cnytklc
cnytklc (üye)
İzmir / Amatör

Pentax K200d Yada K100 Super

arkadaşlar uzun süredir bir kaç fotoğrafçılık sitesindeki forumları takip ediyorum. gerçekten bilgisi ve deneyimiyle paylaşım içinde olan iyi niyetli arkadaşlar ve ustalar da var, marka fanatiği olup, kafa karıştırmaktan başka bi iş yapmayan zaman zaman tartışmalarda seviyeyi unutan kişiler de.tabi benim durumum da olduğu gibi bu işe merakı olan yeni başlamak isteyen kafası karışık kişileri daha da karmaşa içinde bırakıyorlar.
benim size sormak istediğim şeyse; aklımda iki makine var. k200d ve k100 super.uygun fiyatları, sağlamlıkları seçimimde etkili oldu.

öncelikle ben daha önce bas-çek kamera sıyla kendi çapında fotoğraflar çekmeye çalışmış biriyim.daha önce hiç d-slr kullanmadım, bu işe ayıracak bütçem de kısıtlı.edindiğim bilgilere göre her markanın eksiklikleri ve avantajları kendine göre.mükemmel yok.işin aslı merak ,emek vermek ve yetenek.yani şu an da elimde hasselblad ya da leicanın en üstün modelleri olsa da birşey değişmez.kendimi geliştirebileceğim kullanım kolaylığı olan ve sağlam bi makinem olsun istiyorum.ayrıca anladığım kadarıyla ortalama bi makine edinip asıl yatırımı lense yapmak gerekiyor.böyle düşündüğüm için bu iki makine yi gözüme kestirdim. aralarında çok fark varmı sizce özellik olarak.bazı arkadaşlar 6 mp olmasını oldukça olumsuz özellik olarak görüyor.6 mp ile 10 mp arasında gerçekten o kadar fark varmı.en azından benim ayarım da bir kullanıcı için.

Tarih: 2 Şubat 2009, 19:45 - İp: 85.***.**6.158
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

K200D ile K100D Super arasındaki tek fark MP farkı değil. K200D ayrıca Su ve toza karşı izole edilmiş bir gövdedir ve bu sınıfta bu özelliğe sahip tek makinadır. Diğer fark ie LCD nin K100D super e göre daha büyük olması ama çok önemli değil bu. Ancak K200D tabii ki daha yeni bir makina ve daha gelişmiş bir teknolojisi var.

6 MP ile 10MP arasında gerçekten o kadar fark varmı diye sormuşsunuz. Bence yok, çok büyük baskı almayacaksanız hiç fark edemezsiniz.

Hatta iki makinanın da CCD sensöre sahip olduğunu gözönüne alırsak 6MP in avantajı bile var denebilir. K100D Super CCD in yüksek isolarda çekilmiş fotoğraflarında gren K200D ye göre daha azdır. Hatta düşük grenden dolayı K10 sahibi olup yanına K100D Super alanlar oluyor. Ayrıca 6MP fotoğaflar daha az yer kapladıklarından aynı hafıza kartı ya da diskte daha fazla fotoğraf saklayabilirsiniz.

Her ikisi de iyi makinadır ancak bir süre kendimi geliştireyim sonra model yükselteceğim derseniz ikinci el bir K100D Super alarak (çok ucuza düşürmek kaydıyla) fotoğraf çekmenin tadını çıkarabilirsiniz bence. Ancak uzunca bir süre değiştirmeyi düşünmem derseniz K200D alın derim.

 

Tarih: 2 Şubat 2009, 20:55 - İp: 88.***.**4.211
cnytklc
cnytklc (üye)
İzmir / Amatör

uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorum.büyük baskılarda almayacağım.yani tamamen amatör amaçlar için einmeyi düşünüyorum.k200 de türkçe menü var diye biliyorum.k100 superde yok sanırım.öylemi.düşük megapiksel iin yüksek iso da avantajları olduğunu okumuştum.bu benim de işime gelir.yüksek megapiksel büyük çıktılarda ve crop yaparken avantaj sağlıyor sanıırm

 

Tarih: 2 Şubat 2009, 21:05 - İp: 85.***.**6.158
cnytklc
cnytklc (üye)
İzmir / Amatör

bu arada yanıtın ve açıklamaların için teşekkür ederim.hele de bi tek sen cevap vermişken

 

Tarih: 2 Şubat 2009, 21:08 - İp: 85.***.**6.158
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Rica ederim ne önemi var, ancak merak etmeyin daha birçok yanıt gelecektir biraz beklemeniz lazım.

Bu arada evet haklısınız K200D ve K20D ilk Türkçe menüye sahip DSLR lerdir. Ayrıca yüksek MP in büyük çıktılar ve croplama avantajları olduğu da doğru.

 

Tarih: 2 Şubat 2009, 23:37 - İp: 88.***.**4.211
asaribey
asaribey (üye)
İstanbul / Amatör

s.a. ben aranıza yeni katıldım
bende bir dslr almak istiyorum birçok kişi gibi ve ne alacağımı bilemiyorum ama genelde ev içerisinde kullanılacak müsait olunduğunda arkadaşlarla gezmeyede çıkılabilir (işlerden fırsat bulunursa) ve bende bu pentax makinelere takmış durumdayım bazı arkadaşlar kesinlikle alma diyorlar ama bu arkadaşların nikon makineleri var.Benim bütçemde kısıtlı bu makineler ikinci el alınırmı sizce ne kadar güven olur cevap verecek herkese şimdiden teşekkür..

 

Tarih: 3 Şubat 2009, 00:22 - İp: 81.***.**0.17
dpalut
dpalut (üye)
İstanbul / Amatör

pentaxla ilgili BURADA yız. bekleriz.

 

Tarih: 3 Şubat 2009, 12:19 - İp: 81.***.**5.119
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Bir arkadaşıma K100D Super aldım, şimdi o da memnun...
Ben de makineyi çok beğendim. Hele sonradan aldığımız 50mm macro objektifle daha bir harika...
Kit lensi de muhakkak ki çok iye ama, şöyle daha kaliteli bir lens alma imkanın da olursa sonuç daha bir mükemmel olacak.
O nedenle K100D yi tercih edip, K200D farkı ile de kaliteli bir objektif edinirsen daha isabetli davranmış olursun diyebilirim.

 

Tarih: 4 Şubat 2009, 14:22 - İp: 88.***.**8.80
ogel
ogel (üye)
İstanbul / Amatör

K200D'nin ustun yanlari zaten bu forumda tartisildi. Dolayisiyla benim ekleyecegim bir sey yok.

Uzerinde durmak istedigim konu su:

Acaba bizler, gercekten de cok super keskinlige sahip objektifler mi kullaniyoruz ve gercekten de cok super net fotograflar mi cekiyoruz da, megapikseller bize yetmiyor?

Dogru, yuksek megapiksel "Crop" yapanlar ve cok buyuk boyutta baski alanlar icin bir avantaj. Ancak su iki sartin "Veya" ile degil "Ve" ile baglanmasiyla:

1 - Crop yapabileceginiz kadar yuksek keskinlige sahip objektifler kullanacaksiniz. yani burada kisit (Darbogaz) objektif degil, sensorunuz olacak ve dolayisiyla "Megapiksel yetmiyor abi" deme hakkina sahip olacaksiniz

2 - Mukemmel netlikte ve mukemmel titremezlikte fotograflar cekeceksiniz, dolayisiya kullandiginiz yuksek keskinlikteki objektifin hakkini ve yuksek cozunurlukteki sensorun hakkini vereceksiniz

Ben su ana kadar 6 MP'lik K100D Super'in sinirlarini zorlayacak bir fotograf cekemedim. Yani bu elimdeki objektifler (18-55 kit lens, 70-300 Sigma ve 50mm f/1.4 Cosinon-S) ve benim beceriksizligimle cekilmis fotograflarda, daha yuksek cozunurluge sahip sensor olsaydi da fotograf daha iyi olmayacakti veya daha buyuk basilamayacakti (Ya da basildiginda kalitesi daha iyi olmayacakti)

 

Tarih: 4 Şubat 2009, 18:50 - İp: 88.***.**8.163
cnytklc
cnytklc (üye)
İzmir / Amatör

ben de bu yüzden ikilemde kaldım.aslında k200d de beni cezbedena artıları türkçe menü oluşu ve su ve toz geçirmeme olayı.ilk d-slr em olacak ve uuzn süre değiştirmeyeceğim o yüzden dayanıklı benim kahrımı çekebilecek bir makinem olsun istiyorum ama sanırım k100 superde de toz koruma sistemi varmış.

 

Tarih: 5 Şubat 2009, 14:36 - İp: 212.***.**2.26
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

K100D super de ki "toz koruma sistemi" ni K200D de bahsettiğimiz su ve toza karşı izolasyonla karıştırmayın, ikisi çok farklı konular.

K100D Super deki bahsedilen toz koruma sistemi, sensöre yapışan tozların, sensörü titreterek düşmesini yani temizlenmesini sağlaması ve fotoğrafa etki etmemesini sağlamasıdır. Hatta K100D ile K100D Super arasındaki tek fark budur.

Aynı sensör temizleme sistemi K200D'de de var. Ancak K200D de bahsettiğimiz izolasyon, gövdenin suya, toza karşı contalarla komple izole edilmiş olmasıdır ve bu daha çok profesyonel makinaların sahip olduğu bir özelliktir. Bu özelliğe giriş sınıfında bir tek K200D sahiptir.

 

Tarih: 5 Şubat 2009, 15:14 - İp: 78.***.**5.148