ramazank
ramazank (üye)
İstanbul / Amatör

Okudum Okudum,ama Bir Soru Daha Var

öncelikle ilk mesajımı bi başlık açarak atmak pek hoşuma gitmiyo ama affınıza sığınarak sormak istiyorum.
bir fotoğraf meraklısı olarak hoş bir konica ve basit bikaç tane digital makinadan sonra(sonuncusu pretec dc3a30 kullanmaktayım hala), bir fotoğraf kursuna gitmek ve daha fazla zamanımı fotoğrafa vermek istiyorum.

forumda yazılan yorumların çoğunu okudum(son zamanlarda). ve bunlara göre bir liste çıkardım.liste ff 9500 den başlıyor sony r1, nikon d70s, 200d, canon350, 20d, olympus e500 ve bikaç tane daha benzerleri... (sanırım herkesin böyle bi aşaması oluyor)

sorum şubenzer bir başlık varsa özür diliyorum şimdiden)
bulunduğum noktadan ileriye doğru giderken nasıl bir makina tercih etmeliyim. slr like bir makina alıp kendimi geliştirmek mi yoksa dslr alıp sürekli lens takviyesi yapmak mı? dslr almak isteyen bir yanım var ama bir taraftan da slr-like bir makina alıp, belli bir zaman sonra çok daha iyi bir dslr al diyen bir yanım da.

ne dersiniz?

teşekkür ediyorum.
saygı ile...

Tarih: 9 Mayıs 2006, 17:52 - İp: 85.***.**3.177
nurrr
nurrr (üye)
Bursa / Reklam Fotoğrafçısı

fotoğrafa ilgi duyuyorsan ve konuda ilerlemek istiyorsan yanı ileride sergi barkavizyon gibi gösteriler yapmak isteyorsan d-slr almalısın ama sadece meraklı isen ve bir süre sonra bu merakın körelecekse slr-like bir makine al ünlü bir atamızın dediği gibi 'MAKİNENİN HAKKINI VERMELİSİN'

 

Tarih: 9 Mayıs 2006, 18:09 - İp: 81.***.**3.28
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam ramazan.. foruma hosgeldin..

oncelikle, kendini dslr icin eksik gormemelisin.. cok gelismis kompact'larin da kullanimlari zor..

bir dergide yapilan ankette, insanlarin %90'indan fazlasi, dslr kullanmakla yaraticiliklarinin arttigini soylemislerdi..

ama iste dslr alarak, ek masraflari da ustlenmis oluyorsun..
eger ki fotograf konusunda ciddiysen kesinlikle dslr bence..


 

Tarih: 9 Mayıs 2006, 18:21 - İp: 62.***.**2.10
tırtıl
tırtıl (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba. Fotograf bir merak, bir heves diye başlar. Ama vazgeçilmez bir tutkuya dönüşür. Her vizörden bakışında için pırpır eder. Bütçen elveriyorsa DSLR den vazgeçme. Kolay gelsin

 

Tarih: 9 Mayıs 2006, 23:33 - İp: 85.***.**4.0
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşım oraya yazdığın makinaları boşver.
Nikon D2X ve
Nikon 28-70mm f/2.8 ED-IF AF-S Zoom-Nikkor lensi onun haricinde sana bu topicte önerilecek tüm makina ve lensler hikaye.
R1,D70S,EOS350D,KM5D,EOS20D,EOS30D,D50,KM7D,D200,Olympus ların tümü,Pentax ların tümü,hangi lensi takarsan tak benim sana yazdığım konfigürasyondan daha iyi sonuç alamazsın.Bu konfigürasyon test edilmiştir.
Yazdığım konfigürasyonu geçebilecek tek makina L serisi bir lensle Canon EOS-1Ds Mark II dir.
Daha iyi bir önerisi olan varsa buyursun önersin.

 

Tarih: 10 Mayıs 2006, 00:25 - İp: 85.***.**3.28
ramazank
ramazank (üye)
İstanbul / Amatör

bu işe bırakmamak üzere, bir gönül işi olarak başlıyorum.

öncelikle teşekkürler as.
nikon d2x'e önceden de bakmıştım. ancak fyatı 6 milyar üzeri, 3'e belki 4'e kadar tamamda 6 biraz çok geliyo malesef. bir de makinayı iş dolayısı ile sadece haftasonları, tatilde belki bir de akşamları kullancam. şimdiden(başlangıçta) en yukarıya oynamam olur mu sizce?aslında ilk sorumda bu anlamdaydı. başlangıçta duracağımız yer neresi olmalı?

temelde sorduğum sorunun cevabında herkes hemfikir sanırım. başlangıç için de olsa, dslr. benimde şu an için böyle bir eğilimim var. forumda ciddi bir R1 ciler vardı da, onlar ne diyor onu merak ediyorum aslında.

kolay gelsin herkese...
hoşçakalınız...R1 ciler

 

Tarih: 10 Mayıs 2006, 09:23 - İp: 85.***.**3.177
  • 1