamadım . . .


o lafı yazan arkadaş kendini biliyor zaten ...o konuya girmeye gerek yok ....

hami lafını yanlış anladın, özür dilerim.bir şey ima etmeye çalışmadım .
yani pentaxla ilgili bir şey yazmaya korkar oldum ,İlker in sitesindeki mesele yüzünden . ne zaman olumsuz bir şey yazsam ortaya çıkıp ağır laflar ediyorsun .sen de benim arkadaşımsın ne var ki o meselede en azından ''ügünüm ,kantarın topuzu fazla kaçtı ''demeni bekledim, ama onu bile demedin, kıçı kırık bir makine yüzünden (kıçı kırığı deyim olarak kullandım, k10d ye kıçı kırık demiyorum yani, yine sinirlenme )

neyse.
uzatmaya gerek yok . umarım iyi makine olur. ben 40d yi,yani 6.5 fps(gerçi 5 sayılır,6.5 ğu göremiyor genelde), çok hızlı, çok iyi resim kalitesi olan bir makineyi 1300 dolara alabildiysem bunda k10d nin rekabetçi fiyatıyla oluşturduğu piyasa koşullarının payı büyük . k20d de o başarıyı sürdürür umarım .

 

Tarih: 27 Ocak 2008, 18:20 - İp: 88.***.**8.27