oguzhanman
oguzhanman (üye)
İstanbul / Amatör

Panasonic Lumix G1

Panasonic, lensleri değiştirebildiğiniz halde dSLR olmayan ilk fotoğraf makinesi Lumix DMC-G1’i tanıttı...








#oguzhanman' tarafından 12.09.2008 10:59:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Eylül 2008, 10:39 - İp: 88.***.**9.81
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

SLR filmli dönemde gerekli bir şeydi düşüncesi doğru değil, filmli dönemde yaygın olarak rangefinder (leica ve benzerlerinde) ve twinslens reflex gibi farklı yöntemler de kullanılıyordu.
SLR sistemi bizatihi objektif içinden bakmaya yarayan ve diğer iki sistemin (rangefinder ve twinslens) açı bozukluklarını/hatalarını vermeyen bir tasarım olarak yaygınlaştı.
Vizörden, fokus ve alan derinliğini birebir görebildiğiniz; şu ana kadar hiçbir elektronik vizörün sağlayamaığı keskinlik ve ayrıtıda görüntü verebilen bu sistemin (şimdilik) alternatifi yok!
Microfourthirds sitmelrede en azından rangefinder vizör sisteminin bulunması iyi olurdu.
Ancak her halükarda, sırf LCD ekran olmasındansa elektronik de olsa bir vizör bulunması çok çok iyi. Daha önce sony F707 kullanıdığım için biliyorum, bol ışıklı mekanlarda LCD ne kadar parlak olursa olsun işinizi görmüyor çünkü...

 

Tarih: 5 Ekim 2008, 13:51 - İp: 88.***.**3.123
08ankara37
08ankara37 (üye)
Artvin / Amatör

Panasonic LUMIX G1 satış fiyatı belli oldu : Panasonic, dünyanın ilk Micro Four Thirds Sistem kamerası olan Panasonic LUMIX DMC-G1'in fiyatı ile ilgili bir açıklama yaparak cihazın kasım ayı ortalarında 799.95 dolar önerilen satış fiyatı ile piyasalara sunulacağını duyurdu. Bu fiyatla satılacak olan kit içerisinde Panasonic LUMIX G VARIO 14-45mm / F3.5-5.6 ASPH/MEGA O.I.S. objektif de bulunuyor. Panasonic aynı tarihte Panasonic LUMIX G VARIO 45-200mm / F4.0-5.6 MEGA O.I.S. telefoto Micro Four Thirds objektifini de ABD'de 349.95 dolar satış fiyatıyla tüketicilerin beğenisine sunacak. Panasonic LUMIX G1 dijital fotoğraf makinesi siyah, mavi ve kırmızı gövde renkleriyle kullanıcıya renk seçeneği sunan ilk değiştirilebilir objektif özellikli fotoğraf makinesi olma özelliği taşıyor.


Panasonic Lumix DMC G1 Four Thirds Sistem kamera
Panasonic Lumix DMC-G1 modeli ile Panasonic, Four Thirds System standardının getirdiği kompaktlık ve hafiflikten büyük avantaj sağlayan tamamen yeni konseptte bir dijital fotoğraf makinesi geliştirmiş olduğunu ortaya koyuyor. Panasonic ayrıca, kamera gövdesi ve objektif arasındaki elektrik kontak noktalarının sayısını arttırarak cihazın genişletilebilirliğini de arttırmış ve Panasonic G1'in gelecekteki uyumluluk yeteneğini de en üst seviyeye çıkarmış oluyor. Panasonic G1 dijital SLR kamera sadece yeni Micro Four Thirds System ile uyumlu olmakla kalmıyor aynı zamanda opsiyonel bir adaptör kullanımı ile geriye dönük olarak Four Thirds Sistemi de destekliyor.



Panasonic LUMIX DMC G1
Panasonic G1 dünyanın Micro Four Thirds System standardını destekleyen ilk dijital fotoğraf makinesi olma özelliği taşıyor. Kamera boyutlarını ciddi anlamda ufaltan yenilikçi aynasız yapı ile Panasonic G1 kamera büyük oranda daha olay taşınabilir ve hafif yapıda bir model olmayı başarıyor.

Panasonic Live MOS sensör
Panasonic DMC G1 dijital SLR fotoğraf makinesinin Live MOS görüntü sensörü hem LCD ekranı ve hem de vizörden Live View canlı ön izleme sağlıyor. Kameranın 3.0 inç (7.6 cm) büyüklüğündeki LCD ekranı 460,000 nokta çözünürlüğü ve sunduğu çok açılı görüş sayesinde kullanıcıların fotoğraf üzerindeki tüm detayları en ince noktasına kadar kontrol edebilmelerine olanak tanıyor.



Panasonic Venus Engine
G1 kameranın sıra dışı görüntü kalitesinin altında geniş bir dinamik alana ve düşük enerji sarfiyatına sahip olan 4/3 tip 12.1 megapiksel çözünürlüklü Live MOS görüntü sensör ile Panasonic'in süper noise azaltma performansı ve HDMI çıkışı sayesinde genişletilebilirliği sunan yeni Venus Engine HD görüntü işlemcisi yatıyor.

180 derece dönebilen LCD ekran
Kameranın 3 inç (7.6 cm) büyüklüğündeki geniş ve görüntüleri izlemesi kolay LCD ekranı 180 derece yatay ve 270 derece de dikey olarak dönebiliyor. 460,000 nokta çözünürlüğüne sahip olan LCD ekran hem fotoğraf çekimlerinde ve hem de çekim sonrası detayların ve pozlama değerlerinin kontrol edilmesi gibi işlemlerde kullanıcının en büyük yardımcılarından.








Fiyatıda çok cazip geldi, tüm araştırmalarıma rağmen henüz Türkiyede yok.






 

Tarih: 24 Aralık 2008, 13:35 - İp: 212.***.**0.206
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

En önemli özelliği image kalitesinin çok iyi olması.
buda G1in compackt makinaların içinden öne çıkmasını sağlıyor.
ancak hala Dslr kalitesinde image üretemiyor.

 

Tarih: 25 Aralık 2008, 08:44 - İp: 85.***.**1.34