xibalba
xibalba (üye)
Bursa / Amatör

Olympus E-300

Merhabalar. Sitenizi yeni buldum ve 2 gündür inceliyorum.
Ben Olympus e-300 model DSLR kullanıcısıyım. makinemden ilk başladığımda memnundum (Yeni başlayacaklar için öneririm) ama daha sonra haliyle bazı donanımları yetersiz kaldı.
Öncelikle gece çekiminden hiç memnun değilim iso veya diyaframı yükselttiğim takdirde evet renkler gece hoş çıkıyor ama resimde fazlasıyla patlamalar oluşuyor.
Gece çekimi için önerebileceğiniz objektif varmi ?
şuanda kullandığım objektif ZUIKO 14-42mm 1:3,5-5,6
gece çekimlerinde illaki flaş kullanmak zorundamıyız ? ortamın ışığı özellikle sokak çekimlerinde yetersiz kalıyor. veya perde aralığı çok fazla açık kaldığından fotoğrafta titremeler meydana geliyor. bunun için önerilerinizi bekliyorum.
Ve son sorum. Benim asıl çekmek istediğim fotoğraf biçimi makro çekim gerek portre gerek hayvan veya obje bunun içinde mecburen TELEFOTO objektif ve lens alacağım.
1. Olympus e-300 gibi bir makinaya TELEFOTO objektif değer mi ?
2. Canon D80 almayı düşünüyorum TELEFOTO objektifle birlikte
3. Sizin önerebileceğiniz marka ve modeller (body,Objektif,lens vs) nelerdir ?
Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim....

Tarih: 1 Haziran 2009, 06:59 - İp: 88.***.**2.126
inans
inans (üye)
İstanbul / Amatör

Gece çekimlerinde bütün makinelerde aynı sorunları yaşayabilirsiniz. "Işık vara fotoğraf vardır , ışık yoksa fotoğraf yoktur " Az ışık varsa az fotoğraf vardır neyse , iso yükselirse fotoğrafta bozulma zaten artar , çünkü iso ışık demek değildir. Gece çekimi için ayrı bir objektif yok bildiğim kadarıyla.

Bu makine için telefoto almanızı önermem , elinizdeki makine 3-4 sene önce piyasaya sürüldü , yeni bi makine alın bence.

 

Tarih: 1 Haziran 2009, 21:18 - İp: 94.***.**7.96
  • 1