mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax Dslr Vs Dslr-like

Arkadaşlar yine ben... Başınızın tatlı belası (umarım)...
Yaklaşık bir aydır sabahlıyorum bilgisayarın başında... Sormayım dedim ama dayanamadım... sizinde görüşleriizi öğrenmek istedim...

Bildiğiniz gibi pentax çok tanınmış bir marka değil... En azından ben çok bilmiyorumm... Ancak DSlr makineleri (özellikle DL) gerçekten uygun bir fiyata satışta.... Neredeyse bir DSlr like fiyatına...

Düşünün artık
1)Pentax *ist DL Dijital SLR Fotoğraf Makinesi + Pentax SMC 18-55mm f/3.5-5.6 AL Objektif + 1 GB Ultra-X SD Kart + Çanta + Tripod KİT 1300 lira
2)Pentax *ist DL Dijital SLR Fotoğraf Makinesi + Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro Objektif + 1 GB Ultra-X SD Kart + Çanta + Tripod KİT 1500 lira
3)Pentax *ist DL Dijital SLR Fotoğraf Makinesi + Sigma 18-50mm f3.5-5.6 DC + Sigma 55-200mm f4-5.6 DC Objektif + 1 GB Ultra-X SD Kart + Çanta + Tripod KİT 1600 lira

gibi fiyatlara satılıyor... Üstelik bunlar internetteki fiyatlar... Siz bide sirkeci gibi yerleri düşünün...

Neyse... sadete gelelim... Siz şu an benim yerimde olsaydınız panasonic fz30 gibi, fuji s9500 gibi gibi dslr like bir makinemi alırdınız yoksa pentax kit + 3-4 ay sonra kalite bir lens mi alırdınız...??
Rica ederim bu soruma cevap verirken diğer markaların DSlr lerini karıştırmayın bu DSlr ile tüm DSlr like arasındaki bir savaştır... Bide R1'i katmayın lütfen... Bu r1 özel bir sınıf çünkü


ne garip bir milletiz yaaa...herşey pahalı diye yakınırız ucuzu buluncada güvenmeyiz... kişim bunun suçlusu acaba...

Tarih: 24 Nisan 2006, 05:48 - İp: yok
edebi
edebi (üye)
Konya / Amatör

Mehmet Bey, ben de sizinle aynı durumdayım ve bir kaç güne kadar artık karar vermek zorundayım. Ama ben makineyi Usa'dan getirteceğim. Benim Hesaplarım şu şekilde
Pentax ist DL body + 18-55 kit lens ( bu lensin kalitesi canonun 18-55 inden çok daha iyi) + 70-300 Sigma Apo Macro DG + Sandisk ultra II 1 Gb Sd kart hepsi =665 dolar yapıyor.
Bir aksilik olmazsa pentax düşünüyorum. fotograf kalitesi gerçekten üst düzey. Canon dan veya nikondan eksik kalır ir yanı yok. 2,5 inç lcd ekranı var. Dünyanın en küçük Dslr si diyorlar. kit lensi ile taşıma prolemi yok. 6 mp ancak sensör boyutu 8mp olan olympus E-500 den daha fazla Bir de önemli bir özellik bu makineyle Pentax ın yeni eski tüm obkjektiflerini kullanabiliyormuşsunuz. Eğer öyleyse mükemmel bir özellik bu..

 

Tarih: 24 Nisan 2006, 08:05 - İp: 85.***.**0.131
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Bildiğiniz gibi pentax çok tanınmış bir marka değil... bu tam doğru değil, aksine Pentax çok tanınmış bir markadır. Canon ve Nikon dan sonra gelen büyük markalardan biridir. DFM leri de oldukça kalitelidir. Tek eksiği Türkiye de fazla bilinmemesi.

Daha önce Fz30 ve S9500 kullandım. Kendi sınıflarında çok güzel cihazlar. Senin soruna gelince kişisel görüşümü belirticem, çünkü ihtiyaca göre herkesin vereceği cevap değişebilir.

Pentaxların fiyatlarının böyle uygun olduğunu bilmiyordum. Yukarıdaki seçeneklerden Pentax DSLR almak bana daha mantıklı geliyor. Objektif seçiminde Tele yi Sigma 70-300 APO macro al derim.

 

Tarih: 24 Nisan 2006, 09:46 - İp: 212.***.**0.50
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

ben Pentax derim. ama yurtdışından bunun çok daha altına alırsın bence. bozulma ihtimali çok düşük, bozulsa bile aradaki fiyat farkı makinayı tamir ettirmeye yeteceği gibi, üstüne para bile artar.
öte yandan KM 5d de uygun fiyatı ve AntiShake özelliğiyle dikkat çekiyor. IS özellikli bir lense dünya kadar para vereceğine, normal bir lens alıp AS özelliğiyle kullanabilirsin. Ah bir de Sony belirsizliği olmasaydı..
Shopar arkadaşımız Metrofotoğraf'tan garantili D50 kit almış, senin Pentax için söylediğin fiyata hem de..Metrofoto tanınmış bir yer, fotokritik üyelerinden pekçoğu alışveriş etmiş ve memnun olmayan yok.

 

Tarih: 24 Nisan 2006, 11:31 - İp: 85.***.**0.110
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

murgur arkadaşım d50 orada 1350 ise pentax'ı düşünebiliyormusun... Ben nikonla yapabileceklerimi pentaxlada yapabileceksem neden gidip nikon ve ya cano alayımki.. ama şöle bi sorun varki gelecek için pentax nasıl nasıl bir seçim olur bilemiyorum... ilerde body değişmek istesem istediğim değişimi yapabilirmiyim?

 

Tarih: 24 Nisan 2006, 14:16 - İp: 81.***.**0.235
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

demek ayna halen daha sayiyor mehmet..

....
mehmet, pentax, tolganinda soyledigi gibi, hic de taninmamis bir marka degil.. aksine cok da kaliteli bir marka fotografcilik sektorunde..

ve garip dunya.. dunyanin heryerinde fiyatlar farkli.. burada 350d kit, pentax ist dl kit'den daha ucuz.. 50 pound kadar hem de.. o yuzden canon 350d cok daha mantikli bir secim..
ama, turkiyede, cok daha ucuza bulabiliyorsan, bir saniye bile kaybetme ve al derim.. acikcasi, 2.5" lik lcd'si bile yeter secim icin.. iso 3200'u bile kullanilabilecek derecede iyiymis ist dl'in..
ist DS modelinin viewfinder'inda prism kullaniliyor.. ve autofocus'u biraz daha iyiymis ist dl'e gore.. ama ist dl'de daha hafif olmasiyla ve fiyatinin daha hesapli olusuyla one cikiyormus..

.......
ileride degismek istediginde ne gibi problemlerle karsilasabilirsin?
evet, su an icin pentax'in daha gelismis dslr'i yok.. ileride de olur mu, olursa kac degisik modeli cikar bilinmez.. canon ve nikon, bu durumda biraz daha ondeler, bu yadsinamaz..

bence, ilerisini de fazla kafana takma.. cunku kit lensleriyle birlikte kullanmayi planliyorsun.. ileride daha gelismis bir dslr'a ihtiyac duydugunda, kit'i oldugu gibi satip yerine gelismis bir makine ve lenslerini alabilirsin..

ha ama, uzerine makine fiyatindaki lenslerden alip takmayi dusunuyorsan, ben olsaydim, canon veya nikon secerdim.. cunku canon ve nikon'un gelecekleri cok daha saglam..(yanlis dusunuyor olabilirim.. lutfen neden yanlis dusundugumu belirtin arkadaslar..)

...........................
fiyatlar goz onune alindiginda, bence bulunmaz hint kumasi gibi..
hangisini alirdim?

eger ki ikinci secenekte 18-55 kit lensi de dahilse, bu secenek en iyisi.. 70-300 apo ile harika bir set olacaktir..

ama dahil degilse, birinci secenegi.. uzerine de sigma 70-300 apo'yu alirdim..

................

bence, birak bu uykusuz gecen gecelerinin istirabini da bir an once al makineni.. bosu bosuna zaman kaybediyorsun inan.. o ufacik farkliliklar hic de onemli degiller, ne zaman ki makineni eline alip cekimlere basladiginda..
kaybettigin bu zamanda, hayatinin firsatini -hayatinda cekebilecegin en iyi fotograf- da kacirmis olabilirsin.. o yuzden hic bekleme..

simdiden gule gule kullan pentax'ini..

 

Tarih: 24 Nisan 2006, 15:38 - İp: 62.***.**2.10
tasmania
tasmania (üye)
İstanbul / Amatör

Üstelik bunlar internetteki fiyatlar... Siz bide sirkeci gibi yerleri düşünün...

Sirkecide bundan daha düşük fiyatlar bulabileceğini pek sanmam, fiyatlar oldukça iyi, işin içinde internet olduğuna göre peşin fiyatına taksit filanda vardır, bencede kaçırma. Açıkçası bende *ist DL ve *ist DS üzerinde çok düşündüm, kesinlikle parasının hakkını veren fiyat/performans oranı yüksek ürünler.

Konu Dışı: Forumda quotation yapma imkanı yokmu?

 

Tarih: 24 Nisan 2006, 22:23 - İp: 212.***.**5.30
nimgalad
nimgalad (üye)
Ankara / Amatör

aynen katılıyorum pentax hiç de tanınmamış bir marka değil tabi eğer japon yapımıysa sanırım şimdi çinde yaıyorlar fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim: objektifleri zeiss ve leica ile birlikte en iyiler arasındadır. babam 35 yıl önce bir asahi-pentax almış ve şimdi hala birlikte kullanıyoruz, ben onu pahalı bir dijiital makineyle kandırdım ve pentaxı kendşm aldım özellikle asahi-pentax lar aşık olunacak makineler ama dijitalleri hiç bilmiyorum dediklerim sadece objektifleri ve gövdesi hakkında.

#nimgalad' tarafyndan 22.06.2006 00:05:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Haziran 2006, 23:57 - İp: 85.***.**9.22
  • 1