mimarhan
mimarhan (üye)
İstanbul / Meraklı

Pan. Fz100 mü Can. Sx30ıs mi Sony Hx1mi??

Dslr Like konusunda 3 model arasında karasız kaldım hepsinin birbirine göre farklı avantajları var gibi görünüyor aranızda bu makinalarla ilgili bilgisi olan varsa( Türkiyedeki teknik destek ksımını da göze alarak) paylaşırsa sevinirim.

Bunlara ek olarak birde mart ayında cıkacak olcak Fujifilm HS20EXR modeli var ama Fuji ile ilgili nedense yorumlar hep olumsuz.Birde batarya konusunda kalem pille çalışması bi dezavantaj değilmidir.Sony nin Raw formatını desteklememesi dezavantajı gibi dururken Canonun da yetersiz çekim hızına sahip olması bı dezavantaj gibi geldi bana
( 1,3fps).
Anlıyacagınız tüm ozellikleri barından tek bir model yapmamışlar bende işin içinden çıkamadım daha doğru belikide önceliklerimi belirleyemedim.

Tarih: 11 Şubat 2011, 00:45 - İp: 93.***.**7.5
problem27
problem27 (üye)
Ankara / Meraklı

bence kalem pille çalışan cihazı hiç düşünmeyin derim.heleki bir hd video çekmeye kalkarsanız vay halinize.
canon sx30 ile panasonic fz100 birbirine çok yakın cihazlar.ben fz100ün bir alt modeli fz35 kullanıyorum.sürekli yurtdışından cihaz getirtip satıyorum.yakında elimdekini satıp fz100 almayı düşünüyorum çok memnunum.
teknik veri olarak panasonic ile canon arasında fark yok denecek kadar az.kompakt sınıfında bir soru üzerine detaylı karşılaştırmıştım sanırım.bence elinize aldığınızda hangisini daha yakın hissediyorsanız onu tercih edin.

bu arada Chip dergisi incelemesinde fz38i canon sx20den üstün göstermişti.ama aradaki fark çok azdı.bana öyle geliyorki fz100 ile bu fark birazcık daha açıldı.

 

Tarih: 11 Şubat 2011, 01:19 - İp: 188.***.**2.162
problem27
problem27 (üye)
Ankara / Meraklı

birde fujileri eğer DSLR için basamak olarak kullanmayı düşünmüyorsanız uzak durun derim.uzun vadede sorunları artıyormuş.f200 dünyaca ödüllü olmasıa rağmen ben canon sx200ü bile ona tercih ederim.ikisini de kullandım fujilerden çok hoşlanmadım açıkcası.

 

Tarih: 11 Şubat 2011, 01:22 - İp: 188.***.**2.162
problem27
problem27 (üye)
Ankara / Meraklı

aşağıdaki iki konuyu okursanız sanırım sorularınıza cevap alabilirsiniz.
http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=47778
http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=47398

eğer cihaz almayı düşünürseniz yurtdışında herhangi bir modeli temin konusunda yardımcı olabilirim.fiyat olarak oldukça avantaj sağlıyor...

 

Tarih: 11 Şubat 2011, 01:27 - İp: 188.***.**2.162
mimarhan
mimarhan (üye)
İstanbul / Meraklı

Mesajımı cavapladıgınız için teşekkür ederim.Sizinde söylediğiniz gibi biraz araştırma yapınca FZ100 ün iyi bir tercih oldugu kanaatiene vardım Sony Dsc-Hx1 de iyi bir alternamif gibi duruyor.
Birde merak ettiğim bir diğer konuda Dslr yada Dslr benzeri makinaları kendi içlerinde degerlendirdiğimizde şu sonuç orataya çıkıyor.

Anladığım kadarıyla aynı sensör boyutlarına ama farklı MP degerleri sahip iki makinadan MP degeri küçük olanın görüntü kalıtesi daha iyi oluyor.(mp/cm2 ne kadar küçük olursa okada iyi).

Peki bu durumda MP degeri yüksek olan makinayı çekim esnasında MP değerini düşürerek aynı görüntü kalitesini elde edemez miyiz?.Benzer durumu sensör boyutlarındaki farklılıkta da yaparak aynı kaliteyi elde edebiliyomuz.

Örnek olarak 1/1.6" lık 10 MP bir makina 16 mp/cm2 lik görüntü kalitesine sahipken 1/2.3" 14 MP lik bir makina 32 mp/cm2 lik bir görüntü kalitesine sahip oluyor.Burada 2.makinanın MP degerine çekim esnasında 7MP e düşürürsek 16mp/cm2 lik degeri elde etmiş oluyoruz.

Kısaca aynı degerı sagladıgımızda 2 makinanında görüntü kalitesine aynı mı oluyor?.Eger aynı oluyorsa yüksek MP deki dezavantaj ortadan kalkmış mı oluyor?kalkmıyorsa niye firmalar ısrarla makinalara daha yüksek MP degerleri koymaya çalışıyor?
Fazla soru sormuş olabilirim bu işten anlıyan arkadaşlar cevaplandırırırsa sevinirim.
Saygılarımla.

 

Tarih: 11 Şubat 2011, 16:50 - İp: 93.***.**7.5
problem27
problem27 (üye)
Ankara / Meraklı

yüksek mp yüksek çözünürlük ve detay anlamına gelir ki fotoğraf kalitesi açısından olumludur.ancak mp yükselirken bahseetiğiniz sensör küçüklüğü sorun çıkarıyor.10 mp çözünürlüğün iyi bir çözünürlük fazlasının gereksiz olduğunu düşünürsek çözünürlüğü 10mp e düşürerek bahsettiğiniz oranı yakalayabiliyorsanız tam anlamıyla olmasada neredeyse aynı verimi elde edersiniz. neredeyse diyorum çünkü sensör tipi, diyafram, iso ayarı, gibi değişkenlerde söz konusu olunca iş baya karışıyor.

herşeyden evvel başta belirttiğimiz gibi oran aynı olsada çözünürlük olarak ilk makina daha 10mp den yüksek ise daha detay alabileceğiniz fotoğraf çekilmiş olur.

firmalar ise mp işini bir müşteri aldatmacası olarak kullanıyorlardı.ama baktılar ki makinelerin kalitesi düşüyor 10-12 mp civarında üst sınıf makineleri sabitlediler. daha üstü ise hala müşteriye oynamak için kullanılan bir koz.

 

Tarih: 11 Şubat 2011, 20:10 - İp: 188.***.**4.217
mimarhan
mimarhan (üye)
İstanbul / Meraklı

Sensör boyutu ve MP degeri ile ilgili yaptıgınız yorumla bu kavramlar kafama tam olarak oturdu diyebilirim. Ancak bu durum da benim makina tercihimi degiştirme me sebep oldu

Forumda okudugum ve Sizin de bahsettiğiniz konulardan dolayı zoom olayına ve MP degerine takılmamaya ve en azından giriş seviyesi bir DSLR makina almaya karar verdim.

Fakat dediğiniz gibi 2.el bir makina almaktantansa şu an 1 hafta süre ile Amerika dan getirme şansım olabilir.Bu durumda bana hangi giriş seviyesi makinayı tavsiye edersiniz.

Gerçi Yalçın bey bi DSLr satın alma rehberi hazırladığını söylemiş ama nezaman hazır olur bilemediğim için forum kullanıcılarının da yorumlarını dikkate almak istiyorum.

Tabi makinayı DSLR olarak seçince işin içine bu defa farklı kavramlar giriyor sensör boyutu her halükarda bridge makinanın çok üstünde olacağından artık öyle bir sorunum kalmayacak böylece resim kalitesi konusunda da beni fazlasıyla tatmin edecek degerlere ulaşabilecegım ortada.
Burada da kafama takılan bazı sorular var tabi ilk önce bazı makinaların gövdelerinde AF motoru bulundurmadıklarını bunu satın alınan lenslerle çzödüklerini okudum tabi haliye bu durmda lens maliyetinin AF motorlu makinalara göre daha fazla olmasına sebep olmaktaymış.Bu doğrumu ? ve bu ilerde beni nekadar külfete sokar.
2.si ben giriş seviyeside olsa video çekm özelliğinin stero bir sesle sağlanmasını istiyorum bu çogu compakt makinada bile böyle.
3.Pahalı sayılabilecek düzeyde olan bir çok DSLR da bile ISO seviyesi 200 den başlatılmış bunu pek anlıyamadım Bridge lerin bile ISO 80 den başlayan modelleri var.Bu seçim için öenmli bir kritermi.
4.Türkçe menü gibi bir özellik sanırım olmazsa olmaz degildir diye düşünüyorum menülerin İngilizce olması seçim için bir kriter olmalı mı?
5.Kit lensi 18-105 mm gibi bir degermi yoksa çogu makinada standart olan 18-55mm gibi bir deger mi seçerek başlamalıyım zoom ihtiyacımı ilerde 55-200mm gibi bir lensle çözmek çok mu maliyetli olcaktır?
6.ve son olarak Nikon D3100,D5000 Canon Eos 500D,550D gibi modeller çok önerilen makinalr olmuş bunlar için yorum ve Sony gibi farklı markalarında DSLR modelleri bir alternatif oluşturabilirmi merak ettim.
Yine çok soru sormuş olabilirm ama nekadar çok soru ve cevap okadar çok temiz bilgi benim için.
Şimdiden teşekkür ederim,
Saygılarımla.

 

Tarih: 12 Şubat 2011, 10:27 - İp: 93.***.**7.5
problem27
problem27 (üye)
Ankara / Meraklı

kompakt konusunda az yada çok ne kadar olsa da bilgim var ama DSLR konusunda işi bilenlere havale etmek daha uygun olacaktır.

yanlız şunları söyleyebilirim ki, çok mükemmeliyetçi olupta DSLR aldıktan sonra herzaman yanınızda taşıyamayacağınız, hantal bir makineye para bağlamakta çok akıl karı değil.eğer anılarınızı belgeleyecek, az da olsa zevk için fotoğraf çekmek istiyorsanız DSLR boşa para ve yük bence.ama derseniz ki ben özel olarak fotoğrafçılığa zaman ayıracağım, bütçe ayıracağım, işin içine girmek istiyorum fikrindeyim ozaman tamam.çünkü DSLR dünyası bambaşka ve çok güzel işler çıkarabilirsiniz.yoksa taşıyamayacağınız için kenarda yatan bir cihaza para vermek çok acı olur.
yani sadece iyi fotoğraf içinse bence abartı olur DSLR. gerek yok derim.

sorularınıza gelince bence DSLR de canon ve nikon işin lideri konumunda.daha fazla döküman ve ortak kullanıcı bulabileceğinizi düşünüyorumki.her kullanıcı gayrı resmi bir destek elemanıdır sizin için.
eğer maddi sıkıntı olmayacaksa 18-105 tavsiye ederim.daha rahat edersiniz.yoksa 18-55de başlangıç için işinizi görür.daha sonra ek ekipman alabilirsiniz.
DSLR aldıktan sonra zaten vakit ayıracaksınız.eğer az buçuk ingilizceniz varsa bana göre türkçe yada ingilizce çok fark etmez.ama hiç ingilizceniz yoksa tabi türkçe tercih edilir.

 

Tarih: 12 Şubat 2011, 23:03 - İp: 46.***.**3.53
  • 1