emregunes
emregunes (üye)
İstanbul / Meraklı

Pentax K10d Tavsiyesi

Arkadaslar yorumlardan tanıtımlardan cok cok beyenerek aldığım pentax k10d .... o kadar abartılıyor ve saptırılıyor ki anlatamam.. bugun tanıstığım güzel insan bana ne var ne yok anlatılar.. kendi makineleriyle aralardındaki farkları gösterdiler.. ve inanın makinamdan soğudum.. Ben yazılanların abartıldığını düşünüyorum.. eksiklerinin yetirince anlatılmadığını düşünüyorum.

Bu eksiklerden haberdar olan ve bunları paylaşmayan arkadasların bunları paylaşmasını istiyorm. hiç olmazsa makina konusunda kadarsız olan arkadsalar için
..
Bugun tanıştığım güzel insanlara tekrar tekrar teşekkür ederim...

#EmreGunes' tarafından 15.09.2007 04:31:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2007, 02:00 - İp: 85.***.**6.26
fotoasli
fotoasli (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz...makinenin ayarlarını güzel yap, bir sen çek aynı görüntüyü bir onlar çeksin ,sen kendi gözünle gör sonra da kim haklıymış karar ver,biz de türk milleti olarak bir hazımsızlık var ,sen de göreceksin senin makinenin onlardan daha iyi olduğuna...

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 11:08 - İp: 88.***.**0.252
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar

Birşeyler yazma ihtiyacı hissetiim , çünkü bu linkte yaptığım incelemeler var
http://www.fotoseli.com/default.asp?1=1_ana&2=2_inceleme&3=3_inceleme

Bunun dışında oraya eklemediğim ama kullandığım pek çok makine var. Yeni çıkan DSLR lerin hemen hemen hepsini kullandım. K10D nin yerini daha iyi değerlendirebileceğimi düşünüyorum.

Öncelikle Emre arkadaşımıza fazla yüklenmiyelim, sonuç olarak K10d kullanıcısı ve kendi makinesini eleştiriyor. Söylediklerinde yanlışıklar olabilir o ayrı mesele.

K10D kullandığım makineler arasında, kullanımı en kolay ve en keyifli makineydi. Özellikle manuel kullanımı çok keyifli. Örnek vericek olursam Enstantene ve diyafram öncelikli çekim için bile mod değiştirmene gerek yok. P modundayken tekerlekleri çevirmen yeterli.

Canon 30D ise fotoğarf kalitesi olarak en çok beğendiğim makine oldu fakat, fiyat olarak K10D ile kıyasladığımda bana hala pahalı geliyor.

Her makinenin eksisi ve artısı vardır. K10D de gördüğüm tek zayıf yön, yapay ışık altında otomatik beyaz ayarının çok başarılı olmaması, ama manuel beyaz ayarı yapmaya kalkltığınızda çok hassas ve çok kolay beyaz ayarını yapabiliyorsunuz. Canon 30D yapay ışık altında daha başarılı sonuç vermesine rağmen manuel beyaz ayarı K10D kadar hassas değil.


Örnekleri artırabilirm ve diğer makinelrlede kıyaslamalarını yapabilirm. Sonuç olarak söyliyeceğim, K10D ödediğiniz parayı hakeden bir ürün.

#xtolga' tarafından 15.09.2007 13:00:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 12:59 - İp: 212.***.**0.50
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Emre merhaba. Daha yeni aldığın makineyi ilk günden idam etme.

k10d ile ben de çok kafa buldum forumda, bu abartılar nedeniyle. Ama makineyi ayrı bir yere oturtmak lazım bu tartışmalardan.
k10d müstesna bir dslr dir. Fiyatını düşününce çok da uygun bir dslr dir.
Her dslr nin nihayetinde kendine has bir karakteri var. Minolta, Nikon, Canon, Pentax, Olympus....Hepsinin sonuçta kendine has renk karakteri ve başka özellikleri var.

Elbette abartmanın anlamı yok. K10d , d80,a100 ve hatta d200 birbirine yakın çözünürlük veren ama birbirinden farklı kameralar. 1dmark, hassel kıyaslamaları elbete çok yanlıştı.

Ama k10d d80,400d gibi kamerlardan geri bir kamera değil.

DSLR biraz emek istiyor, makineyi aldığın ilk 15 gün içinde işe yarar hiç bir şey çekemeyebilirsin. Ama zamanla makinene alışınca çok güzel fotoğraflar elde edersin merak etme. RAw çekmek gerek. K10d nin arkadaşlarındaki makinelerden eksiği yok fazlası var, bundan şüphen olmasın.


bu tip arkadaşlar birilerinin TELLALLIĞINI yapıyorlar...
Bunlara CEVAP yazmak bile POLEMİĞİNİ devam ettirmekten başka birşey değildir...

Kendi haline bırakacaksınız SATILMIŞ olanları......


Arkadaşlar, artık kesin bu anlamsız sözleri. Pentax a dil uzatanları satılmışlıkla, tellalıkla filan suçlamak çok saçma , kusura bakmayın ama bu böyle. Kimse makineyi beğenmek zorunda değil, bakın forum 5 parçaya bölündü, şapkayı önünüze koyup düşünün artık neden bölündü diye?


Arkadaşım yanılıyorsun, acele etme, kaar vermek için erken, dslr ye alış, d80 ya da başka bir şey de alsan ilk başlarda böyle hissederdin demek var, satılmış demek var. Yani ne oluyoruz anlamakta güçlük çekiyorum.

Pazarbeyi örnek alın biraz, çekinmeden makinenin ve objektifinin eksiğini gediğini serdi önümüze.


**
Emre sende de var kabahat, kimsenin söyledikleriyle makine alınmaz, hacı murat parası yatırıyoruz bu makinelere. İnsanları suçlaman da yanlış, silah doğrultmadılar sonuçta.
Ama dediğim gibi, bir dost tavsiyesi, kendine zaman tanı, elinde çok özel bir dslr var, zamanla alışır ve çok güzel şeyler çekersin.
Ben k10d nin rawlarını bulup incelemiştim internette, oldukça iyi gelmişti bana.

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 13:23 - İp: 88.***.**0.211
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı



#kad-ir' tarafından 24.09.2007 12:01:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 14:47 - İp: 88.***.**0.132
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Emre elinde çok güzel bir makine var.Gülegüle kullan.Şu bu diyenler aklını çelmesin.Senden daha güzel fotolar bekliyoruz.Param yetmedigi için pentax alamadım.Ama en kısa sürede bir bady alıcagım.Planım gx-1s in objektifleri ile o bady kullanmak.Kolay gelsin...

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 15:12 - İp: 81.***.**7.80
deck
deck (üye)
Kocaeli / Amatör

buffalo ya yüzde yüz katılıyorum. Hem dslr ler hakkında söylediklerine, hem Topic sahibi arkadaşa yaptığı tavsiyeler ve eleştirilerine hemde topic hakkında yapılan üslubu sert eleştirilere verdiği akılcı cevaplara ( tam tembel işi olmasın diye neye katıldığımı belirteyim dedim ) d70s makinemi satın aldığım kişi benden aldığı parayla k10d aldı. d70s ile çektiği fotoğraflarla kazandığı ödüller var. Birlikte çalıştığı, ders aldığı insanlar yabana atılacak kişiler değil. Vardır bir bildikleri diye düşünüyorum..
Bu bizim millete has bir özellikmi merak ediyorum (tuttuğu takıma, kullandığı arabaya ,kendi seçtiği hiçbişeye laf söyletmez insanımız) Sanırım psikolojide bir karşılığı vardır bu durumun. Seçimlerimizi, satın aldığımız materyalleri sahiplenmek ve onlara karşı yöneltilen eleştirileri kimliğimize, kişiliğimize saldırı olarak algılamak. Ve buyrum polemiğe... zevkler ve renkler tartışılmaz diye oldukça basit ancak anlamlı bir söz vardır. Bunu hayatımızdaki diğer alanlara uygulamak bu kadarmı zor?

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 17:44 - İp: 88.***.**9.49
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Tembel kuş kardeşim sert üslup kullananlardan biride benim.
Sert üslup kullandım çünku arkadaşın açtığı konun başlığı farklıydı sonradan değiştirdi. Sert üslup kullandım çünkü abilerimde abilerim deyip durdu. Sert üslup kullandım çünkü hiçbir delil sunmadan yada hiçbir açıklama yapmadan sadece abileri öyle dedi diye pentax kötü berbat vs. dedi.
Sonuçta bende pentax kullanıcısıyım ama makinemin eksi yönünüde hiç çekinmeden söylerim. Yada başka birisi adam gibi söylerse ve bende kullanıcı olarak aynı sorunu yaşarsam onuda elhamdülillah kabul ederim.
Pentaxı savunmuyorum. Babamın malı değil sonuçta makinayada para verip aldım. Mesela ben en baba sıkıntısını söyleyeyim pentaxın "objektif". Şimdi bunu okuyan pentax kullanıcılarından bakalım kaç tanesi sert üslupla bana cevap yazacak?
Herneyse bu konu çok uzar.

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 18:27 - İp: 88.***.**4.192
pentaxist
pentaxist (üye)
Ankara / Amatör

Evet Emre abilerinin sana gösterdikleri farklar nelerdi ki bu kadar soğudun makinandan açıklarsan , gerekli resimleri buraya koyarsan mutlaka gerekli açıklamaları alırsın

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 19:28 - İp: 88.***.**9.153
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Emre,

Elinde ki makina guzel bir makina,belki sana gosterilenler kafani celmis olabilir.Yalniz su bir gercek ki Pentax son gelen modeller karsisinda sadece K10D ile zayif kaldi,hele Nikon'un son iki makinasi kasim ayinda piyasaya surulunce bak gor ortalik o zaman karisacak.

Bana sorarsan Pentax'in cikaracagi makinayi bekle,eminin Nikon ve Canon a iyi bir cevap verecektir(ama hangi fiyattan olur bilemem).Bu fiyat dengesinde senin makinan iyi bir makina,sen digerlerinin yaptiklarini bos ver ve makinana alismaya calis.

Nikon D3 cikardi diye ben elimdeki D70'i kirmalimiyim veya kullanmayi birakmaliyim ?( gerci benim D70'i Buffalo'ya satacagim o yuzden endisem yok )

Objektif kalitesi Pentax almak icin bile yeterli bir sebebtir makinalari ise yaramasa bile; ki her zaman iyi makina yapmistir Pentax.

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 19:33 - İp: 88.***.**1.63
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

emre o tanıdıkların gelsinler anlatsınlar,kobay gibi seni sürmesinler bence..

iyi ya da kötü niyetli olabilirsin bilemem ama burada pentax ya da diğer makinelerden alacak olan insanlar oluyor. o abilerinin anlattıgı farkları burada yazarsan bileyenler de öğrenir...

o Abilerin Chip dergisinde çalışıyo olmasınlar sakın..

malum chip dergisi incelemesinde 400d 30d'den daha iyi fotoğraf kallitesine sahipti ve d2x gelmiş geçmiş en iyi dslr idi

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 20:14 - İp: 88.***.**7.253