hanli
hanli (üye)
Sakarya / Amatör

Panasonic Fz30


Bu makineyle ilgili baya yorum yapılmış(ve çoğunu okudum). Ama kamera (karışmasın camcorder) kullanmış biri olarak. Kullandığuın makine nin tipi görünümü yani aramızdaki bağın önemli(bence) olduğu kanısındayım.

Yani direkt bu makineyi sormamaın ilk sebebi bu ve fiyatı.Ama ilk kez fotograf makinesi alacak biri olduğumdan soruyorum.

1-eğer bu makineyi almak bariz bir hataysa lütfen söyleyin?(yani aldıktan sonra- abi sen ne yaptın be? derler mi)
2-Tekofaks aparat ve garanti hususunda baya kötüymüş, öylemi (özellikle yedek pil almak isteyen arkadaşların sorunu olduğunu duydum ve şaşırdım çünkü bu teknofaks için bi yasal zorunluluktur diye düşünüyordum.)
3- Bir de görünüm dedikya! Ben elinde çok eski teknoloji video kamerayla sağı solu, kasılarak çekenlere gülüyordum. Bana da bu makineyle bişeyler yapmaya çalışırken gülerler mi? ciddiyim.
4-999 ytl fiyat göz önünde alındığında tek alternatifi ne olabilir.

Arkadaşlar bir iki satır yazarsanız sevinirim. Tabii düşünmek lazım ama bu işler ne kadar uzarsa o kadar kafa karıştırır. (ee korkanın çocuğu olmaz derler.) şimdiden sağolun.


Tarih: 18 Eylül 2006, 19:11 - İp: 85.***.**8.130
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Eğer yanlış anlamadıysam sizin derdiniz fotoğraf çekmek değil, elinizde fiyakalı bir fotoğraf makinası taşımak.
Arkadaşım elinde bir makina ile çekim yapana kim neden gülsün.Vatandaş kendini komik duruma sokuyorsa eğer dünyanın en pahalı kamerasıda olsa elinde elbet gülerler adama.
gelelim sorularına .....
Bu makinayı almak bariz hata değil.Amacını hala anlamış değilim.Fotoğraf çekmek istiyorsan eğer kaliteli çekimler yapabilirsin(doğru ayarlarla tabiki)
Elimde fiyakalı makina olsun diyorsan yine doğru adrestesin.Görünüm itibariyle DSLR görünümlüdür(Siyah olanları)
Bu yaz pil sorunu yaşamadık değil fakat o sorunda halledildi.Şimdi bir sorun yok gibi.Zaten bu tür sıkıntılar hemen hemen her markada yaşanması olasıdır.
Görünümle ilgili soruna daha cevap yazmaya gerek yok sanırım.
Son soruna cevap;
999YTL aralığında benzer özelliklere sahip( görünümde önemli diyorsun)fazla bir alternatifin yok bence...

 

Tarih: 18 Eylül 2006, 19:43 - İp: 88.***.**0.99
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

iyi fotoğraf çekmek için fotoğraf makinesinin yenisi eskisi olmaz ancak iyisi kötüsü olur. Dünyaca ünlü Ara Güler imizi bile çok eski filmli makineleri kullamnır, gülmek bir yana herkes gıpta ile bakar.

Ama çok güzel bir gün batımını cep telefonu ile çekene gülerim

Bu arada Fz30 için inceleme yazımı bu linkten okuyabilirsin

http://www.fotoseli.com/default.asp?2=2_inceleme_Panasonic_Lumix_DMC_Fz30&3=3_inceleme

 

Tarih: 18 Eylül 2006, 23:30 - İp: 85.***.**0.120
cemsvk
cemsvk (üye)
Samsun / Meraklı

FZ 30 alalı bir ay bile olmadı ama sana şukadarını söyleyeyim harika bir makina piyasada daha iyileride ve daha üstünü de olabilir ama bir yerden başlamak gerekiyorsa bütcen neye elveriyorsa en iyisini almak gerekir(az para değil).Birde aldığın makinayı sevmelisin ki onu her gittiğin yere götürmek isteyesin ve her anı makinan ile yakalamak isteyesin ki aldığın birşeye değsin.makina ile hava olmaz çektiğin kaliteli resim ile hava olur.Yüreğinin sesini dinle o hangi makinayı alman gerektiğini sana söyler zaten.

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 04:33 - İp: 81.***.**1.109
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

1000 ytl düşünüldüğünde,Sony H serisi alacağına(fiat'ın kuş serisi gibi oldu ) yada dünya kadar parayı değmeyecek bir S3 alacağına,onlardan daha üstün olan bu makinaya yatırabilirsin.

Fotoğrafların harika olmasını istiyorsan ve bir kez alayım,yıllarca kullanayım diyorsan da DSLR iyi bir tercih olacaktır.Ancak bütçeni ikiye katlamalısın bu durumda.

Sadece FZ30 için konuşacak olursam iyi bir makina.Bu fiyata alınabilecek en iyi makinalardan biri.

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 10:09 - İp: 85.***.**5.165
hanli
hanli (üye)
Sakarya / Amatör

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkeürler. Ama biraz aynlış anlatmışım ki "gülme mevzuuuna takınılmış".benim dediğim Xtolga arkadaşın dediği gibiydi"Ama çok güzel bir gün batımını cep telefonu ile çekene gülerim " (hemen yazını okuyorum ustad..)
Cemsvk'nin dediği gibi "Birde aldığın makinayı sevmelisin ki onu her gittiğin yere götürmek isteyesin ve her anı makinan ile yakalamak isteyesin ki aldığın birşeye değsin"
İşte bu iki cümle arkadaşlar. Çünkü hem sevmek gerekiyor,hemde kalite...
Gerçekten bir hafta cevap beklerim diyordum ama hemen igilenip yorum yaptınız teşekkkürler.

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 10:53 - İp: 88.***.**7.48
  • 1