as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Pentax K10d Nin Renkleri

Arkadaşlar Hüseyin (kontrast) arkadaşımızın açtığı benzer başlıklı konuya örnek olması açısından bu topiğe fotoğraflar yükleyeceğim.

Fotoğraflar adobeRGB renk ve DNG formatında çekilmiştir.

Fotoğrafların tümü raw olduğu için adobelihgtroom da açıldılar.Fotoğrafların renk ve kontrast ayarları tamamen kendi monitörüme göre yapıldı.Bu fotoğraflardaki renk tonlaması muhtemelen baskıda değiştirilecektir.O kısmı hakkında pek bilgim yok.Ben sadece çekmesini bilirim.Baskı işi daha farklı bilgiler gerektiriyor.
Fotoğrafların orijinal ham renklerine mümkün olduğu kadar müdaheleden kaçındım ki makinanın 5400 kelvin deki algılaması hakkında fikir sahibi olabilelim.Bana kalsa doygunluğu ve kontrastı biraz daha arttırır göze hoş gelen bir renk doygunluğu yaratabilirdim ama en az müdahele ile buraya yüklemenin daha doğru olacağını düşündüm.
Bundan sonraki renk yorumlarının D70S ile çekilip P/S da renkleri değiştirilip işte K10D nin renkleri gibi devşirme bir fotoğraf üzerinden yapılmayıp K10D ile çekilmiş gerçek fotoğraflar üzerinden yapılması sanırım daha doğru olacaktır.

Fotoğraflar ham olarak elimde olduğu için istediğiniz taktirde kelvin değerlerini istediğiniz gibi değiştirip renk ayarları ile oynama şansım var.Ayarları değiştirilmiş aynı veya başka fotoğraflarda yükleyebilirim.

NOT: Fotoğraflardaki cilt renkleri hakkındaki yorumlarınızı merakla bekliyorum.Daha Sonra burada gördüğünüz K10D nin cilt renklerini Hasellblad H1d nin fotoğrafları ile de karşılaştıracağız.
Bakalım Hasel in renkleri ile K10D nin renkleri arasında ne kadar fark varmış onu da göreceğiz.
Bu sayede Hasel sahibi profesyonel stüdyoların neden ikinci fotoğraf makinası olarak ,çıktığından beri Pentax K10D yi tercih ettiğinide sanırım anlayacaksınız.



Pentax K10D




Pentax K10D



Pentax K10D






#as' tarafından 24.05.2007 15:06:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Mayıs 2007, 16:40 - İp: 88.***.**4.18
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

aynı şarkıyı farklı notalardan söylüyorsunuz...
şimdi bende bu işte olması gerekenleri..
yada hali hazırda pratikte yapılanları söylersem her ikinizide tekrarlamış olacam o yüzden gerek yok..

kontur, konuyu stüdyocu ve fotoğrafçılara kaydırırsak benimde bu konuda dertlerim var..
Bazı işlerimde profesyonel bir fotoğrafçıyla paslaşıyorum. Profesyonel fotoğrafçı örn: iki günlük çekime 500-750 civarında rakam istiyor. Hakkını veriyorda.. fakat aynı pro fotoğrafçı söz konusu işi (broşür-katalog) komple üstlenme, broşür katalogu kendisi oluşturarak o iştende para kazanma yoluna gidiyor..
Bunun yanında aynı fotoğrafları henüz o kadar tüylenmemiş ama fotoğrafçılığa meyil etmiş daha az profesyonel biri 50-100 ytl fiyata bana çekebiliyor.. tabiki iki fotoğraf arasında fark oluyor.
bide arada ben giriyorum devreye.. Eğer söz konusu ürün/hizmet broşür katalogunda maniplasyon yada rötüş çok fazla olacaksa kendi oluşturduğum konsepte göre fotoğraflara ihtiyacım oluyor.. heleki fotoğraf sayısı çok az ise az pro yada çok pro bir fotoğrafcıya dert anlatmak daha bir mesele oluyor.. çekiyorum kendime göre fotoları sonrası grafik-tasarım-ön hazırlık ve renklerin editlenmesi vs..

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 17:38 - İp: 85.***.**0.239
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı



Önce o pazarın ücretini reklam fotografcıları kendileri dusurdu. Digital fryasından sonra fiyatlar katın katı şeklinde düştü. Tam da o dönemde reklam sektöründe oldugum icin gelişmeleri çok iyi gözlemledim.

Ama ben studyocuların reklamcıların işlerine sulandıgını gormedim.

Ama şu olabilir. Studyocuların belli fiyat standartları vardır. Diyelimki bir gelin pozunu 20 ytl ye ceker. O dakikadan sonra çektiginin gelin ya da manken olması önemli değildir. Manken cektgi zaman giyatı 20 ytl den 200 dolara cıkarmaz. Ben kendi adıma çıkarmam. (gerci iyi hos kayseride mankeni nerde bulacaz)

Bu işler yedirmece işlerdir. Kendini nasıl pazarlarsan oyle gider. Fiyatın degiskenliği şu zamanda işin niteliğine pek yansımıyor. 3 asgı 5 yukarı aynı kalite digital sistemler sayesinde alınabiliyr. Tabi adam cok cahil değilse.

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 17:39 - İp: 88.***.**0.54
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

kendi mesleğimden nitelik olarak br örnek vericem.

Düğün salonlarına gitmişinizdir. Yada restaurant neyse. .Ordaki kameramanlara dikkat edin. Omuzlarında milattan kalma WHS sistemli kameralar vardır. Sebebi ise kameranaın buyuk olması. Lakin o whs kaset digital ortama aktaarılrıken berbat bir hale gelir.

Aynı yerde sizinde el kameranız vardır. Mini dv. Çekrsiniz sallama bi sekilde. Sonra ikisinide DVD ortamına aktattırdınız..

Sonuç.. Siizn cektigini digerine 10 basar.

şimdi de ne demek istedigimi diyorum. İşte burada o studyocu ben profeyonelim diyemez. Ben ustayım diyemez. Çünkü bir hanycam den kötü netice veren bir çekim yapmıştır.

Buguun d200 le ve bri kaç paraflaşla bu tür çekimleri herkes yapabiliyor. Çünkü işin esprisi kalmadı gizemi kalmadı. Yeri geliyor interntten kontrast su benim fotografa bir rutuş atta mailime gonder diyen arkadaşlarla tanısıyoruz.

Ama iş dildedir. Ama bu dilde reklam fotografcıları kendilerini pazarlamak icin entel sozcukler ararken araya studyo fotografcılarını katmasın.

Dikakt ediyormusunuz. Reklam fotografcıları bilgilerini forumlarda hic paylaşmaz. Çünkü hala az da olsa bir miktar kalan işin gizeminden para yemektedirler.

Biz napıyoruz sstudyocular ne biliyorsak paylaşıyoruz sonra seyirsiz biz oluyoruz.

Rokomet sen daha iyi bilirsin. Ben sana şunu diycem 10. mp lik bir makina al. Pro dedigin adama 750 ytl vermekten kurtul. Ben sana teknik olarak her anlamda yardımcı olacam.

Bir studyocu gibi değil bir reklam fotografcısı gibi.. Yedirmecelere kanmayın

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 17:51 - İp: 88.***.**0.54
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

adam gibi adam Hüseyin

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 18:06 - İp: 85.***.**9.200
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

tezahure gerek yok. Biz bu işe karşılıksız sevdalandık [>:D

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 18:10 - İp: 88.***.**0.54
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

kontur saol.. hali hazırda bunu yapıyorsunda.. herseferinde teşekkür etmişimdir, ediyorumda etmeyede devam edecem anlaşılan..

çok yakın zamanda senin anlattığının kendi işimdeki versiyonunu yaşadımda.. farkındayım yani..
Bir müşterim söz konusu hizmet işi için istediği broşür için beni ofisine çağırdı.. Yanlış bir iletişimden dolayı önce benimle bir fotoğrafçıymışım gibi tanıştı konuştu.. fotoğrafçı olmadığım anlaşılınca
- Ben fotoğrafçı değilim, ama fotoğraf çekerim sizi redetmiş olmamak için elimden gelen yarı pro fotoğraf bilgimi sizin için kullanırım
dedim..
önce tabiki bir şaşkınlık ve afallama oldu (her ikimizde de). o esnada fotoğraf çekmeye gitmediğim için yanıma aldığım herhangi bir makine yada teçhizat yoktu. Ben makina/ları ve techizatı (altı üstü 1 ampülflaş 1 spot) gidip getirmeyi düşünerek ayağa kalktımki o esnada odaya Uzun saçlı top sakallı entel bir ağbimiz girdi..
Boynunda ve sırtında 3-5 çanta, arkasında koca koca şemsiye ve ayaklarla bir delikanlı.
Kendini tanıttı ağır ağbi.. fotoğrafçı.. bir sürü makine çıkarttı, makinaların en az iki katı sayıda objektif. ayaklar açıldı, ışıklar ayarlandı.. ofisin belli yerlerinde, insan/lar odaklı fotoğraflar çekildi.. ben çekimin yarısında müsade isteyip çıktım. benim durduğum süre boyunca çekilen 20-30 kare tek bir makine ve tek bir objektif.. makine 5d, objektife dikkat etmedim.. geri kalanlar sanırım görüntü icabı filmli makinelerdi..
lafı çok uzattım ama vurgulamak istediğim senin söylediklerinle aynı.. artık fotoğrafçılık işi, eylemden çok imaj olmaya başladı.
aynı şey bizim meslekte de geçerli.. 3-5 bin dolarlık bilgisayarı evine koyup bir odada işi yapanla, 50-100 bin dolar harcayıp lüks semtte ajans tefriş edenin yaptığı iş arasında bir fark yok..

fotoğraf çekim işine ciddi dalmıyor olmamın ise farklı sebepleride var.. Bazıları fotoğraf konusunda az buçuk bilgisiyle çok ahkam kesebiliyor.. Bu bazıları müşteri olunca çektiğim fotoğrafı izah etmek hiç olmuyor.. Pro fotoğrafçıya yönlendirip ondan etkilenmesi sağladığın zaman fotoğrafada bolçada para döktüğü zaman üretim süreci daha bir dertsiz olabiliyor..

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 18:12 - İp: 85.***.**0.239
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ne dertli adamlarmışsınız be, içim karardı..

Yalnız bütün mesleklerde var galiba, işi iyi yapan her zaman iyi kazanan olmayabiliyor. İşi iyi yapmakla o işten iyi para kazanabilmek birbirinden tamamen bağımsız ve ayrı uzmanlık alanları gibi.

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 19:54 - İp: 85.***.**1.211
fufuli
fufuli (üye)
İstanbul / Meraklı



Üyeliği iptal edilmiştir.

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 22:10 - İp: 85.***.**6.238
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yahu birakin studyoculari, reklamcilari, amatorleri ve renklerin nasil ciktigini falan.. modellerin hepsi de bence gayet renkliler.. hele ki ucuncu fotografdakiler aman fotograf cok iyi..
adnan bana da gondersene su 1000 tane fotografi, bir bakayim..
....
peki hani hasselblad'la cekilmis fotograflar?..
......

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 22:46 - İp: 86.***.**0.120
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

hassel'i versen yavaş diye çöpe atarlar fps'si düşük :D:D eheuheuhe.70-200MB çıktısı var.Yeni modellerinde 200-700mb çıktı verecekler.Orta-Formatlar.

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 22:56 - İp: 85.***.**1.57