turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Nikondan D600 Sensör Kirlenme Açıklaması

Nikon nihayet (makina çıkalı neredeyse 1 sene oluyor) D600 lerdeki sensör kirlenme sorununu resmen kabul etti.

Peki makinadaki bu soruna nasıl çözüm getirmişler.

Makinaları aşağıdaki servis merkezlerine getirin ücretsiz sensör temizliği yapalım diyor.

Nikondan konuyla ilgili açıklama.

TIKLAYINIZ

EDİT: Konuya yazılan mesajlarda söz konusu bakımın, Türkiyede de ücretsiz yapılacağının yetkili servis tarafından söylendiği bilgisi yazıldığı için mesaj editlenmiştir.






#turk' tarafından 25.02.2013 02:26:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Şubat 2013, 13:12 - İp: 78.***.**0.185
mustafali
mustafali (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon düşmanlığının kimseye faydası olmaz

 

Tarih: 24 Şubat 2013, 18:35 - İp: 92.***.**5.2
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Nikon düşmanlığının kimseye faydası olmaz

Nikona düşmanlığımız yok, olamazda.

Ancak böyle bir algı oluşuyorsa sebebi çok açık. Bunun sebebi bilgisini, Nikonun avukatlığı için bazı şeyleri görmezden gelenlerdir.
Bir şey iyiyse iyidir, kötüyse kötüdür. Marka gözetmeden, konuya tüketici gözüyle bakılabilse böyle bir sorun olmaz.

zavalli Japonlar, Asyalilar vs ne yapacaklar ?
D600 konusunda dün benim okuduğum ve linkinide verdiğim sitede sadece Amerika ve Avrupa servislerinin bilgisi var.
Diğer ülkeler veya kıtalar için Nikon nun zaten farklı uygulamaları daha önceden vardı. Nikonun Amerika ve Avrupada ücretsiz sensör temizlik açıklaması daha 2-3 gün önceki olay, oysa bu işlem Japonyada 3 ay önce başlamıştı.
Demekki Nikon farklı ülkelerde resmi veya gayri resmi açıklamalarla, farklı servis uygulamalarında bulunuyor.
Yani adamına göre, yada ülkesine göre muamele.

BAKINIZ

Tarih konusunda madem hesap yapıp 2 yıl 5 ayı bulmuşsun seni alkışlamak lazım. Konunun özü olan hatalı üretim Nikonlardan bahsetmeden, sorunu üretim tarihine indirgemenden dolayı seni kutluyorum, Nikondan sonra bir aferinde benden.
Bu gece artık hatalı üretim Nikonların tüm sorunlarını çözmüş bir Nikon çalışanı gibi gönül rahatlığı ile yatabilirsin.

Nede olsa Nikonun hatalı ürettiği makinalardan bahsedilen bir konuda, hatalı üretimlerden bahsetmeden makinaların 4 yıl değil, 2 yıl 5 ay dır tüketiciye satıldığını düzelterek senden beklenen, sana yakışan bir cevap verdin.

Biz demişizki hatalı üretilmiş Nikon D7000 leri Nikon 4 yıldır görmezden geliyor, sende her zamanki gibi Nikonun avukatlığını yapmış olmak için, yok hayır 4 yıl değil, 2 yıl 5 ay diyorsun.

Yani senin burada gördüğün problem hatalı üretim makinalar değilde, tarih.

Konuyu ana mesajından ne kadar uzaklaştırmaya çalışsanda sadece kendini tatmin edersin.
Acı gerçek şu ki 4 yıl olmayabilir ama senin ifadenle 2 yıl 5 ay önce başlayan D7000, ardından D800, D800E ve D600 ile devam eden hatalı üretim süreci, beleş sensör temizliği ile geçiştirilmeye çalıştırıyor.

Hemde nasıl bir temizlikle.

Oku, okuda sorunlu Nikonları kullananları serviste neyin beklediğini gör.
Servis sensöre yağ gelmesin diye,mekanizmadaki yağı tüketmek için 2 haftada nasıl 3200 çekim yapmış.

TIKLA

Bu arada konuda silinmiş bir mesajla ve farklı isimlerle alınmış üyeliklerce insanlara hakaret edildiği yazılmış.

Mesajları okumadım, ancak bir çok kişi aynı şekilde ifade ettiğine göre hoş olmayan şeylerin yazıldığı ortada.

Paperman'a her ne kadar Nikon avukatlığı yaptığı, bilgisini Nikonu övmek, diğer markaları yermek için kullandığını söylesemde ve bu yüzden ona sinirlensemde, ona hakaret edilmesini onaylamam söz konusu olamaz.
Kendime yapılmasını istemeyeceğim bir davranışın başkasına yapılmasınıda istemem.
Böyle davranışlarda bulunanlarıda kınıyorum.

Paperman umarım sende sitede ortaya koyduğun taraflı tavırdan dolayı yarattığın algının farkına varır, bundan sonra tarafsız davranarak kimsenin tepkisini çekmezsin.


NOT: Bir arkadaşımızın (tasviran) karfoya sorup, aldığı cevap üzerine, sensör temizleme garantisi konusunda yazdığım ilk mesajı editledim.







#turk' tarafından 25.02.2013 02:31:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Şubat 2013, 01:08 - İp: 78.***.**0.185
canon34
canon34 (üye)
İstanbul / Amatör

Türk açıklamanın güzelliğine bereket.yazın ifadelerle çok başarılı olmuş.papermanda senin bu ifadelerden sonra mesajı kendine almıştır umarım.

 

Tarih: 25 Şubat 2013, 01:48 - İp: 78.***.**8.255
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Oh ne ala ! Yazdigin bilgilerin bir kisminin kafadan atma oldugu ispatlaninca yazdiklarini sileceksin, ortada okunup anlasilacak bir sey kalmayinca, sen ne bicim fanatiksin kardesim - konumuz bu degil ki deyip zeytinyagi gibi suyun ustune cikacaksin. Aslinda tahmin etmistim boyle bir sey ile sonuclanacagini ...

Kardesim Nikon D7000'de problem yok diyen oldu mu ?

Bu sitede ilk defa Mayis 2011'de Nikon D7000 problemlerinden bahsedip, simdilik almayin diyen ilk ben degil miyim ?? ! ( Buzlucam sonrasinda devam etti )

Ne D600'un sorunu yok dedim, ne de D7000'in. Tek itirazim senin servis listende TR'nin yer almamasi yanlis bilgisi uzerineydi. Atip tutmustun; simdi konuyu carpitmaya gerek yok.

D600 toz sorununu aslinda ilk aciklayan da benim - bir D7000 konusunda deginmistim. ( 1 hafta sonra da sen konu acmistin sanirim ). Nasil Nikon fanatikligiyse bu ?

Canon'un pro seri makinasindaki 9 noktali AF sistemi, Nikon giris serisi Nikonlardan kotu dedim diye mi fanatigim ?.

Sanirim bu yakistirma " Canon DSLRde gercek anlamda (AF noktasinda ) spot pozlama yok - spot cektiginizi saniyorsunuz ama aslinda spot cekmiyorsunuz " dedigimde basladi ? Once tum Canoncular alindi/agirlarina gitti . Yanlis bilgi dendi, uzerime gelindi ; sirayla herkes kendi Canon'unda o ozellik oldugunu iddia etti. Bahsedilen sistemin sadece $8,000'lik 1D serilerinde oldugunu ispat edince de( Nikon D3000-5000 giris modellerde mevcut ), bir dolu Canon kullanicinin makinasindan bihaber oldugu anlasildi. Sonunda olduk tabi Nikon fanatigi kotu adam.

Nikon aldigima gore, elbet Nikon'un daha iyi oldugunu dusunuyor olmaliyim - nasil Canon secimini yapanlar da Canon'un daha iyi oldugunu dusunup aldilarsa. Bunu fanatiklik olan niteleyen, fanatikligin ne oldugunu bilmiyor.

Bu arada bu sitede beni Nikon fanatigi olarak gordugunu belirten bir sen varsin, bir de ayni konularda senin yaninda yazan bir Canon kullanicisi arkadas ( 30 saniyede bir nick degistirenleri saymazsak ).

-----

"...Amerika ve Avrupada ücretsiz sensör temizlik açıklaması daha 2-3 gün önceki olay, oysa bu işlem Japonyada 3 ay önce başlamıştı. Demekki Nikon farklı ülkelerde resmi veya gayri resmi açıklamalarla, farklı servis uygulamalarında bulunuyor...."

Atiyorsun yine ki ne atiyorsun - artik bir yerde su tahminleri kes de dur yahu ... Yok Japonya'da sensor temizleme 3 aydir varmis da ABD/Avrupa'da 2-3 gun once baslamis

Burada yeni/ilk olan Nikon'un yazili aciklamasi / servis duyurusu. O da kem Avrupa'da, hem Amerika'da, hem Japonya'da ilk ...

1 yildir insanlar D800lerini, aylardir D600lerini TUM Avrupa/Amerika Nikonlarda ucretsiz zaten temizletiyorlar. Gir bak bakalim o forumlarda, 1 tane D800 - D600 sahibi var mi Nikon benim sensorumu temizlemedi diyen ? Mumkun mu bunca zaman servis verilmemesi ? Birak temizlemeyi, iade isteyen her D800/D600'u Nikon geri aliyor - ister para iadesi, ister yeni makina veriyor. ( TR'ye dusecek refurbished D600/D800 leri tahmin edin artik - yillarca iflah olmaz o piyasa. Iade D600'ler $300, D800'ler $ 500 ucuza satiliyor Nikon USA tarafindan - servislendikten sonra )

 

Tarih: 25 Şubat 2013, 07:52 - İp: 96.***.**5.17
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

bu konulara bir anekdotta ben ekleyim dünya 'da ne durumda olduğumuzu anlayın. Geçenlerde bu forumda bir arkadaş türkiye ye ve 3. dünya ülkelerine gönderilecek ürünlerin ayrı bantlarda üretildiğini, veya sürekli geri dönen ürünlerin bu ülkelere pazarlandığını yazmıştı bende bu kadar büyük firmaların bu nevi ucuz hareketlere ayrı üretim bantlarına slr makinalarda girmeyeceğini yazmıştım . yalnız geçenlerde bir arkadaşın yanında gittiğimde yaklaşık 8 yıldır çinde ve tayvanda bu işlerin içinde bulunan bir turk arkadaşla tanıştım ve bu ürünlerin pazarlamalarına da ithalatınada orada aracılık yaptığını malesef bu konunun tammaiyle gerçek olduğunu ve en meşhur iki markanında türkiye için bu yola gittiğini belirtti yani DÜNYADA NE YERİNE KONDUĞUMUZU SİZ ANLAYIN ARTIK MARKADAN ÇOK BUNLARA NE KAKALASAK GİDERE ÜLKESİYİZ TÜKETİCİYİ GEREÇEKTE KORUMAYIP SÖZDE KORUYAN HEP BÜYÜK TRÖSTLERİN ARAKASINDA OLAN TÜKETİCİ YASALARIYLA BİZ BİR ARPA BOYU YOL ALMAYIZ!!!! TÜRKİYEDEN İTHAL EDEN FİRMALARDA BU GERÇEĞİ BİLİYOR VE 3 KURUŞ UCUZA MAL ALIP BİZE DÜNYA FİYATININ 2 KATINA KAKALADIĞI İÇİN MUTLU MESUT GEÇİNİYOR BİZİM FORUMLARA BAKIPDA YAZSINLAR İŞTE BİZ NASIL OLSA KAKALIYORUZ DİYE GÜLÜYORLAR!!!!

 

Tarih: 25 Şubat 2013, 09:36 - İp: 88.***.**7.19
siparisium
siparisium (üye)
İstanbul / Firma

Nikon D600 'da sensör kirlenmesi fabrikasyon hatadır.

Fabrikasyon hata olduğu için Faturalı değilse ürününüz garanti kapsamında temizliği yapılmamaktadır.

Faturası olanlar ayıplı ürün diye iade edebilirler.

 

Tarih: 25 Şubat 2013, 13:53 - İp: 78.***.**9.29
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

paperman sen hakikaten ya hastasın, ya bunaksın yada 10 yaşındaki bir çocuğun zekasına sahipsin. Seni şahsen tanımadığım için bunlardan hangisi olduğunu bilmiyorum. Bunu hakaret olarak algılama.
Verdiğin cevapların yarattığı algı bu.

Sen herkesi kendin gibi fanatik zannediyorsun.
Tasviran benim ilk mesajımdan sonra karfoya mail atıp durumu sormuş, karfodan aldığı cevabıda burada yazmış. Bende bunun üzerine ilgili yazımı bu bilgi doğrultusunda editlemişim.

Bunu zeytinyağı gibi üste çıkmak diye yorumlamak, ancak senin gibi hastalıklı bir düşünceye sahip birinin yapacağı iş.

Benim herhangi marka konusunda fanatikliğim falan yoktur. Ben bildiğimi kendi yorumumla birleştirip yazan birisiyim, yorumumda da diğer üye arkadaşları yanlış yönlendirecek bir şey olduğunu öğrenirsem, tıpkı tasvirandan gelen mesaj gibi, gerekli düzeltmeyi yapacak, akıl, zeka, erdem ve olgunluğa sahibim. Zaten tartışmada senin bu sıfatlara çok yabancı biri olmandan kaynaklanıyor.

Ben bence doğru olanı yaptım, sen bunu zeytinyağı gibi üste çıkma olarak yorumlamaya devam et. Senden de zaten beklenen böyle bir yorum şekli.

t_sistem bilgilendirme için teşekkürler .











#turk' tarafından 25.02.2013 17:39:27 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Şubat 2013, 17:35 - İp: 78.***.**1.202