wendigo
wendigo (üye)
İstanbul / Amatör

Panasonic Lumix Dmc Fz20..

Selam arkadaslar ben 4 gun once bi fz20 edindim bu makineye sahip olan ve kullanan arkadasların goruslerini rica ediyorum makinenin henuz owners manual kısmındayım ve ilk etapta alabilecegim ufak caplı ekonomik aksesuarlar neler olabilir (canta tripod ve sd kart haric) ?

Tarih: 9 Ağustos 2005, 15:11 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam wendigo..
foruma hosgeldin..
bence o kadar acele etme birseyler alma konusunda.. cunku zamanla zaten kendin kesfediyorsun neye ihtiyacin olacagini.. eger o kadar icine girmezsen de, haric diye belirttiklerin disinda hicbirseye ihtiyacin da olmaz..
benim sana tavsiyem, bahsettiklerin haricinde, close-up filtrelerinden alman olacak.. fiyatlari ucuz ama sana kazandiracaklari cok fazla..
ilerde ek bir pile de ihtiyacin olabilir.. ama bunu senin makineyi kullanma coklugun belirleyecek.. o yuzden hemen almamalisin..
yine ilerde bir flash sahibi olmak isteyebilirsin.. flash cok ama cok onemli fotografcilikta.. (diger yandan bende halen daha harici flash yok mesela..) (aslinda fazla ekonomik bir harcama da degil flashlar..)
ayrica tele ve wide converter'larindan almak isteyeceksin ileride.. ama baslangicta hci ihtiyacin yok dogrusu.. ne zaman ki ihtiyac duyarsan o zaman almalisin bana gore..
bir UV filtresi alabilirsin baslangicta mesela.. lensi korumalisin.. daha sonrasinda ise degisik filtreler alarak fotograflarinda istediklerine kavusabilirsin..
..aman sd kartini hizlisindan sec.. performans farkliklari korkunc..
...
canta konusunda da dikkatli ol.. ileride cantanin icinde neler bulunduracagini belirle ona gore hareket et.. mesela ileride bir de camcorder koymak isteyebilirsin cantanin icine.. veya tele ve wide converter almayi dusuneceksen..
ama tasiyabilecegin bir buyuklukte olsun cantan.. ufacik birsey de olmamali..
..
basta da dedigim gibi, birak ne alman gerektigini su anda, zamanla kesfet neye ihtiyacin olacagini.. merak etme, sandigindan cok daha cabuk ihtiyaclarin belirmeye baslayacak..

 

Tarih: 10 Ağustos 2005, 00:14 - İp: yok
wendigo
wendigo (üye)
İstanbul / Amatör

tskler cevabınız icin forumu inceledigimde herkese yardımcı olup insanları aydınlattıgınızı goruyorum zihninize saglık .. Bende bu hafta sonu sirkeci taraflarına gidip guzel bi cantayla baslangıc yapmayı dusunuyorum dediklerinizide arastırıcam ve uygun bi sekilde sırayla eksiklerimi tamamlıycam daha yolun basındayım zaten cok ama cok az tecrube ve bilgiye sahibim umarım hersey iyi olur ve fotograf sanatıyla hasır nesir hale geliriz ...

 

Tarih: 10 Ağustos 2005, 00:30 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili Wendigo,
Hadi bende sana kendimi tanıtayım: Ben senin satın almış olduğun makinenin merkez yetkili servisiyim umarım hiçbir zaman karşılaşmak zorunda olmayız
Madem sirkeciye gideceksin Orada www.polatfoto.com var Erol beye benim selamımı söyle sana iyi yardımcı olur.Ayrıca satın alacağın çantanın içine nem emici kum torbacıklarından da epey al.Nem makine için zararlı ve torbacıklar çok işe yarıyor.

 

Tarih: 11 Ağustos 2005, 11:01 - İp: yok
wendigo
wendigo (üye)
İstanbul / Amatör

tskler en kısa srede ugrayacagım umarım fiyatlarda makuldur

 

Tarih: 11 Ağustos 2005, 12:58 - İp: yok
prometheuss
prometheuss (üye)
İstanbul / Amatör

sonunda bende FZ20 me kavuştum 512 mb sd kart ve çanta dahil 1140 ytl ye mal oldu.
ilk başlarda eski bir canon kullanıcısı olarak canon s2 ve panasonic dmc fz20 arasında kararsız kalmıştım fakat fz20 yi seçtim umarım pişman olmam olacağımıda sanmıyorum ama zaman gösterecek artık

 

Tarih: 25 Ağustos 2005, 20:42 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gule gule kullan hades..

 

Tarih: 26 Ağustos 2005, 20:50 - İp: yok
prometheuss
prometheuss (üye)
İstanbul / Amatör

teşekürler

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 14:57 - İp: yok
halil75
halil75 (üye)
İstanbul / Meraklı

ben bizzat fz 20 kullandım cok güzel bi makina 1150 ytl ye biraz pahalı almıssın ben 1 gb kart dahil uzakdogudan 560 dolara maletmiştim 6 7 ay önce. şimdi 350-400 dolara kadar inmiş biraz büyük olması nedeni ile artık fz 5 almayı düşünüyorum cok agır esasında güzel ama insanı yoruyo 600 gram ister istemez.

 

Tarih: 4 Eylül 2005, 02:13 - İp: yok
  • 1