kerem1718
kerem1718 (üye)
İzmir / Amatör

Offff Bayılcam Artık... H5 Mi S3 Mü

Kafam iyice allak bullak oldu. Amatör fotoğrafcıyım. Zevkine görüntüler yakalamktır hobim. Öyle doğa olayları felan çekmem. Yolda giderken göze hoş gelen özellikle insan yüzleri çekerim. Uğraşı içinde olan insanları çekerim. vs.... Hangisini almalıyım. Sony H5 / Canon S3
Lütfen yardım. (acil)

Sygılarımla
Kerem

Tarih: 2 Şubat 2007, 12:27 - İp: 195.***.**8.130
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Burukay ve benim bahsini ettigimiz makina Panasonic FZ-5
( yaziyla : Panasonik Fe Ze Bes )

Sanirim Panasonic FZ-50'de (yaziyla : Panasonik Fe Ze Elli) manuel fokus imkani var,



 

Tarih: 2 Şubat 2007, 15:55 - İp: 88.***.**9.186
iminsane
iminsane (üye)
İstanbul / Amatör

Buffalo,

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms6000fd/page9.asp

Fuji'nin sadece iso değil gerek netlik gerekse çözünürlük, keskinlik gibi detaylarda da diğer modellerden iyi olduğunu görebilirsin.
Ayrıca s3 ile h5'in arasındaki noise durumu tamamen iki markanın noise konusuna yaklaşımı ile alakalı bir durum, şöyle ki sony "detay kaybı olsun noise olmasın gerekirse resim suluboya olsun" derken canon ise "noise olsun ama detaydan mümkün olduğunda feragat etmeyelim" şeklinde özetlenebilecek bir mantıkta hareket ediyorlar.

bunu da şu linkten görebilirsiniz...

http://www.dpreview.com/reviews/sonyh2/page10.asp

antika, FZ5 ile red bull gösterisinde ben fena sayılmayacak fotoğraflar elde etmiştim. ancak genelde fotoğraflar iso 100'de çekilmesine rağmen detaylarda noise göze batabiliyordu....
Aşağıdaki resim iso 100'de 1/1300 ile çekildi, üzerinde oynamamış tam crop'tur.

http://img102.imageshack.us/img102/2057/airrace4gd7.jpg

 

Tarih: 2 Şubat 2007, 16:04 - İp: 195.***.**6.67
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

iminsane;
valla ben bu makineler üzstüne doktora yaptım hocam, o derecede yani
mesela ''Ayrıca s3 ile h5'in arasındaki noise durumu tamamen iki markanın noise konusuna yaklaşımı ile alakalı bir durum, şöyle ki sony "detay kaybı olsun noise olmasın gerekirse resim suluboya olsun" derken canon ise "noise olsun ama detaydan mümkün olduğunda feragat etmeyelim" şeklinde özetlenebilecek bir mantıkta hareket ediyorlar. '' iddianızı ilk kimin ortaya attığını , linki, tarihi ile size bildirebilirim. iso 800 de temiz fotoğraf var demedim ki yüksek isodan kastım is0 80 den sonrası. belirttiğiniz linkteki incelemenin 9. sayfasına da bakın bir zahmet. orada iso 400 testleri var iso 800 zaten kullanılabilir değil. onu neden baz alıyoruz? bu her iki makine için de böyle. ama iso 400 ve altı, işte bunu bari kabul edin. sony dendi, makine yapamaz yapsa da canonla yarışamaz. ben iso 320 değerine sahip ama temiz 50 tane foto yüklerim buraya.
yeri gelmişken onu da açayım, h serisinde iso 320 yi sadece auto modda kullanabilirsin, yani makine kendisi kullanır ve noise oluşmaz.senin kendi ayarladığın iso200 den bile iyi sonuç verir.
neyse dağıtmayalım.
fujinin testlerdeki üstünlüğünü pratikte henüz göremedim. o nedenle biraz daha yaygınlaşsın, ortalıkta kullanıcı fotoları çoğalsın yorum yaparım. şimdi ne söylesem boş olur.
ama kağıt üstünde daha iyi bir makine olduğu gerçek.


yukarıda dediğim gibi, son günlerde canon s3 ve h5 i 700-750 ytl ye almak mümkün ve konuyu açan arkadaş zaten bu nedenle iki makine arasında kalmış gibime geldi, ben de zaten s2-h5 ikileminde kaldığı için başka konuya girmedim. daha fazla vermesinin anlamsız olduğunu yine belirteyim.
****
antika, yazıyla yazmana gerek yoktupanasonic iki ayda bir makine çıkarınca takip etmek zor biraz. o, (yazıyla sıfır) farkının o derece mühim olduğunu bilemezdim.

 

Tarih: 2 Şubat 2007, 16:28 - İp: 85.***.**4.203
iminsane
iminsane (üye)
İstanbul / Amatör

buffalo,
Benim iso 800 testini baz almam aradaki farkın daha bariz belli olmasındandı. yoksa ikisinin de iso800 sonuçları felaket...
İso400 testlerine de bakalım, Simon Joinson ne demiş hemen görelim...
"At ISO 400 the differences are slightly more pronounced, thanks to Sony's much heavier noise reduction, which produces a superficially cleaner-looking image, but one with marginally less fine detail and slightly more obvious noise reduction artefacts."

Yani diyor ki sony güzel ağır bir noise reduction yapıyor ancak gel gör ki bu ufak detaylarda kayıplara ve noise reduction kaynaklı izler görülüyor demiş.. Yani benim söylediğimi söylemiş...

iso 80 testine bakın, yine söylenenleri kopyalıyım,
"Although it might look at first glance that the PowerShot S3 IS is capturing more detail, the differences all but disappear if you apply a little unsharp masking to the H2 image (in fact you'll discover that the H2 is actually doing slightly better, resolution-wise). In fact the main thing that I can say after spending a couple of hours comparing the results from these two cameras and playing around with post-processing is that they produce remarkably similar results - certainly not different enough for anyone to be able to spot in a print. This is unsurprising, as I'd be very surprised if they didn't share the same Sony 6MP sensor. The H2 has typically punchy Sony colors, with very slightly warmer reds and more saturated blues (perfect for skies with impact) than the S3 IS - but don't forget that both cameras offer control over various image parameters, and we're looking at the default settings only. The H2 image is very slightly less noisy (so Sony chose to use slightly more noise reduction than Canon, which could explain the slightly softer image), but again you can't really see this even viewed as here at 100%."

Yani demiş ki bu iki makine neredeyse tıpa tıp aynı fotoğrafı çıkartıyor ancak sony biraz azla noise reduction kullandığı için sony resimleri doğal olarak daha yumuşak ve yine doğal olarak keskinliği canon gibi değil...

Sizin iso320 diye bahsettiğiniz olayı bilmiyorum ancak sony'nin karakteristik noise işleme sistemini göz önüne alırsanız iso 320 için daha farklı bir uygulaması olduğunu sanmam hele ki "noise oluşmaz" falan demişsiniz ki o bayağı bir iyimser yaklaşım olmuş Bence siz iso 200 ve iso 320 de aynı koşullarda çekilmiş iki resmi alın bir karşıaştırın hatta buraya da koyun orjinal boyutları ile biz de görelim...
Fujinin pratikteki üstünlüğü en basitinden yine dpreview sitesindeki örnek resimlerde ortaya çıkıyor, ayrıca aradıktan sonra internette de oldukça yoğun fotoğraf bulma şansınız var.

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 01:54 - İp: 195.***.**6.67
rotleoni
rotleoni (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bende senin gibi allak bullak olmustum,ne kadar karistirirsan o kadar kafan karisir,hatta ben öyle bi gaza geldimki gittim canon eos400 bile aldim,sonucta geri verdim tabi.simdiye kadar elimden birsürü compact makina gecti,yok bunda bu var sunda suyok falan,cogu makinanin özelliklerini hic kullanmiyoruz bile,ben en sonunda sony H5 aldim birdahada arastirmiyacam,hangisini alsaydin gibisine.insani dahada mutsuz ediyor hepside güzel makinalar al gitsin hangisi hesabina uyarsa ve haosuna giderse,derim..Ve sanada kolay gelsin iyi sanslar.

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 16:37 - İp: 87.***.**9.62
kerem1718
kerem1718 (üye)
İzmir / Amatör

selamlar....
h5 i cazip kılma adına bi öneri aldım. nedir ne değildir. faydalı olur mu olmaz mı sormak istiyorum. 58 mm Wide angle lens (80 USD civarı). Sonuç ne olur. bu lens ciddi anlamda bir fark yaratır mı ?

Teşekkürler...
KE

 

Tarih: 5 Şubat 2007, 16:29 - İp: 195.***.**8.130
akka51
akka51 (üye)
Kütahya / Amatör

benim tavsiyem sony h5 h1 deki açıklar kapanmış.

hem madem insan yüzleri yeni başlaman içinde uygun bu uğraş için sony yeterli k100d ye filan gerek yok lens filan uğraşma sonra geliştirince k10d olabilir.

neden olmasın

 

Tarih: 6 Şubat 2007, 06:26 - İp: 88.***.**1.75
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Sokak fotoğrafçılığı ve portre ağırlıklı çalışacaksanız, bence hem geniş açıdan başlaması (28mm), hem yüz tanıma sistemi (face detection), hem de maga-zoom sınıfında tartışmasız olarak rakipsiz olması bakımından, Fuji S6500fd çok daha iyi bir seçim olur. Bulutlu havada fotoğraf çekmeye çıktığınızda (yüksek iso), veya mahallede bir sokağı veya çok sayıda insanı kadraja sığdırmaya çalıştığınızda (geniş açı), ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

 

Tarih: 6 Şubat 2007, 08:19 - İp: 85.***.**9.105
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

kerem demiş ki;


''selamlar....
h5 i cazip kılma adına bi öneri aldım. nedir ne değildir. faydalı olur mu olmaz mı sormak istiyorum. 58 mm Wide angle lens (80 USD civarı). Sonuç ne olur. bu lens ciddi anlamda bir fark yaratır mı ?
''

markası ne?bence değmez.h5' e teleconverter, geniş açı ve makro lens takabilirsin. bunun için ayrıca bir aparat almana gerek yok, adaptör kutudan çıkıyor. ama bunları makineye taktığında resim kalitesinden ciddi taviz veriyorsun.

geniş açı önemliyse zaten 6500 fd ye yönel. sonuçta o 28 mm den başlayan bir makine.

 

Tarih: 6 Şubat 2007, 08:27 - İp: 85.***.**8.53