ozaygonlum
ozaygonlum (üye)
Antalya / Amatör

Pentax K-3 Prestige Edition Dslr Fotograf Makinesi

Slm herkese. Bu makine ile ilgili genel görüşleri alabilirmiyim kullanan, inceleyen arkadaşlardan. Uzun bir müddet nikon kullandım (D90, d7000 VS) Şuan elimde bi göbody yok ve yeni bir ürün alıcam.Hatta elimde nikon uyumlu tokina 100mm macro ve nikon 50mm F/1.8G lens mevcut ama ben bunları elimden çıkartıp pentax almak istiyorum gelen öneri ve yorumları değerlendirip. Saygılar selamlar.

Tarih: 3 Aralık 2015, 20:10 - İp: 78.***.**4.246
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Güzel arkadaşım, kolay alıp satılan diye öneri yapan sizsiniz. Hayyam ve çevresi de bu işin borsasıdır. İşin alıp satılma boyutunda fiyat seviyesini Sirkeci belirler. İşin içine kolay alınıp satılması cümlesini katınca doğal olarak Bu işin kalbi olan yerler akla gelir. Beni pentax savunucusu durumuna getiriyorsunuz ama aynı soruyu ters açıdan soralım. Pentax'ın yapamayıp Canon Nikon'un yaptığını siz söyleyebilir misiniz ki, Pentax medium format makinesi ile Canon ve Nikon'a nal toplattığını da söylemek istemezdim. Formatı farklı demeyeceğim zira marka bazında konuşuyoruz. Var mı muadili? Demek ki üretebiliyorlar ama pazarlama stratejileri tutmamış olabilir. Ayrıca k3 su ve yağmura karşı özel üretilmiş gövde. Ayrıca Gövdede titreşim önleyici var. lensleri de kötü hava şartlarına dayanıklı üretilmiştir. Pentax lensler Tamrondan da sigmadan da üstündür. Aksini iddia eden testleri okusun. Bir zamanlar piyasa da 3 efsane makine vardı birisi pentax LX idi. İlk SLR makine ve TTL sistemi üreten firmadır. "Paranın satın alabileceği en iyi lens olarak gösterilen "FA 31 mm f/1.8 Limited" i üreten "slr mucidi" markadır. Ben markayı savunmuyorum ama hakkını teslim etmek lazım. Ben illa alınsın demem ama ülkemiz insanı reklama fazla inanıyor. Daha yeni Nikon 800e aldım elimde Sony a99 varken. Kim ne derse desin çekilen fotoğrafların bilgisayar ortamında şu daha iyidir denilmesi mümkün değil. Üstelik "az bulunan değerlidir" diyorsnuz. Biz tüketim veya hobi yerine yatırım kaygısı ile ürün alıyoruz. Bu nedenle de piyasada şişirilmiş fiyatlarla karşılaşıyoruz. Bir siteye 2 lens koydum sırf tepki adına piyasadakilerin yarı fiyatına. Bahsi geçen markalar nedense çok satılıyor deniliyor ama çok olduğundan mı fiyatlar şişiriliyor, yoksa herkes bu markalarda yoğunlaştı diye mi? Ben birçok marka rekabete girebilirse fiyatlar makul seviyelerde olacaktır demeye çalışıyorum. Yoksa isteyen istediğini alır. Bu gönül işi. Ama diğerinin yaptığını öteki yapamaz mantığı yanlış. Üstelik Pentax çok özel lensleri de var ve sadece FF gövde üretmiyorlar ama k3ıı incelemeye değer bir üretim.







#Afrikalı' tarafından 09.12.2015 06:08:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Aralık 2015, 18:54 - İp: 188.***.**9.189
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

pentaxın yapamayıp canonun nikon yaptığı şeyi anlatıyorum üç gündür kolay alınıp satılıyor kolay bulunuyor bol çeşit sigma tamron desteği yedek parça ulaşılabilirlik.. daha sayayım mı ?

son sözüm: pentax kötü değildir, muadilleri kadar yaygın olmadığı ve 3. parti markalar tarafından desteklenmediği için önermiyorum önermeyeceğim.. bunu da size izah etme zorunda hissetmiyorum kendimi. isteyen pentax alır isteyen başka bir şey..

neyse selam ve sevgiyle kalın...

 

Tarih: 9 Aralık 2015, 09:20 - İp: 212.***.**7.139
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Son yorumunuz için diyecek bi şeyim yok da kişiye yönelik üslubunuzu anlamıyorum. Bana bişey izah etmenize gerek yok zira ben 35 senedir bu makinelerin en gelişmişlerini kullandım. Bulunduğum ülkelerin sunduğu fırsatlar gereği her denemek istediğimi alıp denedim. Dolayısı ile bu konuda bizatihi kendi tecrübelerime dayanarak çok şey söyleyebilirim. Ben sizden izahat istemedim ki sadece bir referans ile benim sözüme atıfta bulundunuz ben de cevap verdim. Bana izahat verme zounluluğu derken sizden bir isteğim olmuş gibi yazmışsınız. Hatta biraz kinaye ve ... hissettim. Şunu söyelemeliyim ben (enaniyet oluyor ama) Sabit kalfagil hoca ile birlikte deklanşör basmış birisiyim. Zamanında ışık, objektif, Fotoğraf Teknikleri gibi konularda nerede bir kurs veya seminer varsa katılmış Qatar'da sertifika almış birisiyim. gene de sohbetiniz için teşekkür ederim.

 

Tarih: 9 Aralık 2015, 09:38 - İp: 84.***.**3.39
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

dostum sizin bilgi tecrübe ve en önemlisi şahsiyetinize karşı bir tavrım yok önce onu söyleyeyim.

ayrıca pentaxa da kötü demiyorum. profesyonel cenahta belki orta formatta rakipsiz bile olabilir.

ancak nikon dediğimiz doğumu optik olan 100 yıllık bir firma en iyi mikroskopları gözlük camlarını üretir (leica yı da saygıyla anaraktan) keza canon da büyük bir firmadır. bunlar sadece türkiye değil dünyada da çok yaygınlar. bu sebeple ulaşilabilirlik en üst düzeydedir..
pentax bunu başaramadığı gibi ricoh tarafından satınalındı. iç yüzünü bilmiyorum ama işler iyi gitse satmazlardı diye düz mantık kurabiliriz.

nikon da canon da hem garantili hem spot hem kullanılmış hem sıfır hem de 3. parti markalar tarafında çok destek buluyor.. Lens ararken bir çok seçenek arasında seçme şansım oluyor. yine her lens satışımda 1 gün ile 7 gün arasında satmayı başarabildim..

bana canon mu nikon mu alayım derlese nikonu bilip sevdiğimden nikondan şunu al derim ama canondan şunu mu bunu mu alsam diyene canon alma nikon al demem. yaklaşık başarıları aynıdır ve içine siniyorsa severek kullanacaksa onu al derim. yani burada taraf tutma gibi bir durumum yok..

pentax noktasında tek derdim yukarıda saydıklarımdır.


 

Tarih: 11 Aralık 2015, 10:05 - İp: 85.***.**1.207
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

Prensipte pentax kullanıcısı olsamda uygulamada canon kullanıcısıyım .sebebi yan ürünlerde canonun çok ürünü var .kolay temin ediliyor .
İster istemez canon kullanıyorum .

 

Tarih: 27 Aralık 2015, 22:26 - İp: 37.***.**1.250
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yıl 2007 ilk dslr makinem Pentax k10d... Yıl 2016...Sol elimde canon 7d sağ elimde yine Pentax k10d...Ama bir farkla..Bu üçüncü k10d... (Biri uçurumdan düştü.Diğeri sualtı çekimlerinde ıslandı).Ama ben Pentaxdan vazgeçemedim..
Biliyorum konu k3 ...Eğer fotoğraflarınızda benim gibi ccd sensörün keskinliğini ve renk kontrastını arıyorsanız biraz geri kafalı olabiliyorsunuz..k3 incelemedim ama muhtemelen cmos sensörlü..Benim için bir dez avantaj. Ama öte yandan pentaxın kendine has renkleri vardır.O nedenle düşünelebilir.Eğer ben alacak olsam atıyorum 4000 tl ye bir canon nikon almaktansa 2000 tl ye pentax alırdım.
Bence bütçe meselesidir.

 

Tarih: 3 Ocak 2016, 20:26 - İp: 85.***.**4.157