restoratornry
restoratornry (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon P80 - Panasonic Fz50

Merhaba arkadaşlar Derdime çare bulamayıp foruma üye oldum. İnternette Nikon P80 ile ilgili doğru düzgün kullanıcı yorumuna rastlamadım.Prfesyonel arkadaşlardan ricam benim için bi değerlendirme yapmaları.

P80 almayı düşünüyorum ancak geniş açısı 27 mm (sanıyorum iyi bi değer) olmasına rağmen sensör boyutu ccd 1/2.33 nasıl bir değerdir.

FZ50 nin açısı 35 mm ancak ccdboyutu 1/1.8 (Sanıyorum iyi bir değer)

Benim sorum öncelikle p80 nasıl bir makinadır. Verilen paraya değermi (bu arada o paralara slr alındığını biliyorum)

Geniş açıyla sensör boyutunun bir bağlantısı varmı açı büyük olsa ne olucak o sensörle o açı bi işe yaramaz gibi bi denklem söz konusumu?


Fz50 nin de iyi bir makina olduğunu duydum ancak şimdi sıfırı bulunmuyor .



p80 ve fz50 yi kıyaslarmısnız

Tarih: 14 Nisan 2009, 23:31 - İp: 78.***.**0.69
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

ben sana p80 yerine panasoniğin fz 18 modelini öneririm.(geniş açı olduğu için )
p 80 de eski konika z serisinde kullanılan ccd hareketli görüntü sabitleyiciler kullanılıyor bunlarda en ufak bir sarsıntıda veya çarpmada hemen bozuluyor oysa panasonicte kullanılan görüntü sabitleme sistemi lens askı teknolojisine dayandığı için çok daha sağlam ve imaj stabilizasyonunda da nikondan açık ara üstün etkili.

eğer ikinci el bir panasonic alacaksanızda bu sefer benimle irtibat kurarsanız ben size bir kaç tuş kombinasyonu söylerim siz onları yaptığınızda makinenin tüm geçmiş bilgilerini öğrenebilirsiniz.

www.burukay.com

 

Tarih: 15 Nisan 2009, 10:25 - İp: 94.***.**7.243
restoratornry
restoratornry (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Fz18 in açısı geniş ama sensör boyutu 1/1.25 yani p 80 den daha büyük. 1/1.8 ccd ler varken 1/1.25 nasıl bi değer kestiremiyorum. Sensör boyutları hangi değer aralıklarında iyidir?

Birde 2. elde perde ömrü diye bişey duymuştum. O yüzden 2. el alırken nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
FZ18 de sıfırı yok galiba.

 

Tarih: 15 Nisan 2009, 12:46 - İp: 88.***.**6.112
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sensör boyutu konusunda değişik fikirler var. Ben kendi görüşümü paylaşmak isterim Bana göre büyük çaplı sensör ve düşük megapixel li makineler daha iyi zira sensör çapı ne kadar küçük makineninde megapixeli ne kadar büyük olursa sensörün ısınma katsasıyısı artıyor ve ona bağlı olarakda erken sensör arızaları (özellikle görüntü sabitlemesini iso değerini artırarak yapan örneğin fuji gibi makinelerde ) ve fotoğraflarda gren görülüyor.Gren için makinenin yazılımına filitr programı ekliyorlar (ör.nikon) ...

makinelerde perde ömrü daha çok slr makinelerde geçerlidir. slr like makineklerde perde ömrü (selenoid ömrü desek daha doğru olur) makine ile birlikte yıprandığı için pek söz konusu değil.

ama ben yinede size önceki yazımın son satırında bir öneri sunmuştum bu konuda..

murat özdemir www.burukay.com

 

Tarih: 16 Nisan 2009, 08:52 - İp: 88.***.**1.25
  • 1